Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Hyvä auto/venejääkaappi

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  #31
  Kompuran käynnistys vie kyllä enemmän kun 0,5A hetkellisesti, en tiedä miten paljon ja kestääkö tuo pikkukapistus sen.

  googletus kertoi tehotarpeeksi 35w, eli n. 3A@12v haukkaa ilmeisesti käynnistyksessä.

  Comment


   #32
   Tuo Waeco ottaa kaynnistyshetkella virtaa yli 4A tai ainakaan max 4A syottava akkulaturi ei jaksa vehjetta kaynnistaa. Laitteessa syttyy vain punainen error valo ja se ei lahde kayntiin.

   Comment


    #33
    tuo 35w on sitten kompuran "käyntivirta". Waecon oma virtalähde näyttäisi tietojen mukaan olevan 4A (@24v). Joten 12v tarvittais 8A päästääkseen samaan noin yleistäen.

    Comment


     #34
     Minun Waeco kyllä jaksaa tuolla 4A/12v akkulaturilla rouskuttaa, kunhan vehkeen ensin saa käyntiin. Toki tuo laturin virtamittari lienee lähinnä suuntaa antava, mutta sen mukaan kompura ottaa virtaa n. 4A 12v jännitteellä. Silloin kun minulla ei vielä ollut kunnon virtalähdettä tuolle, niin laitoin akun laturin rinnalle, kun kotosalla käynnistin laitteen. Käynnistyksen jälkeen akku pois ja homma pelitti ihan hienosti.

     Minulla toki pienempi 18l laite.

     Comment


      #35
      Eli ymärsinkö nytten oikeen että kun vehje on käynnissä niin se kuluttaa vaan 35w mutta käynistääkseen se tarvitsee yli 4A?

      Comment


       #36
       Kyllä vain, eli haukkaa virtaa yli 4A kompuran käynnistyessä. Ja sitten tuo n 0,5A/h virrankulutus perustuu siihen että kompura ei käy läheskään koko aikaa.

       Comment


        #37
        Niin se muistaakseni on. Kompuran käynnistysvirta taitaa olla sen verran suuri, ettei se minun 4A laturi jaksanut ruokkia sitä käynnistyshetkellä.

        Voisin joskus mittailla tuota virrankulutusta tarkemmin. Jäänyt mielikuva, että sen käyntivirta 12v jännitteellä olisi luokkaa 3-4A.

        Itse hankin Mobitronicin 12/24v virtalähteen tuolle ja sillä se pelittää varsin mainiosti paikoissa joissa vain verkkovirtaa tarjolla.

        Comment


         #38
         No niin nytten saapu laite tossa loppuviikosta ja niin hintaa tuli 361€ saksasta, suomeessa halvin oli 499€ eli jonkun verran halvempi saksasta toimitettuna :)
         Mistä saa homattua tuon Mobitronicin 12/24v virtalähteen ja onko se hyvä?

         Comment


          #39
          Tämä näyttää hyvinkin samanlaiselta, kuin oma Mobitronic:
          http://www.marinea.fi/waeco_eps-100w...sorikylmioille

          Comment


           #40
           Toimiskohan se tällä
           https://www.karkkainen.com/verkkokau...-adapteri#spca
           Kun ei huvittais mitään johtokikkailuja tehdä kun tuossa waecon näyttää olevan jotain liittin juttuja.

           Comment


            #41
            Waecon oma virtalähteen eps100 kanssa et tarvii mitään johtokikkailua enempää kuin tuossa sinun kärkkäiseltä linkittämässä vehkeessä.

            Eps100w on mahdollisuus kytkeä akku kiinni virtalähteeseen jolloin se verkkovirran puuttuessa käyttää akkua ja automaattisesti vaihtaa 230v kun saatavilla. Ja on myös ruuviliitos mahdollisuus kompuralle kiinteään asennukseen esim.

            Varmaan pitäsi toimia tuo kärkkäisen laite, tai sitten ei :) waecon oma virtalähde ainakin toimii 100% varmuudella ja on tarvittaessa monipuolisempi ja enemmän tehoa.

            Comment


             #42
             kiitoksia vastauksesta, pitää miettii minkä hommaa jos hommaa kun ei ole kummiskaan niin tarkka että saako sen 230v järjestelmään kii.

             Comment


             • #43
              Itse arvon kahden Waecon välillä. Ymmärtääkseni tuo CFX-malli on uudempaa tuotantoa ja eroaa virrankulutuksen osalta, ei muuten

              Keskimääräinen virrankulutus AC-käytössä +20 asteen ulkolämpötilassa:
              CF-35: 0.5A
              CFX-35: 0,32A

              Käynnistysvirtoja en löydä mistään ja tässä onkin mun kysymys. Sijoituspaikkana moottorivene, 1-akkujärjestelmällä, akun kapa 100Ah, veneessä ei muita ylimääräisiä virtasyöppöjä kuten lämitintä etc eli tuleeko ongelmia?

              Hinnoissa nimittäin on valtava ero, Saksan Amazonista tilaamalla CF-35 maksaa 455€, mutta CFX-35 maksaa 658€, siis yli 200€ enemmän! Onko hintansa väärti?

              Comment


               #44
               Ei tule ongelmia, tietysti jos täytyy pitkään olla kaappi käynnissä ilman että akku saa latausta niin jossain vaiheessa ei virta enään riitä esim moottorin käynnistämiseen. Toki noissa waecoissa on jonkinsorttinen alijännitesuoja (cdf-25 low ja high asetukset löytyy).

               Virrankulutusero on tuon tiedon mukaan mielestäni merkityksettömän pieni normaalikäytössä. Joten hintaero 200eur vain siitä syystä kuullostaa kalliilta ampeereilta :D. Eiköhän tuossakin kompurapuoli haukkaa samanmoisia virtoja kuin yllä olevissa viesteissä pähkäilty.

               Comment


                #45
                Päivitellään aihetta. Nyt on reilu 3 vuotta päristelty cdf25:lla eikä huonoa sanottavaa kyllä löydy, hommasinkin perheen kasvun vuoksi isomman kun ei lomasafkat mahdu millään tuohon pikkuseen cfx50 tuli taloon. Kohta pitäis sitä viritellä käyttöön ja ihmetellä. Näitä vehkeitä ei juuri löydy käytettynä mutta mitähän tuollasesta cdf25+verkkolaite kehtais käytettynä pyytää? Uudet maksaa suomessa tänäkin päivänä yht. lähemmäs 600 euroa.

                Comment


                 #46
                 Ei nyt jääkaappia mutta hyvä kylmälaukku jos olisi tiedossa?
                 Airamin Eco 24ltr olisi suht hibtahaarukassa, 12/230V.vakiona.

                 Mahtuuko korkeudesta A6 takapaksiin peiton alle?

                 Comment

                 Working...
                 X