Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Nyt ottaa päähän!!!

  IT-ammattilaisen(kin) näkökulmasta ihmetyttää, että miten on voitu tällä tasolla ottaa käyttöön järjestelmä, joka ei taivu parempaan.

  Comment


   Mitenkähän mahtaa sitten ajokiellon kanssa, kun maksoin kerralla koko vuoden verot + ehkä 7 tai 60 senttiä liikaa viivästyskorkoa? - No, alkuperäinen vero (koko vuodeksi) on joka tapauksessa maksettu sentilleen oikein, mutta vahingossa virheellisellä viitenumerolla. (Taisi ikänäkö tehdä tepposet, kun kaksi yhdeksikköä olin lukenut nolliksi).

   No vaimo on varmaan tyytyväinen joskus, kun palautukset tulevat. Hänhän on virallisesti verovelvollinen ja minulle on langennut maksajan vastuullinen rooli...

   Edit: Olin tänään maanantaina 18.12.2017 sähköpostilla yhteydessä Trafin veropuolen henkilöön. Hän tarkisti tiedot ja lupasi pistää kaikkien autojeni palautukset tililleni. - Tulossa olisi siis vajaa 1200 euroa liikaa maksettuja veroja. - Ei kerrota vaimolleni, eihän ;)
   Ai niin, autokaan ei näytä enää olevan ajokiellossa Trafin omapalvelun mukaan. :)
   Viimeksi muokannut kvande; 18.12.2017, 12:56. Perustelu: Päivitetty väärin maksetun veron palautustiedot

   Comment


   • Tätähän se on Trafin tapauksessa. ei riitä että olet syytön, vaan Sinun pitää todistaa syyttömyytesi. Jos lasku ei heiltä tule, olet syyllinen. Vääränlaista, tai Amerikkalaista oikeustajua, kai?

    Comment


    • Trafin laskut on tulleet jo ties kuinka monta vuotta sähköisenä ja klikattu verkkopankista vielä niin että menevät maksuun automaattisesti joten ei tarvitse laittaa asian eteen tikkua ristiin. Kuulostaa vähän 80-luvun ongelmilta naputella jotain tilinumeroita ja viitteitä :)

     Comment


      Trafi taitaa edes palauttaa. Eikös Kela ilmoittanut muutama vuosi sitten ettei palauta liikaa palautettuja opintotukija. Eli jos palautettava määrä olisi ollut 400€ maksoit 4000€ niin kela piti ylimääräisen 3600€ koska ei laista löydy pykälää kelan rahojen palauttamiseksi. Kela ilmoitti että rahat muuttuivat heti Kelan rahoiksi kun maksoi liikaa.

      Comment


      • Kyllähän laissa on mainita, että virheellisesti raahaa saanut on velvollinen palauttamaan hänelle kuulumattoman summan. "Löytäjä saa pitää" ei päde kuin vähäpätöisissä summissa. Jos kyse on isommista summista, tulisi löytäjän ilmoittaa poliisille.

       Kelallakaan ei tuosta pitäisi olla mitään erivapauksia. Se suostuuko kela tekemään tuota vapaaehtoisesti onkin eri asia. Ylimääräinen rahasumma ei kuitenkaan kuulu Kelalle, joten ei asiasta pitäisi olla mitään epäselvyyksiä jos asian vie eteenpäin.

       Kelan "palautusten palautuksessa" taisi kuitenkin olla kyse siitä, että tukikuukausia ei makseta takautuvasti. Eli jos palautat vahingossa Helmikuussa Tammikuun tuen, et voi saada rahasummaa takaisin välittömästi. Oikeus tuohon tukikuukauteen sinulla kuitenkin säilyy, joten voit nostaa sen myöhemmin. Toisisanoen: Kela ei maksa kahden kuukauden tukia yhden kuukauden aikana.

       Comment


        Lightinthebox nettikauppa. Näyttää olevan kaikennäköistä valaisinta ja aika edullisestikin. Yhteen tyrkkyyn kokeeksi tartuin ja siitä nyt kokemus saatuna.

        Tilasin ladattavan otsalampun lokakuun 23. päivä. Toimitusajaksi oli mainittu 10-15 päivää. Valaisin tulikin jo marraskuun lopussa, noin kuukauden päästä tilauksesta. Siitä ensimmäinen miinus.

        Paketissa oli (sinänsä hintansa 19,32€ arvoinen) muovinen rimpula jossa kaksi ladattavaa akkua sisällä. Mukana oli myös seinälaturi joka tosin oli USA/MEX mallisella pistotulpalla jota ei voi Euroopassa käyttää. Laturin lampun puoleinen pää on tietenkin joku uniikki liitin eikä esim micro-usb. Tästä toinen miinus.

        Laitoin heti reklamaation myyjälle sähköpostilla jossa pyysin oikeanlaista latauslaitetta. Muutaman päivän odottelun jälkeen vastauksena tuli "Valaisimeen ei ole olemassakaan Euroalueelle sopivaa laturia. Kiitos. Ticket Closed." Tästä asian esimerkillisestä hoidosta kolmas miinus.

        Seuraavaksi pyysin rahojen palautusta ja kaupan purkua. Taas muutaman päivän jälkeen myyjän vastaus oli "Lähetä paketti omalla kustannuksellasi takaisin myyjälle. Puolaan." Olin kuitenkin kotimaisesta suomen kielellä toimivasta kuluttajille suunnatusta verkkokaupasta tuotteen ostanut joten paketin lähettäminen ulkomaille omalla kustannuksella tuntui jokseenkin epäreilulta. Varsinkin kun kyseessä oli virheellinen tuote. Tästä lisää miinusta.

        Seuraavaksi tein Paypalin kautta disputen ja esitin asian sitä kautta. Paypal käsitteli asian ja antoi tuomionsa. Olen oikeutettu saamaan maksunpalautuksen 19,32€ kunhan ensin lähetän tuotteen alkuperäisessä pakkauksessaan ja kunnossaan myyjän antamaan osoitteeseen. Puolaan. Lähetys ei saa olla kirjelähetys vaan seurantakoodilla varustettu paketti.

        En tiedä sitten millä logiikalla tuo päätös on tehty. 100% myyjän virheestä johtuen asiakkaan tulisi maksaa virheellisen tuotteen palautuskulut ja vielä johonkin ulkomaille. Tuntuu aika mielivaltaiselta. Onneksi kyseessä on varsin vähäinen summa ja se lamppukin on aivan paska joten ei tunnu pahalta heittää roskiin. Kehoitan kuitenkin erittäin ponnekkaasti välttämään ko. kauppaa.

        Voikohan ulkomaille lähettää paketin vastaanottaja maksaa periaatteella? Voisin kanssa laittaa vahingossa pakettiin jotain muuta kuin oikeaa tavaraa? Tallin lattialta vanhan 100Ah akun tai ruosteisen C4 olka-akselin, ripotella vaikka koristeeksi päälle vähän marsunpaskaa.

        Comment


        • Joku oli yön aikana törmännyt meidän kadunvarsipysäköityyn 4F:ään vähän railakkaammin ja haiskahtaisi vähän lunastukselle. Koko vasen kylki naarmuilla ja paikoittain sisässä (takapuskuri, -kylki, -ovi, kuskin ovi, etulokari), peili taittunu ympäri, vanteet naarmuilla, takarengas näytti vähän tyhjälle (uudet merkkinastat) ja kruununa taka-akseli vinossa. Nämä siis kahden minuutin tarkastelulla.

         Sit tietenkin se vaiva mitä nähny tota peltilehmää kohtaan, 4-stepin myllytys kesäl aikaa säästämättä, jarrut vaiheltu ja just muutama viikko sitten tein viel ison huollon ym. Onneks en käyny vielä katsastaa.

         Toki jos vakuutusyhtiö maksaa tosta miellyttävän korvauksen, jossa on huomioitu kunto laajemmin niin voisi olla lähellä, että tämän viestin voi siirtää Iloiset asiat -ketjuun. Mutta ollaan kuitenkin realistisia...

         Olimme juuri lähdössä joululounaalle kun autolle mennessä sitten huomasi, ettei se olekaan ajokunnossa, joten joululounas vaihtu kebabiin. Tiedä sitten oliko se harmitus vai pelastus.
         Attached Files

         Comment


         • Kirjaimellisesti ottaa päähän, kun ei ole touhutallia. Ois kaiken vaihtoa, turbon, imusarjan, pakoputken tekoa, oven purkua/lapsilukon poistoa, puskurin kuiduttamista ja penkin verhoilua, muuta puuhaa tekemättä. Onneksi ei mikään ajoa estä vaan auto toimii kuin ajatus.

          Comment


           Eikö näkynyt mitään toisen auton palasia tiellä Kalle?

           Comment


           • Eipä siinä ainakaan mitään isompaa näkyny, mikä epäilyttikin, että olis osuttu jollain muulla kuin henkilöautolla.

            Comment


            • Kalle, törmääjä vois olla linja-auto, meneekö kadulla linjoja?

             Comment


              Viestiin #23972 viitaten: Olin sitten antanut ajoneuvoveron palautustilinumeroksi Trafin oman tilinumeron minun tilinumeroni sijasta. - Saapa nähdä, kuinka tuon korjaaminen onnistuu...

              Huoh, alkaisipa joulunpyhät pian.

              Comment


              • Alkuperäinen kirjoittaja trallalaalaakso Näytä viesti
               Kalle, törmääjä vois olla linja-auto, meneekö kadulla linjoja?
               Eipä tuossa linjoja kulje.

               Vakuutusyhtiö ilmotteli, että olisivat halukkaita lunastamaan tuon. Harmittaa vähän ku totakin tuli aikanaan etsittyä jonkun aikaa, että löytyi riittävillä varusteilla. Lisäksi tohon tehty paljon asioita niin, että ajatuksena ollut pitää pidempään. Just pari viikkoo sitten vaihtelin öljyt ja suotimetkin.

               Onneks sain kaverilta auton lainaan kuukaudeksi, kun lähti etelän lämpöön, niin saa perheen kuljetukset hoideltua ja voi rauhassa sitten uutta kattella, ettei heti ensimmäistä vastaantulijaa tarvitse ottaa.

               Comment


                Kävin Vantaalla autokaupoilla, vaikka sanoin että kyseessä olis käteiskauppa tinkimättä ilman vaihdokkia ei autoliikkeen myyjä edes suostunut pistään autoa käyntiin saati antaa koeajoon, koska totesin etten voi tehdä kauppoja tänään ( = ei kuskia toisen auton ajoon Inkooseen). Pitäis vissiin pistää siistimppä työvaatetta päälle että Vantaalla otetaan tosissaan...
                Pitäkööt tunkkinsa....

                Comment


                 Shitroenista lämppärin etuvastus taas paskana. Pitää valita joko täysi sykloni jomppaamalla hyppylangoilla vastuksen ohi puhallin täydelle teholle tai kylmyys ja huurteiset ikkunat kokonaan ajoviiman tuuletuksen varassa.

                 Mamman pösöstä täysin yllättäen ja pyytämättä laturi räjähti paskaksi ilman mitään ennakkovaroitusta. Siihenkin kun huomenna tilaa laturin niin saa varmaan jo loppiaiseksi. Plus että olihan taas yhtä kusisinta veristä ripulioksennusta vanhan irrottaminen.

                 Seuraavat ranskalaiset taitaa taas näiden jälkeen tulla hetken aikaa ihan vaan grilliltä.

                 Comment


                  Etuvastuksen rikkoon yleensä viallinen puhaltimen moottori.

                  Comment


                   Paljon mahdollista, moottorin vaihdoin syksyllä uuteen. Vaan on tuolla jo yli 440tkm/15 vuotta takana. Lähinnä tuo että mikä perkeleen telepaattinen yhteys noilla autoilla on kun kaikki osaa hajota aina samana päivänä?

                   Comment


                   • Alkuperäinen kirjoittaja KeimoEK Näytä viesti
                    Eipä tuossa linjoja kulje.                    Vakuutusyhtiö ilmotteli, että olisivat halukkaita lunastamaan tuon. Harmittaa vähän ku totakin tuli aikanaan etsittyä jonkun aikaa, että löytyi riittävillä varusteilla. Lisäksi tohon tehty paljon asioita niin, että ajatuksena ollut pitää pidempään. Just pari viikkoo sitten vaihtelin öljyt ja suotimetkin.                    Onneks sain kaverilta auton lainaan kuukaudeksi, kun lähti etelän lämpöön, niin saa perheen kuljetukset hoideltua ja voi rauhassa sitten uutta kattella, ettei heti ensimmäistä vastaantulijaa tarvitse ottaa.


                    Aurauskalusto? Traktori, kuorma-auto tai vaikka Pickup etuauralla. Noilla helppo soheltaa, kun ovat leveitä.

                    Comment


                    • Myin quattron pois parhaiden q-kelien alkaessa ja nyt mennään mk4 Mondeolla, kitkarenkailla. J*malauta!

                     Ehkä enemmän ottaa päähän jumalaton autokuume, enkä osaa päättää minkä hankin seuraavaksi. Nettiauto auki 12h/vrk.

                     Comment


                      Jos satutte ajamaan kolarin työmatkalla, ja menetätte asioiden selvittelyn takia kokonaisen työpäivän, niin älkää ainakaan merkatko kyseisen päivän tunteja liukumiksi. Pop-vakuutus ei nimittäin ainakaan korvaa tämmöisessä tapauksessa päivän ansionmenetystä. Nooh, Pop maksaa sen sitten jatkossa minun osaltani suorittamatta jäävillä vakuutusmaksuilla, juuri nimittäin vaihtui mopon vakuutukset Popista IFiin.

                      Comment


                       Yleensä täällä kerrotaan niistä "ostajista" jotka ei saavu paikalle jne Av Yv jono. Mutta on tuo facebook kirpputori homma tarttunut myyjiinkin.. "Joo on myynnissä mut joku tulee kattomaan sitä ehkä tässä jokupäivä". Niin eli ei ole myynnissä? Vai onko? Olisi jaappanialainen puupala jossa rautalankoja pingotettuna myynnissä tuossa kivenheiton päässä, voisin ostaa tinkaamatta jos nyt on yhdessä osassa. Voittaako siinä jotain että niitä tavaroita varailee jollekin joka todnäk ei tule ikinä paikalle?

                       Comment


                        Tuskinpa voittaa. Myin hiljattain pöytäsirkkeliä Tori:ssa ja ensimäinen soittaja pääsi paikalle vasta seuraavana päivänä iltayöstä. Jos hän ei olisi tullut, niin vuorossa olisi ollut seuraava ostajaehdokas. Oli sikäli helppo myytävä, että ostajia todellakin oli ruuhkaksi asti.

                        Se mikä itseä alkoi harmittamaan oli nämä "huutokauppakeisarit" jotka tarjosivat puolet pyyntihinnasta ja olisivat ollet valmiit heti noutamaan. Oli kerrankin helppo sanoa näille tinkaajille, että olet 15. jonossa, että vähän paremman tarjouksen voisit jättää. Eivät sitten olleet kiinnostuneita tekemään parempaa tarjousta.

                        Comment


                        • Amazonista hyvissä ajoin tilatut joululahjat eivät vieläkään ole saapuneet. Joten osaa muidenkin maiden postilaitokset tössimisen.

                         Comment


                         • Opel ja Länsiauto. Takuuaikana tullut vika, jolloin varattu aika huoltoon. Nyt sitten kertoivat että eivät korvaa takuuseen, kun huoltoaika on sama kuin takuuajan viimeinen päivä. Vika on kuitenkin tullut takuuaikana, jolloin siitä on ilmoitettu. Ja mielestäni muutenkin takuuajan viimeinen päivä on myös takuuaikaa.

                          Comment


                           Liekö ketjun ominaisuus, mutta mulla samaan puljuun kuuluva Auto-Bil eväsi virhevastuun Porschen moottoriremontista ja homma on nyt kuluttajariitalautakunnassa. Ensimmäinen ja viimeinen auto, jonka siitä kioskista ostin ja varmasti en suosittele kenellekään tutulle.

                           Comment


                            Auto Bil liikkeessä kävin kattomassa yhtä B8 farkkua, ei ollu kuvaa vielä mutta tekstin perusteella virheetön, sisä ja ulko äsline paketilla oleva. No liikkeessa oli vastassa täys pommi missä oli vain sline etupuskuri, sisusta repsotti ja muutenkin niin nuhjuinen kuin vain voi olla.

                            Kiitin myyjää hyvästä myyntitekstistä, toiste en mene.

                            Comment


                            • Jatkoa keissiin: Nyt ovat "hyvää hyvyyttään" valmiita maksamaan 50% korjauksesta. Enää ei ollutkaan takuuaika se kynnys, vaan se että heidän mielestä parkkitutka on vain apulaite, joka ei kuulu heidän virhevastuun piiriin. Mitään ulkoista vauriota ei ole tullut, tutka sammuu itsestään kun peruuttaa. Tutka on kuitenkin tehtaalla asennettu, joten ei ole mistään jälkiasenteisesta kysymys.

                             Ei tätä normaalijärkinen enää ymmärrä.

                             Comment


                              Siellä on kosteutta luultavasti jossain taka-anturissa. Ihan normaalia opelissa kun niitä antureita ei suojata millään vaan ottaa suoraan kaiken paska/suolaveden vastaan. Tulee tuon merkkisiä kuljettimia korjattua ja vaihdettua varmaan repullinen vuodessa niitä antureita.

                              Onks nyt kyseessä joku liikkeen oma jatkotakuu tms.? Noissa yleensä niin paljon porsaanreikiä ettei heti uskoiskaan.
                              Viimeksi muokannut okkim; 28.12.2017, 12:31. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                              Comment


                              • Liikkeen myöntämä vaihtoautotakuu. Onko nämä jotenkin erityisen kalliitta hommia, kun yrittävät noin kovin venkoilla?

                               Comment

                               Working...
                               X