Kuulutus

Collapse

Foorumi päivitetty uuteen versioon

Audifinns -keskustelufoorumi on päivitetty uuteen versioon 26.5.2019. Seuraa keskustelua ja raportoi mahdollisia bugeja täällä. Kiitos! Tapatalk on toistaiseksi huoltokatkolla 30.5.2019 alkaen ja toiveessa palauttaa mahd. pian.
Juho Komulainen / Webmaster
Näytä lisää
See less

Paras tallentava digiboxi?

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Paras tallentava digiboxi?

  Kävi näin, että ostin noin vuosi sitten Medionin tallentavan boxin. Kuvanlaatu siinä on ihan luvalla sanoen pyllystä! Valkoinen palaa puhki ja värit ovat mitä sattuu.

  Suositelkaas nyt sellaista hyvää tallentavaa boxia kaapeliverkkoon, koska haluaisin nyt kerralla ostaa sellaisen johon olisin tyytyväinen. Tiedän, että toppy on kallis mutta hyvä. Sekö minun pitäisi ostaa?

  Kellään kokemusta ProCasterin boxista, esim tästä?

  Tiedän, että tästäkin aiheesta on juteltu jos jonkin verran, mutta älkää nyt tyrmätkö heti, koska kehitys noissa laitteissa menee sitä vauhtia ettei millään pysy perässä.
  Viimeksi muokannut AhtiL; 31.8.2010, 16:36.

  #2
  Millä siirrät kuvan televisiolle?

  Comment


   #3
   Sillä sellasella scartilla.
   Viimeksi muokannut AhtiL; 31.8.2010, 16:36.

   Comment


    #4
    Scartissakin kulkee monenlaista signaalia, kai olet valinnut sen parhaan, jota telkkari tukee?

    S-video/RGB/komponentti

    Komposiitti on surkein mahdollinen.

    Comment


     #5
     Scartilla saa maksimissaan neljää eri signaalia (paremmuus järjestyksessä): YUV, RGB, S-video, komposiitti. YUV ja RGB on lyhyellä kaapelilla oikeastaan yhtä hyviä, mutta riippuu tallenteen muodosta, laitteista ja mieltymyksistä kumpi tuntuu paremmalta. Yleensä kait tuota YUV:tä pidetään parhaimpana.

     Virallisesti YUV:tä ei scartilla voi siirtää ts. scartin spekseissä ei ole YUV:lle pinnejä. Laitteet joista YUV ulostulo löytyy, yleensä osaavat kuitenkin siirtää tuon scartissakin. Vaatii siis kuitenkin sekä digistä että tv:stä YUV-sopivuuden.

     Scartissa pitää sitten olla kaikki pinnit kytketty, jos haluaa RGB:tä. Joissain halpis-scarteissa ei ole. On niitä sellaisiakin laitteita, joissa RGB-signaali lähtee niin pienillä jännitteillä, että ei välttämättä toistu oikein tv:ssä.
     Viimeksi muokannut jasso; 10.11.2007, 22:59.

     Comment


     • #6
      Osta Procaster. Itsellä ollut käytössä moinen nyt noin vuoden ajan (200gb malli kaapeliverkkoon) ja olen ollut helv tyytyväinen!
      HDMI löytyy ja paljo tilaa ohjelmille. Voit tallentaa 4 kanavaa yhtäaikaa ja katsoa vielä viidettä samalla. Bueno!

      Comment


       #7
       Mulla on itseasiassa jäänyt digiboksin osti lähinnä siitä kiinni, että ne kaikki laitteet tähän mennessä on ollut helvetin rumia.

       7-segmen näyttöjä etupaneelissa. Suoraan 80-luvulta!

       Aivan törkeen näköistä muovista muotoilua. Ei sovi kirveelläkään noiden muiden hifilaitteiden viereen.
       Ominaisuuksien puolesta Topfield, Procaster ja Maximum taitaa olla parhaimmistoa.
       Maximumin "paras" boksi rupeaa olemaan ominaisuuksiltaan ja ulkonäoltään kohtalainen, mutta ei ole "hifi-leveä"
       Procasterilta on tulossa uusi malli joka saattaisi jo kiinnostaa. Hintaa vain tuppaa olemaan kohtuullisesti.

       Comment


       • #8
        Ei kai Procaster nyt niin muovisennäkönen oo? =)

        Comment


         #9
         Topfield ei välttämättä suoraan laatikosta ole paras mahdollinen mutta jos riittää aikaa ja mielenkiintoa puuhata tap:ien kanssa, niin silloin Topfieldistä saa hyvän laitteen.

         Comment


         • #10
          Alkuperäinen kirjoittaja Paranormalix Näytä viesti
          Topfield ei välttämättä suoraan laatikosta ole paras mahdollinen mutta jos riittää aikaa ja mielenkiintoa puuhata tap:ien kanssa, niin silloin Topfieldistä saa hyvän laitteen.
          Hmm.. mitäs tuolla tarkoitat? Itselläni on TopField ja ei siinä sen kummempaa ole ollut ku nostin laitteen laatikosta paikalleen ja tökkäsin töpselin seinään. Loistavasti pelaa.

          Comment


          • #11
           Itsekin kokeilin ladata monenlaista tappia toppiin, mutta yksi kerrallaan ne jäivät kelkasta erilaisten toiminallisten bugien tai vaikean käytön takia, joten ihan perusvarustuksella menään. Kolmas topfieldin 5100 -malli käytössä.

           Kehitys menee hiukan samaa tahtia kuin kännyköissä ja naveissa:
           mediatoistimet pitää olla ja kaikkea kivaa (turhaa) optiota tai jos kiintolevy on alle 200Gb, se ei myy.

           Comment


           • #12
            http://fin.afterdawn.com/laitteet/

            Tuolta voi tehdä vertailun. Ainakin nopeasti katsottuna Topfield 250gb malli noin 100? kalliimpi ku Procasterin vastaava ja Topfieldillä näytti pystyvän tallentamaan kahta ja katsomaan kolmatta kanavaa yhtäaikaa kun taas Procasterilla pystyy tallentamaan 4 kanavaa ja katsomaan vielä viidettä samanaikaisesti. Ja Verkkokaupan sivuilla varoittelevat viallisista Topfieldin boxeista.

            Osta Procaster, se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa ;)

            Comment


            • #13
             Tuosta lienee kyse:
             Huom! Lukuisissa yksilöissä havaittu äänen napsumisongelmia Scart-liitäntää käyttäessä. Mikäli tällainen ongelma ilmenee niin laite on toimitettava maahantuojalle huollettavaksi.
             Käytän topiani SCART/komponenttikaapelin kautta: ensimmäisessä topissa tuota oli ja se korjaantui seuraavalla päivityksellä. En kokenut ongelmaksi. Toisessa tuota ei ollut ja nyt kolmannessa joskus tuota ilmenee. En näe mitään syytä luopua laitteesta hetkeksikään noin vähäpätöisen vian takia.

             Toisesta topistani laukesi USB -liitin, mikä ilmeisesti johtui siitä, että läppärin ja topin välille muodostui jonkinlainen "piikki". Takuuhan tuon korvasi.

             Olisi toki kiva kokeilla tuota Procasteria, mutta en todellakaan halua todeta, että laitteessa on joku sellainen ominaisuus, joka nyppii niin vietävästi, että katuisin heti topista luopumista. Jos olisin merkkiin ja malliin tyytymätön, en ostaisi kolmatta samanlaista mallia perätysten.

             Comment


             • #14
              Topfield muuten erittäin toimiva mutta ajastettujen ohjelmien vaeltelu/poisjäänti/nauhoitusaikojen muuttuminen satunnaisena bugina ajaa joskus raivon partaalle. Pitäisi toisen kerran laittaa takuuhuoltoon.

              Comment


              • #15
               Itselläni varmaan ollut sitten tuuria. Omistan sen uuden mallin jossa on HD-kuvanlaatu (tiedän, että ihan turhaa). Tässä mallissa ei ole ollut minkäänlaista häiriötä tai vikaa. Ainoa vaika joka yllä onkin mainittu pariin kertaan, on hinta. Topfieldit on kieltämättä ylihinnoiteltuja mutta omalla kohdallani laatukin on kyllä ollu loistava (verrattuna Samsungiin joka oli huollossa monta kertaa ja lopulta ilmoitettiin ettei sitä voi korjata).

               Comment


                #16
                http://www.procaster.fi/pvr6500.html
                Tuo Procastersin 6500:nen on jo ihan tyylikkään näköinen.

                Verkkokaupassa oli esillä Sonyn KDL-70X3500 taulu-tv HDTV virittimellä. Oli aika mykistävä. Millaisiakohan ne LG:n uudet tallentavat t/c-combo taulut on?

                Comment


                 #17
                 Itse olen tykästynyt tohon Handadnin DVB-T 6000 malliin. 160gb tallennustilaa about kaikilla herkuilla. Ei oo mikään ökykallis jos oikeasti haluaa kerralla päästä päänvaivasta eroon. Hemmetin hyviä arvosteluja on Handanin boksit saanu mm. tekniikanmaailmassa, taitanee Topfieldin kanssa kisailla kärkipaikasta.

                 Kaapeliverkkoon tarvitsee siis Handan DVB-C 6000 (T=Terrestial, C=Cable)

                 Noita tuli myytyä paljon sillon vuos sitten markantalossa :D

                 Comment


                 • #18
                  Aivan, tuossa uusimmassa topissa on se ajastettujen ohjelmien siirtymisbugi: kun selaa EPG:tä ja huomaa, että ei olekaan ajastanut haluttua ohjelmaa ja haluaa ajastaa sen, laite kertoo, että ohjelma onkin ajastettuna. Nauhoitusmerkki on vain ohjelmaoppaassa liukunut hieman syrjään. Rouva on monesti ihmetellyt, miksi haluan nauhoittaa jotain yöchattia 8)
                  Tuota bugia ei edellisessä 5100 -mallissani ollut, joten veikkaan
                  ongelman korjaantuvan ohjelmistopäivityksellä. Topin päivitykset tulevat harvakseltaan, mutta ovat mielestäni aika loppuun hiottuja.

                  Topi on kyllä hoovetin ruma ja mielessä onkin ollut rakentaa sille räkkikokoinen tiikkikotelo, että saisi sen muiden laitteiden kanssa samaan pinoon..

                  Comment


                  • #19
                   Ei ainakaan....

                   Ei ainakaan tuota Handanin kuustonnista. Ollut nyt varmaan kolmisen vuotta(C-malli), eikä se toimi kunnolla vieläkään. Nyt viat on jo tosin suht vähissä, eli lähinnä ääni pätkii, mutta kyllä siinä on monenlaista bugitusta ollut. Eli omakohtaisesti en voi tuota merkkiä suositella.

                   Comment


                    #20
                    Topfieldit tuntuvat jakavan ihmiset kahteen porukkaan. Toiset vannovat merkin nimeen ja toiset on sitä mieltä, että se on ihan yhtä hyvä/huono, kuin muutkin matolaatikot.

                    Onneksi itse sain jatkoaikaa taloyhtiön puolelta ja ei ole vielä tarvinnut päätä vaivata dikipoksiasioilla. Vielä mennään vanhoilla analogiavehkeillä ja hyvä niin. Toivon mukaan joltain tunnetulta viihde-elektroniikkavalmistajalta tulee bokseja jahka sellaisen hankintaan tarve tulee. Tuntuisi jokseenkin omituiselta ostaa arvokas laite jonka tekijä on jokin vinkuintialainen; Handan, Procaster, Topfield, Kaon tms. Se riittää kun mulla on autossa Caliber -merkkinen jenkkalaite, jonka joutuu aika-ajoin buuttamaan vehkeen mykistyttyä täysin
                    8-/

                    Comment


                    • #21
                     Ottaen huomioon, että tallentavissa bokseissa on paljon samoja komponentteja kuin PC-tietokoneissa ja jonkinlainen käyttiskin, on suorastaan ihme, että ne toimivat noinkin hyvin. Muistelen, että kolmen ja puolen vuoden aikana topin boksin olen joutunut buuttaamaan kerran laitteen jumiuduttua.

                     Todennäköisesti se ns. merkkiboksikin, kuten Sony, Philips tai Panasonic olisi valmistettu Singaporessa, Taiwanissa tai Malesiassa.

                     Comment


                      #22
                      http://www.procaster.fi/pvr6500.html
                      Tuo Procastersin 6500:nen on jo ihan tyylikkään näköinen.
                      Toi on ensimmäinen boksi, jota voisin jo ulkonäön puolesta harkita. Vihdoinkin laite joka on "hifi-leveä" ja pelkistetty ulkonäkö. Hintaa on vaan vielä hiukka liikaa, kun kuitenkin on vielä muovilaitteesta kyse.

                      Comment


                      • #23
                       Kävi näin, että ostin noin vuosi sitten Medionin tallentavan boxin. Kuvanlaatu siinä on ihan luvalla sanoen pyllystä! Valkoinen palaa puhki ja värit ovat mitä sattuu.
                       Onko digiloota mahdollisesti Medion MDC 4400 PVR? Siitä ja rinnakkaismallista FinnSat FSC 7200PVR:stä Tekniikan Maailma 21/2005 kirjoittaa näin: Kuvaa pilaa osaltaan RGB-signaalin liian suuri jännite, jonka takia RGB-kuva näkyy tv-ruudulla aivan liian kirkkaana. Jos televisiossa ei voi erikseen vaimentaa rgb-tulotasoa, on käytettävä s-videolähtöä.

                       Jos kyse on tuosta, niin kokeile säätää tv ja boksi käyttämään rgb:n sijasta svideo- tai komposiittisignaalia. Kaikki kolme signaalityyppiä kulkevat scartissa, mutta ainoastaan komposiitti on pakollinen.

                       Comment


                        #24
                        Kiitoksia mielipiteistä.

                        Olen nytten voimakkaasti kallistunut tuon ProCasterin puoleen. Taidanpa pistää sellaisen tilluuseen, koska nyt uskon, että sen kuvanlaatu on vähintäänkin riittävä. :)

                        Jos sen ulkonäkö ei miellytä, niin ainahan sen voin pistää jonkun savulasin tms. taakke piiloon.
                        Tarkoitukseni ei suinkaan ole katsella sitä boksia, vaan sitä telkkarin kuvaa. ;)

                        Kaipa siihen voi sitten vaihtaa sen kiintolevyn jos käy liian pieneksi.(siis tuohon PVR-6200C)

                        Tästä asiastahan on netti pullollaan mielipitetä, mutta ajattelin että täältä audistien keskuudesta on jotenkin turvallisempi kysellä. :)
                        Viimeksi muokannut AhtiL; 31.8.2010, 16:35.

                        Comment


                         #25
                         Onko digiloota mahdollisesti Medion MDC 4400 PVR? Siitä ja rinnakkaismallista FinnSat FSC 7200PVR:stä Tekniikan Maailma 21/2005 kirjoittaa näin: Kuvaa pilaa osaltaan RGB-signaalin liian suuri jännite, jonka takia RGB-kuva näkyy tv-ruudulla aivan liian kirkkaana. Jos televisiossa ei voi erikseen vaimentaa rgb-tulotasoa, on käytettävä s-videolähtöä.

                         Jos kyse on tuosta, niin kokeile säätää tv ja boksi käyttämään rgb:n sijasta svideo- tai komposiittisignaalia. Kaikki kolme signaalityyppiä kulkevat scartissa, mutta ainoastaan komposiitti on pakollinen.
                         On, juurikin tuo boksi.

                         Kokeilin juuri äsken tuolla neuvomallasi komposiittisignaalilla ja eipä pala enään valkoinen puhki.
                         Kuvanlaatu ei vaan tuolla oikein miellytä.

                         Svideoon pitäisi olla kaiketi jonkinlainen adapteri tai jotain.

                         Pistän sen ProCasterin tilaukseen Nyt! ;)

                         Kiitokset kuitenkin KariM.
                         Viimeksi muokannut AhtiL; 31.8.2010, 16:35.

                         Comment


                         • #26
                          Kaipa siihen voi sitten vaihtaa sen kiintolevyn jos käy liian pieneksi
                          Mitä suurimmalla todennäköisyydellä, olkoon kiintolevy 250 tai 500Gb, se on aina lähes 90% täynnä. Topfieldin aikaisemmissa malleissa täyteen tuleva kiintolevy alkoi raksuttaa todella ärsyttävästi, mitä uusimmassa mallissa ei enää esiinny. Tuollaista, varsin ärsyttävää seikkaa tuskin testit kertovat.

                          Kiintolevyn omatoiminen vaihto mitätöi takuun useimmissa tapauksissa.

                          Comment


                           #27
                           Topfield ei välttämättä suoraan laatikosta ole paras mahdollinen mutta jos riittää aikaa ja mielenkiintoa puuhata tap:ien kanssa, niin silloin Topfieldistä saa hyvän laitteen.

                           Hmm.. mitäs tuolla tarkoitat? Itselläni on TopField ja ei siinä sen kummempaa ole ollut ku nostin laitteen laatikosta paikalleen ja tökkäsin töpselin seinään. Loistavasti pelaa.
                           Noilla TAPeilla saa viritettyä Topfieldin käyttövalikkoja ja toimintoja. Omaan laitteeseen on lisätty esim kellonaika päänäytölle katselun aikana, UHF napin taakse viritetty parempi tv-guide joka näyttää kerrallaan aina 6 kanavaa. Tämmöinenkin feature löytyy, jolla voidaan lisätä automaattisesti haluttu lisäaika tallennettavan ohjelman alkuun ja loppuun. Näin ohjelmat ei jää kesken.
                           Tuolta hauskoja erittäin hyödyllisiä tapeja --> http://www.tapworld.net/

                           Jäsen Kojjootti osaa tarvittaessa kertoa paremmin ja enemmän.

                           Comment


                           • #28
                            Mitä suurimmalla todennäköisyydellä, olkoon kiintolevy 250 tai 500Gb, se on aina lähes 90% täynnä.
                            Itse en ole onnistunut saamaan kovalevyä täyteen vielä kertaakaan vaikka tallentelen ERITTÄIN paljon ohjelmia kovolle (poistan kyllä aina kun tulee katseltua) mutta tälläkin hetkellä taitaa olla noin 70 ohjelmaa (a ½- 1h) kovolla josta 10-15 elokuvia ja silti vielä 1/4 vapaana kiintolevystä. En sitten tiedä kuinka raivolla niitä pitäis tallennella että sais täyteen =) . Ja kyseessä 200gb malli.

                            Comment


                             #29
                             http://www.maximum.fi/maximum_8000.html

                             ei tartte tappei asennella ja kaikki suurinpiirtein toimii.

                             Comment


                              #30
                              Todennäköisesti se ns. merkkiboksikin, kuten Sony, Philips tai Panasonic olisi valmistettu Singaporessa, Taiwanissa tai Malesiassa.
                              Niin se varmaan on, mutta en siltikään halua ostaa laitetta jonka merkkiä googlaamalla "sata" ensimmäistä hittiä on suomenkielisten kauppiaiden tai keskusteluforuumeiden sivuja 8-(

                              Tämä kertoo mielestäni kaiken kyseisen merkin uskottavuudesta, mutta voi ne silti olla ihan hyviä vehkeitä, mutta eivät vaan ole minua varten - ainakaan tällä hetkellä, kun akuuttia digivirittimen/tallentimen tarvetta ei ole.

                              Comment

                              Working...
                              X