Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Hyvä pumppu auton nesteille?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Hyvä pumppu auton nesteille?

  Mulla on tuommoisia erilaisia Motonetista ja Puuilosta ostettuja pieniä käsipumppuja ja mm. öljypurkkiin kierrettävä pumppu jolla pitäisi pystyä vaihtestoöljyä pumppaamaan, mutta ne on kaikki ihan höpöjä ja nyt meni lopullisesti hermot.

  Tarvetta on tosi usein erilaisten öljyjen vaihtoon, jarrunesteen imemiseen säiliöstä, ohjaustehostimen tyhjennys, jäähdytysnesteen säiliön tyhjennys jne...

  Onko yhtä laitetta jolla nämä hoituisi, käsi, sähkö, paineilma? Vaatimuksena että se oikeasti pystyy imemään ja ulostamaan erilaisia nesteitä, tiivisteet pitää ja vielä bonuksena olisi helposti puhdistettavissa?

  #2
  Tämä kyllä kiinostaa itseäkin. Ostin Motonetista jonkin pumpun millä yritin pumpata vaihdelaatikkoon öljyä. Eihän siitä tullut mitään, öljyt meni tiivisteen takapuolelle ja tuli sitäkautta pihalle.

  Sitten ostin hieman erilaisen pienemmän pumpun, joka sentään pumppaa mutta sekin vuotaa öljyä ulkopuolelle. Ei luulisi olevan kovin vaikea homma tehdä toimivaa pumppua.

  Olisikohan tuosta mihinkään?
  http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---M...pu-2000033701/

  Comment


   #3
   Tuommoinen olis ihan täydellinen. Oon niin monta kympin pumppua jo nakannut roskiin että toivottavasti jollain on tuosta tai vastaavista elämänkokemusta.

   Comment


    #4
    Sellainen alipaineella jarrut ilmaava säiliö on yllättävän monikäyttöinen imuri. Ei kyllä jaksa moottoriöljyä imeä, mutta muut liukkaammat menee hyvin. Hieman hidas toki, mutta toimii.

    Nuo jättikoon lääkeruiskut on kyllä hirveää skeidaa. Joko mäntä falskaa sisällä tai koko laite ulos. Niillä mitään imetä mistään.

    Pro-valinta öljyille ja jarrunesteille on toki sellainen iso paineistettava öljynkeräys härveli (säiliö+teleskooppikaukalo). Tosin imun aloittaminen on hidasta, koska ensin kehitetään säiliöön riittävä alipaine. Kätevä, mutta kallis.
    Viimeksi muokannut jasso; 27.6.2016, 16:52.

    Comment


     #5
     Pajanaapuri juur jutteli, että oli nikkaroinut jääkaapin kompurasta itselleen jarrujen ilmauslaitteen. Tarjoaa kuulemma aivan hyvät alipaineet ennen kaikkea pienillä desibeleillä. Googlesta löytynee aiheesta lisää.

     Comment


      #6
      Bilteman hiekkapuhalluspistooli toimi ainakin vedelle todella hyvin. Joskus jonkun kaukalon tyhjensin ja oli nopea ja hyvä imu. En tiedä miten paksummille mössöille toimii mutta ohuille ihan kivasti.

      Comment


       #7
       Älkää nyt keskittykö pelkästään nesteiden poistoon, kun sitä pitäisi saada myös sisään :)

       Ei tuo Bilteman iso ruisku nyt niin kallis ole ettei sitä raaskisi kokeilla.

       Comment


        #8
        Tuli ostettua sellainen 12v sähköpumppu, saa mm. fixukselta. Tarkoitettu "vain lämpimien moottoriöljyjen pumppaamiseen" mutta imuletkun paksummaksi vaihtamalla tuntuisi menevän peräöljytkin sisään ja ulos ihan kiukuttelematta. Maksaa pari-kolmekymppiä riippuen mistä ostaa.

        Comment


         #9
         Itsellä on tällä hetkellä motonetin versio käytössä perä- ja vaihdelaatikko öljyille ja toimivaksi todettu.

         Comment


          #10
          Miksi mä en usko tuohon Motonetin ruiskuun. Toisaalta pitäs jos puolueeton henkilö sanoo :) Mietin tovin...

          Kenelläkään tästä kokemuksia? http://www.motonet.fi/fi/tuote/75100...nesteimuri-55l

          Jos on pitkäikäinen ja hyvä niin olen valmis sijoittamaan. Tuo Antonin ehdottama on aavistuksen kallis.

          Comment


           #11
           Minulla on tämä:
           http://www.biltema.fi/fi/Veneily/Moo...pu-2000019997/

           Ei ole pumppujen Rolls Royce, mutta on ihan ok vekotin.

           Onnistuu litkujen poisto/lisäys. Kestänyt jo ainakin kymmenen vuotta harvakseltaan käyttöä. Haittapuolena pumpun pieni iskutilavuus eli sitä saa lutkuttaa jonkun verran, kun esim. moottoriöljyjä imee koneesta. Lisäksi kuuma moottoriöljy kuumentaa pumpun metallirunkoa huolella -> hanskat kädessä syytä operoida.

           Tuohon eripaksuisia nylonletkuja sopivilla sovitteilla vaikka Etrasta, niin sopii pumppailemaan pieniin ja isompiin reikiin :)

           Comment


            #12
            Jaa niin, onhan tallissa tuollainenkin. Ikinä en ole käyttänyt, koska isä tykkää aina piilottaa sen jonnekin. Täytyy nyt jemmata se itselle ja testata ensi kerralla.

            Comment


             #13
             Tälläisellä menee automaattiöljyt laatikkoon ja siirtyy sillä jotain muitakin tarvittaessa.
             Tällä öljyt perään ja torseeniin.
             Ja tällä jarrunesteiden ja ohjaustehostimen öljyn vaihdot ja säiliöt tyhjiksi, lähinnä säiliön tyhjentämiseen käytän, peräöljyäkin sillä olen imenyt.
             Nuo motonetin pumput on ihan hyviä kunhan vaihtaa ne kivikovat letkut parempiin, käsipumpulla menee perät ihan mukavasti kun niihin ei öljyä paljoa mene, poistot sitten ihan tyhjennyspropusta kun mahdollista.

             Comment


              #14
              Juurikin tuo Motonetin pumppu on minulla millä laitat peräöljyt. Se on ihan "ok", eli pumppaa kyllä mutta vuotaa öljyä ohi männän ja se tulee pumpun vartta pitkin käsille.

              Comment


               #15
               Tämä Motonetin "Vaihteistoöljypumppu 60cm letku pullokierteellä" meni itsellä roskiin ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Muuten varmasti hyvä mutta pumppaa erittäin huonosti ja öljy valuu käsille. Niinkuin se kuuluisa venäläinen päristin.

               Comment


                #16
                Niinhän sieltä tuli nesteet vartta pitkin nyt kun muistelee, mutta korjaantui yhdellä o-renkaalla, ajattelin että se o-rengas olisi itsellä sieltä tipahtanut mutta ilmeisesti on ominaisuus.

                Comment


                 #17
                 Testaakohan noita kukaan etukäteen? Täytyypä vaihtaa siihen O-rengas, niin jospa sillä sitten saisi enemmän kuin 80% pullosta sisään.

                 Comment


                 • #18
                  Ei kukaan vielä tainnut esittaa ns. "drill pump" tyyppistä ratkaisua ? Jossain tarvikelehdissä on moisia ollut messinkisenä myynnissä n. 40 eurolla mut en ole saanut aikaiseksi hankkia. Semmoisen voisi saada suht tarkkaan puhtaaksi jos pumppaa erityyppisiä öljyjä ja akkukoneella käyttäen toimisi varmaan näppärimmin.

                  Peräöljyjen kanssa plutaaminen on kyllä sitä vihonviimeistä hommaa. Minulla on niitä turnauksia varten 16 kilon pytty, mutta siinä on se ongelma että letkuihin ja pumppuun jää varmaan puoli litraa öljyä. Tutkailin kyllä että isomman pytyn sisään voisi saada laitettua pienemmän, josta saisi pumpattua autojen peräöljyt ym. kalliimmat liemet suht kätevästi. Toki täyttöputki on myöskin hieman kohlo autohommiin. Täyttöputken saisi kylläkin korvattua hydrauliikan pikaliittimillä ja silläviisiin vois tehdä pienemmän ja notkeamman letkun autojen laatikko- ja peräöljyjen täyttöön.

                  Comment


                   #19
                   https://m.motonet.fi/fi/tuote/803090...ihtopumppu-12V

                   Käyttääkö kukaan tuommosta apuna moottoriöljyjä vaihtaessa? Jospa tuommosen avulla onnistuisi vaihtohommat ihan kotipihalla...

                   Comment


                    #20
                    Minulla on tuollainen. Se imee jostain ilmaa ja on aika hidas, mutta kyllä se toimii. Olen laittanut sillä vaihdelaatikkoon öljyt.

                    Comment


                     #21
                     Mä vaihdan öljyt tällä. Öljynvaihto on tuskaton, kun ei tarvitse autoa nostaa eikä pohjamuoveja irroitella. Mittatikun reiästä kun imee, niin 3.0TDI:stä tulee ulos kaikki, 2.0TDI:iin taitaa jäädä desi jonnekin mutkaan. Jarru- ja jäähdytysnesteille on sitten ihan eri laitteet.

                     Comment


                      #22
                      Tässä vielä yksi ehkä hyväkin laite pieneen käyttöön, ajattelin kokeilla.
                      https://www.biltema.fi/autoilu---mp/...5-l-2000040261

                      Comment


                       #23
                       Tuota tuskattomuutta tässä vähän ajankin takaa, sais pohjamuovit jäädä rauhaan, eikä tarviis aina olla kyselemässä kavereilta koska pääsee nosturilla/montulle...Öljynsuodatin pitäis tulla pois yläkauttakin! Mutta joo, taidanpa laittaa pumpun hankintalistalle!

                       Comment


                        #24
                        Tämä Bilteman imupumppu kuulostaa pätevältä. Oon edelleenkin nesteessä auton eri nesteiden kanssa, hermot pinnalla aina kun jotain valuu lattialle ja siitä helposti kulkeutuu jokapaikkaan. Viestiketjun aloittamisesta on kohta 3v eikä hyvää ole vielä vastaan tullut.

                        Vielä kun samalla laitteella voisi täyttää, lähinnä laatikko ja perä aiheuttaa suuria vaikeuksia näillä käsikäyttösillä joihin säiliöön imetään ja pusketaan ulos, tiivisteet antautuu ensimmäisen käytön jälkeen ja sitten on öljyt käsissä.

                        Comment


                        • #25
                         Tuo Bilteman imupumppu on hyvin vuoden verran palvellut, varmaan kymmenisen öljynvaihtoa ja muuta pikkuhommaa. Paineilmaliitäntä osoittatunut vähän turhaksi, muutama käsipummpaus ja öljyt on vaihdettu.

                         Comment


                          #26
                          Näin kerran yhdellä korjaamolla semmosen patentin, missä peltilaatikon kylkeen oli laitettu ihan auton öljypumppu. Näytti kuplan pumpulta. Siinä oli veivi kyljessä ja aika rivakasti sillä men öljyt perään.

                          Comment


                          • #27
                           Tällanen on hoitanut hyvin hommansa. Olen käyttänyt sitä paineilmalla. Saa myös jarrunesteet vaihdettua. Siinä olen paineistuksen hoitanut käsipumpulla. https://www.biltema.fi/autoilu---mp/...5-l-2000040261

                           Comment


                            #28
                            Toi bilteman pumppu on hyvä. Annan ääneni myös sille. En moottori öljyjä ole vaihtanu mutta kaikennäköisiä muita.

                            Comment


                             #29
                             Vastaava kuin bilteman käsi-/paineilma toiminen pumppu IKH myymänä, moottoriöljyn vaihdossa toimii ihan hyvin.
                             Olen myös tuota 12V pumppua käyttänyt, toimii ihan ok jos on moottoriöljyä tai vastaavan paksuista, dieseli on jo liian ohkaista sille ja tulee pumpun "tiivisteistä" läpi, pumpussahan ei ole yhtäkään tiivistettä akseleilla.

                             Comment

                             Working...
                             X