Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Nonniin, pikkukukot on valmiita. Himpun liikaa suolaa taisin laittaa, mutta muuten maistui todella hyviltä.

    Otin ne siis pois uunista kahdeksan aikoihin, silloin ne olivat olleet uunissa siis 5,5h. Kääräsin foliota ympärille ja jätin pöydälle tunniksi.

    Otan tossa just ennen nukkumaanmenoa tuon isomman uunista ja pyöräytän foliota ympärille, siihen vielä pari kieppiä sanomalehteä ja jätän pöydälle hautumaan yön yli. Huomenna sitten töiden jälkeen pääsee maistamaan.

    Kapa, tuo ohje on savolaiselta naiselta jonka sukumimi loppuu "nen" ;)

    Comment


    • Ainiin, piti tänne vielä raportoida mausta :) paha sanoa kun olen kerran aikaisemmin elämässäni maistanu kalakukkoa ja sekin oli juurikin tälöä samaisella reseptillä tehtyä + siitä on niin monta vuotta aikaa etten oikein muista minkä makuista se oli. Mutta tämän kalakukon maku oli oikein mainio! Suolaa tuli laitettua tähänkin hieman liikaa sinne kalojen ja lihojen väliin.

      Mut lyhyesti, ei hassumpaa näin ensikertalaiselta :) jospa seuraavalla kerralla pääsisi kokeilemaan ihan ahvenilla ja malttaisi tuota suolaa pistää hieman vähemmän.

      Comment


      • No mitenkä paljon Sinä sitä suolaa sinne holvasit? Tuohon isoon olis mielestäni 2, 2puoli teelusikallista passannu just;)).

        Kokeilua, sehän se on sitä ruoanlaiton suolaa;)).

        No löytyhän tuo tuolta ylempää, mutta jos omaanmakuun liian suolaista, niin enskerralla (teet kuitenkin) sitten himpun vähemmän.
        Viimeksi muokannut kapaz; 23.3.2014, 06:35. Perustelu: selausta ylöspäinkin;).

        Comment


        • Huomasin muuten, että suoloissa on melkosesti eroja.

          Joku kiikutti meille tuollasta vaaleanpunasta himalajansuolaa, ja meni varmaan kuukausi ennen kuin keksin, miksi olin tehnyt vaikka kuinka monta liian suolaista ruokaa, vaikka käytän suolaa varovasti.

          Tuo pinkki suola on yksinkertaisesti ihan helvetin tujua. Jos tota laittas neljä lusikallista kukkoon, niin varmasti ois liian suolasta.

          Sit taas jotakin Maldonin gurmeesuolaa, niin neljä ei ois tuntunu missään.

          Comment


          • Tais noista suoloista olla just jossain lehdessäkin jotain jutuntynkää.

            Mie oon yrittäny korvata tuota suolankäyttöä ihan soijalla, mutta eihän se toki kaikkeen käy ja lieneekö sitten loppujenlopuksi yhtään "terveellisempää"?

            Mutta hyvä tuo tieto kuitenkin noista suolan eri ärhäkkyysasteista. (vivahteista)

            Löysin muuten aikasalailla mielenkiintoisen aamiais/lounas repsun: Skottilaiset munat.

            8 kpl
            10 suurta munaa
            250g keittokinkkua
            6 anjovisfileetä
            2 dl korppujauhoja
            1/2 tl yrttisuolaa
            mustapippurirouhetta
            voita ja vähän öljyä

            Kaks munaa rikotaan ja sekoitetaa kulhossa, loput munat keitetään hellästi, niin että keltuainen jää hieman löysäksi ja jäähdytetään kylmässä vedessä.
            Kinkku ja anjovikset silpuks, joko veitsellä tai pamixilla.

            Lisätään korppujauhot ja melkein kaikki niistä rikotuista munista, mutta jätetään senverran jäljelle, että lopuilla saadaan voideltua ne keitetyt (kuoritut) kanssakumppanit.

            Sitten vain keitetyt ja voidellut munat päällystetään käsin tuolla taikinalla tiiviisti ja paistetaan mukavanruskeiksi voi-öljy seoksessa joka puolelta.
            Lisäks vaikka jäävuorisalaattia.

            Mieli tekis tehdä vaikka heti, mutta kun lupasin karpata vähän aikaa;)).
            Viimeksi muokannut kapaz; 23.3.2014, 11:13.

            Comment


            • Soijakastikkeessa on paljon suolaa, joten sillä suolan korvaaminen ei onnistu. Ainut tapa vähentää suolaa on käyttää vähemmän suolaa.

              Mulla on ruoanlaittosuolana ollut jo vuosia karkea merisuola myllystä jauhettuna. Sormi- ja pöytäsuolana sitten vaihtelevasti mitä on sattunut kaappiin eksymään joko lahjoina tai kaupasta (Maldon sormisuola, savusuolaa jne.).

              Comment


              • No, lipstikkahan pitäis ainakin keitoissa maistua suolan tilalla;).
                Karkeata merisuolaa miekin käyttäny ruoanlaittosuolana, on niissä vaan eroja, kuten Jyrki tuolla ylempänä mainitsi.

                Comment


                  Ensin grillin tapaiselle pöytä pikaisesti ja sitten pientä apetta iltapalaksi.
                  Viimeksi muokannut Nuijari; 7.2.2016, 19:02.

                  Comment


                  • Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                    No mitenkä paljon Sinä sitä suolaa sinne holvasit?
                    Taikinaan laitoin tuon mitä ohjeessakin luki mutta sinne lihojen/kalojen väliin tuli laitettua X-määrä. Kunhan ripottelin sitä "sopivasti" :)

                    Oisko jollakulla heittää semmosta sopivaa kastiketta riisille? Siis en hae nyt mitään broilerikastikkeita ym. vaan pelkkä kastike. Tuo riisi kun meinaa olla hieman kuivakkaa kun ruokana on keitettyä riisiä ja uunissa paistettuja kanankoipia. Muut meillä käyttää Rainbowin Sweet chili kastiketta riisin päällä mutta itse en oikein siitä erityisemmin pidä.

                    Muistelisin joskus maistaneeni ihan kaupasta saatavaa Uncle Ben's Curry kastiketta, joka laitettu pannulle broilerisuikaleiden kanssa. Tuo pelkkä kastike voisi olla ihan hyvää riisin kanssa, mutta onhan itse tehty aina ihan omaa luokkaansa :)

                    Comment


                    • Enpä muista onko tämä Juice Leskisen tutuksi tekemä Lamminpään Lumous-resepti tullut jo postattua, mutta on sitten huippuhyvää ja nimenomaan riisin kanssa nautittuna. Juuri lauantaina sitä taas sai kun käytiin äidin lihapatojen ääressä perheen kera vierailulla. Valkosipuli saattaa tosin tuoksua seuraavanakin päivänä, mutta on herkkua!!

                      0,5 kg porsaan sisäfilettä
                      3 dl kermaa
                      2 rkl ranskalaista sinappia (esim. Dijon)
                      2 prk tomaattipyrettä (pikkupurkkeja)
                      8 valkosipulinkynttä
                      mustapippuria, currya, inkivääriä, kanelia, suolaa

                      Leikkaa liha puolen sentin - sentin siivuiksi ja nuiji ne kevyehköllä karateotteella. Ripottele viipaleille mustapippuria.

                      Paista pikkupihvit kauniisti ja ota ne pannusta pois. Lorauta tilalle kerma, sinappi, tomaattipyre ja hakattu valkosipuli. Sekoita ainekset ja lado lihat takaisin pannuun.

                      Mausta maun mukaan currylla, inkiväärillä, kanelilla ja suolalla ja anna hautua kymmenkunta minuuttia, pidempikin varovainen haudutus ei ruokaa pilaa. Ja tarjotaan siis riisin kera.

                      Comment


                      • Jos kanat on erikseen ja riisille kaipaat kastiketta, kokeile aikaisemmin mainitsemaani reseptiä sovellettuna. Aurajuusto pannulle sulamaan ja tehosekottimella mehuineen muusattu säilykepersikka sekaan. Hetken haudutus ennen tarjoamista.

                        Comment


                        • ruokana on keitettyä riisiä ja uunissa paistettuja kanankoipia
                          Koivistahan irtoaa aika lailla lientä ja rasvaa pannuun?

                          Sitten toimit seuraavasti:

                          Ota kanapalat pois uunivuoasta. Kaada liemi kattilaan.

                          Jos käytit teräksistä uunivuokaa, niin tee tämä suoraan siinä vuoassa:

                          Viskaa nyrkillinen voita puhdistamattoman uunivuoan pohjalle ja nosta se hellalle. Kun voi on sulanut, ripottele rasvan sekaan pari ruokalusikallista vehnäjauhoa ja rivakka ropsaus currya, jauhetta tai tahnaa.

                          Kaavi puulastalla kaikki pannusta irtoava liemi, reunoihin palaneet nahanpalat ja muut sattumat mukaan suurukseen. Voit itse päättää, ruskistatko jauhoja vai et, vaalea väri on vaaleampi paahteisuus maussa.

                          Sitten seuraa kriittinen vaihe:

                          Levy mieluiten isolle teholle, itse laitan aina just niin täysille kuin sen saa. Ota toiseen käteen vispilä, ja tiukka asenne, koska tästä tulee legendaarinen ruskea kastike, jota nykyihmiset ei osaa muka tehdä. Jos vuoka on kovin ohutpohjanen, ja hella tehokas, niin kiirettä pittää, mutta toisaalta lopptuloksessakin on todennäkösesti vähemmän kokkareita.

                          Lisää YKSI ruokalusikallinen kuumaa kanalientä, sekoita ehodttoman tasaiseksi.

                          Lisää KAKSI ruokalusikallista kuumaa kanalientä, sekoita just niin tasaiseksi kuin se tulee. Se muistuttaa murotaikinaa ja vaikka mitä. Tärkeää on, että vaivaat sen homogeeniseksi, eikä siihen jää paakkuja, ennenkuin siiryt seuraavaan steppiin.

                          Lisää NELJÄ ruokalusikallista kuumaa kanalientä, sekoita tasaiseksi. Tässä vaiheessa suurus muistuttaa paksua tuulihattutaikinaa. Vaivaa juuri niin kauan, että et näe yhtään kokkaretta, etkä klimppiä, etkä toisaalta nestettä, vaan vain yhden tasaisen vaaleanruskeankellertävän faasin.

                          Lisää KAHDEKSAN ruokalusikallista kuumaa kanalientä, sekoita tasaiseksi. Ei, se ei vieläkään muistuta kastiketta, mutta sekoita vaan tasaiseksi toffeemaiseksi tahnaksi. Tässä kohtaa kanaliemi on tod näk loppunut, joten jatka kuumalla, mieluiten kiehuvalla vedellä.

                          Lisää KUUSITOISTA ruokalusikallista kuumaa vettä, ja sekoita. Nyt se alkaa muistuttaa jo kastiketta.

                          Tästä kohtaa voit sitten soveltaa. Laita sekaan tilkka kermaa, jos haluat kermaisen soosin, jos kastike tuntuu suolattomalta, lisää kanaliemikuutio, jos se kaipaa makeutta, laita teelusikallinen hunajaa.

                          Jos käytit keraamista uunivuokaa, niin sitten sama toimenpide, mutta tee se paistinpannussa. Huuhtaise loppuvaiheessa lisättävällä kiehuvalla vedellä uunivuoka puhtaaksi, ennen kuin lisäät sen kastikkeeseen, jotta saat maut talteen.
                          Viimeksi muokannut Repo/promo; 24.3.2014, 22:47.

                          Comment


                          • On tämä merkillinen foorumi, mikään kokki en ole mutta niin vain kalakukko paistuu jo uunissa.
                            Monta muutakin reseptiä on tullut kokeiltua mitä täällä on esitelty.

                            Kynnys kokeilla jotain uutta on paljon pienempi kun kanssaharrastajatkin onnistuvat.

                            Comment


                            • Hienoo, että kynnys on madaltunut ja rohkeasti kokeilet. Se tämä ruoanlaitto ei kuitenkaan ole mitään avaruustiedettä, tai no gastronomiaa, näin harrastepohjalta.

                              Helekutin hyviä ideoita ja vinksejä saanu tästä osiosta itsekin, vaikka aikoinaan luulin jotain osaavani laitella.

                              Köyhältä tuntuu nuo meikän repsut, kun lukee noitten sankareitten aikaansaannoksia;)).

                              Ja laittelehan tänne makuelämykset siitä kukosta.

                              Comment


                              • Grillauskausi avattu! Perinteistä grillimakkaraa ja viereen vihersalaattia ja rouvan väkertämiä lohkoperunoita.

                                Olin näköjään syksyllä unohtanut putsata grillin, joten se piti ensin käryttää puhtaaksi. Hankintalistalle meni uudet grillinputsausharjat ja kaasupullokin pitäisi varmaan kohta käydä vaihtamassa täyteen.

                                Huomenna voisi kokeilla broilerin rintaleikkeitä. Niille pitäisi kehitellä joku marinadi vielä tälle iltaa, että ehtivät maustua huomiseksi. Inkivääri- ja currytahnaa, valkosipulia ja kaikkea muuta kivaa, mitä kaapista löytyy. Eiköhän se kausi näillä lähde taas käyntiin.

                                Comment


                                • Tämmönen kokeilunhaluisen marinadi brouskulle:

                                  desi tai pari kokista tai pepsiä
                                  hunajaa
                                  paprikajauhetta
                                  mustisrouhetta
                                  dijonia
                                  oliivi/tai rypsiöljyä
                                  himppu sitä merisuolaa;).

                                  Comment


                                  • Parin kilon köntti siitä tuli, aamulla aloitettu herkuttelu ja enää puoli kiloa jäljellä.

                                    Aiempien pelottelusta johtuen jätin suolan vähemmälle, nyt sitä saakin joka siivuun holvata lisää ;)

                                    Kukko ei laulanut eikä palanut, yllättävän helppo herkku loppujen lpouksi.

                                    Comment


                                    • Tänään sitten Norjalaista kassilohta uunissa, ihan vaan perus specseillä.
                                      Suolaa, mustisrouhetta, kuivaa tilliä ja sitruunauutetta. Ja toki oliiviöljyä ja ruokakermaa.
                                      Lopuksi annoin vielä pintasilausta ja väriä grillivastuksen alla ja uunista poisotettuani hieman hienoa suolaa ja sitruunaa lisää.

                                      No kun kerran uuni oli lämmin ja jääkaapissa jauhelihaa, niin aattelin tehdä huomiseksi semmoisen lihamurekkeen ihan tunnepohjalta.

                                      Pari semmoista 250g sikanautapakettia, hiukan suolaa sitomaan, mustista, vs rouhetta, kananmuna ja sideaineeks tuommoinen tsatsik dippipussi (sattu kaapissa olemaan), ihan hiukka pottumuussijauhetta vielä nesteitä sitomaan.

                                      Täytteeks laittelin pari pientä coktailkurkkua ja muutaman hillosipulin emmentaljuustosiivujen kanssa hienoksi hakattuna.

                                      Siloittelin paketin veden avulla ja pintaan hieman oliiviöljyä ja uuniin ekaks n. 10 minsaa grillivastuksen alle ja sitten 175 about tunti tai hieman yli.

                                      Saas nähdä mitä tulee;))?

                                      Comment


                                        Broileri-wokki (*)

                                        Kesä on tullut, broisku-wokki kahdelle. Tämän idea on siinä, että valmistetaan niin kuumalla pannulla kun pystyy, broiskut ovat kypsiä ja kaikissa muissa on hammastuntumaa (purjo/kevätsipuli voi vähän pehmetä enemmän).

                                        2 porkkanaa viistottain viipaloituna
                                        Purjo- tai kevätsipuli viistottain viipaloituna
                                        2 punasipulia viipaloituna
                                        Parsakaali pilkottuna reilun kokoisiksi
                                        2 tuoretta chiliä viipaloituna
                                        2 eri väristä paprikaa suikaloituna
                                        2 broilerin rintaleikettä viipaloituna
                                        2rkl tuoretta inkivääriä ohueksi viipaloituna
                                        Desi suolapähkinöitä
                                        3-4 rkl Osterikastiketta
                                        Murskattua mustapipuria
                                        2 rkl ruokosokeria tai ruokosokerisiirappia
                                        2 rkl etikkaa
                                        2 rkl kanafondia

                                        Broilerit kuumaan wokkiin, viittä vaille kypsiksi ja väri pintaan.

                                        Mukaan porkkanat ja osterikastike, pari-kolme minuuttia kypsennystä.

                                        Joukkoon punasipulit, chili ja inkivääri - minuutti pyörittelyä.

                                        Parsakaali, purjo/kevätsipuli ja paprikat joukkoon ja minuutti pyörittelyä.

                                        Suolapähkinät, ruokosokeri, mustapippuri, etikka, kanafondi.

                                        Höyryävän kuumana lautasella, voila.

                                        Comment


                                        • Aika ovela tuo desi noita suolapähkinöitä;). Laitetaampa korvantaakse.

                                          Comment


                                          • Akkamaisesti tein taas leipomuksia ja aika hyvä juustokakku syntyi pojaan ristiäisvieraille:

                                            1.
                                            -4dl kuohukermaa
                                            -3,5dl fariinisokeria
                                            Nuo kattilaan, kiehautetaan välillä sekoittamalla. Sitten seos jäähtymään, mieluusti kannattaa tehdä jo edellispäivänä.

                                            2.
                                            Sitten tehdään keksipohja, johon tulee:
                                            -200g Dominokeksejä, vanilija/toffee on hyvä mutta tavallisetkin tuntui käyvän.
                                            -reilu 50g voita
                                            Keksit murusiksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24cm) jonka pohjalle on laitettu leivinpaperi.

                                            Sitten täytteen tekemiseen.

                                            3.
                                            -Laita 6 liivatetta kylmään veteen likoamaan.
                                            -2,5dl vaikka flora vispiä tai ihan kermaa ja vatkaa vaahdoksi.
                                            -Sekoita em. vaahtoon 200g Philadelphia-tuorejuustoa.
                                            -Vatkaa myös se edellispäivänä tehty kerma-fariinisokeri-seos vaahdoksi.
                                            -Yhdistä kermavaahto-tuorejuustoseos ja kerma-fariinisokerivaahto keskenään.
                                            -Kiehauta 1/2dl vettä, purista liivatteista ylimääräinen kylmä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan veteen. Jäähdytä liivatelientä hetki ja lisää ohuena nauhana vaahtokokonaisuuteen koko ajan hyvin sekoittaen.

                                            4.
                                            Sitten täytettä reilun sentin kerros vuokaan ja sit kerros vadelmia. Taas kerros täytettä ja kerros vadelmia. Päällimmäiseksi kerros täytettä. Laita kakku hyytymään kylmään, mieluummin taas yön yli.

                                            5.
                                            Tarjoilupäivänä laitoin päälle vielä kerroksen vadelmia ja tein siihen kiilteen hillosokerista ja marjamehusta.

                                            Hyvää oli ja vadelmat raikasti mukavasti ettei ollut ihan äklönmakeaa. Eikä kaloreita lainkaan...

                                            Tähtiä laitetaan vaikka 3/5. Eihän tuo vaikeaa ole, mutta monta vaihetta ja sotkuista hommaa samoin kuin pitkä odottelu noiden hyydyttämisten kanssa.

                                            Comment


                                            • Creme Brulee ***

                                              Tässä yksi varsin toimivaksi todettu ja simppeli sitruuna-vaniljavanukas. Aineksista saa kaksi tai neljä annosta riippuen tarjoiluastijoista. Kolme tähteä työstä, viisi mausta:

                                              2 dl kuohukermaa
                                              1 vaniljatanko
                                              0,5-1 dl sokeria
                                              n. 1 tl raastettua sitruunankuorta
                                              3 keltuaista

                                              Sekoita keltuaiset ja kerma kulhossa. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuorta noin 1 teelusikallinen ja lisää seokseen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi veitsellä sisukset leikkuualustalla. Lisää sokeri leikkuualustalle ja sekoita veitsen avulla sokeri ja vaniljasiemenet keskenään. Valmista on, kun sokeri värjäytyy tummemmaksi, jonka jälkeen lisää se kerma-keltuais-sitruunankuorisekoitukseen.
                                              Kaada tarjoiluastioihin ja pidä uunissa ensin 30min 125 astetta ja toiset noin 30min (tai hieman vähemmän) 150 astetta. Ota pois uunista ja jäähdytä tovi. Pidä jääkaapissa ainakin 3h ennen tarjoilua. Juuri ennen tarjoilua kaada kevyesti sokeria hyydykkeen päälle tasaiseksi kerrokseksi ja karamellisoi se kaasupolttimella. Tarjoile.
                                              Lusikka rasahtaa päällisen läpi ja maku on kyllä koukuttava.

                                              Comment


                                              • Karppari: hernekeittoo, näkkäriä ja sotakirjoja, että pääsee tunnelmaan;).
                                                Housut alkaa taas tippumaan, eli etsitäämpä komerosta parituumaa pienempiä;).

                                                No kunhan taas tästä hullutuksesta pääsee, niin avataan grillikausi ja laitetaan jotain tosi rasvaista ja herkullista.

                                                Comment


                                                • Hyvä punaviinikastike:
                                                  Makeaa punaviiniä
                                                  Tuoretta meiramia/oreganoa
                                                  Lihaliemeä
                                                  Sokeria hiukan
                                                  Suolaa

                                                  Ohje:
                                                  Keitä kasaan niin ettei tarvitse suurustaa millään jauhoilla.
                                                  Nauti!

                                                  Comment


                                                    Parsakeitto (*)

                                                    Parsakeiton ainekset neljälle, passaa vaikka alkuruoaksi:
                                                    1 iso rosamunda peruna paloiteltuna
                                                    1 makea sipuli (tai pari pienempää shalottisipulia) pilkottuna
                                                    2 nippua vihreätä tankoparsaa kuorittuna ja paloiteltuna (ilman nuppuja, vedä ne tehdessä vaikka suoraan nassuun)
                                                    2 dl kermaa
                                                    Paahdettuja leipäkuutioita (suosittelen kauraleivästä), elikkäs krutonkeja. Tai niitä suolapähkinöitä.
                                                    Oliivioljyä
                                                    Tilkka kasvisfondia
                                                    Köntti voita
                                                    Suolaa
                                                    Mustapippuria

                                                    Potut, sipuli ja kasvisfondi veteen kiehumaan 10 - 15 min.
                                                    Sekaan kuoritut ja pilkotut parsat, mietoa keittelyä kunnes parsat ovat pehmeitä.
                                                    Sauvasekoittimella tms. soseeksi ja sekaan köntti voita ja kerma.
                                                    Lisää murskattu mustapippuri ja tarkista suola.
                                                    Sentti x sentti leipäkuutiot kuumalle pannulle oliiviöljyn kanssa ja paahtoa.

                                                    Keittoa lautasella ja krutonkeja ripostele päälle. Voit hifistellä asettelemalla nätisti latva persiljaa ja lehtipari basilikaa. Tenuksi kelpaa vaikka bisse tai ruokaseurasta riippuen kuivaa valkkaria.

                                                    Jos tuntuu liian tyttömäiseltä, niin korvaa leipäkrutongit vaikka rapeaksi paahdetulla pekonilla.
                                                    Viimeksi muokannut marre; 11.4.2014, 23:19.

                                                    Comment


                                                    • Tuosta Marren keitosta innostuttuani, päätin että tänään kokeilen hieman samantyylistä, eli parsakaalikeittoa jotakuinkin näin:

                                                      Parsakaali pilkotaan ja laitellaan kiehumaan, lisätään sekaan pieni sipuli ja hieman valkosipulia.

                                                      Annetaan kypsyä vähässä vedessä ja maustetaan perinteisesti suolalla ja mustisrouheella.

                                                      Mixillä soseeksi ja lisätään paripurkkia kevyttä ja paksua.

                                                      Makuja tasaillaan esim. soijalla tms.

                                                      Krutonkien tilalle lämmin pitaleipä, jonka sisällä juustosiivu, hieman possun filettä suikaloituna (siis kypsää ja maustettua) ja niinpaljon salaattia kun sisälle mahtuu.

                                                      Hyvin käy pudottajalle noinniinkun viikonloppuevääks, kunhan muistaa laittaa nätisti tarjolle;).

                                                      Comment


                                                      • Jallukastike

                                                        Jaloviinaa 1* Pullo
                                                        Lihaliemikuutio
                                                        Vettä ½dl
                                                        Kermaa 2dl
                                                        Voita 50g
                                                        Paprikajauhe 1tl
                                                        Maitsenajauho

                                                        Laita kattilaan loraus jaloviinaa ( 1*) ½ dl
                                                        Lisätään lihaliemi ½ dl
                                                        Kiehautetaan jonka jälkeen lisätään kerma 2 dl.
                                                        Keitetään kastike kasaan jonka jälkeen lisätään voi n. 50 g.
                                                        Voit suurustaa maitsena jauholla kastikkeen.
                                                        Voi ”vatkataan” viimeksi kastikkeen sekaan tasaiseksi, siten, että kastike tulee samettiseksi.
                                                        Keitä kokonaisuus hyvällä lämmöllä pitkään kunnes kastike on sopivaa tarjottavaksi.

                                                        Tarjoa liharuuan kanssa.
                                                        Karitsa - Pekoni
                                                        Possun ulkofile pihvi
                                                        Nauta

                                                        Lisukkeena:

                                                        Paistettuja perunaviipaleita
                                                        Juureksia, esim. porkkanaa
                                                        Riisi
                                                        Punajuurilastuja ( paista ne voissa pannulla samalla jos tekee noita perunoita )

                                                        Nauti hyvässä seurassa punaviinin kera. Äläkkä pihtaa siinä punaviinissä, osta kerrankin hyvää viiniä. Sen lopun Jallun voit joko napsia loppuja ruokia miettiessä, tai jos seura on niin hyvää, kurppaa se pois heidän kanssaan. Ystävä antoi tällaisen reseptin, vielä en ole kokeillut.

                                                        Comment


                                                        • Oikea se grillausparilagrilli kaivettu esille varaston uumenista.

                                                          Niin lämmin ilta tulossa, että jotain täytyy pakosta grillata, jos ei muuta niin makkeria;).

                                                          Tuossa tosiaan kiehumassa isossa kattilassa reilu 5 l. vettä, että pesempähän ensin koko hökötyksen ihan kunnolla, jee.

                                                          Comment


                                                            Oikeinko niin, että parilalle keittoa, kuivaus, lämpöä ja öljyä? Pitääpä tehdä omallekin.

                                                            Comment


                                                              ei tartte ees öljyä, kunhan on edes kaksi vuotta grillattu parila.

                                                              Harjaa vain kiehautuksen aikana jämät irti, niin ei maut jatka seuraavalle kerralle. Äidilläni on sen 40v vanha parilakansi valuraudapadasta, jonka voi tänäpäivänä heittää vaikka astianpesukoneeseen, ja silti saa hyfin tehtyä pihviä....

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X