Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Pihan materiaalit ja tarvemäärä

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Pihan materiaalit ja tarvemäärä

  Nykyiseen nurmikko / savi pihaan tekisi mieli laittaa hieman sepeliä. Esimerkiksi KaM 0-11. Hinnasto eri toimittajilta jo löytyikin, mutta nyt pitäisi hieman laskea paljonko sitä tarvitsee. Hinnat ilmoitetaan ? / tonni, tarve olisi noin 225 neliölle. Maa tällä hetkellä jo sen verran alhaalla, ettei varmaankaan tarvitse sen kummemmin kaapia tavaraa pois alta. Paksuutta 10-20 senttiä riippuen kohdasta.

  Eli, mikähän olisi sopiva laskukaava? Montako kuutiota tuolla tonnilla saa aikaan, täryytyksen jälkeen.

  #2
  1.5-1.6 tonnia / kuutiometri lienee tarpeeksi lähelle osuva arvaus. Eli tonnilla saa aikaan 0.63-0.67 kuutiota. Täryytyksen vaikutuksesta en osaa sanoa tuolle raekoolle, ainakaan hiekka ei nyt mitenkään olennaisesti painunut kun sitä viime syksynä talon pohjiin jyrryytin, ehkä pari senttiä puolen metrin kerros mataloitu tärytyksen vuoksi. 0-32 kalliomurskeeseen kokeilin täryllä vähän matkaa (600 kilon täry) eikä siihen ollut kaivinkoneen tamppaamisen jäljiltä mitään merkitystä ajella.

  Jos piha on kovin pehmeää kannattanee laittaa suodatinkangasta väliin ettei kiviaines ole kohta saven sisällä.

  Ps. kai sulla on joku kone tuon tavaran siirtelyyn? 225 neliötä*0.15 m korkeutta on ~50 tonnia tavaraa pihalle, voipi tulla kottikärrymenetelmällä ns. hiki :-)

  Comment


  • #3
   Liian hienoa mursketta ei kannata ottaa. Ite tein pihat viimekesänä 0-8mm tavarasta, tosi helppo tasata ja tiivistyy helposti tosi kovaksi, mutta vetäytyy kengissä joka paikkaan. Eteisen imuroinnille ei meinannut tulla loppua kunnes ajoin 0-16mm mursketta päälle, nyt pysyy paikoillaan.

   Comment


    #4
    Anteeksi ot, mutta repesin tuolle STP:n viimeiselle kommentille. Kiitos päivän nauruista, tulivat tarpeen :)

    Comment


     #5
     Laita suodatinkangas tjms. väliin!! Savi syö sen sepelin (vähän kerrospaksuudesta riippuen) muutamassa vuodessa. btdt.

     Noin 50t sepeliä, öbaut 150-200kg / kottikärry = aika monta kottikärryllistä. Kannattaisi puhua muutama kaveri avuksi kaljapalkalla tyyliin 10 kärryllistä / kalja...

     Comment


     • #6
      Kasettikuorman otat vaan pihaan, kannattaa soitella sitten useampi myyjä läpi ja läheltä jos saat niin aina halvemmalla pääset ikäänkuin nyrkkisääntönä. Mä voin vuokrata massikkaa jos ei muualta löydy?

      Comment


       #7
       Kasettikuorman otat vaan pihaan, kannattaa soitella sitten useampi myyjä läpi ja läheltä jos saat niin aina halvemmalla pääset ikäänkuin nyrkkisääntönä.
       Hyvä katsastaa sellaiset kuorma-autoilijat, jotka pystyvät tuomaan esim. aina kuorman illaksi kotiin tullessaan.

       Comment


        #8
        Meillä myös 0-11 pihassa ja ajan myötä se siirtyy taloon ja talliin. Painuu kyllä piukkaan, mutta tarttuu kenkiin ja renkaisiin. Karkeammasta sorasta taas neulasten, lehtien ja muiden roskien keruu on kurjaa. Asvaltti sitten kai paras.

        Comment


        • #9
         15 cm kerroksella tarve n.34 kuutiota, kasetti kuorma on n.25 kuutiota. Jos tarvii kantavuutta pihaan laita suodatin kangas pohjalle. Ota kasetti kuorma 0-32 tai 0-60 kam pohjalle ja sen päälle nuppi kuorma ohuempaa 0-11 tai 0-16 kam. Piha kestää sen jälkeen ajella.
         Viimeksi muokannut 8866; 23.5.2010, 20:45. Perustelu: Lauseet alkaa isolla kirjaimella ja päättyy pisteeseen.

         Comment


          #10
          Joo, samoilla linjoilla arden kanssa, turha laittaa hienoa noin paksua kerrosta. 32:sta alle ja loppu silaus sitten sillä hienolla. Tulee varmaan halvemmaksi vuokrata vaikka avanti ramirentilta ennemmin kuin lähtee tohon kalja palkkaan. :)

          Puolenmetrin täyttö 32:sta painuu aivan varmasti enemmän kuin pari senttiä. Eihän sitä edes sais täyttää puolta metriä kerrallaan. ;)

          Comment


           #11
           Tulee halvemmaksi, mutta ei oo niin hauskaa...

           Comment


           • #12
            kannattaa yrittää etsiä kuski joka osaa/suostuu levittämään kuorman ns. mattona pihaan, siitä pystyy jo aika vähällä vaivalla haravalla levittelemään, phasta riippuen tietysti. Vaikka maksaisi vähän enemmän niin on se aina mukavampi kuin kasettikuorma pihatien päässä=)

            Comment


            • #13
             Hintahan on aina pihaan toimitettuna, sama kippaako kasaan vai vetääkö mattona. Ainakin täällä päin. Ihan mielenkiinnosta mitähähän se murske siel etelässä päin maksaa/tonni?
             Viimeksi muokannut 8866; 23.5.2010, 20:48. Perustelu: Lauseet alkaa isolla kirjaimella ja päättyy pisteeseen. Välilyönnit myös käyttöön.

             Comment


             • #14
              Hyvin sitoutuva kalliomurske kasasta itse haettuna 8.5? /m3 sis alv. Etelässä voi olla hieman kalliimpaa...

              1500-1600 kg vois olla paino 0-16 melko kuivalle kalliomurskekuutiolle.

              Comment


               #15
               Se kuorman kippaushan on taidoista vaan kiinni, että millaista onnistuu tekemään. Ei kuulu näkyä hinnassa erikseen. Se kippaus asiakkaan toivomalla tavalla toki kuuluu palveluun.

               Aivan mahdottomiin paikkoihin ei mitään mattoja kyllä vedetä. Jos on kallistusta, paljon kuoppaa ja yläpuolella pirusti puun oksia, niin ei siihen oikein mattoja vedellä. Ainakaan tasaisia... Ja tietysti sieltä kippauspaikalta pitää päästä pois ilman telaketjuja :) Auto kun painaa sen reilusti yli 30tn kuorman kera, niin pohjan olisi hyvä kestää.

               En muista mitä maksaa karkeampi murske, mutta tuollainen 0-16 toimitettuna on about 10e/tn + alv. Karkempia on jotain pari euroa halvempaa. Ei niinkään se murskeen hinta, mutta täällä pk-seudulla täytemaan poisviennin hinta per kuorma alkaa lähennellä murskekuorman summia tuotuna :) Savisen maan poisajo maankaatopaikalle on jo todella kallista ja muutahan täällä ei olekaan, kuin savimaata.
               Viimeksi muokannut jasso; 18.5.2010, 23:45.

               Comment


               • #16
                Onko muuten ardella tietoa, kuka tuollaisia kuormia karttulan suunnalla toimittaa?

                Comment


                • #17
                 Karttulassa saa mursketta sorakuljetus paavo miettinen oy, kuljetus jari huttunen tervo.
                 Viimeksi muokannut 8866; 23.5.2010, 20:50. Perustelu: Lauseet alkaa isolla kirjaimella ja päättyy pisteeseen. Välilyönnit myös käyttöön.

                 Comment


                 • #18
                  Noin 50t sepeliä, öbaut 150-200kg / kottikärry = aika monta kottikärryllistä. Kannattaisi puhua muutama kaveri avuksi kaljapalkalla tyyliin 10 kärryllistä / kalja...
                  41,06 tonnia 0-16 kalliomursketta tuli aikanaan kasetilla pihalle, ja sen kasan levitin ihan itsekseni lapion ja kottikärryn avustuksella. Siitä on n. 150 neliön autotallinedustan lisäksi tehty kulkuteitä ja levitetty sokkelin viereen koko talon ympäri, niin ei ihan kasan lähelle mennyt jokainen kärryllinen. Ei se mikään tekemätön paikka siis ole, mutta aikaa (ja kaljaa) on syytä varata reilusti.

                  Hyvää kuntoilua muuten oli, silti seuraavan kerran tekisin Avantilla :)

                  Comment


                   #19
                   Kannattaa jo tässä vaiheessa miettiä, miten sora-alueen rajaa. Rajaamaton alue on epäsiisti ja leviää. Itse päädyin tällaiseen ratkaisuun elokuvan "Kivenpyörittäjän kylä" inspiroimana;-)

                   Comment


                   • #20
                    Kaverin työnjohtaja oli aikoinaan piätkaupunkin suunnalla maanrakennuspuolella työskennellessään vienyt tontilta täytemaita jonnekin suht lähelle kaverinsa lanssille ja kun rakennus oli valmistunut niin tuonut samat tavarat ruokamultana pihanlaittoon.

                    Hjalliksen sanoin "hjyvää pisnestä"

                    Comment


                    • #21
                     Pintamaat kun kuorii tontilta kasaan, erittelee kannot ja isoimmat kivet pois. Antaa olla kasalla vuoden, pari, niin siinä on parasta pihamultaa. Jos viel laittas mustan muovin kasan päälle, ettei heinä kasvas pintakerrokseen
                     Viimeksi muokannut 8866; 23.5.2010, 20:52. Perustelu: Nyt oikeasti karppausta kirjoitusasun kanssa. Helpottaa lukijoita.

                     Comment


                      #22
                      Itsellä tuota pihaa voi hyvällä omalla tunnolla sanoa myös "kivenpyörittäjien kyläksi". On kiviaitaa, pengertä, kivetystä... ja ihan itse tehty, eli on tekijänsä näköinen :D

                      Kiviaitaa luonnon kivistä ~>200t (aidan mitat ~60m x 1.2m x 1m)
                      Pengertä luonnonkivistä ~30t
                      Seulakivi 100mm ~60t
                      Murske 100mm ~60t
                      Murske 0-16mm ~40t
                      Asfalttia 250m2

                      Itse laitoin pohjat tuosta satasesta ja päälle hienompi kerros, levittelin lanalla ja kuormaajalla. Annoin tuon pihan sitten koko rakennusajan oleentua ja päälle asfaltti. Ei ole routinut eikä liikkunut mihinkään. Toki piha on viettävä ja kuivassa kangasmaassa.
                      Viimeksi muokannut 0; 25.8.2010, 17:24. Perustelu: Forumilta poistuminen

                      Comment


                       #23
                       Vinkki lauantaille: http://www.ncc.fi/infrarakentaminen/...oimursketta_1/

                       Comment


                        #24
                        Peräkärryyn ei muuten paljoa mahdu. Tai mahtuu, mutta sitten se ei enää liiku eikä näy. Ja saa ihan lapiollakin hyvin nopeasti sellaisen kuorman, että akseli on mutkalla. Harvaan mahtuu edes lähelle tonni, ja yksi tonni nyt ei muutenkaan kovin montaa euroa raakatavarana maksa.

                        Ihan hauska markkinointitempaus kyllä. Hauska idea.

                        Comment


                        • #25
                         Sitten vielä tinanapit vaakalaitteiden kanssa matkanvarrelle pitämään ratsiaa niin tuleepa kallista mursketta.

                         Ittekin mietin että kuutionkin saaminen kotipihaan edellyttäis kunnon pikkaria ja järeää jarrullista kärriä. Lastaaminenhan ei ole ongelma, irtonaista tasalaatuista tavaraa lapioi terve mies vaivatta kuution verran kyytiin.

                         Comment


                         • #26
                          Uskon että aika moni menee tuohon vipuun ajattelematta mikä on todellinen hyöty siihen vaivaan nähden jonka siinä joutuu näkemään. Pahimmassa ahneudessa leviää sepelit maantielle peräkärryn akselin pettäessä. :)

                          Comment


                           #27
                           No itse kysyin kolmea kuutiota hiekkaa toimitettuna ~150€(itse hiekan määrällähän tuossa ei oikeastaan ole mitään väliä), kärrillä hain sitten neljä kuormaa(kaksi jarrullista ja kaksi jarrutonta), olettaisin määrän olleen hieman pienempi, 2-2,5 kuutiota kaikkineen, 68€, eli kyllä siinä ero on. Toki jarruttomalla kärrillä hermot menisi jos yhtään isompaa määrää tarvitsee, eli sanoisin kaiken yli 5 kuution olevan jo nuppikukuormahommia. Itsellä vain oli ongelmana sen ylimääräisen hiekan sijoitus sitten kaupunkitontilla, joten tuolla tavoin sai käydä tarpeen mukaan, etenkin kun hakupaikka oli kohtuu lähellä.

                           Comment


                            #28
                            Viime kesänä tuli 50 tonnia kiviä ja 50 tonnia hiekkaa. Kivet maksoivat 1,5€/t ja hiekka 2,5€/t. Aikaveloitus 50€/h + alv.

                            ... Eli jos tarttee vain hiekkaa niin osaa tolla logiikalla kiviä ja 10kg lekan. :-))

                            Nyt bongasin yhden maajussin jonka ympäripuhumiseen meni melkoinen tovi aikaa että tajusi etten vitsaile jos tuo minulle 10-20 traktorikuormaa ei-pyöreitä rantapallon kokoisia kiviä. Kivet ei kuulemma maksa, mutta haluaa urakkapalkan. :-)

                            Comment


                             #29
                             Tietysti se maksaa, jos sen joku tuo. Ilman muuta, siitähän siinä maksetaankin. Itse raakatavara ei kauheasti per tonni maksa. Tosin tonnillahan ei rakenna yhtään mitään.

                             Mutta koittakaapas viedä ihan kuivaa multaista pintamaata maankaatopaikalle. Tonnihinta lähentelee valmiin murskeen hintaa. Tekee aika jumalattoman tilin, jos pk-seudun tuntumassa omistaisi tontin, jota voi täyttää ja saisi moiseen luvat. Tosin ei sellaisia saa, koska kunnalla on ns. monopoli tuohon bisnekseen.
                             Viimeksi muokannut jasso; 12.6.2010, 00:15.

                             Comment


                             • #30
                              Tonnilla ei tosiaan muuta tehdä kuin puolikas hiekkalaatikko. Itse juuri tein/teen piharemonttia ja tässä kuvassa on ajettu kasettikuorma soraa parkkiksen laajennuksen pohjalle, tais olla 32tonnia. Etualalla on aika ohkainen kerros koska siinä vain tasoitettiin vanha sorapohja, tallin sivulla sitten vähän paksummalti koska siinä ei ollut mitään.
                              http://mikaj.1g.fi/kuvat/Talo/Piha/IMG_6051.JPG

                              Comment

                              Working...
                              X