Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Uuteen asuntoon LED-valot kattoon, kokemuksia ja vinkkejä

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Uuteen asuntoon LED-valot kattoon, kokemuksia ja vinkkejä

  Pitäis valita valaistus rakenteilla olevaan rivariin. Tarkoitus ois laittaa eteiseen,keittiöön ja wc/kosteisiin tiloihin ledit kattoon. Valinnanvaikeus vaan että minkälaiset ois hyvät. Oiskos heittää kokemuksia hyvin valaisevista ledeistä linkkien kera....

 • #2
  Keittiössä on kiinasta tilattua 5050 smd led nauhaa kaappien alla ja sauna/kylpyhuone on ihan robinhoodista ostetut led sarjat.

  Comment


  • #3
   ite ainakin pitäisin huolen et valosävy ei oo liian kylmä, meillä on toisessa vessassa katossa ledilamput ja peilin päällä halogeeni ja vain aniharvoin on ledit päällä, koska niistä tulee niin kylmä fiilis... pitäs vaihtaa eri sävyisiin jos vaan sais aikaseks.

   Comment


    #4
    Meillä on keittiön kaappien päällä muutama metri tätä http://oversol.fi/tapelitenbsplednauha.html ja välitilassa 4x tämmöset http://oversol.fi/downlite_top_3setnbsp.html. Tyytyväisiä ollaan oltu. Lämmin valkoinen on oikein hyvä sävy noihin.
    Vielä tarvis laittaa saarekkeen päälle rakennettavaan palkkiin (väliseinä kaadettiin ja katossa oleva jälki pitäis peittää) ledispotteja, vinkkejä?

    Comment


    • #5
     Tuosta värilämpötilasta itsekin kaipaisin kokemuksia. Vessassa on G4 kannalla olevia 20w halogeenilamppuja 3kpl. Ainakin motonet myy suoraan tuohon kantaan käypäsiä 2,2w polttimoita ja värilämpötila oli noin 3000k. Onko tuo tarpeeksi lämmin sävy vessan ainoaksi valaistukseksi?

     Comment


     • #6
      Vielä tarvis laittaa saarekkeen päälle rakennettavaan palkkiin (väliseinä kaadettiin ja katossa oleva jälki pitäis peittää) ledispotteja, vinkkejä?
      *offtopic*: Bauhaussista saatavaan "puristeparruun" saa ainakin helposti upotettua muutaman spotin ja sillä saa samalla peitettyä kaadetusta seinastä johtuvan uran katossa, nimim. "kokemusta on" ;)

      2,2w polttimoita ja värilämpötila oli noin 3000k
      mulla on GU10 kantasia 3w ledilamppuja missä on värilämpötilana just toi 3000k, mut mun silmään se on aika kylmä. mut tääkin nyt tietenkin riippuu varmaan siitäkin, et minkäväriset laatat ja sisustus yms. ko. tilassa on, et korostaako ne sitä valkosuutta vai ei.
      Viimeksi muokannut albanzo; 26.9.2012, 20:58.

      Comment


       #7
       OT: Puristeparru? :D

       Comment


       • #8
        no se on sitä vanhan vanhan hirren näköstä uretaanista(?) tehtyä "parrua", löytyy ruskeena tai valkosena. ;)

        Comment


        • #9
         Jos haluaa oikeasti hintaan nähden hyviä GU10-ledspotteja esim. 35W halogeenien tilalle, niin Bauhausista Philipsin 4W ledejä hintaan 9,90eur/kpl. Värisävy halogeenivalon kaltainen (aavistuksen ehkä valkoisempi), valoteho mielestäni aika lailla vastaava ja tyypillinen 35 asteen keila.

         Comment


         • #10
          Siskon mies tilas englannista led spotteja kattoon kun rakensivat siinä oli 3,4,5 ja 7w spotteja ja ainakin minusta niissä oli hyvä valon väri, sama kuin hehkulampuissa. Nuita samoja lamppuja tulee tilattua kyllä sitten itellekki kun on sen aika. Hintaa nuilla tais olla kaikkein kalleimalla joka oli 7w himmennettävä nii oli jotain 6-7€.

          Comment


          • #11
           Ostin ulkovaloihin Osramin LED Star par16 4w GU10 led polttimot, jotka vastaavat valoteholtaan 35w hehkulamppua. Oli tarjouksessa KodinAnttilassa 12.90. Noita voin kyllä suositella, ovat väriltään miellyttävät (vaalea) ja kestoakin lupaavat vaivaiset 15 vuotta.
           Hinta on ainut vika ledeissä, täällä niiden hinta on jokseenkin törkeä. Jos näillä polttimoiden hinnoilla mennään, niin tuskin pystyy hintaa kuolettamaan. (vrt. hehkulamppu.)

           Comment


            #12
            Mä laitoin keittiön pöydän päälle E27 kantaisen 4000k energiansäästölampun, antaa ihanan kylmää valoa. Halutessaan voi valita katosta tai välitilassa lämmintä halogenia. Varaston kattoon E27 8w 4000k ledi.
            Kylmä sävy ei toimi joka paikassa, mutta siellä missä tarvitaan oikeasti valoa kylmä on parempi kuin lämmin. (imo)

            Ulkovaloja metsästin jonkin aikaa. Mulle ei maistunut keltainen valo ei sitten millään. Valaisimien ympärillä olevat seinät on joko tumman harmaita tai valkoista. 4000k kylmä valkoinen on mielestäni modernimman näköinen ja pukee harmaata/valkoista paljon paremmin kuin keltainen. Valotehoa näissä energialampuissa 22w eli reippa 100 hehkulamppuwattia, valaisee.
            Tallin oven päälle asennettuun työvaloon vaihdoin 300w halogenin tilalle 20w energialampun 4000k sävyllä R7s kannalla ja tykkään.

            Comment


             #13
             Ledien valoteho ei kyllä vieläkään ole mitenkään järisyttävä vrt. halogeeneihin. Jos esim. GU10 -kantaisia 50W halogeeneja korvaa jollakin ledillä, voi hieman pettyä. Tietysti jos uutta rakentaa, niin voi lisätä valopisteiden määrää.

             Toinen ongelma on himmentäminen. No nyt saa jo jotain Osramin ledejä, jotka on himmennettävissä ihan normi hehkulamppuhimmentimellä, mutta nuo polttimot maksaa sen risat 20eemeliä / pala ja edelleen se valoteho...

             Ledinauhalla saa kyllä rakennettua hyvää valaistusta ja niitä saa aika hyvällä metriteholla. Eli jos pystyy rakentamaan epäsuoran valaistuksen noilla, niin saa aika miellyttävän yleisvalaistuksen. Himmentäminen noillakin taitaa onnistua parhaiten toisiopuolelta, eli vaatii hieman johtojumppaa, kun joutuu vetämään himmentimelle 12V:n karvat muuntajalta.

             Tuossa olisi hyvä metriteho:
             http://dx.com/p/waterproof-144w-3300...101387?item=38
             Viimeksi muokannut Tolkkju; 27.9.2012, 08:42. Perustelu: esimerkiksi tämä

             Comment


              #14
              Tuosta värilämpötilasta itsekin kaipaisin kokemuksia. Vessassa on G4 kannalla olevia 20w halogeenilamppuja 3kpl. Ainakin motonet myy suoraan tuohon kantaan käypäsiä 2,2w polttimoita ja värilämpötila oli noin 3000k. Onko tuo tarpeeksi lämmin sävy vessan ainoaksi valaistukseksi?
              Tuohon ei ole oikein kultaista keskitietä, joihinkin paikkoihin sopii kylmemmät valot kuin toisiin. Parhaiten ehkä kärryille pääsee, kun ostaa kokeeksi muutaman eri sävyisen ja tehoisen lampun ja ihan perstuntumalla valkkaa lamppuja kohteisiin.

              Comment


              • #15
               Alkuperäinen kirjoittaja J-M Koopikka Näytä viesti
               Tuohon ei ole oikein kultaista keskitietä, joihinkin paikkoihin sopii kylmemmät valot kuin toisiin. Parhaiten ehkä kärryille pääsee, kun ostaa kokeeksi muutaman eri sävyisen ja tehoisen lampun ja ihan perstuntumalla valkkaa lamppuja kohteisiin.
               Alkuperäiseen kysymykseen voi sanoa että jätä väliin, 2,2W ledit eivät vastaa 20W halogeeneja (10W tilalle OK), ja lisäksi veikkaisin halpisledien tapaan värisävyn olevan perinteinen tuning-sininen ;). Samoja tai parempia kiinaledejä saat ebaysta 1-3$ kappale, postikuluineen. Näitä olen joskus testaillut, ja ikävä fakta on se että juuri tuollaiset tuotteet voivat viedä uskon ledivalaistukseen jos ei tiedä mitä saa.

               Yleisesti ottaen komppaan Kööpikkää, mutta ledimaailmassa sanoisin että pakkauksessa olevat numerot varsinkaan ei-merkkituotteiden kanssa voi olla ihan mitä vain verrattuna todelliseen, ja monesti vielä (btdt) spektri on vähintäänkin "kummallinen", eli valokeilassa voi erottaa tavoitellun värilämmön lisäksi vähän sinistä, vähän vihreää,...

               Comment


                #16
                Itse olen todennut noita erilaisia ledejä kokeiltuani, että jos niiden pitää valaista saman verran kuin 20W halogeeni, niin alle 4W ledejä ei kannata edes ajatella.

                Itsellä no nyt eteisessä 6kpl AIRAM miniled 5.5W GU10. Noi on hieman kylmän sävyiset(verrattuna entisiin halogeeneihin) vaikka mainostekstissä muuta luvataankin. Valoa noista kuitenkin tulee vähintään se mitä aiemmin olleista 35W halogeeneista. Valokeila tosin on hieman kapean oloinen, mutta toimii tossa eteisessä ihan hyvin, kun niitä on kuitenkin 6kpl. Ainoa ongelma noiden kanssa oli, että eivät sopineet paikalleen noihin mun Massiven suunnattaviin spotteihin, ennekuin hioin jäähdytysrivan muotoa (halkaisijaa) yhdestä kohtaa n.0.5mm pienemmäksi.

                Olohuoneessa taasen on Osramin GU10 kannalla olevat 5W led spotit ja niistäkin kyllä tulee valoa, mutta sama ongelma vaivaa kuin muillakin tähän asti kokeilemillani ledeillä. Ne ovat vähän liian kylmänsävyisiä ja vähän liian kapea valokeila. Nämä taasen menivät heittämällä paikalleen myös noihin Massiven spotteihin.

                Mulla on aika paljon (n.40kpl) noita 20W MR11-kannalla olevia halkaisijaltaan 35mm halogeenispotteja ympäri taloa. Näihin en ole vielä löytänyt halogeenien korvaajia mistään. On kokeiltu kaikenlaista mitä on vastaan tullut kaupoissa / ebayssa, mutta tällä hetkellä mulla on laatikollinen ledejä joilla ei tee yhtään mitään. Kun vielä joskus saisivat tohonkin kokoluokkaan oikeasti halogeenit korvaavat ledit, niin ei tarttis ruveta vaihtamaan valaisimia kattoon.

                Toinen ongelmapoltin on noi 40W G9 kannalla olevat halogeenit. niille en myöskään ole löytänyt korvaajia.

                Ja miksikö en pitäytyisi halogeeneissa? No tarkoitus olisi lämmittää kämppää maalämmöllä eikä halogeeneilla.

                Noilla halvoilla muutaman euron ja noin 1-2W ledeillä nyt ei oikeasti saa mitään valaisevaa valoa aikaiseksi. Ehkä niillä nyt korvaa jotain alle 10W koristevaloja, mut muuten niillä ei saa aikaan kun vitutusta, kun on niin pimeetä vaihdon jälkeen. Niidenkin hinnalla olis ostanut sähköä vuodeksi sille halogeenille, joka siinä oli ja on edelleen ...kele.

                Kokoajanhan nuo kehittyvät ja nyt alkaa jo löytymään ledejä mitkä oikeasti alkavat korvaamaan halogeenejä. Saisivat kuitenkin yhtenäistää noita valotehon merkintöjä. Nyt osa ilmoittaa lumenit, osa candelat, ..ttu kun menee hermot tuolla kaupassa. Ja pahin on noi jotka kusettaa ihan suoraan paketin kulmassa että 2W ledi vastaa 20W halogeenia.
                Ennen kun ostit 60W hehkulampun, niin tiesit saavasi 60W hehkulampun verran valoa. Nyt menee ihan arpapeliksi, että mitä tuli ostettua ja se selviää vasta kotona kokeilemalla. Noissa ledeissä hinta ja laatu kyllä korreloivat suht. hyvin ja suuriin valmistajiin (osram, airam, philips...) voi aika hyvin luottaa, mutta noista tahtoo tulla kalliita kokeiluja, kun ei noi mitää ihan ilmaisia ole.

                Nyt viimeisin kokeiluostos on tämä http://www.clasohlson.com/fi/LED-lamppu/Pr364773000 En tosin ole vielä kerinnyt kokeilemaan, mutta kaupassa näytti ainakin ihan pirun kirkkaalta verrattuna moniin muihin E27 led-lamppuihin. Ja jos toi lumen-määrä pitää kutinsa, niin toi vois oikeasti korvat 60W hehkulampun tuulikaapissa. No joo, 11W energiansäästölamppu nyt kuluttaa vain 1W enemmän, kun toi ledi ja vastaa 60w hehkulamppua aika hyvin. Mutta toi ledi syttyis heti täyteen tehoon, kun taasen toi energiansäästölamppu ei kerkiä edes kunnolla syttyä sinä aikana, kun mä olen jo pukenut takin ja kengät.
                Viimeksi muokannut jaolpi; 27.9.2012, 10:06. Perustelu: korjattu G4 -> MR11

                Comment


                 #17
                 Täällä on nyt sitten yksi "pöljä" joka lediytti koko uuden kämpän.
                 Lampuiksi tuli tämmöinen: http://http://dx.com/s/70715
                 Alunperin noita lamppuja hommasin pelkästään tuon mekaniikan ja ulkonäön ja asennussyvyyden pienuuden takia, kun ajattelin että sisuskalut on kuitenkin kuraa ja vaihdan ne ite parempiin. Eipä sitten tarvinnut kuitenkaan tehdä muutoksia. Nämä lämpenevät sen verran että muutaman tunnin polttamisen jälkeen rivasta kestää ottaa kädellä kiinni ja pitää kädessä, eli joku 45-50 astetta on aika lähellä totuutta.

                 Noita on meillä ripoteltuna kattoon siten että työ/makuuhuoneissa (14-19 m2) on 4 per huone himmentimellä, alkuperäisessä sähkösuunnitelmassa oli kuusi halogeenia per huone. Vessa/vaatehuone yms. tiloissa (3-4 m2) jossa vain käydään on yksi katossa lamppu on/off PIR-tunnistimella ilman kirkkaussäätö mahdollisuutta. Yhteensä näitä on katossa nyt 63 kappaletta joista viitisenkymmentä himmenettäviä.

                 Valoa näistä tulee riittävästi, esim. vaatehuoneissa näkee paljon paremmin kuin vanhassa kämpässä jossa puolta pienemmässä huoneessa oli se 60W hehku katossa ja makuuhuoneissa näitä tulee pidettyä täysillä vain siivotessa. Väri n.5000-5500K näytti aluksi tosi rajulta (kun sitä ihasteli hehkujen loisteessa...). Nyt kun talon kaikki valot on samaa sävyä, näyttää taas yksinäinen halogeeni/hehku tosi kummallisen eltaantuneelta. Väri on kuitenkin passannut itselle ja ennenkaikkea vaimolle, joten siitäkään ei tarvinnut lähteä sitten muuttamaan. Näistä lampuista myös puuttuu se "mukava" värinvaihtoefekti mikä monessa LEDissä näkyy valoalueen reunalla kellastumisena tai jonain muuna värirenkaana kun tullaan siitä kirkkaasta spotista pois himmeämmälle reuna-alueelle.

                 Hinta on/off lampulle virtalähteineen ei ole tosiaan paha (28usd), himmennettävällä virtalähteellä tuli valopisteelle hinnaksi noin 55€. Himmennettävä virtalähde on Meanwell PLD-16-350-B, löytyy esim. Elfalta ja on himmennettävissä perinteisillä himmentimillä.

                 Myös normaalien hehkujen paikalle tungettavia (lähinnä GU10) on tullut testailtua joku toistakymmentä erilaista ja niistä on löytynyt mun mielestä yksi hyvä, Philipsin Master LED 7W joka sekin on fyysisesti GU10-halogeenia isompi eikä mene kaikkiin valaisimiin. Hintakin on sitten jotain mielenkiintoista :-)

                 Comment


                  #18
                  Mä ostin näitä muutamat tossa pari kuukautta sitten. Värisävy on aika jees ja valotehokin riittävä. Nyt niistä sitten yksi pimeni, niin taidanpa kurkata sen sisään että kuinka laadukkaita noi kiinaledit oikeen on.

                  edit: heräs henkiin toi valo joten en purakkaan sitä vielä
                  Viimeksi muokannut andre_; 4.10.2012, 14:53.

                  Comment


                  • #19
                   Jani: Pitkälti samaa mieltä ja samat kokemukset. Tosin sen lisäisin, että ledien hyötysuhteissa on merkittäviä eroja. Toisaalta samoin on halogeeneissa: GU10 220V 35W tai 50W ja MR16 12V 20W välillä on yllättävän pieni ero valotehossa. Ihan heittämällä: 220V halogeeneissa riittää luokkaa 12-16% teholla oleva laadukas LED, 12V systeemeissä luokkaa 20%.

                   220V halogeeneissa käsittääkseni hyötysuhde on varsin huono, joka tukee havaintojani - itse asiassa siinä vaiheessa kun löytyi ensimmäinen hyvä LED tuohon kantaan, päätin etten enää ikinä osta noita surkeita GU10 halogeeneja. Meillä esim. eteisessä ja keittiössä oli "yleisvalona" 600W edestä noita - ja valoja tarvitsee myös silloin kuin asuntoa ei lämmitetä kaukolämmöllä (eli 5kk, touko-syyskuu) tai jopa välillä jäähdytetään; nyt tilalla on ledejä ja CFL:iä (jälkimmäisiä siksi, että niillä saa ko. kohtaan riittävän leveän valokeilan), tehoa 72W ja valoa tulee enemmän & paremmin.

                   Laadukkaat 4-6W ledit tosiaan korvaavat hyvin 35W-50W (GU10 220V) polttimot, siten että myös valaistuskulma on kutakuinkin sama. Halpisledeissä valokeila on usein huomattavan kapea, laadukkaammissakin voi jossain määrin näin olla, mutta ero tulee ehkä enemmänkin terävämmin leikatusta valokeilasta.

                   12V halogeenien tilalle ledejä harkitessa täytyy muistaa että halogeenivirtalähteet harvoin toimivat kunnolla ledien kanssa: Joko ledit eivät syty ollenkaan, tai saavat epätasaista jännitettä joka tuhoaa ledit. Eli muuntajan vaihto on useimmiten edessä. 12V 20W MR16 ledien tilalle sopii luokkaa 4W tai hieman alle. 10W G4 tilalle menee ~2W, mutta laadukkaita en ole vielä nähnyt. Itse laitoin yhteen peilikaappiin maitolasin taakse 6kpl ebayn 2-3W ledejä 10W halogeenien tilalle ledivirtalähteen kaveriksi, ja tuossa ajaa asiansa ihan OK.

                   G9 (220V) halogeeneille en ole keksinyt mitään korvaajaa minäkään.

                   Comment


                    #20
                    Noi Santun dx70705 vois oikeasti olla kokeilemisen arvoiset ledit noiden G4 20W halk.35mm halogeeneille. Äkkiäkös noi asennusreiät katossa suurentaa ;)
                    Jos sieltä tulee toi 810 lumenia/valaisin, niin uskon että teho on riittävä. Mutta niin monesti olen kaupoissa törmännyt väitteeseen, että vastaa 35W halogeenia, mutta valovirraksi ilmoitetaan jotain 135 tms. lumenia... jep.

                    Täytyypä etsiä löytyisköhän noita vähän lämpimämpinä, kun ei kaikkia talon valoja viitsis vaihtaa tonne 5000-6000K kieppeille. Juu, eri juttu jos oliskin uudisrakennus tai täysremppa meneillään

                    Ja onhan se kiva huomata etten ole ainut "tollo" (niin kuin kotona kutsutaan, kun valoja pähkäilen) , joka ledien kanssa taistelee ;)
                    Viimeksi muokannut jaolpi; 27.9.2012, 09:58.

                    Comment


                     #21
                     jotain hyviä ledejä mitä itselle tuli.

                     Ledipaneelilla aulan / eteisen valaistus: näitä riittää 3kpl isompaankin aulaan. rivariin jo yhdellä tekee asiallisen kattovalon pukeutumista varten.
                     http://www.keittioled.fi/keittion-le...imet-keittioon

                     ja keittiössä sitten yläkaappien päällä 5 metriä valkoista ledinauhaa epäsuorana valona & 4 metriä valkoista ledinauhaa työtason valaisuun paketoituna alumiinikiskoon ja mattamuoviin ettei valopisteet häikäise.
                     www.ledtek.fi oisko tuolta joku keskivalkoinen. 300 ledisellä perusledinauhalla oma keittiö valaistu.


                     Spottivaloissa 3W osram PAR16 tms. vastaa 15W halogeenia GU10 kantaisia ledejä. Ei ole yhtään liian tehoton tms. kun 3 spottia on takan ympäristössä kohdevalona ja valkoinen kaakelipintainen takka (joka siis kiiltää pienemmälläkin spotilla)

                     Talossa on toki muitakin ledejä: numerovalo, autotallin lähestymisvalot liiketunnistimen takana jne.

                     Yövaloja ei uudessa talossa tarvi kun jokainen palovaroitin jne. loistaa pimeässä sen verran että ihan hyvin näkee öisinkin hiippailla.

                     Kannattaa suosia GU10 kantaa ja tavallista hehkulampun E-kantaa... noihin tulee kaikenlaisia ledejä eniten ja halvimmalla. Ledinauhat laitoin tavallisen pistorasian ohjaukselle jossa muuntaja on töpselissä -> helppo päivittää muutaman vuoden päästä uuteen.

                     Siinä itselle tulleita valojuttuja.

                     Comment


                      #22
                      Tuolta löytyy jotain spotteja: http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-LED-SP...item4165ab5033

                      Ei ole kyllä kokemusta mutta warm white väri ja hinta ei paha.

                      Samasta firmasta näyttää saavan led-paneleita kohtuu edullisesti.

                      Itsellä enemmän kokemusta GU10 kannalla olevista polttimoista. Niillä on vähän hakuammuntaa mistä löytää hyvät halvalla. Nyt keittiön katossa 6w led polttimot ja mielestäni liian himmeät. Tilasin nyt 10 kpl 12w polttimoita. Katsotaan onko niistä mihinkään.

                      Comment


                      • #23
                       Jos joku haaveilee polttimokannalla olevia ledivaloja, niin Dealextremestä tilatessa äkkiä säästää pitkän pennin.
                       Näitä samoja polttimoita nimittäin myydään Suomessa 40€ kappale.

                       Esim:
                       http://dx.com/p/e27-6w-6-led-540-lum...-265v-ac-37161
                       http://dx.com/p/e27-7000k-7w-600-lum...-85-265v-80973

                       Comment


                        #24
                        Vastaavia läytyy 15-15€ kpl hintaan tuolta:
                        www.js-tuning.com ja sieltä ledit ja eikun rullaamaan sivun alaosaan.

                        Comment


                         #25
                         Ja vastaavia tais olla Onnisen Onnenpäivät tarjouslehdessä jotain 8€/kpl (alv0%)

                         Comment


                         • #26
                          Itekin ajattelin päivittää valaistuksen LED aikaan, nyt kun asumismuoto vaihtuu kerrostalosta omaan taloon. Mistä löytys hyviä GU10 kantaisia ledejä järkihintaan? Vaatimuksena 3000k väri ja tarpeeksi valotehoa(300-500 lumenia???). Sit mistä HYVÄT(kosteantilan luokituksella mieluiten vähintään IP44) pikkuledit saunaan(12kpl yhteensä, 6 selkänojaan ja 6 lauteiden alle) ja kylpyhuoneseen vois olla kans sopiva määrä toi 12 vai riittääkö vähemmän, kun kokoa on vain 2.6m2 ja ledien lisäks tilaan tulee vielä iso LED kattovalo, mutta kylläkin eri kytkimellä. Eli saa halutessaan päälle ledit tai sit tehokkaan valaistuksen. Kaikissa pitäs värinä olla 3000k, kun se on osoittautunut "testeissä" mun ja paremmankin puoliskon mieleen. Toi sopii joka paikkaan, tosin esim. olohuoneeseen voi olla fiksuin laittaa himmentimen taakse, että valotehoa saa halutessaan tiputettua.

                          Comment


                          • #27
                           Laittelin tulemaan yhteensä 6kpl näitä ja 3kpl näitä. Nuo G4 ledit ovat vain 1W, mutta vessassa on tällä hetkellä 3kpl 20W halogeenia ja niistä kaksi on pimeänä. Tuo 20W halogeenia mitä siellä nyt palaa, riittää kyllä mainiosti. Valaisimet ovat peilin yläpuolella joka sekin kaiketi tuo lisää kirkkautta. Olisin tilannut pikkusen isommat, mutta nuo valaisimet ovat niin pieniä että sinne ei tuo 24ledinen olisi mahtunut. Nuo GU10-kannalla olevat ledit tulee valaisimeen, jossa on kolme halogeenispottia. Valaisin tulee korvaamaan tavallisen kattolampun. Täytyy hieman katsella että riittääkö spoteista valoa tarpeeksi laajalle alueelle.

                           Comment


                           • #28
                            Noissa jälkimmäisissä on kyllä GU5.3-kanta, ei GU10. Itse en laittaisi DX:n ledejä ainakaan oleskelutiloihin: Testiksi ostin parit "best selling" ja hyvät arviot saaneet GU10 ja MR16 spotit. Valokeila on kapea ja valon sävy, spektri ja varsinkin valaistu kohta on "outo" ja monisävyinen (sinistä melko paljon, mutta ei nyt ihan kamala sentään). Esim. nuo mainitsemani Philipsin GU10 ledit hakkaavat DX:n tuotteet 10-0 ihan joka suhteessa (valon määrä, sävy, spektri, valokeila, luultavasti myös sähkötekninen laatu ja turvallisuus), eikä hinnassakaan ole juuri eroa (luokkaa 9,9eur vs. 8eur). Vessan katossa nuo dx-ledit ovat ihan OK, mutta en ostaisi enempää.

                            Comment


                            • #29
                             Mä yritin kanssa päivitellä halogeenispottaja noilla dx:n g4-kantaisilla ledeillä mutta lätyskät eivät mahtuneet kunnolla spottiin eikä kantakaan ollut aito g4, vaan piikkejä piti vääntää hieman että ledin sai kiinni kantaan.

                             Comment


                              #30
                              Saunaan ledien laittoa kannattaa miettiä pari kertaa (ainakin kattoon). Ne ei tykkää lämpimästä, tai no kuumasta. Eli jos on bastu niin ledit varmaan ok, mutta jos on sauna, niin sitten kuituvaloja.

                              Comment

                              Working...
                              X