Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Iloiset asiat.

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Eivät löytäneet B7:sta mitään sanomista konttorilla vaikka koitin kuinka kannustaa.

  Comment


   Yllättäen löysin fleece-teippiä Finjectorilta. Allun ovitiivisteiden nukka on kulunut pois ja narisee pilarimuoveja vasten. Kuminhoitoaine ei auta kuin seuraavaan sateeseen saakka. Fleece-teippi saattaa auttaa pysyvämmin.

   Comment


    Sain myytyä kaksoisahdetun TSI + DSG kombon pois. Tilalle ostin Opelin, että en tiedä kuuluisiko se tuonne surulliset asiat puolelle

    Comment


     Allun kartturin oven napsahtelun syy liikkeelelähdöissä ja jarrutuksissa löytyi vihdoin. Kun mikään liukaste tiivisteisiin ei tuntunut auttavan, aloitin syiden rajamisen ajamalla ilman ovipahvia. Ja sieltähän se syy löytyi tukirakenteen pulteista ikkunamoottorin takaa. Pystyraudan yläpään kaksi pulttia oli öysällä. Tämä vinkkinä kaikille C5-korin ovien ääniin kyllästyneille.

     Click image for larger version

Name:	Löystyneet pultit.jpg
Views:	2371
Size:	384,8 Kt
ID:	1947218

     Comment


      Varattu vuokra-autoluokka (economy-luokan automaatti) oli vähissä, joten vuokraamo antoi samaan hintaan A3 cabrioletin. Kyllä muuten kelpasi, valittuna olisi ollut tuplasti kalliimpi... Pakkohan se oli rätti alhaalla ajella sen mitä keli myöten antoi.

      Comment


      • 80 kytkin ottaa ja irrottaa.
       nyt pitää vielä keula saaha kasaan...leimalle.?
       puskuria huutaa vielä paikalleen.
       ei vielä lunta mut kohta on niin kovin ois kiirus saaha tää kippo takasin 5v jälkeen liikenteeseen.

       Comment


        Kiinasta viikko sitten tilatut bi-led projektorit on eilen aamuyöllä tulleet maahan. Postin seurannassa lukee että alv on maksettu ostovaiheessa ja tulli on vapauttanut lähetyksen toimitettavaksi. Pieni hämmästys, että tulli ei vaadi ostokuittia ja tullin maksamista.

        Comment


         Maksoiko ne bi-led projektorit alle 150€? Vasta tuon yli menevästä summasta menee tullimaksua.

         Comment


          Tuo raja on muuttunut, nykyään ALVia maksetaan kaikesta. https://tulli.fi/kaikkitullataan
          Viimeksi muokannut okkim; 12.11.2022, 10:32. Perustelu: ALV, ei tulli.

          Comment


           Kannattaa lukea mitä tuolla sanotaan, ei se ole mihinkään muuttunut. Tullataan, mutta tullia ei yleensä tarvitse maksaa, jos ostos alle 150€, alv kylläkin. Alv ei tarvitse uudelleen maksaa, jos jo maksettu lähtömaassa. Juuri tuli itselle paketti aliexpressistä suoraan matkahuollon lokeroon, koska tuosta oli alv maksettu jo lähtömaassa.
           Tullin laskurilla tuon 150€ rajan voi itse todeta.

           Comment


            121€ oli bi-led projektorit. Pari päivää olleet ajossa ja erinomaisilta vaikuttavat.

            Comment


             Talvirengasjumppa vähän eskaloitui, kun viimeistä kesärengasta irrottaessa meni lukkopultin avain tuusan paskaksi (kiitokset vaan rengasliikkeelle, jossa oli vedetty heikäläisille tavalliseen tyyliin kesärenkaat momenttiin jollain kolmen varmuuskertoimella). Puhelinhärdelliä päivä ja kävi selväksi, että helpoin, nopein ja halvin näin keskellä kuuminta rengassesonkia olisi selvittää olisiko tämä lukkopulttisetti alkuperäinen lisävaruste ja josko merkkitiskillä olisi silloin avain. Merkkarin huoltoon ei päässyt puhelimella suoraan läpi, vaan oli jätettävä vaihteen kautta soittopyyntöä, joihin ei vastattu päivään, mikä taas meinasi jo vähän nostatella verenpainetta.

             Iloiseksi tämä sentään kääntyi kun ohitti puhelinvaihteen ja meni käymään Airportin Audi Centerillä suoraan tiskillä. Siellä asiakaspalvelukokemus käännettiin hartiavoimin positiivisen puolelle, pultit tunnistettiin avaimesta orkkislisävarusteeksi ja hommalle löytyi aikaa ilman ajanvarausta. Vastakierrehylsyjen kanssa kylmällä asfaltilla taistelun sijasta sain hörppiä asiakastilassa kahvia ja tehdä omia töitäni sillä välin kun lukkopultit heitettiin kuikkaan, viimeinen kesärengas vaihdettiin ja paineetkin katsottiin kaikista kuntoon ihan pyytämättä. Loppulaskukaan ei nostanut verenpaineita.

             Sitä tulee useimmiten lähinnä nuristua marmoritiskin hinnoista, mutta silloin kun homma toimii, niin lopputulokseen ei jää kyllä toivomisen varaa.
             Viimeksi muokannut Wezq-Ape; 18.11.2022, 15:51.

             Comment


              Muutaman kuukauden ollu vähän henkisesti ahdistavaa töiden takia(kiire, liian vähän työntekijöitä yms) josta sitten tuli todettua että eiköhän tää oo nähty. Juttelin erään asiakasyrityksen kuskin kanssa ja siinä sit tuli heidän työvoimapula selville ja kysyin että pyydäks ajojärjestelijää pyörähtämään iltapäivästä kun hakevat seuraavan auton. No avasin suuni että olisko kuskille tarvetta ja aluksi että voitko heti aloittaa ja kun kysyi että oliko kärrykorttia niin homma jäiki siihen. Seuraavalla viikolle soitteli että jutteli kolleegan kanssa ja saattais sittenki olla c-kortilliselle tarve. Homma jatkoselvittelyyn ja työhaastattelu kutsuiki joka oliki sit enemmän tietojen kirjaamista jonka lomassa sovittiin että ilmoitan heti kun olen käytettävissä.

              Viime viikolla totesin että olisko nyt niin että lopettaisin työt ja mielellään mahdollisimman nopeasti kun hommat hiljeni ja sopi pomolle joten puhelin käteen ja ilmoitin että maanantaina voin aloittaa ja lähen tilaamaan kortit. Ruokatunnille sit ammattipätevyys- ja digipiirturikortin tilaamiseen konttorille.

              Maanantaina aamulla lompsin uuteen työpaikkaa(enpä oo jännittäny ihan hetkeen noin pirusti töiden takia) ja perehdytyksiin talon tavoista sekä jakohommiin hanttarina kun uupu digikortti. 2.5päivää meni ihmetellessä hommia kun kilahti tekstari että kortit olisi noudettavissa jonka jälkeen sit auton rattiin. Muutaman tunnin jälkeen perehdyttäjä vaan totes että onpa helppoa kun ei tarvi oikeastaan muuta neuvoa kuin lastauslaitureiden sijainnit. Torstai sit meniki omatoimisesti jakaessa ja perehdyttäjä neuvo lastauslaiturit mihin ajaa. Loppupäivästä tuumas että eiköhän tää oo jo tällä selvä että taidat saada huomenna jatkaa hommia ilman hänen neuvoja.

              Monta vuotta ajatellu että en mielellään halua isompiin firmoihin että pienissä on parempi työntekijän kannalta mutta näin viikon jälkeen vaan voi todeta että olettamus on ollu väärä(toki hyviäki pieniä firmoja on mutta isoissa taas hoidetaan asiat kuten kuuluu ja vastuut painaa sen verran paljon johtajilla että eivät halua laistaa tärkeissä asioissa. Vuonna 2007 tuli isän pakottamana ajettua C-kortti ja ajattelin että en varmasti tarvi ikinä. Vuosien saatossa on ollu etu töiden suhteen kun pitäny kuljettaa omien työkeikkojen kamaa pitkin etelää ja etenki ajokokemusta kehä3 sisäpuolella on tullu paljonki. Ampät ei oo ollu voimassa tuosta syystä ja kun korona alkoi niin jäin työttömäksi tapahtuma-alalta ja työkkarin tiskillä asioidessa sanoin että kiinnostais hommata pätevyydet työllistymisen vuoksi. No ehdin työllistyä joten jäi kortti lunastamatta ja nyt pitkin vuotta on tullu mietittyä josko ehkä sittenki lähtis ihan työkseen ajelemaan eikä vaikuttanu yhtään hullummalta ratkaisulta

              Comment


               Työpaikan vaihdon takia jo toinen talvi kun ei ota päähän tuo lumentulo yhtään :)

               Comment


                Eilen piti siirtää lumipöperökelillä yksi auto tallista toiseen isolla umpitrailerilla. Iloinen asia on Q7, jonka ansiosta ei ollut minkäänlaisia ongelmia koko reissulla.

                Comment


                 Muutto suoritettu onnistuneesti, eikä mitään hajonnut.

                 Comment


                  Ruuviahdettu Touareg katsastuksesta läpi. Pysyvä vikakoodi vaihteistoöljyn lisäpumpun "short to ground" -koodista aiheuttaa aina keskustelua. Koodi ilmestyy vain talvisin suojakeleillä.

                  Comment


                   Työpaikalta otettu lopputili ja tänään palautettu firman omaisuus. Ja samalla pitäisi alkaa asuntoa tyhjentämään isolla kädellä, se on myyty.

                   Comment


                    Muista päivittää profiilisi. Onnea vaan uuteen seikkailuun!

                    Comment


                     Kämpästä saaduilla rahoilla elää eläkkeelle asti? :D

                     Comment


                      Lähteny piirtään vähän isommalla tussilla :)

                      Comment


                       21-vuotias Allu huomautuksitta läpi katsastuksesta. Toki varustauduin siihen alipaine- ja huohotinletkuja uusimalla, umpion putsauksella ja ikkunahissin uusinnalla.

                       Comment


                        Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                        Lähteny piirtään vähän isommalla tussilla :)
                        Kai ny vähän voi lomailla jos ei työnteko satu nyt innostamaan... On mulla sentään uusi osoite jo tiedossa vaikka muuttoajankohta on vähän hukassa...

                        Comment


                        • Vuosi sitten muutin Lappiin, Enontekiön kuntaan lähelle Norjan rajaa. Ei ole kaduttanut. Harrastetalliin on n. 1200 km matkaa, ei tule joka kuukausi käytyä :)
                         Moottorikelkalla voi käydä tunturissa talvella ja lumettomana aikana mönkijällä. Paikallisena asukkaana on monia oikeuksia kulkea siellä missä ei turistit saa kulkea. Kesät menee mökillä lohta kalastaessa.

                         Comment


                          Poikakin sai ajokortin tuossa heti alkuvuodesta, ykkösellä teoriat ja inssi. Vielä olis tyttö opetettavana, jonka kans voi alkaa ajelemaan vajaan vuoden päästä (tosin ei aio kuulemma korttia ajaa kun muut voi kuskata=).

                          Comment


                           Muutto uuteen kotiin takana. Meni sujuvasti vaikka nelihenkiselle perheelle onkin ehtinyt kertyä tavaraa varsin paljon vuosien varrella. Sitä kun palkkaa ammattilaiset tavaroiden siirtoon niin homma sujuu.

                           Comment


                           • Huutokaupasta puolivahingossa voitettu auto tupsahti huomettavan ripeästi SE Mäkisen kyydillä pihaan ja oli pikaisen tutustumisen perusteella odotettua parempi laite. Kerran näinkin päin.

                            Comment

                            Working...
                            X