Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Uuden telkkarin ostoon vinkkejä...

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Eiks sinne voi asentaa vaikka Firefoxin tai jonkin muun selaimen? Kaveriks langaton näppis touchpadilla, niin sillä hän tekis jo yhtä ja toista.

  Comment


   Suurin ongelma Firefoxin tai minkä muun hyvänsä sovelluksen asentamisessa älytelkkariin lienee se mistä kyseisen sovelluksen saisi? Jos telkusta löyyy muista älylaitteista tuttu sovelluskauppa ja sovellus on siellä tarjolla niin no problem mutta jos sovellus pitää ladata telkkuun jotain muuta kautta niin se aiheuttaa ongelmia monelle. Ja tästä päästään taas siihen miksi TV-valmistajat eivät laita jo tehtaalla järkevästi toimivia selaimia älytelkkareihin. Kustannuskysymys tehtaalle tämä tuskin on.

   Comment


    Riippuu tietysti mitä selaimella haluaa katsoa, mutta jotkut nettiplayerit vaatii omat lisäkilkkeet mitä tv:n selaimeen ei saa.
    Pitää olla aika advanced käyttäjä jotta virallisen kaupan ulkopuolisia softia saa teeveehen

    Comment


     Onko täällä kokemuksia vahvistimen käytettävyydestä Samsungin television kanssa? Lähteekö vahvistin päälle, kun telkkarin käynnistää ja toimiiko volumen säätö tv:n kakella? Itsellä Samsungin q7f töllönä ja kiinnostaisi päivittää vahvistin nykyaikaan jos se toimisi kuten edellä mainitsin. Nettiä lueskelemalla tuli kuva, että pitäisi kyllä toimia mutta aika paljon on kuitenkin tainnut ongelmia olla.
     Lähipiiristä löytyy sama televisio ja vahvistimena on Yamahan rx-a2050, joten riittävät liitännät (arc) löytyy. Tässä tapauksessa volumen säätö onnistuu tv:n kakella, mutta vahvistin ei käynnisty kun tv:n käynnistää. Omistaja on asetuksia tutkinut ja testannut, kaiken pitäisi olla oikein. Lisäksi on kysynyt asiasta Samsungin tuesta, mutta vastaus oli tyyliin että yhteen sopivuutta ei voi taata kun on erimerkkinen laite liitettynä.

     Comment


      Meillä on Yamahan soundbar ja varmaan 8v vanha Samsung, jossa soundbar juuri arc:n kautta kiinni. Soundbar pitää aina käynnistää erikseen mutta sen jälkeen volume toimii telkkarin kaukosäätimellä. Säännöllisen epäsäännöllisesti Samsung unohtaa että soundbar on siinä kiinni ja pitää napata telkkarin virtajohto useammaksi minuutiksi irti, jotta samppa buuttaantuu kunnolla ja löytää Yamahan uudelleen.

      Nyt houkuttelisi kovasti tämä testivoittaja, jossa hinta tullut pari saturaista alaspäin. Kyseessä siis Philips 55OLED903. Kenelläkään siitä kokemuksia? https://www.verkkokauppa.com/fi/prod...-OLED-televisi

      Comment


       80"-----> televisio hakusessa. Noin 1500-2000 euroa hintaluokka ja kuvanlaatu on tärkein kriteeri. Ehdotuksia.

       Comment


        Eikö tuo helpoiten selviä kun käy itse katselemassa tarjontaa.

        Comment


         Onko muilla Sonyn (tai mikä vaan muu merkki I guess) android-tv:t syöny muistitikkuja. Mulla on nyt kaksi Kingstonin 32GB DataTraveleria menny täysin mykäksi. Siirtelen tietokoneelta USB-tikulla jotain jota haluan telkkarilla katsoa, atk:lla tikku tunnistuu, vien telkkariin, katson leffan, vien tikun takas tietokoneeseen niin ei tunnistu. Ei näy "oma tietokone" alla asematunnusta. Edellisellä kerralla ei näkynyt edes laitehallinnassa, telkkarissa kuitenkin tunnistui vielä. En ole tikkua ikinä edes yrittänyt rekisteröidä telkkarissa tallennuslaitteeksi, sen ymmärtäisinkin että estää tikun sisällön näkymisen muissa laitteissa.

         Edellisen tikun heitin roskiin kun arvelin sen vaan hajonneen joka ei ole täysin ennen kuulumatonta sekään. Vaan nyt tuo samanlainen seuraava tikku teki ihan saman tänään. Toimi vielä eilen, ei toimi enää tänään. Tikku tunnistuu telkkarissa mutta ei Windowsissa. Boottasin koneen ja katoin että biosissa tikku näkyy, samoin laitehallinnassa mutta asematunnusta ei allokoida. Piti levynhallinnan kautta manuaalisesti poistaa vanhat ja luoda uusi partitio ja formatoida tikku. Sen jälkeen toimii. Tai ainakin nyt toistaiseksi. Onko vaan paskaa tuuria tikkujen kanssa ja sattunut kaksi samanlaista vikaantuvaa peräkkäin? Ehkä joku yhteensopivuusongelma ton mallin tikun ja ton mallin telkkarin kanssa? Kaktus?

         Comment


          Väitän että tuo on ihan yleinen ongelma. TV kirjoittaa tikulle jotain ja sen jälkeen Windows ei enää tunnista sitä.

          TV:t ei taida olla käyttikseltään kovinkaan hyvin Windows yhteensopivia.

          https://www.sony-latin.com/en/electr...icles/00152574

          Comment


           Unondinkin edellä kirjoittaa että tuon linkin ohjeen mukaan kokeilin eilen ensin. Tuloksena ei edelleenkään tunnistunut winukassa, bonuksena ei toiminut enää telkkarissakaan. Tai silleen kivasti että kun tikun laittoi kiinni niin telkkari ilmoitti että "Kingston datatraveler on poistettu turvallisesti" teksti hyppäsi ruutuun kun laittoi tikun kiinni.

           Eiköhän se oo juurikin jotain tommosta että copyrightien vuoksi tikulle telkkarin tallentamaa sisältöä ei saa päästä näkemään muilla laitteilla ja se vehje tekee jotain taustalla sitten pyytämättä ja yllättäen. Androidista saattais saada sen tiedon jopa kaivettua.

           Yleensä striimaan lähiverkon yli enkä häslää minkään muistitikkujen kanssa mutta jos vaikka perheen kanssa katotaan joku leffa mihin pitää saada suomitekstit importattua niin se vaan on helpompaa hoitaa atk:lla valmiiksi niin että leffa ja srt on tikulla samassa kansiossa jolloin telkkarin VLC osaa ottaa ne käyttöön sen kun painaa playtä vaan. Jostain syystä verkon yli streamattuna se ei toimi yhtä hyvin ja telkkarin kaukosäätimellä ongelman debuggaaminen on aika raastavaa siinä vaiheessa kun pitsat on edessä ja pitäis alkaa elokuvaa katsomaan. Löytyy telkkariin toki langaton näppis jolla helpompi hoitaa mutta todennu että tikulta toimii niin ettei tarvi säätää.

           Ei oo maailma ihan valmis vieläkään näköjään.

           Comment


            Häipyi Samsungin telkkarista WRC sovelluksen ääni. Areenat, youtubet ja muut kuuluu hyvin. Aikani surffailtuani törmäsin astetta helpompaan korjaukseen: Wifi-asetuksista DNS manuaalisesti 8.8.8.8.

            Ei tarvitse smart hubia resetoida ja kaikkia tunnareita uudelleen syöttää (kaikissa appiksissa kun ei toimi BT keyboardilta syöttö).

            Edit: eipäs auttanutkaan toisessa halvemmassa sampassa... voi rähmä. Miks ei softien julkaisijat tee parempaa beta-testausta vaan laittavat raakileita. Tai sitten tuo on serverin päässä vika.
            Viimeksi muokannut ksarvala; 22.1.2021, 20:46.

            Comment


             Hopsiksen tikkuongelmat kuullostavat erittäin tutuilta sonyn android tv:n omistajalle. Jos formatoin tikun macilla (ihan sama mihin formaattiin, kaikkia kokeiltu), se ei toimi TV:ssä, jos formatoin sen winukalla, se ei toimi tv:ssä, jos forkkaan tikun telkkarissa, niin että sitä pystyy siinä käyttämään, se ei toimi enää missään tietokoneessa. Ihan v*tun kätevää.... Lieko joku piratismin estosysteemi tuossa tausta-ajatuksena. Päädyin siten lopulta laittamaan katseltavat tavarat FAT32 formaattiin alustetulle ulkoiselle kovolle ja tökkäsin sen sitten kiinni Fritzbox modeemiin. Nyt näkyy mediat android-telkkarista VLC:llä lähiverkon yli. Jossain formaatissa sain kyllä tikun jopa mounttaamaan TV:ssä, mutta TV ei suostunut sitten toistamaan sieltä mitään. Kaikenlaisia videoformaatteja tuli kokeiltua, eikä mikä toiminut.

             Comment


              Vaihdon television 4k-malliin (Sony) ja sepä ei löydäkään antennipuolelta HD-kanavia. Edellinen Sony löysi. Antennina on ulkoseinään ruuvattu yleisantenni. Talossa ei ole klassista harava-antennia.

              Sama televisio löysi ne kaverin luona (jolta sen ostin). Eli voiko televisioissa olla noin suuri ero herkkyydessä tms? Ja meneekö siis kunnon UHF-hässäkän asennukseksi?

              Viimeksi muokannut Killeri; 6.2.2021, 12:19. Perustelu: Ei allekirjoituksia, kiitos!

              Comment


               Katteles täältä, missä on lähin tolppa. https://www.digita.fi/verkkojen-saat...-ja-saatavuus/ Jos menee kovin kauas, niin kyllä se saattaa kaivata suunnattua antennia kaveriksi.

               Comment


                JM, ei ole kaukana (2 kilometriä). Lähinnä ihmetyttää miksi uusi töllö ei samalla antennilla löydä. Pitänee investoida hässäkkään katolla. Clas Ohlsonin yleisantenni osoittautui siis hintansa arvoiseksi ;)

                Comment


                • Onko varmistettu että antennin liitin ei ole hajonnut vaihdossa?

                 Comment


                 • Vaihtaessani Sonyn Bravian, ikää 12 vuotta, uuteen 4K Samsungiin v. 2019, tippui pois kolme vai neljä kanavaa, vaikka miten viritteli. Kerrostalon kaapeliverkko. Sama tilanne edelleen, juuri kokeilin.

                  Comment


                   J.S.P., on, kokelin vanhalla uudelleen. Löytää ne.

                   Comment


                    Samsung qled80t lopetti tallentamisen sunnuntaina. On kaapelissa, kovolla olevia vanhoja tallennettuja voi katsoa. Pause/tallennus ei mene päälle, tulee herja Tallennus epäonnistui. Jos ajastaa, niin tallentaa, mutta ei voi katsoa. Tulee tekst: Ssältöä ei ole saatavilla tekijänoikeusongelmien vuoksi.

                    Tehdasasetuksia en ole palayttanyt , mutta kaikkea muuta olen yrittänyt. Kovo ei ole omalla virtalähteellä, mutta toiminut pari kuukautta ok.

                    Onko hyviä vinkkejä?

                    Comment


                    • Meilläkin alkoi yskimään taannoin tuota samaa virheilmoa. Lopulta TV:n muistin tyhjennys auttoi. Mikälienee sisäinen muisti, jonka pystyi valikosta tyhjentämään. Toki jos olet tehdasasetukset palauttanut, niin luulisi sisäisen muistin siivoutuvan siinä samalla. Itse en tehdasasetuksia palauttanut.

                     Comment


                      Alkuperäinen kirjoittaja ksarvala Näytä viesti
                      Häipyi Samsungin telkkarista WRC sovelluksen ääni.
                      Tein tiketin WRC:lle ja kas, 8.2. oli appis päivittynyt (vaikka auto update oli pois päältä) ja ongelma poistui. Vastausta en silti sieltä ole saanut, kuittauksen toki tikettiin.

                      Comment


                      • Tuli telkkarin osto eteen, ja hankin sitten edelleen Samsungin, koska edellinenkin toimi hyvin. Malliksi valikoitui QE75Q95TATXXC
                       En osaa moittia, kytkentä on näppärä, varsinkin kun käytän Bilteman käänneltävää seinätelinettä. Vain yksi piuha menee telkkariin. Musta näyttää mustalta ja kuva on hyvä HD tasosta ylöspäin, ja heikompilaatuisia musiikivideoitakin voi katsoa enemmälti irvistelemättä. Laite toistaa myös suht monipuolisesti mediaa verkon yli ja usb asemalta.

                       Hintaa toki oli jonkinverran, mutta hintaero 65/75 oli vain 300, joten valinta kohdistui isompaan.

                       Comment


                        Mä ostin ton saman 65:na kun 75:sta ei enää ollut powerin nollakululaina-tarjouksessa. Itseasiassa sopivan kokoinen kun katseluetäisyys aika lähellä. Paljonko bilteman kiinnikkeellä on minimietäisyys seinästä? Noi mainostetut nogap kiinnikkeet on ilmeisesti kuitenkin aika isolla gäpillä.

                        Comment


                        • Oiskohan tuo jotain 7 cm seinästä, hyvä teline hintaisekseen mielestäni. Saattais vielä saada inasen lähemmäksikin. Just riittää kantavuus ja on laadukkaan oloinen.
                         Itse ostin Gigantista, kun kotiinkuljetus oli vain 20€. Ei tunnu kalliilta tuollaiselle lootalle ?

                         Comment


                          Noita tarjouksia kannattaa hyödyntää edellisvuoden huippumalleille. Ite otin kolmen vuoden kuluttoman luoton eli joku 30€ kuussa ja kuljetuskin oli ilmainen. Otin tän mallin speksien takia eli mm. just toi oneconnect piuha ruudun ominaisuuksien lisäksi. Uus NEO ois ollut reilusti slimmimpi mut hinta ratkas.

                          Comment


                           Marssin tänään paikalliseen Powerin myymälään ja pyysin saada ostaa LG 86NANO756PA -television.
                           Myyjä katsoi koneelta varastosaldon, ja mainitsi samalla että LG:n sivulla olisi tuotetiedoissa virhe: Hän kertoi olleensa juuri LG:n koulutuksessa ja siellä oli kerrottu että laitteessa on 60Hz paneeli, eikä 120Hz paneeli, kuten valmistaja kotisivuillaan ilmoittaa: https://www.lg.com/fi/televisiot/lg-86nano756pa#none

                           Onko nyt niin, että valmistaja yrittää kusettaa ilmoittamalla virkistystaajuuden väärin, vai olinko ostamassa viimeistä varastokappaletta, jonka myyjä oli varannut itselleen?

                           Comment


                            Ainakin saman mallin muut koot on 60 Hz paneelilla LG:n sivuillakin.

                            E. Ja tuo 86 on Powerin sivulla myös 60 Hz. Ne 120 Hz näyttäs olevan hieman eri hintaisia.
                            Viimeksi muokannut välkky; 22.11.2021, 21:44.

                            Comment


                             Powerin sivuilla tuo on tosiaan mainittu 60 Hz, mutta LG:n omilla sivuilla, Gigantissa, verkkokaupassa ja ulkomaalaisilla sivustoilla on mainittu 120 Hz.
                             LG:n chatti vastasi juuri seuraavaa: "86 tuuman koossa on 120 Hz ja saman mallin muissa tuumakoissa 60 Hz."

                             Onkohan tässä nyt kyseessä omenan ja päärynän vertailu, eli paneelin natiivi virkistystaajuus on 60 Hz ja liike / virkistystaajuus tuo 120 Hz?
                             Ja mahtaako tuolla virkistystaajuudella merkitystä rakkaalle vaimolle Salkkareita katsellessa: https://www.cnet.com/tech/home-enter...u-should-know/
                             Attached Files

                             Comment


                              Riippuu tietysti mihin rakas vaimosi mahdollista uutta töllöä vertaa. Eli minkälainen putkitv on nyt käytössä.

                              Comment


                               Tällä hetkellä rakas vaimoni nauttii dramatiikantäyteiset lempiohjelmansa Sharp LC-60LE751/2 -sarjan pölhöpurkista :https://www.sharp.fi/cps/rde/xbcr/do...751E_fi_fi.pdf
                               Viimeksi muokannut kvande; 23.11.2021, 14:58.

                               Comment

                               Working...
                               X