Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Lettuja saa kyllä, kunhan ilmoittaa saapumisestaan riittävän ajoissa. Ei ehdi taikina turpoamaan paistovalmiiksi muuten.

    Sonkajärveltä sain kaverita muutama vuosi sitten riihikuivattua ruisjauhoa. Tuli mukava savuaromi lettuihin niillä. Nyt niitä ei enää ollut, joten kaupan pussista laitoin tällä kertaa.

    Comment


    • Ihan tuonne ilmakiväärikeskusteluun poiketen, jos marja-aikaan niitä räkättejä ammutte "marjaviljelyksiltänne", niin elekää niitä pois heittäkö.

      Rastaan rintalihat grillattuna, mitä mainiointa evästä.

      Comment


      • Lisäilin vähän tietoja ja kuvia tonne pop-uppini fb-sivuille, joka näkyy kyllä oikein hyvin niillekin, jotka eivät fasea itse käytä:

        https://www.facebook.com/jjs.southea...rbecue?fref=nf

        tulkaahan lauantaina moikkaamaan.

        Comment


        • Leipuri hiiva oli taas vauhdissa kun kaapista loppui leipä ja lähisiwan tarjonta on pelkkää paskaa. Reseptin olen bongannut joskus jostain netin syövereistä. Olisikohan ollut joku marttojen ohje, tai jotain sinnepäin. Tein siis tällaisia:

          -50g hiivaa (tuoretta)
          -2rkl siirappia (tämän korvasin vastaavalla määrällä fariinisokeria)
          -3/4 dl öljyä (kyllä, melkein desi)
          -2 tl suolaa
          -5 dl vettä
          -2 dl kaurahiutaleita
          -noin 5 dl vehnäjauhoja
          -noin 5 dl hiivaleipäjauhoja

          Murenna hiiva kulhoon. Lisää suola, siirappi/fariinisokeri ja öljy. Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoittele tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet.

          Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikina tasaiseksi. Tätä jopa pikkuisen oikeasti jäystin, vaikkei leipä niin sitkoa kaipaakaan.

          Anna taikinan kohota, puoli tuntia-tunti.

          Leivo sämpylät ja asettele pellille, ripottele pinnalle siivilällä vehnäjauhohuntu ja peitä kelmulla. Anna kohota kelmun alla puolisen tuntia.

          Paista n.200 astetta noin 15 min, kunnes ovat kauniita.


          Ei ole vaikeat tehdä, mutta hyviä ja pehmoisia kyllä. Olisko 2 1/2 tähteä.

          Edittinä, tännehän voi myös sotkea sekaan vaikka porkkanaa tai juustoraastetta tms. mistä nyt tykkää.

          Comment


            Alkuperäinen kirjoittaja Repo/promo Näytä viesti
            Lisäilin vähän tietoja ja kuvia tonne pop-uppini fb-sivuille, joka näkyy kyllä oikein hyvin niillekin, jotka eivät fasea itse käytä:

            https://www.facebook.com/jjs.southea...rbecue?fref=nf

            tulkaahan lauantaina moikkaamaan.
            Vietän viikonloppua Suomen nuoremmassa pääkaupungissa, joten en pääse näille ruokapadoille nyt. Ilman sovittua menoa olisin taatusti näillä ruokapadoilla.

            Siitä tulikin mieleen, onko joku toinen toinenkin foorumilainen virittelemässä vastaavaa ruokapuotia Helsingissä? Syömässä pitää viikonlopun aikana kuitekin käydä. Käsi ylös ja saat ainakin neljä asiakasta :)

            Jyrkille toivotan hyviä kokemuksia, on vaatimattomimmistakin lähtökohdista menestyneitä ravintolaketjuja saanut alkunsa! :D
            Viimeksi muokannut marre; 16.5.2014, 17:10.

            Comment


              Ilkkapojalle, että kohta tälläinen taikinoista mitään ymmärtämätön ja taikinatöitä inhoava, keski-ikäinen jullikka rohkaistuu leipasemaan sämpsyjä! Lisää näitä, please.

              Comment


              • Ilkalle senverran, jos tuo Marre saadaan leipomaan, niin sitten mikään ei oo menny hukkaan ja Jyrkille semmone, eikö sitä Turkua vieläkään vois siirtää lähemmäs Kuopiota;)).

                Hyvät Sulla kyllä on meiningit, hattua täytyy nostaa, rakkaudesta ruokaan, tsemiä.

                Comment


                • Hyvä jos kelpaa leipomukset! Jos leipureilla ei olisi niin helkatin huonot työajat ja palkat, olisin jo niissä hommissa. Aina olen tykännyt taikinan kanssa mälväämisestä, mummu ne minulle aikanaan opetti -rauha hänen sielulleen. Sitä paitsi jos tässä perheessä jotain tuoretta haluaa, ei ole vaihtoehtoa kun tehdä itse. Vaimoa ei voisi pätkääkään kiinnostaa tehdä mitään mikä vaatii edes vain pikkuisen ohjeiden seuraamista saati sitten että hermo kestäisi sitkon vääntämistä taikinaan. Hyvää kotiruokaa tekee kyllä ja mielellään, mutta leipomukset on kyllä niin makeiden kuin suolaistenkin osalta minun harteilla.

                  Ja muistakaa mummu-vainaan ydinohje leipien ja pullien tekoon: Tee taikinasta aina niin löysä kuin mahdollista ottaen huomioon sen tarvitsema käsittely kohotuksen jälkeen. Eli niin notkea taikina mitä kuvittelee vielä juuri kykenevänsä käsittelemään.
                  Viimeksi muokannut ilkkapoika; 16.5.2014, 21:45.

                  Comment


                  • Itse tuli aamutuimaan pienen maailmanparannuksen jälkeen leivottua "italialaista" hiivaleipää.
                    Pari pientä bissee ja homma käyntiin.

                    Aloittaminen on aina vaikeeta, mutta innostus syntyy taikinaa vaivatessa ja turha tuska huuhtoutuu ikäänkuin poies;).

                    Niin se mainitsemani "italialainen hiivaleipä" on vaan ihan normi hiivis ja päälle hieman tomaattipyreetä ja runsaasti mozarella edam juustoraastetta.

                    Hieman litteämmän oloisia kuitenkin, no muokkauksessa voi tehdä sellaisia kun haluaa. Aamukahvin ja pikku metsäretken lomassa mainiota evästä muutama gotler siivu päällä.

                    Comment


                    • Joo, ravintolapäivä taputeltu. Suosio lievästi sanottuna yllätti.

                      Myytiin 11kg kanaa, 6kg possua, 6kg pottumuusia, 6kg coleslawia, 60 sämpylää, 60 maissileipää, 10l limonadia ja 10l jääteetä puolessatoista tunnissa.

                      Jonossa oli pahimmillaan noin sata henkeä.

                      Kiitos kävijöille, myös niille, ketä ei kerennyt moikata.
                      Attached Files
                      Viimeksi muokannut Repo/promo; 17.5.2014, 21:24.

                      Comment


                      • Milloin meinasit aukaista oman ravintolan?, meinaan homma näkys olevan hanskassa aika napakasti;).
                        Hienoo.

                        Comment


                          Oli muuten Revon kanat ihan sikahyvää. Possua ja coleslawta itse odottelin, mutta kun mentiin vasta viideltä (vaimo pääsi töistä neljältä) niin oli enää kanaa ja maissileipää jäljellä. Ja nekin vain kun onneksi etukäteen ilmoitin tulosta. Ensi kerralla mennään heti kolmelta. Tai sitten menen apu/oppipojaksi jos Jyrki laajentaa. :-p

                          Comment


                            Salsa -raikas lisuke (*)

                            Kaikenlaisen kesäruoan lisukkeeksi tuore, raikas salsa.

                            5 tomaattia ilman siemeniä
                            2 isoa paprikaa
                            1 kurkku
                            1 ruukku ruohosipulia
                            1/2 kourallista tuoretta basilikaa
                            Mustapippurimurskaa
                            Suolaa
                            1 korkillinen oliiviöljyä

                            Tee pari tuntia ennen ruokailua ja jääkaappiin jäähtymään.

                            Kaikki kamppeet kulhoon pieneksi pilkkeeksi, oliiviöljy, ja mustapippuri + suola maun mukaan (aloita 1/2 tl molempia).

                            Jos veitsi kestää vähänkään näpeissä, niin vaikeuskerroin yksi tähti.
                            Attached Files

                            Comment


                            • Hyviä ehdotuksia millä Paprikan voisi korvata? Itselläni siis allergia, joka estää peruspaprikan syönnin, koska sitä yleensä on runsaammin kuin chiliä.

                              Comment


                                Tuoretta persikkaa tai omenaa voisi käyttää.

                                Comment


                                  Alkoi kuola valumaan kun luki tota Jyrkin settiä.

                                  Comment


                                  • Onkos täällä ketään kuka pitää sienistä? Tuli tossa kokeiltua, aivan törkeen hyviä grillattuja herkkusieniä.

                                    1-2 pakettia herkkusieniä (riippuen hlömäärästä)
                                    Paketti tuorejuustoa (ite käytän ruohosipulia tai pippurisekotusta, mut kaikkihan menee mistä tykkää)
                                    Pekonia 2-4 pakettia

                                    Poista sienistä varsi, täytä tuorejuustolla ja kietaise pekoni päälle ja coctailtikku läpi. Grillissä muutama minuutti, kunhan pekoni kypsää.

                                    Yleensä ite syön aina vähintään 6 sientä, vaikka vois niitä syödä koko paketin kerralla kun on niin hyviä :D

                                    JA niin, tosiaan olen ihminen joka ei todellakaan voi sietää sientä muuten kuin näin tai pizzassa.

                                    Comment


                                    • Ite oon silpunnut ne sienen kannat ja sekoittanut juustoon jolla täytän sienen :) erinomainen resepti kyllä, useimmiten tulee tehtyä ilman pekonia sieni folioon käärittynä.

                                      Comment


                                      • JA niin, tosiaan olen ihminen joka ei todellakaan voi sietää sientä muuten kuin näin tai pizzassa
                                        Ennakkoluuloja hyvä foorumiveli. Sienet käy hyvin esim. keittoihin (alkuruoka), munakkaisiin, kastikkeisiin, murekkeisiin, piiraisiin etc...

                                        Ja muista, aina voit sieniä käsitellä haluamallasi tavalla, siis ilmeisesti hieman, makutottumuksistasi päätellen, paistelemalla ennen mainitsemiini esimerkkiruokiin lisättyinä.

                                        Ei muuta kuin rohkeasti sitä siedätyshoitoa;)).

                                        Comment


                                        • Pekoni tuo siihen sopivan suolan ja rasvan maun, eikä tarvii voidella mitenkään. Kannattaa vaan käyttää jotain vähän jäykempää tuorejuustoa, muuten kääntäessä valuu pois. Sienisalaatti on kyllä yks hyvä kans :)

                                          Comment


                                            Noihin grillisieniin kannattaa myös kokeilla puristaa hieman tuoretta valkosipulia sinne tuorejuuston sekaan sienen sisälle, antaa varsin maukkaan lisäaromin.

                                            Comment


                                            • No sienistä vielä yks aivan loistava repsu, tai ainakin meikän makuun;).

                                              Nyt kun alkaa tuo korvasienikausi olla jo jossainpäin parhaimmillaan, niin eikö metsään noita Suomen "myrkyllisimpiä" sieniä keräämään.

                                              Jos sattuu löytymään sopivasti, niin itse teen näin:

                                              Huuhtelen sienet hiekasta ym.

                                              Ryöppään (keitän) kiehuvassa vedessä n.5-10 min, jonka toistan n. 3 kertaa. Ja huuhtelen välillä runsaassa vedessä.
                                              (käytä suojakäsineitä, tai pese kätesi huolellisesti käsitelllesäsi raakoja sieniä, ihan varmuuden varalta)

                                              Muista myös tuulettaa keittämisen aikana keittiö hyvin.

                                              Kattilakin on hyvä huuhdella välillä, sillä puhutaan ihan oikeasta sienimyrkystä.

                                              Mutta sitten, keitellyt korvasienet silputaan ja laitetaan muhimaan aikaslailla paksuun valkokastikkeeseen, joka maustetaan ja valmistetaan perinteisesti. (béchamelkastike)
                                              (muhiminen n.15 minsaa)

                                              Pinnalle erittäin runsaasti tuoretta ruohosipulia ja keitetyt perunat lisukkeeksi, uusia tai vanhoja, mutta ei mitään muuta.

                                              Yksinkertaisesti makuelämys;).

                                              Comment


                                                Koskenlaskija sulatejuustot sopii noihin sieniin myös hienosti.

                                                Comment


                                                  Varmaan jo jossain vaiheessa joku sanonutkin mutta tulipa tehtyä hyvät eväät yövuoroon!

                                                  Mummon kiikuttamat sienet sipasin pannulle ja kovalla kädellä sekaan paloittelin sipulia, sitten snadisti kermaa ja
                                                  lihaliemikuutio.
                                                  Mössö ruisleivän päälle ja pam.

                                                  Hyvä että jäi yhtään itelle evääks kun broidi kävi vähän kylässä :D

                                                  Comment


                                                  • Lueskelin tuossa pula-ajan ruokavinkkejä, saunaseuraa ajatellen.

                                                    Tuli tämmönen kun paistettua kaurapuuroa, mitä siis kattilasta jäänyt jäljelle. (siihen aikaan)

                                                    Mie heti modamaan ja puurot kattilaan, kun jäähtyi niin ei pannulle, vaan upporasvaan kiehumaan.

                                                    Mitään en kerro mausta, mutta kokeilkaa, aikaslailla erikoista;)). Kunnon voisilmä kruunaa kaiken;).
                                                    Viimeksi muokannut kapaz; 30.5.2014, 23:10.

                                                    Comment


                                                    • Onko sellaista ruokaa, mikä ei pannulla voissa paistaessa paranisi? =) Kaveri aina jemmaa joulun jälkeen 50 sentin lanttu/porkkana/perunalaatikoita pakkasen täyteen, kuulemma parasta herkkua pannulla voissa paistaessa, eikä tarvitse keitellä pottuja.

                                                      Tuota puuroa pitää kokeilla.

                                                      Comment


                                                      • Mutta omalla vastuulla;)))
                                                        Vakuutusyhtiö ei korvaa jos kieli menee persiiseen;)).

                                                        Comment


                                                          Paistettu kaurapuuro on hyvää. Sitä joutuu paistamaan pannullakin yllättävän pitkään että saa rapean pinnan.

                                                          Comment


                                                            Chilinen perunasalaatti (*)

                                                            3 punaista mietoa chilipalkoa pilkottuna
                                                            1 kilo uusia pottuja
                                                            4 kesäsipulia pilkottuna
                                                            1/2 nippu tuoretta persiljaa
                                                            Suolaa
                                                            Mustapippuria
                                                            Oliiviöljyä

                                                            Höyrytä (tai keitä) perunat viittä vaille kypsiksi. Jäähdytä ja pilko. Sekaan chilit, sipuli ja persilja.

                                                            Oliiviöljyä 4-5 rkl, pippuri ja suola sekaan, kääntele sekaisin ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

                                                            Hyvä lisuke grillatulle lihalle, broilerille tai makkaralle. Tänään oli chorizo- maggaraa.
                                                            Attached Files

                                                            Comment


                                                            • Äijä laittaa Taivasateriaa, on Se.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X