Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Tä? tänne pitäisi eksyä useammin kun meikäläisestä ruvetaan spekuloimaan :D !
    Ja kyllä Kapa, söin mahani täydeksi, ei voi muuta kuin kehua näitä kokkeja, loistava lopputulos!

    Comment


      Hitsi kun poijjaat vahtimas niin ei saa tehdyksi mökillä tämmöistä mössöä:
      -lisäksi perunaa ja pussiriisiä
      Viimeksi muokannut Nuijari; 7.2.2016, 19:02.

      Comment


      • Siellä se punalihanen sipulien alla köllöttää, jo vain;).

        Comment


        • Mä tein tänään omenahilloa torilta ostetuista omenoista.

          Sekaan laitoin kanelitangon ja pätkän vaniljaa. Tuli aika helvetin hyvää.

          Purkitin osan, ja osaan lisäsin ropsauksen murustettua ancho-chiliä. Tuli vielä parempaa. Kokeilkaa ite ku ette usko kuitenkaan.

          Comment


          • Testaa vielä inkivääri ja joku maustealkoholi (viski, konjakki, calvados tai ihan mitä nyt vaan keksii). Tulee vielä naksun verran parempaa.

            Comment


              Miksi muuten omenasta ei ole mahdollista tehdä mitään ilman sitä helvetin kanelia?

              Etenkin näin syksyllä monessakin leipomossa sun muussa pienessä kahvipaikassa on tarjolla "kotonaleivottua omenapiirakkaa omien puiden ompuista", mutta kun joka ainoa on pitänyt suolata kanelilla. En käsittääkseni ole sille sanan varsinaisessa merkityksessä allerginen, mutta kun en siedä kanelin makua yksinkertaisesti lainkaan.

              Onko kyseessä jokin kulttuurillinen pakko vai meneekö omena pilalle, jos sen paistaa ilman kanelia? Korvapuusti ei ainakaan mene, kokeiltu on.

              Comment


              • Oisko niin, että se ois sitten niikun "viinaton lantrinki".
                Harmi tosiaan jos ei kaneli maistu, vaikeaa varmaan löytää tuota herkkua ilman sitä, mutta etsivä löytää;).

                Comment


                • Tuli korjattua kesän tomaatti- ja chilisato ja tein tomaattisen chilikastikkeen seuraavasti;
                  - 2 isoa paprikaa
                  - 2-4 kokonaista chiliä (oman maun mukaan)
                  - muutama valkosipulin kynsi
                  - 2 isoa sipulia
                  - 5-6 kuorittua tomaattia
                  - 1 prk tomaattimurskaa
                  - 1 kuorittu omena
                  - 1 sitruunan mehu
                  - 1 rkl hunajaa
                  - 2 rkl valkoviinietikkaa
                  - 0,5 dl sokeria
                  - puolikas mango
                  - kourallinen tuoretta korianteria ja basilikaa
                  - pippuria ja suolaa

                  Paloittele ainekset ja heitä kattilaan porisemaan puoleksi tunniksi. Lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi soosiksi. Sitten vain säilöt purkkeihin
                  ja ääntä kohti. Sopii vaikka tortillojen, wingsien, kanan, lihan, lähes minkä tahansa kanssa. Hakkaa kauppojen chili- ja wings-soosit mennen tullen ja tosiaan voi helposti maustaa oman maun mukaan tulisempaan tai miedompaan suuntaan.

                  Comment


                  • Tuota voisikin kokeilla. Itselläkin kun olisi näitä herkkuja muutama puskallinen kypsymäisillään (kuka tunnistaa lajikkeen kuvasta?), ja juuri mietinkin, että mitähän niille kuivaamisen lisäksi keksisi. Bonarina myös muutama puskallinen habaneroja tulossa, samaan soossiin mukaan vaan. Mitenkähän tuollainen setti säilyy ilman sen kummempia myrkkyjä?
                    Attached Files
                    Viimeksi muokannut hattis; 14.9.2014, 14:13.

                    Comment


                    • Tuli korjattua kesän tomaatti- ja chilisato ja tein tomaattisen chilikastikkeen seuraavasti;
                      Perinteinen peukku tuolle;).

                      Comment


                        Jos arvata pitäisi, niin onko ihan habanero?

                        Comment


                        • Habanero tuli itselläkin mieleen.

                          Comment


                          • Red habanero

                            Comment


                            • Naga moricheja ovat kuvassa, vasemmassa alakulmassa tosin näkyy muutama raaka habanerokin viereisestä ruukusta :) Yksi tullut maistettua noista, siinä määrin löi savua korvista, että teki jo mieli ottaa päälle muutama habanero maun lievittämiseksi.

                              Comment


                              • Mä en meinaa saada chilejä kypsiks tänä vuonna.. Enkä tomaatteja. About 7 tomaattia poiminut viidestä puskasta. Raakileita vaikka kuinka.. Sama chileillä, paitsi, että ei vielä yhtään kypsää.. Joku viisas väitti, että oli liian kuumaa kypsymisaikaan. (ei muodostunut lypekiiniä, vai mitä se nyt oli..) ? Mulla kasvit olivat koko kesän siis lasitetulla terassilla lämpö pahimmillaan yli +50c•...

                                Comment


                                • Alkuperäinen kirjoittaja Wisa Näytä viesti
                                  Miksi muuten omenasta ei ole mahdollista tehdä mitään ilman sitä helvetin kanelia?
                                  Kurkkaapa Wisa viesti #165 tässä ketjussa.

                                  Comment


                                    No tuossa ei ole :) Kiitoksia.

                                    Comment


                                      Petteri, meillä vasta nyt kypsyy tän kauden hilit, toki olivat aika myöhään istutettuja myös. Heinäkuu teki hallaa meilläkin, oli "kasvihuoneessa" (lasitettu parveke) liian kuuma. Nyt vasta syyskuussa kypsyvät jalapenatkaan lopuksi...

                                      Habanerot ei edes kukkineet.

                                      Comment


                                      • Kuikelo;
                                        kai olet nostanut chilit ja tomaatit sisälle jo? Meilläkään ei ehtineet kypsyä kunnolla mutta sisälle nostettuani, heti kun yölämpötilat lähtivät laskemaan, kypsyivät lähes silmissä.

                                        Comment


                                        • Joo ei oikein tunnu suomen kesä riittävän noiden kypsymiselle pihalla ainakaan. Meikäläisellä osa noista rehuista vasta kukkii nyt kunnolla, vaan eipä niistä taida tulla mitään. Viime syksynä totesin kokeilun kautta, että nuo chilit näyttävät hätätapauksessa kypsyvän vähän tomaattien tapaan. Kun ensimmäisten yöpakkasten aikaan kävin pihalla (maassa, ei ruukussa) kasvaneesta isommasta pensaasta nyppimässä kaiken sitkeästi vihreänä pysyneen talteen pimeään ja viileään varastoon, ihan täysin vihreätkin muuttuivat suurin osa vielä nätin punaisiksi ja kohtuullisen maukkaiksi siellä ennen kuivahtamista ja/tai pilaantumista. Ruukussa koko rehu sisälle siirrettynä varmasti vielä paljon parempi tulos, tällä hetkellä kokeilussa :)

                                          Comment


                                          • Alkaahan sitä satoa tulla. Köyhänlaisesti, mutta kuitenki ees jotain.. Hauskaa, et Jalapenot kukkii vieläkin.. :)
                                            Attached Files

                                            Comment


                                            • 3 podia Aji Fantasysta kypsynyt, 12 kasvia ja paljon raakileita tulossa :)

                                              Comment


                                              • Pitäisi itsekin ehkä perehtyä tuohon viljelyyn vähän paremmin. Nyt en ees muista mitä nuo ovat. Pl. Jalapeno ja Cayenne, ois kiva saada jotain erikoisempiakin kasvatettua. Keväällä laitoin myös Habaneroja, mutta ne eivät juuri itämistä pidemmälle selvinneet mun taidoilla.. :D

                                                Comment


                                                • Habanero ainakin itsellä viihtyi TODELLA isossa altakasteluruukussa. Sankoa isommassa siis. Kasvoi n. 1,5m korkeaksi ja satoa tuli paljon :)
                                                  Mullan sekaan LECA-soraa, ehkä 1/3-1/2 niin juuret leviää paremmin.
                                                  Mustaa multaa EI, mieluummin joku turve tai "yrttimulta".
                                                  Lannoitusta kasteluveteen edes joskus.

                                                  Comment


                                                  • Alkuperäinen kirjoittaja James Potkukelkka Näytä viesti
                                                    Tuli korjattua kesän tomaatti- ja chilisato ja tein tomaattisen chilikastikkeen seuraavasti;
                                                    - 2 isoa paprikaa
                                                    - 2-4 kokonaista chiliä (oman maun mukaan)
                                                    - muutama valkosipulin kynsi
                                                    - 2 isoa sipulia
                                                    - 5-6 kuorittua tomaattia
                                                    - 1 prk tomaattimurskaa
                                                    - 1 kuorittu omena
                                                    - 1 sitruunan mehu
                                                    - 1 rkl hunajaa
                                                    - 2 rkl valkoviinietikkaa
                                                    - 0,5 dl sokeria
                                                    - puolikas mango
                                                    - kourallinen tuoretta korianteria ja basilikaa
                                                    - pippuria ja suolaa

                                                    Paloittele ainekset ja heitä kattilaan porisemaan puoleksi tunniksi. Lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi soosiksi. Sitten vain säilöt purkkeihin
                                                    ja ääntä kohti. Sopii vaikka tortillojen, wingsien, kanan, lihan, lähes minkä tahansa kanssa. Hakkaa kauppojen chili- ja wings-soosit mennen tullen ja tosiaan voi helposti maustaa oman maun mukaan tulisempaan tai miedompaan suuntaan.
                                                    Tästä tulee ilm. paksua soossia? Mikäs on tulisuusaste ja säilyvyys? Ajattelin, jos tekisi noista kaikista jotain tämän suuntaista, koska meillä ei oikein muut tota chiliä syö. Voisi sitten ite hörppiä soossia.. :) Mulla siis n. 40 kypsää podia..

                                                    Comment


                                                    • Noh, ei mitään kovin paksua muttei mitään juoksevaakaan. Sellaista kaupan valmiin tomaattikastikkeen veroista viskositeetiltaan. Jos tuntuu liian juoksevalta omasta mielestä niin jatka keittämistä pidempään niin soosi suurustuu.

                                                      Tuolla neljällä kokonaisella chilillä jäi tulisuus mielestäni sellaiseksi mediumiksi, mutta vaimon makuun on kuulemma ihan sopivaa. Mistä kukin tykkää. Kannattaa ehkä tehdä pienempiä satseja eri tulisuuksilla. Itse tykkään vieläkin tulisemmasta soosista. Jos tulee liian styrkkaa kamaa niin pistää sitä sitten vähemmän ruoan joukkoon tai sekoittaa miedomman soosin kanssa.

                                                      Säilyvyydestä ei ole kokemusta koska vasta ovat olleet reilun kuukauden jääkaapissa ja ei ne vielä ole alkaneet kävelemään. Sitä vartenhan sitä sokeria ja etikkaa sinne lykätään, joten ei muuta kuin kokeilemaan.

                                                      Comment


                                                        Viimeksi kun tein chilisoossia (habaneroja ja punaisia pilkottuna ilman siemeniä), niin keiteltyäni niitä balsamicon, sokerin ja suolan kera soseutin ensin monitoimikoneella ja sen jälkeen vielä lusikan avulla suodatin verkkosiivilän läpi. Erittäin mukava tekstuuri, liukenee sopivasti kastikkeen (tai mihin nyt haluaa laittaa) joukkoon.

                                                        Comment


                                                        • Onko kukaan mun lisäkseni maistanut kuvan chilivalkosipulisoossia? Voin suositella. Omaan makuuni ainakin sopivan chilistä (voi vetää lusikkakaupalla, eikä tuu itku..) valkosipulista sekä suolaista.. :P
                                                          Attached Files
                                                          Viimeksi muokannut KuiKelo; 3.10.2014, 15:10.

                                                          Comment


                                                          • Mistäs tuommoista saa?

                                                            Comment


                                                            • Moon ostanut paikallisesta Tokmannista. 2.99€ ei siis edes hinnankiroissa.. :) Olen nähnyt myös Prisman ja cittarin "venäläishyllyissä" vaikka saksalaista tekoa onkin.. ;)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X