Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Hyvä ja halpa prässi ...

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Hyvä ja halpa prässi ...

  Haulla ei löytyny, eli onko kokemuksia näistä +20t prässeistä /korjaamopuristimista.
  Katselin tuolla puuilossa 20t prässiä hp 250? saiskohan siitä asiallisen vain lisäämällä rautaa ...

  #2
  Jos omistat, tai kaverilla on hyvä hitsauskone &-taito. Romulasta löytyy aina hyvää rhs ja i palkkia. 40t tunkitkaan eivät kamalia maksa. Loppu on mielikuvituksesta ja tarpeesta kiinni.

  Comment


   #3
   Tarkoitus olis lähiaikoina kans tehä ite tommonen tunkkiprässi...

   Comment


   • #4
    Itsellä on 12T kiinaprässi, joa on kyllä tehty rautaa säästämättä mutta sen laadusta tinkien. Esimerkiksi mukana tulleet pultit jolla kehikko kasataan, olivat leimaamatonta eli luultavasti 4.6 lujuista räkärautaa. Samaten koko kehikko alkaa pitää raksahtelua ja ritinää kun lähestytään tunkin täyttä voimaa. Ehkä pikku vahvistukset tekisivät laitteesta uskottavamman oloisen, mutta aika harvoin sitä täyttä voimaa tarvitsee.

    Comment


     #5
     mä kans kiersin kauan noita prässejä, ja kaikki oli kyl sellasia kuoleman loukkuja, etten kyl itelle hanki riesaksi, ainoastaan tämä 20t 250e malli puuilosta oli vähän järeempi ja ensimmäinen missä voima edes vähän suoraan kohdistui kappaleeseen. En kyllä ehdoin tahdoin tollasta prässiä ota joka sen vinoon painaa.

     Sama homma kun Thomaksella, kävin sitten hakeen 10m 100x50 profiilia muutaman euron metrihintaan ja on tarkoitus itse tehdä, tulee sellainen kun tulee. Overdrive foorumilla on hyviä kuvia kuinka tuollainen pullotunkki muunnetaan ylösalaisin toimivaksi

     Comment


     • #6
      hommasin tuollaisen halvimman 12t prässin, kun oli pakko yksi iltayö vaihtaa laakeri etuseen. No maksoi kyllä heti itsensä takaisin. Nyt ilokseen puslia vaihtelee kun niitähän riittää, sun muuta pikkuhommaa tekee. Kyllähän tuota toki vois hiukan parannella... sitä ei voi kieltää . Mutta ompahan ainakin pullotunkille aina käyttöä

      Comment


      • #7
       Pientä varoitusta:
       http://www.overdrive.fi/forum/viewto...310&highlight=

       Comment


       • #8
        Mäkin oon tässä katellu jotain prässiä..
        Sattuukos kellään olemaan sellaista jotain 20-30 tonnista prässiä josta sais sylinterin ja pumpun irti että vois vaikkä prässätä autossa jotain paikallaan..

        Ja sitten siihen sais vaikka ostettuu myöhemmin jotain reikä ja veto sylintereitä

        Enerpacilla olis sellanen 25 tonnin josta sen saa irti ja siihen pumppuun sais
        vaikka mitä sylintereitä..
        En aatellu säästää hankinnassa mutta tuo enerpacin 25tonnin prässi irroitettavalla käsipumpulla ja yhdellä sylinterillä maksaa 2263euroa alv0.

        Toinen vaihtoehto olis hommata joku ihan tavis 30 tonnin prässi ja sitten korin oikaiusu sarja.. Onko kellään kokemuksia tai voiko joku suositella jotain hyvää korin oikaisu sarjaa..

        Comment


         #9
         Toisessa ketjussa totesinkin ettei ole prässiä mutta aina sillointällöin sellaista tarvisi, puslien tai pyöränlaakereiden kanssa. Puuilo ja Kärkkäinen myy tuommoisia 6-30T prässejä, mutta ei oikein oo kokemuksia minkälaista voimaa esim. perus olkavarteen painettu laakeri vaatii irrotukseen ja asennukseen?

         Tämmöinen esim. mahtuisi hyvin tallille seinää vasten, kun sitä muutaman kerran vuodessa tarvii: https://www.karkkainen.com/verkkokau...hydrauliprassi

         Comment


          #10
          Minulla oli viiden tonnin Bilteman prässi, kyllä silläkin yleensä osat irtosi ja meni paikoilleen. Vaihdoin siihen joskus 20t tunkin kun joku pusla ei mennyt millään paikoilleen. Eikä mennyt silläkään, vaan prässin runko repesi ja osat lenteli! Uusi runko on odottanut jo hiton kauan valmistumista, mutta eipä ole ehtinyt tekemään ja vanhallakin on vielä saanut prässättyä.

          Comment


           #11
           Itselläkin bilteman pikkuprässi (mielestäni 5t, nykyisin myydään 10t joka ihan saman näköinen). Pikkuprässin otin,koska ajattelin sen olevan sovelias pöydälle (ja säilytykseen korkean pöydän alle) ja muutenkin näppärä. Tein sille sitten kuitenkin pohjalevyn ja pyörät, niin on helppo liikutella.

           Teho riittänyt tähän asti ihan kaikkeen tarpeeseen, eli pääsääntöisesti pyöränlaakerit. Laitteen heikkoutena on männän palautus. Tuossa kuvasi versiossa se on ehkä paljon parempi.

           Comment


            #12
            Bilteman omilla jaloillaan maassa seisova 20t prässi on ollut ihan hyvä. Tosin noin 20sek takuun umpeuduttua käsipumppu lopetti toimintansa. Mutta nykyään vehkeeseen menee kolmivaihe kaapeli ja mäntä liikkuu vivusta.

            Comment


             #13
             Bilteman 10t prässi oli, toimi, möin eteenpäin ja ostin myyntirahalla Motonetin samanlaisen 10t prässin. Männänpalautus välilillä tuskallista.

             Comment


              #14
              Kiitoksia kaikille kommenteista, kyllä mä johonkin halpikseen positiivisten kokemusten siivittämänä sijoitan.

              Comment


               #15
               Toi Kärkkäisen 12t prässi kiinnostaisi kans, mut riittääkö 12t pyöränlaakerin vaihtoon vai pitäisikö olla vähintään 20t? Muistaakseni B5:n kanssa joku korjaamoäijä tuskaili kun ei meinannut laakeri irrota sovinnolla.

               Comment


                #16
                Itsellä on tuommoinen. Jotkut vanhat navat tai laakerikoolit tarvii sen 15-20 k ennen kuin irtoaa, yleensä 10k nurkilla.
                https://www.virtasenkauppa.fi/hydrau...a-meganex-7264

                Comment


                 #17
                 Kymppitonnin prässillä menee 90% hommista, 20t varmaan menis ne loputkin. Pyöränlaakerin ulkokoolit tulee yleensä hitsattua niin tulee kiukuttelematta.

                 Comment

                 Working...
                 X