Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

S3 ostamassa

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  S3 ostamassa

  Moi,

  Olen kyseistä autoa katsellut talviliukkaille. Olen nelivetoista halajanut jo monta vuotta ja nyt päätin että sellainen pitää saada ja Audi S3 tuntuisi olevan hyvä ehdokas.

  Mitä tuollaisesta 99-00 S3:sta kannattaa realistisesti maksaa jos on ajettu n. 90-130tkm? Nettiautossa ovat hinnaltaan 26te ylöspäin, saako itse tuomalla halvemmalla? Kannattaako välttää yli 130tkm ajettuja?

  Jos tuollaisen päättää ostaa niin onko vaikea joskus myydä eteenpäin? Erikoisautolle on aina vähemmän kysyntää, mutta pelottaa että tuo jäisi käsiin tai sitten pitää hirveällä tappiolla myydä eteenpäin. Myöskin sen hintaluokan auto että moni varmasti tuputtaa jotain autoa vaihdossa eikä osta käteisellä?

  Mitä olen tekniikasta lukenut niin käsittääkseni ei kalliita tyyppivikoja juuri ole lukuunottamatta ilmamäärämittaria ja joitain anturivikoja? Onko näissä ollut tukivarsivikoja kuten A4 B5:ssa? Minkä hintaluokkaisia ovat vaihtaa ja missä kilometreissä alkavat kulumaan?

  Mikä on ollut kulutus keskimäärin normaalissa ajossa? Pääseekö alle 8l/100km matka-ajossa?

  Mikä on käyttäytyminen talvella, saako tuota yliohjaamaan helposti vai onko pelkkää puskemista ja ahdistusta? :)

  Koska ESP on tullut vakiovarusteeksi vai löytyykö tuota jo 99-malleista jos on ruksitettu se lisävarusteista?

  Kiitoksia jo etukäteen!

 • #2
  löytyi esim. tuollainen:

  http://www.audiclub.fi/audifinns/viewtopic.php?t=12748

  Comment


   #3
   Kiitos vain luin jo tuon aikaisemmin eikä ollut kaikkia vastauksia kysymyksiini ;)

   Comment


   • #4
    Kannattaako välttää yli 130tkm ajettuja?
    Ei, vaan kannattaa välttää huonosti huollettuja ja huonosti pidettyjä, oli mittarissa sitten mikä tahansa lukema.

    Erikoisautolle on aina vähemmän kysyntää, mutta pelottaa että tuo jäisi käsiin tai sitten pitää hirveällä tappiolla myydä eteenpäin.
    S3 ei nyt ihan mikään erikoisauto kuitenkaan ole, melko pitkälti sama kuin A3 tekniikan osalta. Toki saattaa karkottaa osaa ostajista kun oletetaan että on jotenkin erikoinen ja kallis malli.

    Mitä olen tekniikasta lukenut niin käsittääkseni ei kalliita tyyppivikoja juuri ole lukuunottamatta ilmamäärämittaria ja joitain anturivikoja? Onko näissä ollut tukivarsivikoja kuten A4 B5:ssa?
    Onkohan S3:ssa samaa maaliongelmaa ovissa kuin A3:ssa? Tukivarsivikoja ei ole.

    Mikä on käyttäytyminen talvella, saako tuota yliohjaamaan helposti vai onko pelkkää puskemista ja ahdistusta? :)
    Ei tarvitse ahdistua, ei puske talvikelissä.

    Comment


    • #5
     Onkohan S3:ssa samaa maaliongelmaa ovissa kuin A3:ssa?
     Mulla ei ainakaan vielä oo, mut oonki irroittanu listat tasaisin väliajoin ja putsaillu taustat. Vähän noi listat on erilaiset mitä A3:ssa, mut kyllä noikin paskaa kerää taakseen.

     Pääseekö alle 8l/100km matka-ajossa?
     Kävin viime viikolla helsingissä ja yritin ajaa niin taloudellisesti mitä vähänkin osaan. Ajotietokoneen mukaan keskikulutus oli 6.6l/100km...normaalisti keskikulutukseksi tasaantuu sekalaisessa ajossa 10-11l/100km ajotietokoneen mukaan.

     Comment


     • #6
      Itse ostin -99 S3 2004, mittarissa tuolloin 65tkm, vaihdoin nyt 9/05 uuteen autoon, vaihtoon mennessä 125tkm mittarissa. MAF vaihdettiin kerran, samoin 1 ABS anturi, + normaalit huollot 15tkm välein, hyvin tuntu pelaavan. Ne etuovien isot muovilistat on ihan paska keksintö, se iso lista irtoaa siitä pienemmästä valkoisesta pohjalistasta ja alkaa vähin erin repsottamaan toisesta päästä, uusi listapari maksaa muistaakseni 300e luokkaa, saatan kyllä muistaa väärinkin mutta kalliit joka tapauksessa.

      Muuten aivan loistava auto talvella ja myös kesällä, lastulla autosta tulee aivan eriluonteinen, poistuu paikalta tarvittaessa hyvin nopeastikin ja viripotentiaalia on jos haluaa vaikka kuinka paljon tehonälän kasvaessa, esim. Dahlback on rakennellut vissiin 400hp S3:n, voi olla metka peli.

      kulutusta autolla oli tosiaan maantiellä noin 7 ja seka-ajossa 9-11 l /100km

      Suosittelen

      Comment


      • #7
       Muihin kysymyksiin noita vastauksia nyt varmaan jo tulikin...
       Mitä tuollaisesta 99-00 S3:sta kannattaa realistisesti maksaa jos on ajettu n. 90-130tkm? Nettiautossa ovat hinnaltaan 26te ylöspäin, saako itse tuomalla halvemmalla? Kannattaako välttää yli 130tkm ajettuja?
       No tuossahan tuo realistinen hintataso jo oikeastaan näkyykin...Kysyntä ja tarjontahan sen viime kädessä määrittelee. Eipä niitä pirssejä Saksasta paljon tuon halvemmalla saa, mutta valinnavaraa on luonnollisesti sitäkin enemmän. Silloin kun itte tuota olin ostamassa niin likimainkaan tuohon hintoihin ei ollut myynnissä yhtään omat kriteerit täyttävää kotteroa.

       Mikäli päädyt uittamaan moisen Saksasta niin käytä jotain tunnettua välittäjää, kuten tuota niin ei tuu paskaa käteen. Ja lopullinen hinta muodostuu tietysti varusteiden yms. mukaan. Kyllä 26k eurolla saa varmasti jonkinlaisen S3:sen, mutta ei alle 100tkm ajettua, nahka- tai nahka/alkantturasisustalla, 2000-mallista tai uudempaa jne. Ja kannattaa tarkistaa ostokohdetta etsiessä rekisteröintikuukautta vastaava veroprosentti tullin sivuilta, koska "pientä" heittoa tuppaa olemaan ihan vaikka peräkkäisten kuukausien välillä...

       Tuosta ESP:stä en ole ihan varma onko saanut vanhempiinkin jo lisävarusteena, mut faceliftissä se ainakin on. (2001->) Ja toisaalta mullakin se löytyy ja auto on 2000. On se oikeesti ihan toimiva keksintö kunhan sen saa myös kytkettyä pois päältäkin. ;)

       Ja tosiaan ittellä ei myöskään mitään pahaa sanottavaa kuluneiden 15tkm:n ja vajaan vuoden ajalta. (Ei siis maali-, tukivarsi- / muitakaan ongelmia) Tuo kulutus mulla on ollut matkassa n. 8-9 litran paikkeilla, mut kaupungissa ei ees kevyellä kaasujalalla meinaa päästä alle 13 litran...

       Comment


       • #8
        S3 Saksasta

        olen Antin kanssa rakentavasti eri mieltä. Satkun veivatun vm. 2000 varusteilla alta 26 ke saa mielestäni erittäin varmasti itselleen siten, että hakee sen itse Saksasta.
        Ostohinta (toteutunut=ainoa hinta) max. 13 ke. verot 10ke. Hakukustannus, käsitteistä veteenpiirretyin, 1 ke, ja kaikkea siitä ylöspäin.-
        Näinollen olemme parhaimmillaan 24 ke hinnassa. Painotan, että käsittääkseni ko. hintaan saa yksilön, joka on huollettu, pidetty hyvin, ja runsailla varusteilla (kuten ko. malli Saksassa usein on)
        Jossa ei ole huomioitu korvausta menetetystä vapaa-ajasta, joka meillä yksilöillä lienee eriarvoinen euroilla mitaten.
        Mitäkö tällä tarkoitan?
        ottakaa kyytiin jos hankitte:)

        Comment


        • #9
         No jos noita alkaa 13 kantturoihin aukottomalla merkkiliikkeen huoltohistorialla, alle satkun ajettuina tosiaan, ekalta omistajalta ja kaikin puolin muutenkin lähes virheettömänä saamaan niin kovasti on hintataso sielläkin päin pudonnut...Varmasti saa niitä mobilen listan alkupään autoja allekin 13ke:n ja varmaan jo liki 11k eurolla, mutta kyllä se tuolla Saksan markkinoillakin pätee sama vanha viidakon laki, että halvalla ei hyvää saa...(ellei joku rahapulassa tmv. pakottavan syyn edessä satu myymään.) Ja putoaahan se hintataso ajan myötä, se on selevä. Ja varmistatko vielä tullin sivuilta montako veropäätöstä on 10ke tai alle 2000-malleista tai uudemmista...

         Enkä kyllä edes olettanut, että Petri olis itte menossa sitä hakemaan. Jos on, niin toki tuossa "säästää" sen muutaman satasen välityspalkkion. Tää on tää ikuisuuskysymys ja kukin hoitakoon tyylillään. Ite näkisin vaan asian sillai, et ennemmin varaan budjetiksi 27-28ke vaikka sit löytyiskin sopiva siihen 26:een, kuin se et ollaan liikkeellä sillä "minimibudjetilla".

         Ja tämä on vain yksi näkemys muiden joukossa. ;)

         Comment


         • #10
          Nostetaas vanha aihe ylös arkistosta, kun ei löytyny tuoreita kokemuksia kyseisestä autosta.

          Eli möin auton pois ja pitäis alkaa katselemaan jotain tilalle. S3 on mielessä pyöriny jo pidemmän aikaa. Kaipaisin käyttäjien kokemuksia kyseisestä mallista? Onko huollot miten kalliita ja mitä kannattaa ottaa huomioon kun etsinnässä -99--02 vuosimallista yksilöä, onhan kyseinen malli jo kohta 10 vuotta vanha, mutta painaako ikä?Sinkitty korihan niissä on, että ei pitäis helposti ruostua.

          Toisena vaihtoehtona on pyöriny seat leon TS, joka on vähän halvempi ja uudempi, onko tästä kokemuksia?

          Comment


          • #11
           Käväsin tossa eilen illalla tampereen rintajoupin pihassa ja siinäpä sellanen musta s3 seisoi alennustarra lasissa: 20.900. Kattelin sisälle ja recarot näytti olevan uudehkot ja muutenkin audi siistin näköinen ulkoa. Käy kattomassa ihmeessä. Itseänikin alkoi jo vähän innostuttaan :)

           Comment


           • #12
            Kyseistä autoa olen käynyt katsomassa ja ajamassa. Mutta hinnasta ei vielä aikaisemmin päästy sopimukseen ja jotain pieniä vikojakin huomasin.

            Comment


             #13
             Kannattaa hakea myös TT quattrosta kokemuksia foorumilta. Tekniikan puolestahan auto on 165kW koneen osalta sama. http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=53420 tuolla esim. allekirjoittaneen runoilua pitemmästi, topiceja löytyy runsaasti.

             Comment


             • #14
              Mitäs siinä rintajoupin kolmosessa sitten oli? Mielenkiinnosta kyselen :)

              Comment


              • #15
               työpaikallani joensuun hartikaisella olis tosi nätti ja tehokas s3 -07 :p
               http://hartikainen.com/vaihtoautot_n....jpg&type=used

               Comment


               • #16
                ei siinä rintajoupin ässässä mitään suurta ollut, soittimen tyyppivika eli täysillä tai kokonaan mykkä, jäähdytysletku vuosi nesteet mutta sekin vissiin vaihettu. hyvä kuntoisen näkönen se oli ja tosiaan tarjouksessa näkyy olevan.

                No auto tuli vaihettua mutta ei ässään.

                Comment


                 #17
                 S3 ostamassa

                 No nyt on orastava S3 kuume alkanut vaivata. MkIV Golfin jälkeen ennakkoluuloja riittää, mutta aion nyt ainakin käydä tsekkaamassa yhden yksilön Ruotsissa samalla kun katson kourallisen muitakin autoja. Vehje on Pre-facelift. Siitä päästäänkin hyvin heti valojen vaihto teemaan :D Onko se ihan pulttaa kii homma laittaa uudemman malliset valot tohon?

                 Mitäs noista nyt tarttis sitten tietää? Haldex pumppuja paukkuu joskus, mutta niitä saa saksasta käytettynä ja uutena sopivasti, joten se ei oo iso murhe. Ruoste ei taida olla ongelma? Onko noissa kaikissa ne recaron penkit? Tehon kaivelutkin vähän kiinnostaa ja ilmeisesti n.250-270hv olis saatavilla ohjelmalla ja putkivireillä? Miten ton kytkin kestää vääntöä?

                 Kertokaahan nyt vähän millaseen soppaan oon lusikkaa ujuttamassa ;)

                 Edit: kyse siis -00 mallisesta kulkineesta
                 Viimeksi muokannut JM; 14.7.2009, 23:55.

                 Comment


                 • #18
                  http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=36777

                  Haulla löytyi tuollainen.

                  Comment


                   #19
                   Olen ainakin pariin vastaavaan TT-threadiin vastannut. Tekniikkahan on sama, joten kannattanee hyödyntää hakua myös niiden osalta.

                   Comment


                    #20
                    Illalla kun postailee ei järki aina pelaa... Olis tarvinnu älytä etsiä tt juttuja...

                    Comment


                     #21
                     Tehotavoitteesta sen verran, että tuon saavuttaa pelkällä lastullakin...

                     Comment


                     • #22
                      Ainakin faceliftissä ovien alareunat tahtovat ruostua siitä listan juuresta. Tyyppivika näyttäisi olevan A3/S3:ssa.

                      Comment


                       #23
                       Tehotavoitteesta sen verran, että tuon saavuttaa pelkällä lastullakin...
                       Eikös se turpo ala kuitenkin puutumaan jo alle 300hv? Sitten jos turbo jaksaisi puhaltaa, taitaa mennä kanget, vai eroaako toi S3 motti tässä suhteessa jotenkin muista 1.8t koneista?

                       Comment


                        #24
                        Kanget samat kuin muissa, männät eri, puristus 9:1, ahdin puutuu kaiketi siinä 280hv tienoilla

                        Comment


                        • #25
                         Jos auto on vm00, siinä voi olla joko 210hp tai 225hp tehoa vakiona. Totesin asian entisen vm00 S3:seni kanssa, papereissa 210hp, harinen penkittää 227hp siitä ihan vakiona. Ohjelmalla 263hp 433nm vääntöä. Kyllä, vääntöä harinenkin ihmetteli. Autoon vaihdettu ainoastaan forgen bypassi.

                         Comment


                          #26
                          No ei sitä Harisen penkin lukemaa kannata ihmetellä. Maailma on täynnä dynotuloksia, jotka ovat vain numeroita paperilla. Toi vääntö toisaalta on kyllä aika hyvä vaikka olis vähän heittoakin. Tehon nousun semmonen inertiadynokin näyttää kyllä luotettavasti.

                          Comment


                          • #27
                           Kukaan ei ole minullekaan väittänyt, että mikään dynolapulle tehty käppyrä olisi 100% luotettava eikä siinä olisi yhtään toleranssia. Vetoan asiassa siihen, että ko. pajassa noita äskolmosia on jokunen tehty ja mitä numeroita niistä on lapulle saatu. No tuskin vääntö OIKEASTI ainakaan vakiota vähemmän on, sovitaan näin :)

                           Comment


                            #28
                            Jos mie olisin pikkuässää ostamassa niin keskittyisin ensisijaisesti faceliftattuihin. Prefaceliftista ei saa uutta tekemälläkään ja lähinnä autojen "nuorennukset" valoja vaihtamalla yms. on melko turhaa rahanmenoa. Teemun ässää olen kuolannut jo pitkään mutta ei lompakko anna myöden tuon hintaluokan vehkeisiin.

                            Comment


                            • #29
                             Itselläkin ollut Facelift-ässä mielessä. En nykyajolla kuitenkaan tarvitse A4:n kokoista autoa ja Ääs-kolmessa olisi mukavasti tehoa, mutta silti kohtuu pieni maantikulutus.

                             1.8T:ssä on tietysti myös puolavikoja, mutta ne eivät ole vaikeita korjata.

                             Comment


                              #30
                              Prefaceliftista ei saa uutta tekemälläkään ja lähinnä autojen "nuorennukset" valoja vaihtamalla yms. on melko turhaa rahanmenoa.
                              Tero perhana, en ole samaa mieltä! ;)

                              Comment

                              Working...
                              X