Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Parvekelämmittimet

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Parvekelämmittimet

  Pitäis hankkia lasitetulle parvekkelle (koko ~8-10 neliötä) 1-2 lämmitintä että tuolla viitsii saunan jälkeen käydä istuskelemassa vielä syksymmällä.

  Onkohan noissa mitä muita vaihtoehtoja kuin infrapunalämmittimet joka käsittääkseni lämmittää vain sen osan mihin osuu eikä niinkää ilmaa itse parvekkeella? Eivät tosin kauheita näytä maksavankaan.

  En usko että koko parveketta saakaan (tai olisi saada) lämpimäksi mutta jos tuota elämystä voisi vähän edes pitkittää niin voisi satkun pari sijoittaakin.

  Kannattaako tuommoiseen infraan sijoittaa / mitähän noissa kannattaa ihmetellä käyttömukavuuden kannalta / mikä riittävä teho? Todennäköisesti pitää valita jokin telineellinen malli tai teettää teline sitten jos joku seinäkiinnitteinen olisi parempi.

  #2
  Meillä on takakuistilla (5-6m2 avoin, päässä harva laudoitus, tiilikaide) 2x1000W infraa ollut jo 7 kesää. Ihan hyvin ovat säilyneet ulkoilmassakin, ja lämmittävät "juuri sopivasti". Asennusohjeista tosin piti hiukan tinkiä, kun on kaide yms. puuta lähellä. Jos olisi ohjeiden mukaiselle etäisyydelle laitettu, ei niistä olisi juurikaan hyötyä. Nyt roikkuvat katosta ketjun varassa. Halpoja kun ovat, niin tyytyväinen olen toimintaan ja kestävyyteen, eka syksyn jälkeen tosin oli pakko laittaa sellainen "munakello" etteivät jää yöksi päälle. Tuulisella kelillä lämpö kyllä karkaa kun kuisti on avoin. Sulakkeiden kestävyys kannattaa tarkistaa jos laittaa useamman.

  Comment


   #3
   Mulla on noin 5-6 m2 lasitettu parveke ja siellä 2 kpl 1000 wattista infraa. Yksikin olisi riittänyt, mutta laitoin 2 samantien kun ovat melkein ilmasia. Jos molemmat on päällä niin hiki tulee. Yhtä olen pitänyt päällä ja silloin on sopivan lämmin. Asensin mukana tulleilla kiinnikkeillä ja on tukevasti kiinni kiviseinässä.

   Comment


   • #4
    Meillä n. 20neliön lasitettu terassi, jossa 3kpl 1000w lämmitintä katossa. Mukavasti jatkaa kesäkautta, eli tarkenee kyllä. Ja lämmittää myös sitä ilmaa terassilla, eli ei vain siitä kohtaa missä lämmitin on.

    Comment


    • #5
     2*1000W riittää. Tukit pahimmat aukot ja annat hieman boostia lämmitykseen pitämällä sisäovea auki niin toimii. Itselläni edellisessä asunnossa parhaimmillaan -20c:ssa istuskeltiin melkein paitahihasillaan. Laittialla normi painekyllästetyt laatat ja niiden päällä paksuhko "pakkaushuopamatto" = sukkasillaan pärjäsi.

     Comment


     • #6
      Meillä vanhan kämpän 9m2 parvekkeelle asensin pari kappaletta tuollaisia 1000W lämmittimiä. Toisen laitoin pöydän alle lattian ja seinän kulmaan, osoittamaan viistosti ylös. Lämmitti helvetin mukavasti jalkoja.
      Toinen lämmitin oli taas pöydän korkeudella ikkunan alla. Toimi todella hyvin! Vielä marraskuussa-joulukuussa kun avasi partsin oven ja antoi lämmittimien pyöriä puoli tuntia, lämpötila-ero oli vain pari astetta.

      Comment


       #7
       Kävin hakemassa painekyllästetyt laatat, tummennuskalvoa alaikkunoihin ja 2*1000W lämmittimet.
       Laatat antoivat jo huiman viihtyvyys eron kun betoni ei ole enää suoraan maton alla.
       Kalvot asentuivat helposti mutta seuraavana päivänä huomasin että muutamasta oli kulma irronnut ja pari pienempää suikaletta tippunut kokonaan alas, en tiedä pitäisikö sitten laittaa vain reunoille teippiä kylmästi jos ei meinaa nytten kestää kiinni vs. kun pakkanen tulee vielä.
       Lämmittimet odottavat vielä vuoroaan että saadaan romua pois parvekkeelta, ajattelin laittaa vastakkaisille seinille nuo hieman eri korkoon.

       Mielestäni ok ~100eur investointi hyötyyn nähden.

       Comment


        #8
        Jay!

        Mistä hommasit laatat ja lämmittimet, tarttis emännän mielestä parantaa kuistia ja kai siitä itekin saa nauttia.

        Comment


         #9
         Alkuperäinen kirjoittaja Reptile Näytä viesti
         Jay!

         Mistä hommasit laatat ja lämmittimet, tarttis emännän mielestä parantaa kuistia ja kai siitä itekin saa nauttia.
         Ari, kävin tuosta Pirkkalan Bauhaussista hakemassa, oli myös lämpökäsiteltyä laattaa (eli ruskeaa) tarjolla. Kokoina 60x60 ja 80x80 ainakin tuossa painekyllästetyssä tarjolla.

         Comment


          #10
          Jukka, kiitos. Siis sinne!

          Comment


          • #11
           Kokemuksia terassilämmittimistä?

           Onko kokemuksia lämmittimistä jotka sopivat lasitetulle noin 15m2 terassille? Olen ajatellut sähkölämmittimiä koska hieman vierastan kaasulla toimivia turvallisuuden vuoksi. Tarkoitus ei toki ole lämmittää koko terassia vaan lähinnä pienempi ala jossa sohva/pöytä. Vinkkejä otetaan vastaan,,,varsinkin millaista lämmitintä et missään tapauksessa suosittele.

           Comment


           • #12
            En odottanut täältä löytäväni toiseen itselle ajankohtaiseen asiaan liittyvää infoa Audiongelmien lisäksi. :)

            Comment


             #13
             Olisi tarkoitus rakennella 3x4m paviljonkiin jonkinlaista lämmitintä syysiltojen iloksi. Ajatuksena olisi laittaa katosta riippumaan ~1000W infralämmitin tai vaihtoehtoisesti joku ihan lämpöpuhallin, jolla saisi lämpöä isommalle alalle. Kukaan tehnyt vastaavaa riittääkö 1x1000W lämmitin tuolle 12m2 alueelle.
             Jotain tälläistä katellut

             http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/...-1000-W-44160/
             http://www.biltema.fi/fi/Rakentamine...-1000-W-46214/
             http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/...ammitin-14165/
             http://www.biltema.fi/fi/Rakentamine...tin-CFT-44914/

             Comment


              #14
              Vanhemmilla on noin 10m² terassin katossa kaksi noita 1000W putkia eikä ole kyllä yhtään liikaa. Parisen viikkoa sitten vieteltiin iltaa myöhään yöhön. Ulkona oli lämpötila jossain 7c° tietämillä ja noiden lämmittimien alla tarkeni nippanappa T-paitasillaan. Terassi ei siis ole lasitettu mutta tuona yönä ei tuullut.

              Comment


               #15
               Omat 13v vanhat 2x1000W putket ovat aikojen saatossa (muuten hyvin toimineet) menneet mutkalle, siis se lämmityselementti. Päistä kun on kiinni ja lämpiää ja laajenee niin johonkinhan se ylimäärä on ängettävä. Melkein jo ottaa kiinni heijastimeen. Yritin oikoa niitä; ensin kuumaksi, sähköt pois ja papukaijapihdeillä painetta siirtyä keskemmälle. Hyvin tuntui taipuvan (ihan vaan varovasti ja vähän) mutta kyllä se vaan tuntui jostain vastus kärsivän, hiukan uhkaavanlaista ritinää jostain alkoi kuulumaan, joten uuden hankintaa edessä.

               Tutulla on huvimajassa (lasitettu) sellainen musta jäähdytyslevyn näköinen kenkälaatikko katossa. varmaan turvallisempi, mutta ei ehkä niin tehokas eikä toisaalta valaise yhtään. Tuossa pitkässä mallissa riittää tehoa laajemmallekin alalle.

               Comment


               • #16
                Kaasulämmitin, sellainen koristetakan näköinen voisi olla hyvä investointi partsille.

                Comment


                 #17
                 Jotain tän näköistä?
                 http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=1539

                 Comment


                 • #18
                  nii, eikös tuommonen ois kiva..

                  Comment


                   #19
                   Tarkemmin kun kattoo niin ainakin kW/€ suhde on kohdillaan. Tosin iso möhkö on, siirrettävyys plussaa.

                   Comment


                    #20
                    Vaihdoin uudet "putket", 15,90 Minimanista ja tutkailin vanhoista hiukan tuota rakennetta. Vastuselementti ei ole toisesta päästä kiinni missään, eli lämpölaajenemisen suhteen siellä on tilaa. Toinen rätisemään alkanut oli aika mielenkiintoisen näköinen: vaikka vastus ei ollut kauhean paljoa vääntynyt sivusuunnassa, niin pystysuunnassa se oli. Piilossa oleva vastuksen vapaa pää, n. 5-6 cm ja siinä ollut eristeetön abiko oli jo taipuessaan ottanut peltiin kiinni, siinä oli kipinätyöstön jälkiä. Maadoitus siis ainakin oli kunnossa, mutta kosketus hiukan hapettuneeseen peltiin ei ollut vielä riittävän hyvä polttamaan sulaketta. Jos olisi pistotulppa ollut toisin päin, tuo olisi ollut nollajohdin eikä ko. ilmiötä tietenkään olisi tullut.

                    Suosittelen tarkistamaan, jos jollain on samanlaisia! Uudet täytyy vielä avata ja katsoa onko samanlaista insinööritekniikkaa ja laittaa lisäeristeet.

                    edit: uusissa Lexa-merkkisissä näkyy jo olevan asianmukainen eristys abikon päällä, huoh ...
                    Viimeksi muokannut ksarvala; 15.9.2013, 10:53.

                    Comment


                     #21
                     Nostellaas aihetta kun pihaan ilmestynyt puoliksi lasitettu 3x4m paviljonki ja pitäisi löytää hyvät mutta edulliset lämmittimet. Ajatuksena laittaa katon rajaan pitkälle sivulle 1x2000W lämmitin tai keskelle 2x1000W.
                     Minkälaista lämmitintä suosittelette tai ette suosittele kun hintahaarukka 1000W lämmittimille on karkeasti 15-115€.
                     Jos laitan 2000W lämmittimen niin antaako lämpöä riittävän leveälle alueelle vai onko lämpökeila kapea?
                     Viimeksi muokannut Mikse; 28.8.2016, 18:33.

                     Comment


                     • #22
                      Onko kenelläkään hyviä tai huonoja kokemuksia terassitakoista tai -kamiinoista? Mietinnässä lämmitystä 25m2 katetulle ja lasitetulle terassille.

                      Comment


                       #23
                       Mulla on 3,4x1,4x2,5m lasitettu teräsbetoniparveke. Eli about 4½ neliöö 12 kuutioo. Riittäiskö joku tollanen 500W tai 1000W Hedtec?
                       https://www.taloon.com/sateilylammit...-105-500w-230v
                       https://www.taloon.com/sateilylammit...210-1000w-230v

                       Kuvan mukaista L:n muotoista penkkiasetelmaa olisi kiva vähän lämmittä, niin ei olisi niin vilpoista partsilla aikaa viettäessä.

                       Voiko tollaseen ite ruuvata kiinni sähköjohdon ja kytkeä se pistorasiaan, vai pitääks sähkäri hommata paikalle jotain kiinteämpää sähköasennusta varten? Sisällä olis kytkin parvekkeen pistorasialle, jolla vois lämppäriä naksutella on/off.
                       Attached Files

                       Comment

                       Working...
                       X