Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Nyt ottaa päähän!!!

  olin laittamassa tohon s3 öljynpainemittari niin t-haari päätti katketa suodatin jalkaan...ihan varmaan valmistusvika koska ei ollu edes vielä raskas kiristää ja kierre on oikea.....tosi kiva purkaa sen jalka sieltä pois...tilaa aika heikosti...toivottavasti lähtee jämät pois jalasta......no eihän sille mitään voi..

  #2
  Aina ei mene kuin elokuvissa.

  Comment


  • #3
   Eilen kehä 1 laskin vasemmalla kaistalla olleeseen todella isoon lätäkköön kun en kerinnyt väistää. Moottorin alasuoja on veljellä muottina ja tietenkin tuli niin paljon vettä kone tilaan et lähti laturin/ojaustehostimen hihna pois paikoiltaan. No rupesin sateessa vaihtamaan niin kiristäjästä lohkes avaimen paikka eikä saa millään löysättyä -> kaupasta uusi.. Kyllä otti päähän. Onneks oli pimeetä ,märkää ja kylmä.

   Comment


   • #4
    hahahhahh, oon hengessä mukana, voin kuvitella ne mielen syövereistä tulevat tuntemukset :)

    Itselläni taitaa pahin olla kun takapyörän laakeri leipoi kokonansa kiinni ja kaikki piti purkaa kosaanilla ja ulosvetäjillä...

    Comment


     #5
     Mulla tuli eilen iltapäivällä joku rattijuoppo kylkeen, ei tosin pahasti. Kohtaamistilanteessa kapealla tiellä näin parhaaksi pysähtyä tien leveämpään kohtaan suoralle osalle. Vastapuoli ei tätä elettä arvostanut ja täräytti melko läheltä ohi... Puskuri maalaukseen, uusi lokasuoja ja sen maalaus, peili ja sen jalka, toivon mukaan vielä ovikin maalaukseen, sillä peili teki siihenkin naarmut. Ja vastapuoli pienen jutustelun jälkeen päätti ottaa hatkat (huomasi kun soitin poliisit, ja minä kun en ymmärtänyt käydä nyppäämässä kaverin avaimia omaan taskuun).

     Hauskaa tämä elämä... No joskos sitä nyt tulisi tehtyä vähän muutakin tuolle autolle kun kerran hetken joutuu seisomaan.

     Comment


      #6
      Vaihtelin tossa pari kuukautta sitten audiini huohotin putket. Perse pitkällä sitten niitä värkätessäni ajattelin että otanpas tosta yhden yksisuunta venttiilin pois, että saan enempi tilaa..No perkele sehän tippu sitten sinne koneen syövereihin. Etsin sitä venttiiliä oikeesti ainakin (3) kolme tuntia otin pohjapanssarit irti, käytin auton nosturissa, kaverini yritti myös etsiä, purettiin moottorin muoveja lisää nähdäksemme enempi..Niin sitä helvetin venttiiliä ei löytynyt mistään, ja on vielä tänä päivänäkin jossain? Missä lie kone tilassa. No sainhan minä auton kuitenkin toimimaan ku otin vettiilin vanhoista huohotinputkista..

      Comment


      • #7
       Tänään koivuselta hihnan kiristäjä ja innolla vaihtamaan. Noh paikan päällä huomasin että jesh väärä kiristäjä.Jipii!
       No siitä tuohtuneena korjasin vanhan kiristäjän ja asensin paikoilleen. Sitten koho kohta. Huomasin että tehostajan pumpusta oli mennyt kiinnike pultit poikki ja se oli todennäköisesti todellinen syy hihnan irtoamiseen. No huomenna pitää sitten porata jämät pois ja laittaa uudet pultit. Onneks audit ei oo koskaan rikki , niitä vaan tarvii huoltaa vähän laajemmin.. =)

       Comment


       • #8
        Ostin auton, (Audi 90Q 2.3 20V) ja myyjän pihalta omalle pihalleni oli n. 200km, 95km ajettuani onnellisena omalla audillani kone päätti kilahtaa motarin rampin jälkeen. Koneremppaan meni 2kk aikaa ja 1,4ke rahaa. Ei mulla muuta, jatkakaa.

        Comment


        • #9
         Onneks ei menny rikki! Hyvä että selvisit huoltamalla. =)

         Comment


         • #10
          on niitä ongelmia näköjään muillakin......sain onneks taisteltuu sen katkenneen palan vastakierretapilla pois...ei onnek tarvinnu suodatin jalkaa irrottaa...on muuten pirun ahdas tois s3 konehuone...

          Comment


           #11
           Se metallimujuhan on nyt sitten suodattimen jälkeisessä öljykanavassa. Itse ottaisin kyllä sen jalan irti ja putsaisin.

           Tietty jos käynnistit jo, unohda tämä jos pystyt :)

           Comment


           • #12
            ei siitä mitään metallia ironnut...siististi vaan katkesi....kokeilin katkennutta palaa liittimeen ja ihan nätisti se siihen istu...eli ei siitä mitään ylimäärästä irronnut..

            Comment


             #13
             Johonkinhan se vastakierretappikin täytyi saada kiinni... vai tulppasko se jämä niin hyvin?

             Comment


              #14
              mun audilla on jotain perhecruisailuja vastaan? Viime vuonna hajos yks perjantai paineasetelma. Ei vaan mennyt parkista lähdettäessä vaihteet sisään kone päällä ja kun sai työntämällä kolmosella käyntiin niin kolmosella sitten ajeltiin myös kotiin helsingin keskustan läpi ja n. 30 km. onneksi oli myöhänen ilta niin selvis kolmella punasella kun oikein valutti pitkään valoissa.

              parin kuukauden päästä sitten perheajelulla päätti kytkimen hydrauliikkaletku päästää nesteet kytkintä painaessa just kun pysäytin kaupan eteen lähimmälle paikalle. tömähti vaan ja alko ryömimään kytkin pohjassa. hyvä ettei menty seinää päin. pienen tovin asiaa tutkittuani (kauheita savupilviä kytkintä painettaessa) sain startilla käynnistettyä kakkonen päällä että pääs kaupan edestä parempaan paikkaan (siinä kulki epämääräisen näköistä porukkaa hakemassa kaljakasseja). kun jarrut on samassa systeemissä niin päätin tilata lava-auton.

              Ei taida enää perhe haluta ajelulle : *)

              Nyt kun sen sain vihdoin kasaan (niin toi kytkinletku vaati moottorin irrotuksen) niin autoa kasatessa hajos vaan N75, josta tippu pohja kun siitä letkua irrotin.

              Kolme moottorin irrotusta vuodessa on jo aika syvältä ahtaassa tallissa, toivottavasti tänä vuonna selvii yhdellä tai kahdella : )

              Comment


              • #15
               no siis se oli semmonen tappi missä oli urat...naputtelin sitä ihan pikkusen kiinni ja pyörittelin sormilla pois...ahdasta vaa oli..

               Comment


               • #16
                no siis se oli semmonen tappi missä oli urat...naputtelin sitä ihan pikkusen kiinni ja pyörittelin sormilla pois...ahdasta vaa oli..
                Siis etkö porannu reikää siihen katkenneeseen ruuviin, että mihin sai ruuvata sen tapin kiinni

                Comment


                • #17
                 miks..siinähän reikä valmiiks keskellä...(8mm)

                 Comment


                 • #18
                  miks..siinähän reikä valmiiks keskellä...(8mm
                  niin just ei tullut ajatelleeks että mikä ruuvi sulla es oli menny poikki

                  Comment


                   #19
                   Eilen kävin katsastamassa sitten auton. Nooh, se olis pitäny katsastaa jo 2.1.
                   Arvaten tuli hylsy ja nyt siirrellään autoa korjaamon ja katsastuskontorin väliä, tietysti.

                   Ainoa vika oli raidetangonpää. Tiesin sen olevan vähän kuralla, mutta oletin olevan muutakin joten ei sitä tullu vaihdettua etukäteen.

                   Kävin hakemassa sitten pikakikaa 69e:n pilkkahintaan merkkitiskiltä uuden kun siinä vieres oli. Ajattelin vaihtaa sen nopiaa.

                   Olosuhteet ei kyllä olleet ihan parhaan. Pakkasta n. -20. Ulkona piti tehdä. Passatin omalla tunkilla. Ilman paineilmatyökaluja. Onneks oli kunnon halogeenilamppu.

                   Tuo pakkanen nyt ei tommosia pikku juttuja estä. Hommahan pitäis olla simppeli. pari ruuvia irti ja uus pää tilalle.

                   Nooh se 6 vai 8 millin pultti lähti tietysti helposti ja lukkopultin mutterin. Sitten ruvettiin tutkimaan, että mites tuo pultti tuosta irti lähtis. No ei lähtenyt vasaralla, eikä tuurnalla. Ruuvikin alko olemaan siinä kunnossa, ettei tohtinu enää enemmän hakata.
                   Piti vielä kerran testata, ja eiköhön tuo hemmetin tunkki kaatunu ja nurkka rojahti maahan. Mikä ihmeellisintä, mullei menny hermot edes. Olo oli silleen et jaha kato vaan. Meenpä soittaan appiukkoa apuun toisen tunkin kanssa.

                   Hieman ähellystä ja puuhkumista, ja saatiin nurkka ylös, mutterin takasin ja rengas paikoilleen. Ei näkyvää, eikä tuntuvaa vahinkoa.
                   Päätin jättää suosiolla tuon nyt sitten jollekkin jolla on nosturi, kosaania, halli ja aikaa.
                   Jos kyysees olis ollu A8, niin varmaan olis tullu paniikki. Ei taida olla kovin syvää suhdetta siis passattiin.
                   Kuollakseenkaan ei muista, että pitikö sitä pulttia kääntää vai oliko se tosiaan niin jumissa. A8:ssa sen sai sentään lekalla irti, ja uus tilalle. Tuo ny aiheutti sen, että pitää hakee sjoen käyttöautosta pultti ja mutteri.

                   Comment


                    #20
                    isännän 200sx on ollu hallissa kohta jo 3-4 kuukautta ja odottelee edelleen koneremonttia...tämä on näitä talvirojekteja...ottaa päähän aina kun muistaa sen olevan vielä siellä yhdessä kasassa!ja uutta maaliakin pitäis saada pintaan...........insipaariota odotellessa...........

                    Comment


                    • #21
                     Toi Petrin juttu on ihan niinku omat rempat, äkkiäkös ton tosta laitan mutta ei...
                     On alkanu näitten VAG vehkeittein ja talon rakentamisen takia kuitenkin kertyä työkaluarsenaaliakin sen verran, että enää ei ahista.
                     Viime keväänä vielä tappelin A6:n tukivarsien yhdistäjäpultteja kaksi päivää (viikonloppuna) irti lekalla ja tuurnalla.
                     Nyt ennen joulua vaihdoin A4:ään etuiskarit ja ne perhanan pultit ei olleet varmaan koskaan aikaisemmin auki. Ei kääntyneet sitten niin mihinkään suuntaan ja ei liikkunu hakkaamalla.
                     Mutta levispä sellainen pirullinen hymy naamalle ja melkein sanoin autolle, että se olet muuten sinä kun tässä luovuttaa ja äkkiä.
                     Hain raksalta kosanin ja kompuran, takaluukusta pulttipyssyn. Siinä ei kauaa nokka tuhissut kun lämmitti ja välillä kokeili pulttipyssyllä joko lähtee. Lähtihän se ja A4 luovutti.

                     Sama koski iskarinpaketin yläpään pulttia.
                     Kun vielä aikaa ennen pulttipyssyä sain Passatin iskarirempassa 18mm lenkiltä pariin otteeseen turpaan, niin nyt naurussa suin sai ajella A4:n vastaavia pultteja auki.

                     Kyllä kunnon työkalut tekee niin paljon...

                     Comment


                     • #22
                      Mulla kävi ton ex s2 kanssa niin että siihen tuli ahtovuoto (letku murtui) ja sitä vaihtaessa pökkäsin putkella jakoremmin suojamuoviin niin, että siitä lohkesi ihan pieni pala. Palaa sitten etsittiin konehuoneesta ja maasta tuloksetta varmaan tunnin lopulta luovutettiin, lyötiin letkut kiinni ja lähdettiin koe-ajolle. No ei päästy ku vajaa puolikilsaa niin ekassa kunnon kiihdytyksessä koneesta kuului epämääräinen ääni ja auto sammui. Lopuksi se muovin pala löytyi kahden imuventtiilin välistä ja ventiilit kieroina. Eli muovi oli tippunu suoraan välijäähdyttimeen kun putket oli irti... silloin ei paljo naurattanu:)

                      Comment


                       #23
                       Meidän "uusi" A6 oli vielä aamulla ulkokuosiltaan mukavan siisti ja virheetön. Aamulla vaimo töihin lähtiessä otti lämppärin johdon irti pistorasiasta ja ekassa risteyksessä kuului edestä räks...

                       Tämä lienee talviajan klassikko...

                       Comment


                       • #24
                        Mua ottaa päähän oma tyhmyys....
                        Luulin lauantai-iltapäivän alkuhetkinä ehtiväni varaosakauppaan. Koko matkan pyrin hillitsemään tq:n menohaluja, mutta siinä sitten loppumatkasta keskittymiskyky herpaantui ja mutkassa nelipyöräsladissa reippaalla ylinopeudella ja ronskisti liikennettä vaarantaen miliisiä vastaan. En sitte ehtiny sinne kauppaan....
                        Ilmeisesti tämä on perinne, joka tapahtuu joka kymmenes vuosi. Nimittäin melko tasan 10v sitten melkein samassa paikassa ajoluvan hyllytys. Muuten olenkin sitten osannut välttyä sakoilta, eli ei jatkuvasti pieniä, vaan harvoin ja kunnolla :/

                        Comment


                         #25
                         Lopuksi se muovin pala löytyi kahden imuventtiilin välistä ja ventiilit kieroina. Eli muovi oli tippunu suoraan välijäähdyttimeen kun putket oli irti...
                         Tämä kyllä vetää pohjat. :) Itselläni nyt ei mitään suurempia. Muutama sydämentykytys tuli kun vasta opiskelijabudjetilla nippuun saatu 100 -77 keitti matkalla Jyväskylästä. Kansipahvi kesti ja kaikki päättyi kuitenkin hyvin. Viimeisin ketutus tuli kun tajusin jakohihnan hampaiden kadonneen Competitionista lauantaina.

                         Audien kanssa ollaan tunteiden allokossa sydän vereslihalla punoittaen!

                         Comment


                          #26
                          Säästin ja ostin eBaysta hienon violetiksi eloksoidun alumiini-by-passin. Ihan laadukkaannäköinen vehje, vaihtojouset ja kaikki. Noo, venttiili kiinni ja ekassa kiihdytyksessä irtosi venttiilin männän pieni o-rengas ja meni kompurasiiven läpi rikkoen siiven. Kannatti säästää.

                          Kyllä sillon otti pattiin.

                          Comment


                          • #27
                           Itekkin pystyin tossa sählään kun piti vaihtaa penkinlämmittimen kytkimeen valo ja siinä kun kytkintä purin niin sain sieltä jonkun klipsun hajalle ja nyt ei toimi ollenkaa. Aikasemmin harmitti vähän kun ei ollu kytkimessä valoo, nyt harmittaa vähän enemmän kun se ei toimi. Kävin tässä tänää kysyy marmoritiskiltä ja jouduin toteemaan että antaa olla, en aio 137 euroo tosta maksaa. Täytyy laittaa toimiva itelle ja saa kyytiläiset olla ilman.

                           Comment


                           • #28
                            Kävin tänään hakemassa katsastusasemalta vikalistan, ja pitkähän siitä muodostui:

                            -takasumuvalo ei toimi, ok johdot oli irti joten yhditelin ne, mutta tulee vaan joku 6-8V polttimolle?
                            -moottori/vaihteisto öljyinen... hmm? kysyin mitä sille pitäs tehä, kuulemma pestä tms.??
                            -kallistuksen vakaajan kiinnitys takana, väljää löytyi joten pitää vaihtaa, helppoa ei tule olemaan
                            -toinen etuiskari kuollut, ei yllätys, mutta vituttaa vaihtaa siihen väliaikasesti uus vakioiskari, kun ei nyt varaa alustasarjaan.
                            -sivupeili samentunut, joo siinä on reunoissa jotain ruskeeta, mikä ei lähde pois, pitää varmaan hakea marmoritiskiltä uus lasi siihen ????
                            -pesulaite edessä, puhdistusteho riittämätön hmmmm

                            kuukaus aikaa selvitellä tämmönen yhtälö sitten, onneks tää avautuminen helpotti ees vähäsen

                            Comment


                            • #29
                             Itse kävin myös hakemassa vikalistaa,ei edes paha:

                             Suurimpina etypyörän laakereiden vaihto edestä ja raidetangon pää takaa. Sitten jotain pienempää. kuulemma väärät vilkut, soviterenkaat pitäis olla vanteissa yms :D

                             Comment


                              #30
                              Pikku tarina, ei ihan uusi mutta kuitenkin Audiin liittyvä.

                              Olin pari vuotta sitten lähdössä Hankoon ajelulle ja ajattelin fiksusti lähtöä edeltävänä iltana vaihtaa pystymetsän miehenä (pikaisesti) ruiskun suuttimet pihalla. Vajaa 20 vuotta koneessa kiinni olleet suuttimet olivatkin kiinni ihan riittävästi. Lähtiväthän ne ajan kanssa - yhdestä suuttimesta kuitenkin irtosi sen päässä oleva pieni reiällinen peltisuojus kooltaan jotain 6x7 mm. Smurffin lain mukaan se irtosi juuri ikävimmästä suuttimesta suutinkaivon pohjalle. Kaivoon ei nähnyt sitten millään kun siinä on rompetta edessä ihan riittävästi. Saman lain mukaan emäntä oli rikkonut käsipeilin vähän aiemmin. Ankaran mietinnän ja vit... päähän oton jälkeen sitten keksin: Hioin 2.5 mm rautalangasta pitkän, kavennetun ja runsaasti karhennetun puikon jonka päähän pyydystin suojan painamalla puikon sen reikään ja nostin sillä suojan ylös. Peilinä toimi juustohöylä... Puolen tunnin hommaan meni yli 2 ja puoli tuntia. Parvekkeeltaan seuranneella naapurilla tuntui olevan kovasti hauskaa... ;)

                              Lopussa onneksi kaikki hyvin ja pääsin seuraavana aamuna ajallaan matkaan. :)

                              Comment

                              Working...
                              X