Kuulutus

Collapse

Foorumi päivitetty uuteen versioon

Audifinns -keskustelufoorumi on päivitetty uuteen versioon 26.5.2019. Seuraa keskustelua ja raportoi mahdollisia bugeja täällä. Kiitos! Tapatalk on toistaiseksi huoltokatkolla 30.5.2019 alkaen ja toiveessa palauttaa mahd. pian.
Juho Komulainen / Webmaster
Näytä lisää
See less

Ongelma kotiteatterivahvistimen kanssa

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Ongelma kotiteatterivahvistimen kanssa

  Tuli hommattua Pioneerin vsx-527 vahvistin kotiin. Ongelma on seuraava eli haluaisin saada TV:n äänet kuulumaan vahvistimen kautta. Tv:nä joitain vuosia vanha LG-taulu tv joka taitaa olla nykykehityksen vauhdisssa jo museokamaa. Aluksi kytkin vain hdmi kaapelin vahvistimen ja tv:n välille normaalisti. Ääntä ei ainakaan näin saa kuulumaan vaikka pioneerin asetuksia säädin ohjekirjan mukaan. Sitten kokeilin tv:n takana olevaa rca-audiolähtöä vahvistimen audioinput porttiin ja taas asetuksia muokkaamaan mutta tuloksetta. Tuo vahvistimen portti todettu toimivaksi samoin tv:n rca lähtö toimii vanhoilla sonyn stereoilla eli vika ei ole porteissa eikä johdoissa. Eilen ostin vielä optisen äänikaapelin että ongelma ratkeaisi mutta sama ralli edelleen ääntä ei vaan tule vaikka on pyöritelty kaikki piuha/vahvistimen asetus yhdistelmät läpi. mikä nyt vielä neuvoksi?

  #2
  TV:n valikoista joutuu varmaan muuttamaan että antaa äänen ulos optisesta. Muistaakseni kun itsellä oli LG ennen niin piti sillein tehdä. HDMI liittimessä lukee luultavasti ARC jos sitä pitkin äänen saa takaisin, ei välttämättä ole HDMI 1 liitin.

  Comment


  • #3
   joo tuo hdmi piuha on sellanen 15€ piuha niin luultavasti ei oo. tosin koneesta telkkariin toimi niin että koneen äänet kuulu tv:n kautta. ja joo katselin eilen niitä tv:n äänivalikoita niin en suoraan ainakaan löytänyt tätä vaihtoehtoa.

   Comment


    #4
    ARC vaatii HDMI 1.4 piuhan ja tietenkin saman ominaisuuden telkustakin. Sitä optista kannattaa käyttää ennemmin kuin RCA:ta. Todennäköisesti pitää joku asetus vaan vaihtaa telkkarin valikoista että käyttää äänilähtöä eikä omia kaiuttimia.

    Comment


    • #5
     no nyt toimii. on kyllä vaikeasti tehty tuo äänen saanti tv:stä kolme eri asetusta pitää olla oikein jotta toimii, käytössä nyt tuo optinen piuha. Sitten seuraava kysymys, eli onkohan olemassa ohjelmaa koneelle tai tabletille jolla voisi striimata ääntä vahvistimelle? tässä omassa siis verkkotoiminnot eli voin kuunnella nettiradioita ja olen jakanut koneen musiikkikansion joten voin kuunnella koneelta langattomasti. tarkennetaan vielä kysymystä sen verran että haluaisin youtubesta suoran yhteyden vahvistimeen.

     Comment


      #6
      Jos tablettisi on iPad, niin homma onnistuu AirPlaylla, joka laitteessasi on.
      Ote Pioneerin mainoksesta:
      "Lisäksi käytössäsi ovat AirPlay, vTuner Internet-radio, DLNA-tuki ja ControlApp-sovellus Android- tai Apple-laitteita varten."

      Comment


      • #7
       tablettina acer iconia ja käyttiksenä android 4.2.2 latasin kokeiluna apple tv:n mutta tuolla ei onnistunut ainakaan omasta mielestä

       Comment


       • #8
        ei taida olla mitään ohjelmaa tabletille android tai koneelle windows jolla tuo suoratoisto esim youtubesta vahvistimeen onnistuisi. En ainakaan itse ole löytänyt.

        Comment

        Working...
        X