Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Sähköinen napinpainaja

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Sähköinen napinpainaja

  Ideoita otetaan vastaan. Pitäisi keksiä jokin esim solenoidi-tyyppinen kauko-ohjaimen napinpainaja. Saman tyylinen kuin vaikkapa mönkkärin vinssin kauko-ohjain.
  Tarkoitus on saada viive seuraavaan -> painan nappia jonka jälkeen 4sek viiveen jälkeen toimilaite painaisi kauko-ohjaimen nappia. Se miksi näin on johtuu siitä että ko kauko-ohjaus on oma suljettu järjestelmä johon en pääse käsiksi.
  Viiveet jne saan ratkaistua ja käyttöjännite voi olla vaikka mikä 5-230V dc/ac väliltä. Tuo toimilaite kaipaisi ideointia. Solenoidi joo mutta onkohan liian raju liikenopeus..? Jokin hidastettu keskuslukkomoottori vois olla paras...

  #2
  Jos tarvii ihan passiivikomponenteilla tehdä niin eihän siinä periaatteessa tarvita kuin yksi vetohidastettu ja yksi päästöhidastettu rele. Loput on vaan johtojen tinaamista. Ja jos vain suinkin mahdollista niin kannattaa suoraan ohittaa se napin mekaaninen painaminen. Kaivaa jonkun piirikortin näkyviin ja tinaa johdot suoraan sen napin liitäntöihin, tai suoraan napin taakse, mikä nyt sitten tuossa tapauksessa järkevintä on. Mitä vähemmän liikkuvia osia, sen parempi.

  Comment


   #3
   Jos nyt jostain syystä on pakko päästä mekaanisesti painamaan nappia, niin laita jousi siihen toimilaitteen varren päähän, tai joku pehmeä kumiluttero tms.

   Comment


   • #4
    Kuten jo kerroin, että kauko-ohjain on oma suljettu järjestelmä johon en pääse käsiksi syvemmin. Myöskin tuo vetohidastaminen jne hoituu kyllä mutta nyt on hakusessa se mekaaninen toteutus. Liikkuvia osia tulee pakostakin 2kpl kun on kaksi nappiakin.
    Joo se oli ajatuksenakin, että jokin värinänvaimennin pitää soveltaa siihen päähän, että antaa periksi. Ideoita otetaan vieläkin vastaan josko täältä joku keksisi mitä minä en :)

    edit: Mites muuten tuommoinen ajovalon korkeudensäätömoottori toimisi? Niitähän on irtonaisia palikkojakin joissa on semmoinen pallopää.

    edit2: itse asiassa tässähän se vois olla
    https://www.ebay.com/itm/Auto-Headli...0AAOSwKCVc8k3S
    Tarkoitus on saada noin 4sek viive ja jos tuo kara liikkuu sen 1mm/s ja liike on 6,5mm niin siinähän se menis potikkaa käännellessä suoraan. Tai sitten pääsisi suoraan mekaanisella vipukytkimellä jos tekisi vaihtokytkennän vuorottelulle jolloin karat menisi vuorotelleen päälle/pois.
    Viimeksi muokannut miccomus; 13.2.2020, 11:59.

    Comment


     #5
     Ihan kuin olisin jonkun vastaavan toteutuksen nähnyt jossain, olisiko ollut facebookissa clubin tai audiholicsin ryhmässä.

     Itse kun RC-vehkeiden kanssa vähän touhunnut, niin mietin että voisiko sellaisen ohjausservon valjastaa tähän käyttöön? En tiedä saako niissä liikeratoja mitenkään rajattua, mutta jos servon saa siten asennettua että ääriasennoissa painaa nappeja, niin ei pitäisi olla ongelmaa. Servo sitten vastaanottimeen kiinni, käyttöjännite jostain ja ohjaimella ohjaus. Nuo rattiradiot ei tosin ole pienimmästä päästä, eli jos tätä pitäisi vielä mukana kuljettaa, niin ei kovin käytännöllinen.

     Comment


      #6
      Pitääkö muuten painalluksen olla sellainen että nappi käy ylös/alas vai että jää alas?

      Comment


      • #7
       Fyysinen koko ei ole ongelma mutta kapula jossa napit 2kpl on luokkaa telkkarin kaukosäädin. Lipponen - Riittää että käy alhaalla eli vain pulssi. Solenidia mietin mutta taitaa olla turhan nopea liike ja etenkin raju isku...

       Comment


        #8
        Mites umpion korkeussäätömoottori?

        Comment


         #9
         Itselle tulee mieleen jälkiasennettavat keskuslukitus sarjat.

         Niissä on ohjauspurkki, muutama niitä lukon heiluttelu systeemejä ja pari kauko-ohjainta.
         Ainoa ongelma on että niissä lukon heiluttelu systeemeissä on yleensä yksi Master ja loput slaveja. Eli noita ei vakio systeemillä voi ohjata erikseen.
         Voi toki löytyä sellainenkin setti jossa on esim peräkontin avaukselle oma nappi. Silloin voi ohjata kahta erillistä heiluttelijaa.

         Esim
         With open Tail box function. Manually trigger unlocking, lock. Suitable: For all Car.

         Comment


         • #10
          Keskuslukkomoottori kävi mielessä mutta sekin on liikenopeudessa melkoisen vauhdikas ja voimakas kun on suht pitkä liike. Toistaiseksi johdossa on ajovalon korkeudensäätömoottori.

          Comment


           #11
           https://www.switch-bot.com

           Comment


            #12
            Stepper idle motor. Hallittu ja rauhallinen liike. Toimii hyvin myös Audin tk-säätimenä.

            https://www.amazon.com/AOKAILI-Contr.../dp/B07YW6X556

            Comment


            • #13
             Aika mielenkiintoinen. Onko tuo jousipalautteinen?

             Comment


              #14
              Ei, vaan se jää aina siihen mihin se ajetaan. Eikä liiku siitä ellei moottoria pyöritä. Tuohon löytyy paljon esimerkkejä vaikka hakusanalla "arduino stepper motor controller".

              Comment

              Working...
              X