Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Saunaan kaiuttimet

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Saunaan kaiuttimet

    Ois tässä saunaan ja kylppäriin tulossa uudet paneelit niin ajattelin kun tuossa nyt sattus löytyyn 6x9 joutilaana niin ajattelin laittaa tuonne saunaan ja kylppärin kattoon kaakattimet. Onko tuommosesta kokemuksia kellään että kuin se kannattais tehä, jonkun lainen kotelohan tuonne saunan puolelle ainakin kannatas tehä? neuvoja otetaan vastaan ja kuvia ois kans hyvä nähä toteutuksista.
    Ääni lähteeksi tulee kotiteatteri vahvistimen zone2 kanava eli johdot nuista vedetään olohuoneeseen asti.

    #2
    Mulla on bilteman venekaiuttimet koteloituna lauteiden alla. Ei harmita jos sattuu mykäksi menemään. :) Ääntä lähettää iPhone audio pro:n aktiivisetin kautta kodinhoitohuoneesta. Lähinnä nettiradioita tullu kuunneltua.

    Comment


      #3
      Veljelläni on saunassaan myöskin venekaiuttimet, koteloituna lauteiden alla. Johdotukset tulevat suoraan "ryyppyhuoneen" kotiteatterin vahvistimelta, joille tulee syöttö taas tietokoneelta.

      Tarkempaa tietoa ei minulla niistä ole.

      Comment


        #4
        Tosiaan varmaan saunan puolelle varsinkin kannattaa kaiuttimet sijoittaa muualle kuin kattoon. Voi muuten olla kajareilla aika kosteat oltavat kun löylyä heittää.

        Yhdessä lomamökissä oli juurikin 6x9 laiteltu suihkun kattoon ja saunan puolelle lauteiden alle. Kotiteatteri vahvari oli sitten olohuoneen puolella. Sinänsä ideana hyvä muttei tuolla mökissä toiminut kunnolla, volumea sai kääntää ihan reilulla kädellä että saunassa kuului edes jotain, olkkarin puolelta lähti siinä vaiheessa sitten sen verran reilusti ääntä että se itsessään jo kuului saunaan asti :) En tarkemmin muista miten nuo oli kytketty ja laiteltu.

        Itsellä jos laittaisin niin miettisin juurikin noita venekaiuttimia tai sitten ainakin wharfedale valmistaa ulkokäyttöön tarkoitettuja kaiuttimia, jotka näkyvätkin olevan tarjouksessa audio savolla. Noita vaikka 4 kappaletta ja kaveriksi halpa kotiteatterivahvistin niin saa terassillekkin mökää :)

        Comment


        • #5
          Kokemusta löytyy koaksiaalikaiuttimista saunan lauteiden alta. Itseasiassa ihan tavan 6.5", ei erikseen venekäyttöön tms suunniteltuja. Siellä ne ovat olleet seinään upotettuina sellaiset 10 vuotta jo varmaan ja soivat edelleen.

          Ei ole ollut kosteus yms ongelmia koskaan.

          Comment


          • #6
            RTO 8" venekaiuttimet itellä saunassa (n.100e/pari), upotettuna lauteiden alle paneeliseinään. Mitään koteloo en tehny, foliopaperi on heti kaiuttimen takana normaalisti kuten saunassa on tapana olla, se toimii jonkinlaisena kotelona.

            Voin suositella varauksetta !

            Soi yllättävän hyvin, vaikka sauna onkin ja RTO merkkiä pitänyt aina vähän halppismerkkinä.


            Niin ja sillähän on aina merkitystä millä niitä kajareita ajaa, alkuun oli itellä ihan perus Pioneerin 2-kanava vahvari, nyt tulee ajettua 1.2kw "clubi päätteellä" = mitä enemmän varoja sitä napakampi soundi, pitää paikkaansa myös saunassa :)
            Viimeksi muokannut The Base; 4.12.2011, 22:23. Perustelu: lisäys

            Comment


            • #7
              Lauteiden alle nuo on tulossa. Tässä vahvistimessa mikä on tuolossa niin pysty muistaakseni käyttään tuota zone2 ihan erillään muista kanavista ja sille on myös oma kaukosäädinkin, jotenki melko monimutkasesti se toimi. Saunaan ja kylppäriin tulee mustat paneelit niin pitää maalata nuo ritilätkin sit mustiksi niin ei kovin erotu, vaikka saunaan kyllä taitaa nuo lauteekin muotoutua uusiksi jossainvälissä niin ei ne sit ainakaan sieltä näy. Ainut oikeestaan mikä tuotaa pään vaivaa niin on tuo johtojen veto, minä kun niitä en suostu pinta vetona tekemään olkaariin asti, eli jotenkin ne ois saatava johonkin listojen taakse/seinän sisään.

              Kotelon ajattelin sillä tehä kun luulis että tuo folio tuolla alkais ääntään kun on kaiutin melkeen siinä kiinni.
              Viimeksi muokannut Antti5; 4.12.2011, 22:33.

              Comment


                #8
                Jokos ne langattomat siirtimet toimii nykyään kunnolla? Vois olla vaihtoehto kaapelinvedoille.

                Comment


                • #9
                  Langaton järjestelmä joka toimii on Sonos. Hieman hintava, mutta toimii.

                  Itselle meinasin juurikin saunan takia hommata, mutta päätin vetää takkahuoneesta piuhat kumminkin pintavetona koteloituna. Itsellä siis sama kaava kuin monella muullakin. Venekaiuttimet saunassa lauteiden alla ja pesuhuoneen katossa. Kodinhoitohuoneessa signaalivaltsin johon tulee kaiutinpiuhat takkahuoneen vahvarilta. Valitsimesta voi valita soiko kaiuttimet pihalla vai saunassa vai molemmissa.

                  Comment


                  • #10
                    Mulla on Caliberin 6x9" venekaiuttimet lauteiden alla. Näiden lisäksi turailin sinne "halvalla kun sain" Pyle audion Marine sarjan 2 x 12" subit. Orkesteria käskee Bilteman veneradio, siitä kätevä että ton itte toosan voi sijoittaa saunan ulkopuolelle "kuivempaan" paikkaan ja laittaa sen mukana tulevan vesitiiviin langallisen kauko-ohjaimen sinne saunakoppiin.

                    Ja mun sauna on Compactsaunan tommonen kylppärisauna. Sain niin sopivasti että piti panostaa viihteeseen, ihan vaan sen naurettavuuden takia. ;) Kyllähän noilla ratiokin nyt sitte kuuluu.

                    http://blopster.galleria.fi/kuvat/Bl...a/IMG_3054.JPG

                    Tossa koppi pystytettynä, ilman tota viihde-elektroniikaa vielä tuossa vaiheessa. Yllättävän paljon toi muistuttaa oikeata saunaa. Olishan se oikea paljon parempi mutta kun ei nyt ole vaihtoehtoa...

                    Comment


                    • #11
                      Täällä kans kahdessa saunassa lauteiden alla 6x9 seinään koteloitu. Reilu vuos jo takana ja hyvin pelaa. Halpa vaihtaa uuteen jos kelat joskus hapettuu. Piuhat on viety katon sisällä soittimelle.

                      Comment


                        #12
                        Itse, jos laittaisin moiset sydeemit voisin laittaa pienen ohjaus-kaapelin samalla jolla saisi ainakin säädettyä volumea sekä (ehkä) vaihdettua kanavia lauteilta? Tiedä sitten onko hifistelyä jo, mutta samalla vaivalla tulisi kun vedetään kaijutin piuhat. Toteutukseen en ota kantaa enkä kyllä ole tutkinut onko mahdoton ajatus toteuttaa mielestä äkkiseltään ei=)

                        Olishan se oikea paljon parempi mutta kun ei nyt ole vaihtoehtoa...
                        No eiköhän tuossa tunnelmaan pääse ja pienen hienkin pintaa saa...

                        Comment


                        • #13
                          Noista jutuista tulee mieleen lapsuus ja niiltä ajoilta eräs Bergerac jakso jossa istuivat saunassa ja sinne tuli puhelu. Luuri tuli esiin seinästä kääntyvän paneelin takaa. Jotain tuommoista vois ehkä suunnitella saunaankin ?

                          Ittelle riittää puukiukaan kohina saunan äänimaisemaksi.

                          Comment


                          • #14
                            Olen itse ollu pari kertaa saunomassa saunassa missä oli kaiuttimet, aluksi tuntui kivalta idealta mutta jotenkin sitten loppuviimeks ei tuntunut "oikealta". Eli samalla linjalla Hervastin kanssa, itse katselen / kuuntelen mieluiten puukiuasta ja nautin hiljaisuudesta.

                            Comment


                            • #15
                              Tulee kyllä saunottua 99% ilman musiikkia, mut on se hienoa jurripäissään istua lauteilla kun rokki soi.

                              Comment


                              • #16
                                Eihän tuossa nyt mitään järkeä oo, mutta jos nyt sitten haluaa joskus vaikka lätkää tai sitte rokki kuunnella kun saunassa istuu nii voipahan tehä sit vaikka senkin :) Oon tuossasuunitelmissaollu et jos sinne jonkun näkösen kaken sit nuille stereoille värkkäis kans.
                                Pitää tuossa suunnitella vielä tuo äänilähde kun löytys yks av vahvari joka ei vään lähe päälle niin korjais sen ja sit jos sen laittas tuonne kylppärin puolelle ja vaikka siihen sit lagattomasti siirtäi toisesta paikasta musaa.
                                Nii sii tuohan on vähän huonompi ku oo mitään kh huonetta, näitä rivitalon huonoja puolia.

                                Comment


                                • #17
                                  Mä laitoin pari vuotta sitten vastakkaisiin kulmiin lauteiden alle JBL Control One-kaiuttimet http://www.jblpro.com/catalog/Genera...x?FId=17&MId=2

                                  Saunaa on lämmitty pari kertaa viikossa, eikä kaiuttimet ole tykänneet kyttyrää pienestä kosteudesta. Lisäksi laitoin Pet-muovista "lipan" kaiuttimien päälle, jottei päältä tuleva roiskevesi osu suoraan kaiuttimiin. Saunan pesusta huolehdin itse, jottei "vesivahinkoa" pääse sattumaan.

                                  Kaiuttimien piuhat tulee samasta reijästä, kuin lediletkuvalo kodinhoitohuoneesta jossa myös viritinvahvistin ja dvd-soitin ovat.

                                  Akustiikka saunassa on melko hyvä pienillä äänenpaineilla, johtuen tietty runsaasta puumateriaalista. Alaäänet saisi tulla vähän voimakkaammin.

                                  Meilä koko perhe käyttää hyödyksi musasettiä. Meillä saunassa viihdytään musiikin vuoksi tavallista pidempään...makuasia sano koira kun...

                                  Ps. mökillä kuunnellaan sitten puukiukaan soundia...

                                  Comment


                                  • #18
                                    Radiotehnika kesti kymmenisen vuotta säälimätöntä käyttöä alimman lauteen alla, vaikka onkin ihan lastulevyhöttöä. Siinä kohtaa vaihdoin parin toisen kappaleen tilalle. Paremmat purkit voisi intoutua jopa suojaamaan.

                                    Sauna soi puupintaisena hyvin, mutta nuo "hifit" toki vaatii pientä taajuuskorjausta. :)

                                    Comment


                                    • #19
                                      Niin kun Pasi sanoi, niin pikku oluissa on varsinkin isommalla porukalla mukavaa kun on taustamusiikkia myös saunassa ja pesuhuoneessa. Arkisaunominen tulee mentyä ihan puukiukaan paukkeen tahtiin, niin kun suurinosa viikonlopuistakin.

                                      Pointti on se, että voi mennä fiiliksen mukaan.

                                      Comment


                                      • #20
                                        Laitoin pesuhuoneen katon sisään tietokoneelle tarkoitetun 2.1 setin "subin", joka toimii vahvistimena pesuhuoneen kattoon ja saunan seinään asennetuille venekaiuttimille. Signaali- ja virtapiuha "subille" tulee viereisen huoneen yläkaapista, jossa pistorasiassa Applen Airport Express. Saunaan voi kävellä milloin vain ja puhelimella tai padilla voi pistää musat päälle ja säätää volumet, soittolistat ym. Soi muuten kohtuullisen hyvin tuohon käyttöön venekaiuttimet, kun niitä tuetaan "subilla"!

                                        Mulla on puhelimelle vesitiivis pussi, jossa se on muutamissa bileissä pyörinyt pesuhuoneessa ja saunassa mukana, niin voi suoraan lauteilta hallita ja vieläpä hyvännäköisellä kakella :D tähän hommaan saatan hommata jonkun vanhan ipod touchin, kun niitä alkaa jo saamaan kympeillä.

                                        Lisäksi terassilla ja olohuoneessa vastaavat airport expressit, joten puhelimesta tai padilla voi suoraan valita kuinka lujaa ja missä tilassa musaa kuuntelee. Vie Sonoksen järjestelmää hinta/laatu -suhteessa 100-0

                                        Comment


                                          #21
                                          Itsellä on JBL jokasäänkestävät kaiuttimet. Täällä päin ainakin baarien terrasseilla olen nähnyt samanlaisia. Hieman panostin ja olen tykännyt. En suosittele paneeliin istuttamista suoraan kun silloin tuuletus raon pitäisi olla todella iso ettei paperi mene paneelin alta rikki. Omat kajarit on sijoitettu lauteiden alle ja toimii mainiosti. Lisäksi jos kaiuttimet sijoittaa lauteiden alle niin eivät ne siellä hirveästi hapetu tai kostu. Tai no jos tykkää löylyjen jälkeen huuhdella suihkuletkulla lauteet niin sitten se on ihan eri juttu :D

                                          Comment


                                          • #22
                                            Itse ratkaisin saunakaiutintarpeet hommaamalla sellaiset hyvälaatuiset ja -merkkiset 3-tie auton "hattuhyllyn" pintakaiuttimet joita oli ennen erityisesti 80-90 luvulla käytössä kaikissa kyläcorolloissa. Netistä ja kirppikseltä näitä löytyyy "hae pois" hintaan ja ovat valmiiksi koteloituja sekä kosteuden sietäviä ja soivat erittäin hyvin.

                                            Soi niin hyvin että muuttaessa otin ne mukaan edellisestä kämpästäni. Kajarit on asennettu koteloissaan pintaasennuksena lauteiden alle. Edullinen ja hyvä ratkaisu.

                                            Comment


                                            • #23
                                              radiotechnikat ollu jätesäkin sisällä nippusiteellä suljettuna n.5 vuotta lauteiden alla lattialla. ei ole menny miksikään. kosteus ei mee säkistä läpi mutta ääni kuuluu hyvin.. halpa ja hyvä systeemi.. riittää volumet vähän paremmin rokin soittoon kuin auto kaiuttimissa..

                                              Comment


                                                #24
                                                Itellä saunassa ja terassille tommoset http://www.clasohlson.fi/Product/Pro...x?id=163182844

                                                Saunassa lauteiden alla seinäpanelissa kiinni, terassilla katoksen tukipuissa. Hyvin ovat kestäneet ja mielestäni soivat ihan kohtuullisesti. Saunaan vedettiin rakennusvaiheessa putkitukset noita varten ja ovat kyllä melkein aina käytössä. Jotenkin sitä on vaan jo tottunut että radioa soi kun saunotaan.

                                                Comment


                                                • #25
                                                  tätä topiccia lainatakseni, löytyykö markkinoilta kosteuden kestäviä kaiuttimia joissa on radio vastaanotin samassa paketissa? saunaan ois kiva saada näin jälkeen päin musiikkia soimaan esim. fm lähettimen kautta tai sitten suoraan radio soimaan

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Alkuperäinen kirjoittaja BassoJone Näytä viesti
                                                    -- löytyykö markkinoilta kosteuden kestäviä kaiuttimia joissa on radio vastaanotin samassa paketissa? saunaan ois kiva saada näin jälkeen päin musiikkia soimaan esim. fm lähettimen kautta tai sitten suoraan radio soimaan
                                                    Tuollaista? :)

                                                    http://www.clasohlson.fi/Product/Pro...x?id=167080948 ?

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Musiikin kuuntelu saunassa on syntiä!

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        no perkeles siinähän se, vielä kun olis semmonen kosteuden kestävä muistitikku =D

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          Nyt ois vahvistin hommattuna Denon AVR-1912. Tuossa on zone2 linjalähdöt ja kaiutinknava lähdöt. Mukava ollu käyttää ja kuunnella musiikkia, musiikin kun saa tietokoneeltakin tosi helposti.
                                                          Nyt sitten pitäs alkaa suunniteleen tuo sauna ja kylppäri projekti kunolla.

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Mulla on Bilteman venekajarit sijoitettuna katonrajaan ja asennettu tervaleppäpaneelista tehtyihin koteloihin saunan ylänurkissa. Kotelot ovat 45 asteen kulmassa ja osoittaen hiukan alaspäin kohti lauteita. Ideana edellä kuvatussa kattoasennuksessa oli, että jos "ei niin Hi-Fi -kaiuttimet" asentaisi osoittamaan kuuntelijaa kohti, voisi äänenlaatu olla siedettävä. Kiuas on Iki Pilari 6kW, jolla minulle sopiva saunomislämpötila on noin 60C eli kajarit eivät ole kovin kuumissa olosuhteissa. Hyvin ovat kukkuneet kohta neljä vuotta. Pientä lämmön aiheuttamaa muodonmuutosta on toisen kajarin kansiritilässä havaittavissa, mutta sointiin ei ole vaikuttanut mielestäni mitään. Soittimena on PS3, jonka perässä Yamahan vanha viritinvahvistin. Tuohon pleikkaan on kätevä tehdä saunojan "moodiin" sopivia soittolistoja.

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X