Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Q7 3.0 TDI / 4.2 TDI ostoharkintaa

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • #31
  En kyllä tarkkaan muista, mutta olisiko ollut 3.0:ssa käyttömaksun kanssa reilun tonnin ja nyt jotain 1300 euron luokkaa.

  Comment


  • #32
   Verot näkee Trafin laskurilla jos tietää rekkarin. Kattoo esim Nettiautosta kilven ja sitten verot Trafin sivulta. Esim: http://www.nettiauto.com/audi/q7/7548947 -> http://autovertaamo.trafi.fi/energiamerkki/BKY-324 ->
   Audi 5D Q7 AVANT QUATTRO 4.2TDI AUTOMATIC-4L-4X4/301
   Vuotuinen ajoneuvovero: 1 066,16 EUR/vuosi
   Vuotuinen perusvero ja käyttövoimavero perustuvat auton käyttöönottopäivään, kokonaismassaan ja käyttövoimaan.

   Comment


   • #33
    Seiska kyllä polttelis lujaa juurikin tuolla 4.2 padalla...
    Veroahan tuosta saapi maksaa, mutta varmasti hieno moottori.

    Comment


     #34
     Q7 ei ole kyllä köyhän auto. Joskus katselin tuollaista, mutta ottaa vielä vakuutukset ja muut käyttökustannukset, kuten renkaat, polttoaine yms niin on turhan kallista ajella.
     Maasturit yleisesti on aika kalliita käyttää.

     Comment


      #35
      Alkuperäinen kirjoittaja niksu Näytä viesti
      Verot näkee Trafin laskurilla jos tietää rekkarin.
      Loistava palvelu, kiitos. Näyttäis olevan omassa n. 700/v ja siihen vakuutukset reilut 1300. Ihanan halpaa... satakuuskymppiä kuussa vaikkei ajais ollenkaan.

      Comment


      • #36
       Volkkarissa kolmelitrasella on verot vuodessa tuo vajaa 1100€ myös, mutta vakuutus huomattavasti pienempi. Pop L vakuutus täysillä bonareilla alle 700€. Porschena olisi ollut hieman enemmän.

       Kolmikon ainoana muuten q7 on ainoa mitä saa 7 paikkaisena.

       Comment


        #37
        Ja Q7:n saa myös 6-paikkaisena. Mulla on ollut ko. malli. Eli kolme penkkiriviä 2+2+2

        Comment


         #38
         Onko kellään kokemusta siitä V12TDI myllystä? Ilmeisesti aika pitkältä samaa rautaa kun V6TDI mutta kaikkea x2?

         Comment


         • #39
          Jos se v12tdi kiinnostaa, kannattaa ehkä tutkia huolella ensin mitä maksaa huoltoon tarvittavat osat, Moottorin huoltoon liittyvät työmäärät ja jarrujen uusimiset. Vasta sitten miettiä haluaako siihen sekaantua.

          Comment


           #40
           Ja missä sitä voi huoltaa. Ei millään pahalla, mutta voi olla ettei Varkaudesta löydy ihan kaikkea osaamista autoon, joita Suomessa on ehkä 1 tai 2...

           Olishan se räyhäkkä peli kuitenkin :)
           Viimeksi muokannut 8866; 2.11.2015, 20:08. Perustelu: ^ei käytetä.

           Comment


           • #41
            Minulla on yhdellä tutulla tuollainen V12 ja siinä on juurikin todella kalliit huoltokustannukset. Jarrut vaihtoivat juuri kaikkineensa joka nurkkaan ja lasku on yli 5000 euroa. Tosiaan mukavastihan siinä olisi voimaa, mutta toisaalta tuossa minun autossa on nyt softalla 380 hevosta ja 950 newtonia vääntöä.

            Comment


             #42
             Monet näkyy olevan keraamisilla mutta saksassa oli muutamia ihan rauta jarruilla jolloin jarruremontti n.700e kierros. Moottori öljyn tilavuutta en löytäny mutta joku 15l varmaan lähelle? Onhan se vähän hintava ylläpidettävä ja jos jotakin hajoo niin maksaa enemmän kun V6. Muutenhan noissa on samaa paskaa kun muissakin 4L korisissa. Tietysti V8 TDI olis ihan hyvä ja paljon yleisempi vaihtoehto.

             Edit: Ei Varkaudessa voi viedä ees tuollasta 4F ää mihinkään huoltoon jos haluaa että ne jotain ymmärtää. Ei oo paljon liikkeitten leimoja ilmestyny omiin huoltokirjoihin. Omaa käsialaa kylläkin. (Joo joo, tuollanen pitäs viiä merkkarille jne jne. Entäs jos en vie? :) )

             Comment


             • #43
              Keraamisena etujarrut pelkästään tiskiltä 12ke. :D tuon kanssa kehtaa jo vähän viitseliäisyyttä käyttää osien hintavertailuun ja metsästykseen.

              Huoltoystävällisyys ajoi minullakin v6tdi pariin vaikka v10 tdi olisi ollut halvempi hankkia. Itse kun tekee niin arvostaa sitä ettei puolen auton kokoista voimalinjaa tarvitse punnertaa tallissa pihalle. Tarvitaan vaan hieman järeämmät tunkit ja pukit.
              Sillä v6 pärjää aivan jees ja ohjelmalla saa mukavasti lisää. Jossain vaiheessa kun päivitän uudempaan, niin v8 tdi on vahvoilla jos sitä vaan on saatavilla.
              Viimeksi muokannut LauriJT; 29.10.2015, 08:56.

              Comment


               #44
               Joku kertoi juttuna, että tuo V10 TDi olisi ihan helppo huoltaa, kunhan korin nostaa ensin voimalinjan ympäriltä pois. Tai siis niinpäin se olisi helpompi.

               Comment


                #45
                Ai tää vai?

                http://s852.photobucket.com/user/jyr...areg1.jpg.html

                Comment


                • #46
                 Siinähän se onkin huoltoasennossa :D

                 Comment


                 • #47
                  Tullut tässä puolen vuoden möhkön omistamisen aikana huomattua muuten, että aika pitkälti kaikki osat mitä tuohon olen ostanut menee aina saksan tilaukseen. Suodattimet ja jarrut saa tarvikkeena hyvin mutta siihen se jääkin. Tullut huomattua että korjausosat on sama tilata itse suoraan saksasta, saa ainakin halvemmalla. Näin siis jos itse tekee suunnilleen kaiken. Haittaahan se tosin merkkarilla teettävääkin kun joka remontin takia auto seisoo viikon osien takia jos ajokelvottomaksi menee.

                  Comment


                  • #48
                   Morjesta!
                   Kummallako moottorilla kannattaisi Q7 ostaa jos nyt ei hankintahintaa ajatella?
                   Olen itse ollut koko ajan vahvasti 3.0 version kannalla mutta tahtoo olla ettei haluamallani varustuksella tahdo löytyä autoa. Noissa 4.2 litraisissa kun on jo vakiona ollut ilmajouset. Onko tuo isompi kone kuinka paha hörppimään menovettä ja onko kuinka kallis huoltaa/vikaherkempi laitos?
                   Audi olisi tulossa vaunun veturiksi joten siinä toki iso kone puoltaa hommansa...

                   Comment


                    #49
                    Eikös quuseiskassa ole aina vakiona pussit alla, vai olenko ymmärtänyt jotain väärin? 3,0 on tietysti se hinnat alkaen -malli, joten varustepuolella on tietysti hieman hiljaisempaa, ellei sitten ostettaessa ole raksittu listaa kattavammaksi.

                    Comment


                    • #50
                     Minulla on ollut nyt kolme quuseiskaa reilun parin tonnin vaunun veturina. Ensimmäiset kaksi oli kolmelitraisia ja nykyinen on nelikakkonen. Kolmelitraisessa ei tosiaan ole ilma-alusta vakiona ja kierrejousilla en kyllä sellaista enää ottaisi. Molemmilla noilla vaunu perässä roikkuu.

                     Comment


                      #51
                      Riippuu varmaan kuinka paljon tulee kilsoja. Tuollaisen möhkäleen käyttövoimavero on aika miehekäs, sillä ostaa aika paljon bensiiniä. Ero pa-kustannuksissa ei mene samalla kaavalla kuin tavallisessa henkilöautossa.


                      EDIT: äh, mä luulin että vertaat 3.0 TDI vs 4.2 FSI.
                      Viimeksi muokannut miiahone; 27.1.2016, 14:17. Perustelu: bensaa eikä diisseliä

                      Comment


                      • #52
                       Itseasissa käyttövoimavero ei ollut ihan niin paha kuin kuvittelin (642€/vuosi). Laskeskelin että diesel tulee halvemmaksi jo 16000 kilometrin jälkeen kun laskin kulutuksen tehtaanilmoittamalla yhdistetyllä kulutuksella.
                       Mitäs näissä laitteissa on muuten huoltoväli? 30 000?

                       Comment


                        #53
                        LL about 30tkm tai kiinteä väli 15tkm. Toki kukaan tuskin suosittelee ajelemaan LL välillä, vaikka öljyä hiukan pataan meneekin.

                        Comment


                         #54
                         Muistutetaan että se maksimi on 30tkm/ 2v. Keskimäärin väli pyörii jossain 23-26tkm välissä.

                         Comment


                         • #55
                          Tuli kyllä edellisellä passatilla huoletta ajettua se 30000.... Mutta ehken se öljynvaihto 15 tonnin välein ei ihan niin hirveän huono juttu olisi...

                          Comment


                          • #56
                           Alkuperäinen kirjoittaja koccola Näytä viesti
                           Itseasissa käyttövoimavero ei ollut ihan niin paha kuin kuvittelin (642€/vuosi). Laskeskelin että diesel tulee halvemmaksi jo 16000 kilometrin jälkeen kun laskin kulutuksen tehtaanilmoittamalla yhdistetyllä kulutuksella.
                           Mitäs näissä laitteissa on muuten huoltoväli? 30 000?
                           Kannattaa muistaa että päästöt ja paino tekee sen että vuosittainen vero on siis noin 1000-1100€. En tiedä huomioitko ajoneuvoveroa. Dieseliä kuluu noin 9L satkulla minimissään, yleensä kevyesti yli kympin. Päästöero eli kulutusero on sen verran pieni noilla kahdella dieselillä että sen puoleen kannattaa katsoa kasikonetta. Ei siitä ylimääräisestä kasasta newtoneitakaan haittaa ole vaikka ei se kutonenkaan laiska ole. Eikä se sen epäluotettavampi ole. Kaksi hehkua enemmän ja öljyä menee enemmän, siinäpä merkittävimmät.

                           Itse katoin ensin myös porschea ja q7. Volkkari vei voiton sillä se on kolmikosta halvin pitää ja ykköskopan cayennessa ei ollut dieseliä. Lisäksi volkkarin purku huoltoa varten on paljon helpompaa kuin q7. Eli ihan käytännön syistä meni valinta. Ulkonäkö ja mukavuus jäi tällä kertaa kakkoseksi.

                           Ja ilmajousitus sitten ehdottomasti alle.

                           Comment


                           • #57
                            Jätin ajoneuvoveron huomioimatta... Joka itseasissa vielä puoltaa Dieseliin päin sillä bensassa päästöt vähäsen korkeammat.

                            4.2 fsi (317g/km) ajoneuvovero 521/vuosi
                            4. tdi (294g/km) ajoneuvovero 480 + käyttövoimavero 602€

                            Koeajoin tuollaista ilmajousitettua mallia 10min kerran ja olin itse myös heti sitä mieltä että todellakin tulee ilmajousitettu malli tähän talouteen.
                            Valinta alkaa olla selvä. Eiköhän tuo isompi pata tähän talouteen tule

                            Comment


                             #58
                             Onkos tuon nelilitraisen pannun huoltaminen kuinka paljon kalliimpaa? Kolmilitrainen on kuitenkin (Suomessa) peruskauraa.

                             Comment


                             • #59
                              Ketjullahan se on joten suodatinta ja öljyä lähinnä. Jarrut toki maksaa mitä maksaa, mutta järeällä hallitunkilla tehtävissä nekin helposti itse.

                              Akku on vähän työläs vaihtaa kun se on penkin alla ja toinen saattaa olla kontissa. Alusta näyttää kestävän näissä hyvin, mutta puslat on hieman kovilla.

                              Ompas kiva että jopa noissa uudemmissa kasidiiseleissä on päästöt pienemmät kuin vanhassa kutoskoneessa. BKS koneessa on 294 muistaakseni. Q7 taitaa olla jo suurin osa uudemmalla casa koneella.
                              Viimeksi muokannut LauriJT; 28.1.2016, 09:50.

                              Comment


                              • #60
                               Onhan muuten kaikissa Q7 dieseleissä tuo webasto asennettu? Löyty yksi hyvä yksilö mutta ei ainakaan webastolle ollut kaukosäädintä mukana...

                               Comment

                               Working...
                               X