Kuulutus

Collapse

Foorumi päivitetty uuteen versioon

Audifinns -keskustelufoorumi on päivitetty uuteen versioon 26.5.2019. Seuraa keskustelua ja raportoi mahdollisia bugeja täällä. Kiitos! Tapatalk on toistaiseksi huoltokatkolla 30.5.2019 alkaen ja toiveessa palauttaa mahd. pian.
Juho Komulainen / Webmaster
Näytä lisää
See less

GPS ja OBD-datan lisääminen videoon, hyvät softat?

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  GPS ja OBD-datan lisääminen videoon, hyvät softat?

  Eli minkälaisia softia ihmisillä on käytössä GPS ja OBD-lokien muuttamiseksi visuaaliseen muotoon, mittareiksi yms? Itse olen kokeillut tähän mennessä Dashwarea ja Racerender 3:a. Ensimmäinen ei ymmärrä racechronon tiedostoja, ja jälkimmäinen on ainakin ilmaisversiona melko rajoittunut. Löytyisikö muita hyväksi havaittuja?

  Esimerkkivideo siitä, minkälaista jälkeä Racerenderillä saa:


  Videon data on kerätty Racechronolla (android), apuna Qstarz 818XT 10hz GPS ja ELM OBD2-mokkula, kummatkin siis bluetoothilla puhelimeen liitettynä. Itse video on kuvattu Sonyn actionkameralla.

  #2
  Osaakos tuo racechrono tallentaa myös tuon ELM palikan datan vai mistä sen oot kaivanu?

  Comment


   #3
   Osaa se.

   Comment


    #4
    Osaa joo. Se "devices pack" siihen pitää ostaa, että tallentaa obd-dataa yli 5 minuuttia. Hinta oli muutaman euron.

    Comment


     #5
     Tai ostaa pron 17€:lla ja saa kaikki ominaisuudet. Sillon saa ton videonki koostettua puhelimella.

     Comment


      #6
      Täytyy varmaan sitäkin kokeilla. Lähtökohtaisesti ei vaan kauheasti innosta isojen tiedostojen siirtely puhelimeen ja näpertely puhelimen pienellä näytöllä.

      Comment


       #7
       Tutkailin hiukan tuota Racechrono Prota ja käsitinkö oikein että kännykän kameralla vois myös kuvata, eli näin ollen ei tarvis erikseen kuvata toisella kameralla ja näin ollen säästyisi tiedostojen siirrolta kamerasta puhelimeen.

       Comment


        #8
        Ihan oikein käsitit. Harmi kun omalla luurilla ei ainakaan kovin kaksista videota saa otettua. Telineet ja kiinnitys on tietty toinen juttu.

        Comment


         #9
         Omalla kännykällä näyttäis saavan ihan kelpo kuvaa ainakin specsien mukaan. Täytyypä kokeilla tuota vielä liikkeessä ja mahdollissti alkaa miettimään telineratkaisua :)

         Comment


          #10
          Optrixillä on ainakin omppuluureihin hyviä koteloita, telineitä ja linssejä. Yhdeltä laskureissulta tuli otettua videoo iPhone 4S:llä tuollainen kotelo kypärässä ja hyvin pelas. Varmaan toimisi autossakin.

          http://www.optrix.com/

          Comment


           #11
           Mikä se ois helpoin keino kerätä vauhtitietoa ja saada se erillisellä kameralla kuvatun ja muuten koostetun videon päälle? Jotain gps-pohjasta melkein pitäis käyttää kun ei ole obd-settejä autossa. Androidia tai wintööt puhelinta ois valmiina ja pari halpis actionkameraa.

           Ajatus ei olis kokonaisia kierroksia kuvata vaan koostepätkiä ja saada siihen nopeudet päälle.
           Tosin ei nuo koko kierrosten videotkaan ois poissuljettuja.

           Vai onko ajatus tuhoontuomittu jo valmiiksi? Saako gepsillä edes tarpeeksi tarkkaa vauhtitietoa?

           Comment


            #12
            Racechrono/TrackAddict tai melkein mikä tahansa gps logger androidille, ja videon koostamiseen Dashware tai Racerender 3 PC:lle. Tosin Dashwarea en saanut pelaamaan Racechronon logien kanssa.
            Alkuperäinen kirjoittaja Outonaapuri Näytä viesti
            Saako gepsillä edes tarpeeksi tarkkaa vauhtitietoa?
            Riippuu gepsistä. Sonyn actioncamin gepsillä ei saa, puhelimen gepsillä saa useimmiten siedettävästi ja ulkoisella gepsillä saa tarkimman mahdollisen. Ekan postauksen videossakin nopeustieto tulee (ulkoiselta) gepsiltä.

            Comment


             #13
             Jees täytyy varmaan laittaa ulkonen gps-palikka ostoslistalle ja alkaa koestamaan noita softia millä sais parraiten. Onneksi on vielä muutama kuukausi aikaa harjotella ennenku pitäs alkaa kuvaamaan..

             Comment

             Working...
             X