Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kokemuksia 2-din radio/navi-vehkeistä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Kokemuksia 2-din radio/navi-vehkeistä?

    Oletteko törmänneet tällaisiin otsikonmukaisiin laitteisiin? Mitään kokemuksia tai kuulopuheita toimivuudesta? Isukki haaveilee tällaista all-in-one -tyyppistä ratkaisua retkeilyautoon. Olisi siis peruutuskameran kytkentämahdollisuus, navigointi ja radio kaikki samassa.

    Tällainen tuli vastaan omalla googletuksella: http://www.macrom.fi/2010/product_details.php?p=58

    Mahtaakohan tehdä mitään? Kokemuksia muista vastaavista saa laitella myös!

  • #2
    Itse olen näitä työni puolesta myynyt ja siten jonkin verran perehtynyt. Aika hyvin on tosin päässyt unohtumaan, että mitä kaikkea näissä oli, mutta ihan toimivia pelejä kuitenkin. Tuo 5551R- malli on muistaakseni jo hiukan vanha ja käyttöliittymä hivenen kankea. Näytön valovoimaisuus ei myöskään ollut kovin hyvä. Tuo M-DVD5542R- malli on uudempi (muistaakseni parempi näyttö + softa). Joitakin ominaisuuksia uupuu kuitenkin, kuten tuo multizone. Näillä alle tonnin vehkeillä pärjää, kun suostuu ymmärtämään, että se ei ole laadultaan Pioneer =) Jos haluat nimenomaan lisätietoa näistä Macromeista, ni laita vaik pm:llä, ni etin sulle tarvittavat tiedot =)

    Comment


    • #3
      Ainakaan Macromin subikoista ei ole kovin hyvää sanottavaa. 12" vehje koteloineen tuli ostettua joskus. Kärysi, joten vein sen liikkeeseen takaisin. Sain uuden, joka sekin hajosi parin kuukauden kuluttua. En jaksanut sitä enää roudata takaisin liikkeeseen, kun sain ilmaseksi SPL:n elementin, ja tuo Macromi sai sitten luovuttaa kotelonsa.

      Ja ei, kärähtäminen ei johtunut ali- tai ylitehoisesta vahvistimesta, eikä tolkuttomasta luukutuksesta.

      Hattuhyllyn 6x9 3-tie kajareilla on pienempi Macromin vahvistin, joka on tosin toiminut ihan moitteetta. Ko. merkin soittimista ei tosin ole kokemusta, mutta merkistä ylipäätään on.

      Comment


      • #4
        No, nuo macromin halpis-subbarit nyt ei kovin ihmeellisiä olekaan... Hieman kalliimman pään kaiuttimet ovat kyllä ihan hyviä sitten, samoin vahvistimet :) Harvasta vahvarista löytyy ali- yli- ja kaistanpäästösuodinta... Hintaisekseen macromin halvemmat kajarit ovat kyllä pärjänneet hyvin kalliimpia erkkasarjoja vastaan esim. autosoundin testeissä. Tästä huolimatta jos jotain macromia pitäisi itselleen hankkia, niin kääntäisin katseeni MOS-sarjan erilliskomponentteihin, soivat hyvin, kokemusta on :) En tiedä onko ollut laput silmillä liian kauan, mutta ainoat oikeasti toimivat soittimet ovat olleet Pioneereja, ovat tosin kertaluokkaa kalliimpia sitten, kuin vaikkapa vastaava macromin 2din navi-härpäke. Kuten aiemmin mainitsin; Macromin navi-vehkeet ovat ihan ok hintaansa nähden. Tietysti yli tuplasti kalliimpi Pioneer vie mennen tullen, mut niin menee sitä rahaakin sitten...

        Comment


          #5
          Näyttäisi Pioneerin 2din navin saavan alle 900e ihan kotosuomesta...

          Comment


            #6
            http://www.chinavasion.com/product_i...player-w-dvbt/


            Ostin itse tommoisen halpis soittimen ja yllätyin positiivisesti hinta/laatu suhteesta.
            Jopa digi-tv:ssä toimii suomi tekstitys ja Navi on hyvä käyttää.,saa suomenkielisen valikon.
            Tilasin suoraan tosta ja tuli noin viikon päästä.
            Kiinastahan noi taitaa kaikki laitteet jo tulla oli merkki mikä vaan....

            Comment


            • #7
              Kiitoksia kommenteista tähän asti! Hyvä tietää, että Macromilta uudempi malli on järkevämpi jos siihen päätyy.

              Paljonko Marko tuli tuo kiinan ihme maksamaan postikuluineen (ja tuliko tullia/veroja päälle)? Samassa puljussa näytti olevan rekisterikilven taustalevyyn integroitu kamerakin myynnissä parilla kympillä.

              Comment


              • #8
                gedu: haluatko tarkentaa, että mikä malli ja mistä bongasit? Ei ole itselle tullut vastaavaa vielä eteen alle tonnin hintaluokassa...

                EDIT: Näyttää aika mielenkiintoiselta tuo chinavasion-linkin soitin, vaikka ns halpis peli onkin kyseessä niin kyllä siinä näyttäis olevan melkein kaikki mahdollinen. Mikäli tuosta oikein ymmärsin niin navigointisofta pitää itse hommata. Hieno homma sinänsä, kun saa valita, koska esim. Navigonin uusimmat softat saa toimimaan tuossa win ce 5.0-ympäristössä =) Jos valikotkin ovat graafisesti riittävällä tasolla, eivätkä töki niin ero kalliimpiin laitteisiin kapenee entisestään. Tuollaisen voisi melkein kokeilumielessä itsekin tilata, vaikka mulla onkin nämä Pioneer-lasit silmillä :D Harmi, kun noissa ei yleensä ole äänensäätömahdollisuudet kovin kattavat.
                Kerrohan Marko käyttökokemuksia jos jaksat, itseänikin kiinnostaisi =) Lähinnä päivittäinen käyttö, navipuoli ja äänensäätö olisi itsellä mielessä...
                Viimeksi muokannut Jeppaa; 29.9.2010, 19:26.

                Comment


                  #9
                  AVIC-F320BT näyttäisi olevan malli. Onhan tuossa toki vähän pieni näyttö, mutta jostain pitänyt tinkiä, että saa "merkkituotteen" halvalla ;)

                  Comment


                    #10
                    Olit Marko tuon soittimen tilannu niin paljonko tuli posteja, tulleja ym, muita kuluja?

                    Comment


                      #11
                      Kerrohan Marko lisää tuosta sottimestas? Onko mitään huonoa siinä edes?

                      Comment


                      • #12
                        ite joskus pari vuotta sit ostin tuollasen kiina soittimen. siin ei kyl navia ollu mut muuten samaa sarjaa. iha pska..kosketus näytöllä jos painoit menu nappia niin se menu valikko ilmestyi sen toisen valikon päälle ja kun painoit jotain "nappia" niin se otti molemmista valikoista kosketuksen. jos ymmärrätte :) toki nuokin varmasti kehittynyt

                        Comment


                        • #13
                          Tuollaisen kiinanavin ostin tuossa taannoin ja myin muutaman kuukauden päästä etenpäin. Sopivaa naviohjelmistoa ei vain tuntunut löytyvän, kokeilin neljää eri ohjelmistoa eikä mikään ottanut toimiakseen. Uusi omistaja löytyy tältä foorumilta eikä ole tullut kyseltyä saiko hän sen toimimaan. Muuten kohtullinen kapistus, tosin mp3:n soittaminen muistikortilta oli aika hankalaa kökköine valikoineen ja ääkkösten puuttumisineen. Tv toimi ihan hyvin kun auto oli pysähdyksissä ja bt löysi kännykän ilman mitään konsteja. Ilman muuta hintansa väärti mutta kannattaa muistaa että pienelle hinnalle on myös syynsä, jos nopeaa ja jouhevaa toimintaa kaipaa niin nämä kiina-halpikset ei ole vaihtoehto. Noiden pitäisi käyttää windows ce pohjaisia naviohjelmistoja mutta joku jippo siinä oli kun en saanut toimimaan vaikka mielestäni loin tiedostopolut oikein ja kaikkea... Harmi kun ei pelittänyt, tyttö kaipailee vieläkin pakulla liikuttaessa pingua ja seikkailija doraa yms lasten ohjelmia;)

                          Comment


                            #14
                            tullia tuli joku 60? tilasin samalla juurikin ton eu-kilvenalusen ja irtokameran.Itse otin UPS-kuljetuksen mutta DHL kuljetus tuli kaverille suoraan kotiin..mutta en tiedä oliko joku vahinko...Sähkköpostia tuleen kyllä ja maksoin Paypallilla niin onhan siinä joku turva.

                            No eihän sen mikään Alpinen veroinen ole mutta ei ole hintakaan...mutta kyllä toi ihan toimiva on valikko rakenne on vähän erikoinen ajatus maailmaltaan mutta kyllä sen äkkiä oppii.Näyttö on tosi hyvä ja terävä.
                            Mulla ainakin tuo mukana tullut navi-softa (route 66)on ihan toimiva ja löytyi meidänkin tie täältä korvesta...

                            Comment


                              #15
                              Onkos tuossa millaset musan soitto ominaisuudet. En mikään hifisti ole mutta kivempihan niitä säätöjä on asetella oman maun mukaan. Joutuu autoon soittimen nyt juuri hommaamaan niin vois jotain tollasta erikoisempaa kokeilla.
                              Entä mites tuo näyttö lähteekö irti/onko helppo irrottaa kun auton jättää yöksi pihaan

                              Comment


                              • #16
                                Pistin tuon Road Tiger T2:n tilaukseen rekisterikilpikameralla. Laittelen kommenttia kunhan setti saapuu ja saadaan asennettua paikoilleen...

                                Comment


                                • #17
                                  Itse ostin kanssa tuon Road Tiger T2:n ja vaikuttaa ihan asialliselta peliltä. Sellaista tiedustelisin, että mihin olette kiinnittäneet GPS ja TV antennit? Signaali on ihan toista luokkaa kun sen iskee katolle verrattuna esim. penkillä oloon. Johonkin runkoon olisi varmaan hyvä saada kiinni. Oisko jollain joku helppo ja hyvä paikka, mihin nuo kannattas kiinnittää?

                                  Rautainen koiraverkko on tällä hetkellä paras vaihtoehto.

                                  Comment


                                    #18
                                    Mulla on molemmissa autoissa GPS-mokkula ihan koetaulun nurkassa 2-puoliteipillä kiinni ja hyvin on toiminut lasin läpi.
                                    Ei noissa soittimissa ole kun normi äänensävy säädöt ja loudness.

                                    Comment


                                      #19
                                      Itekki tuli tuo edellä mainittu tilattua, kun vorojen mukaan lähti edellinen pyöritin:( Jännää toimintaa ups:ilta kun to tuli viesti että sos-tunnus ja tilausvahvistus olis lähetettävä niille, tullia varten. Eivät mitään muuta kyselleet muuta kun heppu soitti tänään että mihin tuodaan.

                                      Comment


                                      • #20
                                        Katsellut noita 1din kokoisia tämän ketjun perusteella. Ns parempien merkkien osalta mainitaan mm jokin multi-ominaisuus joka sallii esim navigoinnin ja musan kuuntelun yhtä aikaa. Miten moiset pelaa näissä kiina-laitteissa?

                                        Comment


                                        • #21
                                          Eilen päästiin varovasti kokeilemaan Road Tigeria. Yllättävän hyvä grafiikka ja näyttö oli laitteessa. Navigaattori löysi osoitteet korvestakin (2008-kartasto). Reittilaskuri toimi nopeasti. Osittain suomenkielinen käyttövalikko löytyy. Simuloitaessa reittiä huomattiin, ettei ihan kaikki suusanalliset ohjeet tulleet "oikealla" suomenkielellä mutta tämä varmistunee myöhemmin.

                                          Musiikkia pystyy kuuntelemaan samaan aikaan navigoitaessa ainakin radiosta, bluetoothin kautta kännykästä, cd:ltä ja USB-tikulta. Moniajo siis toimii hyvin. Televisiosta ei saatu kuvaa näkymään mutta kokeilimmekin hieman katvealueella tuota. DVD-toisto toimi moitteettomasti. IPodin saa kytkettyä myös soittimeen. Laite käynnistyy muutamassa sekunnissa (<10s) ja reagoi painalluksiin nopeasti (ei se iphonen tasoinen ole mutta kohtalaisen hyvä kosketusnäyttö kuitenkin).

                                          Erittäin positiivisesti olin kyllä yllättynyt laitteen tasosta odotuksiin ja hintaan nähden. Käyttöä tosin ei tullut kuin ehkä 30min 0-asteisessa autossa laite sylissä... :) Pitää kysellä isältä käyttökokemuksia sitten myöhemmin jahka saa asennettua laitteen kunnolla käyttöön.

                                          Comment


                                          • #22
                                            Antennin (ainakin GPS-) sijoittelussa kannattaa kokeilla ensin jättää antenni kojelaudan sisään, johonkin sinne soittimen päälle. Volkkarin RNS510:n asennuksessa tyrkkäsin GPS-antennin johonkin sinne sisuksiin, jossa käsikopelolla tuntui olevan tilaa ja nyt se on kohta puolitoista vuotta siellä ollut. Kertaakaan ei ole signaali hukkunut navigoidessa, joten paikka on varmaan ihan hyvä ja ainakin se on poissa silmistä.

                                            Comment


                                              #23
                                              Nyt kun on asiaan päästy niin tuota navisoftaa olis kiva muuttaa. Ei oikein tuo route 66 garfiikka säväytä. Toimii kyllä ei siinä. Onko kukaan onnistuneesti vaihtanut softaa tuohon road tigeriin?
                                              Muuten ihan peliltä tuo vaikuttaa kunhan saa kaikki johdot piilotettua soittimen taakse ja kiinnitettyä sen kunnolla autoon. Käyttö vähän vaatii opettelua...

                                              Comment


                                              • #24
                                                Itsellä tuli iGo 8 ohjelmistolla tuo pari viikkoa sitten. Olen ollut siihen tyytyväinen. Mitenhän näissä eri navisoftaa viljellään?

                                                Comment


                                                  #25
                                                  Onko kellään ollu ongelmia tuon roadtigerin kanssa? Itellä meinaa välillä volume mennä jumiin ja kun auton käynnistääi ei volaa pysty säätämään. kunnes käynnistää uudestaan. Entä laitteen virrankulutus, viekö kuinka paljon virtaa kun laite EI ole käynnissä?


                                                  Nyt hiukan selvitelty tuota virran kulutusta. Jääkö laitteen omistavilla tuohon ruudun alapuolelle, nappuloiden valot palamaan kun avaimen ottaa pois? Itsellä jää. Lisäksi kaiuttimista jää kuulumaan todella vaimee kohinaa, ikääkuin soitin olisi päällä. Eihän tuo muuten ongelma olisi mutta laite kuluttaa virtaa melkein 0,5A kun virrat on pois. Joten ei ihme ettei kolopallo lähteny -18c pakkasilla työmaan parkkikselta.
                                                  Viimeksi muokannut tapza_s; 8.12.2010, 20:10.

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    "Jääkö laitteen omistavilla tuohon ruudun alapuolelle, nappuloiden valot palamaan kun avaimen ottaa pois?"

                                                    Mulla ei ainakaan jää enkä ole huomannut, että kaiuttimista kuuluu minkäänlaista kohinaa.

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Kysellääs nyt vielä kun ei rupea vehkeet pelittämään. Kun otan avaimen virtalukosta sammuu virtapainikkeen valo ja muut jää palamaan. Ja tosiaan jää kuulumaan se vaimea kohina kaiuttimista.

                                                      Lisäksi soitin on nyt polttanut usean lasiputkisulakkeen suoran + johdon välistä. Kaaviossa on sulake vain virtalukolta tulevassa karvassa joten voiko tuon ottaa pois. Onhan soitin auton oman 10A sulakkeen perässä. Ja soitin on toiminut aikaisemmin noilla kahdella sulakkeella.

                                                      Täytyy varmaan lähettää mailia tuonne kiinaan josko löytyisi vastauksia ongelmiin.

                                                      Hyvä ja halpa = 2 eri tuotetta :(


                                                      Omaisuus paikallistettu. Johtosarjassa on sininen johto joka on tarkoitettu sähköantennille, tuon kun katkaisee toimii soitin niinkuin pitää. Auto siis tuo golf ja kaverilla -98 portterissa sama homma.
                                                      Viimeksi muokannut tapza_s; 6.3.2011, 11:50.

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Nyt on tullut aika heittää hyvästiti Audin alkuperäiselle Concert II soittimelle ja tarkoitus olisi hankkia tilalle 2-din kokoinen soitin nykyaikaisilla ominaisuuksilla...Seuraavilla kriteereillä olisi erityisesti painoarvoa:

                                                        - Suuri näyttö ("7)
                                                        - Selkeä käyttöliittymä
                                                        - DVD sis. muut videoformaatit
                                                        - USB-liitin
                                                        - Näytöllä Ok resoluutio
                                                        - Hinta alle 800€
                                                        - Navigointi plussaa, mutta ei pakollinen

                                                        JVC:ltä löysin näppärän oloisen soittimen: http://www.jvc.fi/tuote?kategoria=10700.1000&id=2165374 , mutta tuokin malli taitaapi olla jo 3 vuotta vanha, miten lie näytön resuluutio yms...?Myös Pioneerin soittimien käytettävyys ja ulkonäkö miellyttää
                                                        allekirjoittanutta...Millaista soitinta foorumin väki suosittelee...?Kokemuksia, risuja, ruusuja...?

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          Kaikki ajelee orkkismankat paikallaan...?

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            http://finland.alpine-europe.com/tuo...iva-w520r.html

                                                            Tuommosesta tuli sitten kysyttyä tarjous...Autosoud-lehden testivoittajasoitin sattui olemaan alessa 699€...Liikkeen mukaan asennukseen kuluu 6-8tuntia!!?Pitää kytkeä CAN-väylään, sahailla muoveja jne jne...Hinnaksi koko paketille johtosarjoineen, kehyksineen, asennuksineen olisi tullut 1200€, joten vielä jäi hyllyyn tuo...Hieman jäi hirvittämään tuo työn osuus, joka olisi ollut yli 400€...Soitin olisi vielä mennyt budjetin rajoissa hyvinkin...Pitääpi kysellä vielä muualta...Jos joku tietää Oulun seudulla halvempaa asentajaa, niin vinkkejä saa heittää...

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X