Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Kakkosauto-Fiestasta paukahti etujousi. Ja kun en heti tajunnut, niin jousi ehti rikkomaan renkaan. Salen parkkiksella kun koetin viritellä siihen kuosiin että saa ajettua kotiin vararenkaalla, putosi tietysti tunkilta. Kahdesti. (Nykyaikaisen viputunkin typerä epäsymmetrinen geometria yhdistettynä peilijäiseen alustaan...)

  Comment


  • Vittu tuo Cozify on kusisinta ripulipaskaa mihin olen näppini pistänyt. Ja miksi Start-stop sammuttaa auton jo ennen kun auto on etes pysähtynyt.

   Comment


    Joku saatana taas hieronu jollain auton kylykiä eikä yllättäen mitään yhteystietoja...
    Viimeksi muokannut any1; 3.1.2020, 13:41.

    Comment


     Passatin vetonivel jumppa vol 872. Tällä kertaa nivel paukkuvassa tilassa. Miksei tuo voi hajota oikeasti...

     Comment


     • Laitoin vähän taas tavaroita myyntiin.. No eikös näitä "ostajia" taas niin lupaili tulla vkl katsomaan.. Eipä oo kuulunut.. Onneksi oon oppinut ettei kannata hirveesti nähdä vaivaa ennen kun ostaja on oikeesti tulossa.. No ei mee onneks unet.

      Comment


       8V:n takaovien "tavaralokerot". Kun niihin jotain laittaa niin pois ei saa.

       Comment


        Taisin pilata pesukoneen. Tuli viskottua kasa mikrokuituliinoja pyykkiin ja mukana meni yksi rätti millä oli pyyhitty liimoja pois auto finessen oblitaratella. Nyt haisee pyykkikone raadolle ja ei meinaa lähteä millään vaikka on tullut pestyä monta kertaa 90 asteessa eri aineilla(ruokasooda, etikka, mäntysuopa, sitruunahappo). Pientä vaikutusta mutta löyhkää edelleen. Onko ideoita? Katoin käyttöturvallisuustiedotteesta että sisältää tärpättiä ja xyleeniä ainakin.
        Viimeksi muokannut kyylä; 8.1.2020, 15:15.

        Comment


         Joskus pesin ihan kakstahissa uineet housut ja sama homma. Ihan annoin haihtua luukku auki aikansa ja sitten vaan kuumia pesuja muistaakseni. Pääpointtina luukku auki, niin haihtuu ne mitä on haihtuvia.

         Comment


         • juu tosiaan luukku jätetään auki, ja avataan tilan ikkuna (jos mahdollista), annetaan kaiken mikä on halukas haihtumaan, sitten ihan tukevalla pesuaine annostuksella kuumia pesuja muutama.

          Comment


           Ei tuntunut mikään auttavan, pestiin tyhjänä noin 10 kertaa eri aineilla kunnes haju oli melkein poissa. Pyykeistä tuli kuitenkin aika tunkkaisia tuonkin jälkeen. Tuli sitten vielä kokeiltua vanishilla pestä yksi satsi, raikasta tuli ja ei enää tuoksu yhtään. Jes!

           Comment


           • Ärsyttää ihmisten piittaamattomuus jalankulkijoista. Eilen ylitin suojatietä vihreillä valoilla ja sitten kääntymässä ollut auto ajaa päin. Siitä lensin konepellit ja katon kautta maahan. Mikä siinä on niin vaikeeta varmistaa, että tuleeko jalankulkijoita vai ei? Suojatien eteen pysähtyminen on ennen kaikkea velvollisuus jos joku siinä menee ja toisekseen se ei hidasta matka-aikaa kuin pari sekuntia. Kenelläkään ei voi olla niin kova kiire, että pitää lähes tappaa muut tienkäyttäjät.

            Comment


             Juuri näin. Käsittämätöntä piittaamattomuutta autoilijoilta tällainen suojatiekäytös. Ei voi ymmärtää miksi jalankulkijalle ei voi antaa tilaa ylittää suojatie turvallisesti. Pitäisi melkein laittaa ajokorttivaatimukseen ajokorttikokelaalta vaadittava Mäkelänkadun ylittäminen suojatietä pitkin.

             Oma lukunsa on toki punaisia päin juoksijat ja heijastimia käyttämättömät tummiin pukeutuneet jalankulkijat pimeän sadekelin aikaan. Jalankulkija voisi vaikka miettiä miten autoilija väistää kohdetta, jota ei näe. Toki se ei siirrä vastuuta väistämisestä autoilijalta kävelijälle.
             Viimeksi muokannut Killeri; 13.1.2020, 12:01. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

             Comment


              Ja niitä tummiin pukeutuneita on paljon. Ajoin viime viikolla töiden jälkeen keskustan läpi. Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä ehdin nähdä ehkä 300. Vaikea arvioida tarkemmin. Vaaleat vaatteet oli helpompi arvioida. 1 harmaa, 1 valkoinen, 1 punainen takki ja yhdet lilat housut. Yhdellä tummavaatteisella oli heijastin. Lisäksi viiden hengen nuorisojoukko suht näkyvissä vaatteissa maleksimassa kaupan ovella. Sillon satoi vielä vettä eikä tuota lunta ihan hirveästi ole valaisemassa.
              Viimeksi muokannut Japi; 13.1.2020, 13:51.

              Comment


               Joo itsellä melkein samanlaisia kokemuksia viime viikolta kuin Markuksella. Jollain Mersulla oli nii perkeleellinen kiire peräkärrinsä kanssa, ettei edes kaasua nostanut kun ylitin suojatietä. Tuossa kohtaa oli kuitenkin päiväsaika ja näkyvyyttäkin reilusti 200 metriä ennen suojatietä. Itse onneksi kerkesin yli kun suunnilleen hyppäsin pois alta.

               Sen jälkeen kun kortin sai, on tullut pidettyä kyllä heijastinta aika tarkasti kun kävelee. Tympii niin paljon nuo yön pimeydessä ilman heijastinta vaeltavat. Ei sitä näe edes katuvalojen alla jos ei ole heijastinta!

               Comment


                Kävin viime viikolla vaatekaupassa. Ihmettelin oikein ääneen myyjättärelle, että miksi kaikki pakotetaan kulkemaan tummissa vaatteissa vaikka vaaleat näkyisivät liikenteessä paremmin. Tuli sitten ostettua tummanharmaa takki :(

                Comment


                 Osalla on auton ratissa sellainen putkinäkö, ettei näe kuin just sen oman ajokaistan ja muut autot. Vaikea siinä on havainnoida jalankulkijoita, pyöräilijöitä tai edes liikennemerkkejä. Ajaessa katseen pitäisi vaeltaa jatkuvasti - myös peileissä - ja poimia kaikki oleellinen informaatio, jotta havainnointi olisi riittävää. Ei riitä että tuijottaa vain silmät lasittuneena auton eteen.

                 Comment


                 • Tunnettu suomalainen (tuning)auto-osien kauppa. Tilasin heidän verkkokaupasta toiseen GTI-golffeista downpipen; sisältää katalysaattorin. No eipä paketissa näkynyt kattia ja kyselin sen perään. Heillä oli kuulemma virhe sivustollansa ja ehdottivat että palautan juuri saapuneen setin ja tilaan uuden setin.
                  Onneksi olin ottanut kuvakaappauksen sivustolta.
                  Lukuisten sähköpostien jälkeen ilmoitin että odotan heidän toimittavan downpipen katalysaattorilla viipymättä kuten olin sen tilannut...
                  Saa nähdä pitääkö kuluttajasuoja-asiamiehelle saakka viedä ennenkuin selviää. Kyse ei ole heidän puolestaan (tuotteiden hintaero) kuin alle sadasta eurosta, minulla periaattesta.

                  Comment


                   Konsulttiyhtiö Pöyry!

                   Lueskelin juuri heidän vastinetta tekemästäni muistutuksesta. Kyse on meidän kesämökin lähelle suunnitteilla olevasta sellutehtaasta, jonka lupia vastustan tehtaan aiheuttaman vesistöä pilaavien saastepäästöjen ja muiden haittojen vuoksi. Konsulttiyhtiö kehtaa suoraan joko vastineessaan muistutukseeni a) valehdella b) esittää epätotuuksia c) on täysin pihalla asiasta, kun jauhavat tuollaista paskaa No Pöyry saa pitää tunkkinsa. Uusi muikkari lähti AVI:lle tänään perusteluineen siitä miksi Pöyryn selvitykset ei kelpaa. Mutta suoraan sanottuna v*tuttaa tuon firman toiminta. Tietty, kun iso raha käskyttää niin kuka sitä ruokkivaa kättä purisi.

                   Comment


                    Samaa scheissea oli Alastaron radasta tehty selvitys.
                    Mutkarataa ei ajeta vanhoilla autoilla, ne eivät mene rikki ja niitä ei huolleta varikolla toisin kuin kiihdytysautoja. Kiihdytysautot ovat vanhoja, menevät rikki joka lähdössä ja niitä pitää korjata joka lähdön jälkeen varikolla. "Kiihdytyskilpailut ovat ainoa laji, jossa tehdään ajoneuvojen korjausta koko ajan. Ajoneuvoja hajoaa radalle usein."
                    Kiihdytysvarikolla on kymmeniä tuhansia litroja polttoainetta ja voiteluöljyä, joka on suuri ympäristöriski. Unohtivat, ettei se ole yhdessä isossa säiliössä. Viereisellä maantiellä liikkuu aika paljon säiliörekkoja...
                    Kiihdytyskisat ovat kansainvälisiä ja ulkomaiset kilpailijat eivät ymmärrä, ettei öljyjä saa kaataa maahan. "Kilpailuissa on osallistujia ympäri Eurooppaa eivätkä toimintatavat ole vakiintuneita ja ympäristötietoisuus niin hyvällä tasolla kuin Pohjoismaissa yleisesti." Samaan aikaan Tupala kertoi lehtihaastattelussa kuinka 1,5 kilometrin laajennus mahdollistaa mutkaradalla kansainväliset kisat.
                    jne...

                    Nykyään kiihdytyskisat ajetaan Alastaron sijaan Kauhavalla.

                    Tässä vielä yksi ote Pöyristyttävistä totuuksista: "Kiihdytysajoneuvoissa polttoainetta syötetään moottoriin suuria määriä jäähdyttämään moottoria. Tällä estetään kuumenemisesta johtuvan moottorin laajenemisen aikaansaama kitka. Esimerkiksi topfuel/nitrometanoliajoneuvo kuluttaa noin 60 litraa polttoainetta kiihdytyksen aikana neljässä sekunnissa Ja metanoliajoneuvot noin 30…40 litraa neljässä sekunnissa. Polttoaineesta menee suurin osa palamattomana öljyn joukkoon ja pakoputkesta ulos."
                    Viimeksi muokannut pta; 15.1.2020, 15:14.

                    Comment


                     Juuri näin. Pöyristyttäviä totuuksia :D Tämän meidän keissin tiimoilta usko kyseisen firman toimintaan ja toimintatapoihin on täysi nolla.

                     Comment


                      Kiihdytysajoneuvon polttoaineen syöttö siten, miten Pöyry sen kertoo on osatotuus. Top Fuel dragstereissa ei ole erillistä jäähdytysjärjestelmää, joten moottori jäähdytetään juurikin Pöyryn kuvailemalla tavalla. Kun normaali polttomoottorissa A/F pyörii 12:1 tietämillä, niin topfuelerissa se voi olla 1:3. Nitrometaani, metanoli sun muut äpätit on kyllä tehokkaita jäähdyttämään kun niitä syötetään systeemiin suuria määriä.

                      Comment


                       Joku saatanan kusipää oli ostellut verkkokauppa.comista kaksi Iphonea mun piikkiin. Selvisi kun Klarnalta tuli luottosopimus postissa. Mä todellakin toivon että ne tuolla Klarnalla ja verkkokauppa.comissa hoitaa asian keskenään niin, ettei tuosta tule minulle mitään isompaa sotkua. Aamuinen soitto Klarnalle oli toiveikas, mutta mistäs sitä tietää... Piti rikosilmoituskin tehdä, että niillekin jää jotain.

                       Comment


                        Tuon takia mulla on tämä palvelu päällä. https://www.asiakastieto.fi/omatieto/fi

                        Tulee heti häly kun luottotietoja kysytään. Ja olettaisin että luottotietoja on kysytty kun iphoneja on osteltu. Veikkaan että sun henkilötiedot on nyt väärissä käsissä. Itse tekisin omaehtoisen luottokiellon ASAP.

                        Comment


                         On muuten järkyn hintainen palvelu. Luottotietoja voi kysyä myös toisestakin lähteestä kuin SATilta joten tuo ei kata kaikkea.

                         Molemmilla toimijoilla on myös lakisääteinen velvollisuus vastata kyselyyn onko tietojani kysytty. Toisella helpompi kuin toisella. Siinä myös aikaraja kuinka usein voi kysyä ja tiheämmistä kyselyistä voi veloittaa.

                         Comment


                          Myyjäliikkeen piikkiinhän tuo menee jos on myynyt vaikka ei ole varmistanut asiakkaan henkilöllisyyttä. Selvittämisen vaiva jää tietysti uhrille.

                          Comment


                           Sanoisin, että totuudesta on tehty vääriä johtopäätöksiä. Ei siitä polttoaineesta kuitenkaan *suurinta* osaa öljyn sekaan mene, vaikka öljy aika paljon laimeneekin. Moottoria ei suinkaan varta vasten jäähdytetä polttoaineella, vaan se on suuresta polttoainemäärästä saatava lisähyöty. Jokaisessa pakoputkessa on lämpöanturi ja pakolämmön perusteella valitaan sopivat polttoainesuuttimet sekä saadaan säätötietoa polttoaineventtiilin sliden säätöä varten. Seossuhde pyritään pitämään optimaalisena ettei paikat hajoa. Pitää muistaa, että nitromoottorista otetaan tehoa yli 1 MW/muki, joten väärillä säädöillä paikat myös "sulavat" helposti... Alla kuva, ettei mene ihan offtopiciksi.
                           Click image for larger version Name:	Romua.jpg Views:	0 Size:	274.9 KB ID:	1874545

                           Kun poltetaan kilo bensaa, niin siihen tarvitaan 14,7 kg ilmaa. Nitrometaanilla suhde on huomattavasti erilainen: ilmaa tarvitaan vain 1,7 kg. Tämän johdosta nitroa voidaan syöttää yhdeksänkertainen määrä bensaan verrattuna jos moottoriin virtaava ilmamäärä pidetään samana. Eikä tässä vielä kaikki... Nitrometaani sisältää itsessään happea. joten sitä voidaan syöttää moottoriin enemmän kuin stökiömetrinen seos vaatii. Seos palaa siis myös ilman lisähappea.

                           Nitrometaanin höyrystymislämpö on 570 kJ/kg ja bensiinin 360 kJ/kg. Jos Nitrometaania syötetään moottoriin esimerkiksi vain kymmenkertainen määrä bensiiniin verrattuna, on sen jäähdyttävä vaikutus noin kuusitoistakertainen bensiiniin verrattuna.

                           Stökiömetrinen seos palaa näin: 4 CH3NO2 + 5 O2 → 4 CO2 + 6 H2O + 4 NO
                           Palaminen ilman lisähappea: 2 CH3NO2 → 2 CO + 2 H2O + H2 + N2
                           Viimeksi muokannut pta; 17.1.2020, 17:29.

                           Comment


                           • Tuo Q2 mmi on suhteellisen paska laitos. Taitaa olla suunnittelukukkanen koko laitos, kun joka päivä toimii eri tavalla.
                            Viimeksi muokannut Killeri; 18.1.2020, 22:51. Perustelu: Ei sellaisia viittauksia, kiitos!

                            Comment


                             Alkuperäinen kirjoittaja Kilu7 Näytä viesti
                             ... Niistä selvittyä tuli kiertäjäkalvosinoireyhtymä oikeaan olkapäähän ja vasentakin alkoi jo jomottaa. Leposärkyyn alkaa mennä vähäinen loppukin järki.
                             Eipä ole kipu hellittänyt vieläkään. Vielä en ole ottanut saikkua päivääkään vaivasta, mutta kait sitä täytyy.Onneksi en ole yksityisyrittäjä.

                             Comment


                             • Alkuperäinen kirjoittaja HiTec Näytä viesti
                              Viimeksi muokannut Killeri; 18.1.2020, 23:51. Perustelu: Ei sellaisia viittauksia, kiitos!
                              Toiminta on kuin suoraan naisen logiikka. Lieneekö tässä yksi syy siihen, miksi profiilissa ei lue enää jäsen.

                              Comment


                               Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                               Myyjäliikkeen piikkiinhän tuo menee jos on myynyt vaikka ei ole varmistanut asiakkaan henkilöllisyyttä. Selvittämisen vaiva jää tietysti uhrille.
                               Tuo on onneksi näillä näkymin hoidettu niin, että minun osalta homma kunnossa. Verkkokauppa.com ja Klarna pääsevät poliisin kanssa sitten selvittelemään syyllistä.
                               Klarnalla on kyllä rehellisille ihmisille mukavan helppo tuo laskun otto heiltä ostosta tehdessä, mutta valitettavasti se on sitä myös huijareille. Sehän ei taida vaatia muuta kuin hetun ja perusyhteystiedot, niin se on siinä. Eli ei pankki- tai muuta tunnistautumista... Ainoa missä kai vaatii jotain spesiaalitietoutta, on saada kikkailtua se paketin saapuminen itselle, eikä sille kenen tietoja käytetty. Omassakin keississä kaikki verkkokauppa.comin ostajan tiedot oli minusta täysin oikein.

                               Comment

                               Working...
                               X