Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Varokaa kusetusta ostaessanne autoa ulkomailta!

Collapse
Tämä on kiinnitetty aihe.
X
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Vähän asian vierestä..Onkos jollain täällä tietoa noista Saksan autoliikkeiden takuista?Ostin Saksalaisesta liikkeestä auton,myynti ilmoitukses lukee takuu,Auto söi öljyä,soitin seuraavana päivänä myyjälle ja sanoin asiasta,ajoin takasin liikkeeseen ja käytiin sen kans paikallises audi centeris.aloitti öljyn seurannan ja nyt kun suomessa selvisi kulutus niin myyjä sanoi että voisi jollain tonnilla osallistua korjauskuluihin,kulut aivan varmasti enempi.Että voiko tämmösessä tilanteessa tehdä mitään?Auto on A4 b8 v.2008 ja täysi audin huoltokirja,audi ehkä osallistuu jonkin verran kuluihin tietysti riippuu mikä vikana.
  Viimeksi muokannut playboy; 23.5.2012, 17:39.

  Comment


  • ole ylivarovainen!! siellä automeikkaajat ym on halpoja ja teklevät erinoaista työtä, löytyy feikki-huoltokirjat ja kilsat (tietty!) luokattomia piilokorjauksia = lauenneiden paukku-turvavöiden vippailuja ja aivan kaikkea.. En enää ikinä hae sieltä autoa!! ne on liian taitavia , oikeesti!

   Comment


   • Moro!
    Tälläset Viron "trafin" sivut olivat käytännölliset kun itse hain audin keväällä. Näkee VIN koodilla ja rek numerolla kolarihistoriaa, vakuutushistoriaa ja rekisteröintihistoriaa. Tosin vain viron ajalta jos on sinne uitettu, mutta kuitenkin.

    Saa myös hyvin varmistettua, että myyjä on omistaja.

    https://eteenindus.mnt.ee/public/soi...takontroll.jsf
    Viimeksi muokannut saapasjalka; 16.8.2014, 07:31. Perustelu: typo

    Comment


    • Jos joku vielä on innostunut auton ostamisesta ulkomailta...
     Muutama vinkki:
     kun ostat yksityishenkilönä auton yritykseltä, varmista, ETTEI
     · kauppasopimukseksi valita kahden yksityishenkilön tai kahden yrittäjän välistä sopimusmallia
     · kauppasopimukseen merkitty myyjä ole yksityishenkilö
     · oman nimesi eteen lisätä yrittäjää merkitsevää ilmaisua.

     1. Jos olet jo tekemässä kauppaa tarkista että kauppakirjassa ei ostajan = sun nimen yhteydessä sanoja Autohändler (autokauppias), Firma (yhtiö), Händlergeschäft (jälleenmyyjä) .Saksassa ei ole harvinaista, että myyjäliikkeet pyrkivät kiertämään lakisääteistä virhevastuutaan juuri tällä.
     2. Jos taas myyjäksi on merkitty yksityishenkilö, hän ei ole kuluttajansuojaksi annettujen säännösten mukaisesti vastuussa ja välittäjänä toiminut yritys puolestaan ei vastaa kuten myyjä.
     3. Saksassa laadittavassa kauppasopimuksessa kannattaa varoa myös jos sopparista löytyy ilmaisuja:
     · Bastlerfahrzeug
     · Schrottwagen
     · zum Ausschlachten
     · Ohne Garantie
     · Im Kundenauftrag
     Bastlerfahrzeug, Schrottwagen ja zum Ausschlachten -ilmaisuilla tarkoitetaan yleensä, että auto on lähinnä sopiva varaosiksi. Myyjät saattavat yrittää kiertää näilläkin ilmaisuilla virhevastuutaan. Ohne Garantie -ilmaisu kertoo, että myyjä yrittää irtisanoutua virhevastuustaan. Kuluttajansuojalainsäädäntö on Saksassakin pakottavaa, eikä lakisääteistä virhevastuuta voi sopimusehdoin pätevästi rajoittaa. Im Kundenauftrag taas kertoo, että autoliike myy auton jonkun toisen lukuun. Riskinä on, että myyjä on yksityishenkilö, joka ei ole kuluttajansuojasäännösten mukaan vastuussa, eikä välittäjä vastaa kuten myyjä.
     4. Vaikka käyttäisit Suomalaista välittäjää nämä ohjeet pätevät, ilmeisen yleistä on että välittäjät ostavat auton "muka" sinun nimiisi mutta kauppakirjassa on kuitenkin merkintä että olet yrittäjä tai kauppias. Tällä myyjä ja välittäjä pakenee virhevastuutaan mahdollisissa virhetilanteissa. Ehkä myös verojen kanssa koetetaan kikkailla.Aina voit pyytää kauppakirjan nähtäväksi ennen kaupantekoa, jos se ei onnistu vaihda välittäjää/kauppaa, niitä riittää. Ulkomailla myönnetyillä takuuilla voit saada vain virhetilanteessa vain pahanmielen, poislukien tehdastakuu.
     Omien kokemusten ja varmasti oikeaksi tietämieni tapausten perustella välttäisin seuraavia:
     Saksalaisia "häkkivarasto" kauppoja (näitä paskoja saa suomestakin), Autohus.de ( liisareita ei voi koeajaa) auto-saksasta firman palveluksia.
     Todennöisimmin hyvän auton saa merkkiliikkestä, se toki ei ole halvin ratkaisu. Hyvä ja halpa ei tule samassa paketissa , tässäkään.

     Comment

     Working...
     X