Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi TT ostoaikeissa.

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Audi TT ostoaikeissa.

  Tervehdys,
  mikä olisi kaikkein tärkeintä tsekata 7-8v vanhaa tt:tä hankittaessa? Tiedän, että mittarit näyttää sitä sun tätä. Juuri eilen koeajoin espoossa yhtä jossa tankki näytti puolta, mutta ajotietokone 17km jäljellä olevaa ajomatkaa. Myyjä tietysti sanoi tähän jotain mukavaa, että kyllä siellä bensaa pitäisi olla. No riitihän se, mutta samalla lämpötilakin näytti miestäni väärin? yli 90° -joten mittarin vaihto varmaan tuossakin edessä.

  Yksi pohtimisen arvoinen paikka on tuo tt:n quatro? Kestääkö hyvin 200tkm ja ylikin vai vaatiiko isompaakin huoltoa. Onko mitään oireita joita kannattaisi koeajossa kuunnella? Quatro kyllä kiinnostaisi, mutta toisessa vaakakupissa painaa sen mahdollinen huolto/korjaus. Onko porukoilla ollut ongelmia Q kanssa?

  Koneen (1.8T) osalta olen kuullut hyvää, kuitenkin autolla ajetut todelliset kilometrit kiinnostaa. Selviääkö huoltohistoria ja kilometrit, jos käyttää auton piuhan päässä merkki liikeessä?
  Välillä vaan ei mene läpi nuo vähäiset kilometrit joita tt:n kauppiaat autoissaan mainostavat. Järjestään alta 200tkm n. 8 v vanhoissa autoissa.

  Tässä oli nyt muutama kysymys, joihin toivon saavani asiallisia vastauksia. Kiitos.

  #2
  http://audiclub.fi/audifinns/search.php?searchid=876653

  Siitä vähän alkuun. Aika paljon on TT:stäkin tällä foorumilla haasteltu.

  Comment


  • #3
   Jos nyt pientä mutuilua heittäis.

   Quattron kanssa tuskin tulee sen isompia ongelmia vastaan kuin vajaavetoisten kanssakaan kestävyyden kannalta.

   Tuo alle 200tkm/8 vuotta ei mun korvaan vielä kovin kummalliselta kuullosta, alle 25tkm/vuosi kuitenkin. Moni ei välttämättä edes aja TT:llä ympäri vuoden. Jos TT:llä raaskii talven suolamöhnissä ajella niin sit ehdottomasti quuna.

   Samat jutut tosta varmaan tarvii tsekata kuin mitä muitakin autoja ostettaessa.

   Mitään en tosiaan tiedä, uusin oma auto on vuosimallia -89 :D

   Comment


    #4
    Muutamista autoista on haldexin hydraulipumppu sanonut sopimuksen irti.

    Comment


    • #5
     Ainii, TT:ssähän on moottori tosiaan poikittain. Muistelin pieleen et siinäkin olis "pomminkestävä" torsen...

     Comment


     • #6
      Mulla on nyt 8v vanha TT ja kilometrit todistetusti n.130tkm. Eikä tuo nyt minusta kuullosta vielä mitenkään ihmeelliselle. Ehdottomasti ottaisin quattrona, jos meinaa talvetkin ajella. Ja miksipäs ei.. Todella mukava auto etenkin juuri talvisin. Nelivedon kanssa tuskin mitään kestävyysongelmia tulee, jos nyt ei ihan tahallaan yritä sitä särkeä (lukuunottamatta noita satunnaisia maanantai? kappaleita, joista Teppo mainitsikin) Kun vaan muistaa huoltaa asianmukaisesti. Eikä tuo q tuo mitenkään hirveästi lisäkustannuksia. Olikohan 30tkm välein öljynvaihto, joka merkkiliikkeessä kustantaa ~100e. Kun kuuntelee ja tunnustelee autoa vaihtelevissa "olosuhteissa" ettei kuulu mitään ylimääräisiä kolinoita yms. perusjutut niin eiköhän silleen hyvän yksilön löydä itselleen. Tuo mittaristo tuntuu olevan heikko lenkki noissa, vaikka itselläni ainakaan ei ole ollut ongelmaa sen kanssa. Kannattanee etsiä auto, jossa mittaristo-ongelmaa ei ole, tai vaatia myyjäliike korjaamaan vika. Korjaus=vaihto merkkiliikkeessä ja kustantaa sen 1000e.

      Comment


      • #7
       sen haldexin hydraulipumpun ilmeisesti saattaa saada virkoamaankin jos simahtaa. kuulemma kerää kosteutta sisäänsä (käytön puutteesta?) ja lämmittämällä pumpun moottoria/pumppua, kumpaa lie, niin että kosteus poistuu voi saada taas toimimaan.
       sitten jos hiilet on loppu ilmeisesti hiiliä voi saada tarvikkeena ja moottorin voi saada halvalla korjautettuakin. vaihtoehtona vaihto ja hinta saattaa helposti olla puolen tonninkin luokkaa.

       itselläni on harkinnassa haldexin performance ohjain, mutta haluan kokeilla ensin millainen tuo on vakiona talvella ajella, ainakin jonkun aikaa.

       Comment


       • #8
        Kiitos vastauksista. Tuosta mittaristo ongelmasta... kävin tänään koeajamassa jälleen yhden TT;n. Mittari ongelma oli aikamoinen, lämpö näytti 120°. Eikä myyjä suostunut sitä korjauttamaan. Tässä autossa oli kuitenkin kaikki huollot tehty ajallaan? 10tkm välein. Edellinen testaamani peli oli taas huolettu n. 20tkm välein. Kumpi noista nyt sitten on lähempänä oikeaa? Miten muuten on - onko tietoa paljonko enemmän Q kuluttaa etuvetoiseen verattuna?
        Viimeksi muokannut jazz58; 10.7.2008, 13:29.

        Comment


        • #9
         ala ees ajattele mitaa etuvetoisia :)

         Comment


         • #10
          Minä en TT:stä tiedä mitään, mutta moottorin lämpötila mittarilla (yleensä) pitää olla jotain 90 -95 asteen luokkaa normaalilämmössä.

          Välillä mittaristossa voi nousta paljonkin yli 100:n.

          Huolta ei ole niin kauan kun: 1.Jäähdytyspropellit toimivat oikeissa lämpötiloissa. 2. Varoitusummeri ei soi.

          Eli jos pysäytät auton esim liikeennevaloihin ajon jälkeen niin normaalisti lämmöt nousevat lähelle/yli 100 ( mittari) ja jossain vaiheessa pitää lähteä tuuletin pyörimään ja viisarin laskea alle 100:n

          Viisaimmat tietävät TT:n termostaatin, antureiden jne lämpötilaratkaisut.

          Comment


          • #11
           Kyllä tuossa koeajamassani tt:sä mittari nousi aika nopeasti sinne punaiselle ja siksi en uskaltanut lähteä autolla turuntielle päästelemään. Siellä se lämpö myös pysyi koko 15km lenkin ajan.
           Eikä se lämoö oikeasti noussutkaan sinne punaiselle, ei tuuletin hyrränyt eikä keittänyt, mutta aja nyt autolla josta et tiedä missä mennään - tuon lämmön suhteen.

           Uskomatonta muuten, että tuon hintaisen auton mittarien ei tarvitse kestää kuin määrätyn ajan?? Jonka jälkeen tonnin mittarinvaihdos operaatio menee omistajan piikkiin.

           Comment


           • #12
            termostaatti on sama mikä monissa muissakin samanikäisissä vageissa. aukeaa muistaaksen 87 asteessa.

            Comment


             #13
             Minulla vm. 2000 TT jossa olen toinen omistaja, mittarissa takuukilometrit 55 000 km. Saksassa ensin kolmosautona, samoin täällä. Viiden vuoden jälkeen mittariin oli kertynyt 37 000 km kun sen kävin hakemassa, eikä itselläkään ole hurjasti kertynyt, nuo eivät aina ole käyttöautona.

             Minulla normaalien huoltojen lisäksi ainoa ongelma ollut juuri tuo mittariston vaihto, maksoi luokkaa 700 eur. Vaihdatin juuri jakohihnan, varmuuden vuoksi. Huolto-ohjelman mukaan ei olisi vielä tarvinnut mutta ei kait tuo kumikaan ikuista ole.

             Hyvä peli kaiken kaikkiaan, sopii käyttöautoksi tai hauskaksi harrastepeliksi jolla kiva mennä radallekin välillä, Quattro ilman muuta ;)

             Comment


             • #14
              Itse, kun katselin noita TT- audeja (225q) 1.5v sitten oli kyllä kaikenkuntoisia tarjolla. Parissa luisti kytkin kun kunnolla rankaisi, myyjä ei tietenkään tätä myöntänyt, foorumiltakin sain kommentteja tyyliin "luistaahan se kun tolla tavalla tekee". Ei muuten tässä nykyisessä luista. Yhdessä 150tkm ajetussa alusta kolisi ja käytön jälkiä lötyi vähän liikaa, tämä oli "Suomi- auto". Yhdessä oli ilmeisesti mittarivika korjattu mailimittaristolla, joten ajomäärä jäi vähän hämärän peittoon. Yleensäkin kävin kokeilemassa varmaan lähelle 10 autoa.
              Tästä, johon päädyin meni sitten juurikin tuo haldex- pumpun moottori. Sen kyllä vaihtaa itsekkin ja maksaa marmorilta sen 580, jos muistan oikein. Pumpun moottorin kuluneisuutta ei kyllä pysty mitenkään toteamaan etukäteen.
              Ota vaan sellainen, mistä et löydä vikoja tai varaudu maksamaan esim mittaristosta se 1000e. Ja ehdottomasti quattro! Nopeusrajoituksia noudattamalla pääsee helposti alle 7l/ 100km- kulutukseen jopa tällä 225hp versiolla.

              Niin ja se lämpömittari pysyy omassa melkein kuin liimattuna siinä 90 kohdalla.

              Comment


              • #15
               Hyviä kommentteja tuossä yllä. Kiitos. Mitäs mieltä olette suomiaudi vs saksa? En ole käynyt katsomassa vielä yhtään suomiaudia - joten ei ole tietoa paljonko enemmän meidän ilmasto kuluttaa autoa täällä.Ruostetta ei ainakaan saksantuonneista ole löytynyt, pohjaa en ole kuitenkaan noistakaan tutkinut. Kiinnostaisi tietää vielä missä korin osissa on käytetty alumiinia?, onhan autossa sitä reilu puolet.

               Comment


               • #16
                Se on tuolla unkarissakin audin tehtaalla tämmönen suomiauto -osasto jossa kaikki tehdään paljon paremmin kuin saksalaisille. :-)

                Itsellä on uutena saksasta uitettu ruotsiin ja parilla omistajalla ollut etelä-ruotsissa ja ruostetta ei ole missään (syy on tuo sinkitty kori varmaan) :). Tai no on kattoraileissa ruostetta mutta se onkin "known issue". Mitkä osat alumiinista, tuohon en osaa sanoa kyllä oikeastaan mitään.

                Comment


                • #17
                 konepelti on alumiinia. loput terästä ja muovia. ruotsin maaltakin löytyy tosiaan hyviä yksilöitä ja saa myös ns. paikallisena "suomiautona" paljon. ei tule paljoa kalliimmaksi kuin saksasta hakemalla. omasta mielestä ainakin kannatti. näissä taitaa olla turbon laakerit ja hammastanko hiukka heikkoa tavaraa. ainakin hammastankoja on tuntunu paukkuvan myyntitietojen perusteella muutamia vähän ajan sisään. mulla ainakin on vaihdettu jo ruotsissa mankka, vaihtaja, turbo, mittaristo sun muuta. parempi kun hajosivatkin jo ennen itseäni niin ei tartte enää noistakaan oottaa kun turboa enää uusiksi. jos senkin saa korjattua sitten kohtuu hintaan niin isompaa turboa en asenna. ne kattolistat tuntuu tosiaan olevan ihan järjestään kaikissa hapettunu =)
                 itselläni on termarissa häikkää kun ajossa jää alle 90 viisari ja hiljasella köröttelyllä on siellä missä pitää.
                 Viimeksi muokannut LauriJT; 12.7.2008, 22:22.

                 Comment


                 • #18
                  Alkuperäinen kirjoittaja jazz58 Näytä viesti
                  Kyllä tuossa koeajamassani tt:sä mittari nousi aika nopeasti sinne punaiselle ja siksi en uskaltanut lähteä autolla turuntielle päästelemään. Siellä se lämpö myös pysyi koko 15km lenkin ajan.
                  Eikä se lämoö oikeasti noussutkaan sinne punaiselle, ei tuuletin hyrränyt eikä keittänyt, mutta aja nyt autolla josta et tiedä missä mennään - tuon lämmön suhteen.

                  Uskomatonta muuten, että tuon hintaisen auton mittarien ei tarvitse kestää kuin määrätyn ajan?? Jonka jälkeen tonnin mittarinvaihdos operaatio menee omistajan piikkiin.
                  siis uskomatonta että Audeissakin on 2 vuoden takuu ? :)

                  Comment


                  • #19
                   Tuo mun oma roadsteri on Saksasta tuotu jokunen vuosi sitten. Ei oikeastaan ole mitään ihmeitä murheita ollut mitä en voisi kuvitella että suomi-pelissäkään ei voisi olla. Ruostetta en oo löytäny. Tuskinpa noissa suomipeleissäkään sitä ongelmaa ole jos on vaan jotenkin suojattu aikoinaan.

                   Mittaristo ei ole mun aikana ainakaan poksahtanut lopullisesti, bensamittari näyttää välillä nollaa ja välillä täyttä ja välillä oikein, mutta ajotietokoneen näkymä josta jäljellä olevat kilometrit näkyy, näyttää oikeita lukemia. Onhan noita mittariongelmia muissakin, ex A4 B5:ssa heitti nopeusmittarin välillä tappiin ajaessa eikä aina auttanut edes siitä että buuttasi auton. Meni sitten sellaisenaan vaihdossa se joten en tiedä mitä sille oikeasti tarvitsi tehdä.

                   Itse otin siis elämäni ensimmäisen Quattron tuosta teettosesta ja sitä päätöstä en ole katunut. Voin kyllä kuvitella jos oisin etuvetoisen ottanut, sitä olisin katunut varmasti. Jotenkin käytettyä ostaessa se hintaero on kuitenkin niin häviävän pieni noissa. Talvella ehdoton, roadsterillakin pärjää kivasti kun on kovakatto ja Q-omituisuus käytössä.

                   Että ei muutakun ostelemaan teettosta!

                   Mici

                   Comment


                   • #20
                    kannattaa sitten valmistautua siihen että naapuruston pikkupojat parveilee auton ympärillä jos sattuu ulkona olemaan ja että ihan tuntemattomat tyypit nuoresta vanhaan tulee kattomaan lähempää ja jutustelemaan =) iso kontrasti entiseen octaviaan nähden tuossa asiassa. etenkin kun ite ei pidä tuota autoa paljon sen kummempana. ihan normi käyttöauto meidän perheessä siinä missä octaviakin oli ennen. pikkasen pienempi ja tehokkaampi ja aavistuksen mukavampi ajaa.

                    muuten sekä etuvetoista 180 mallia ja tota 225 nelikkoa kun vertaa niin äänet on nelikossa paljon paremmat ja vastaa paremmin auton olemusta. etuvetosen äänet on vaan aika pettymys koska ovat jotenkin perheautomaisen vaisut.

                    tai no, onhan tuo perheauto tuo tt:kin kun mullakin on vissiin jossain isofixit varusteluettelon mukaan, en vaan ole löytänyt.
                    Viimeksi muokannut LauriJT; 16.7.2008, 06:17.

                    Comment


                    • #21
                     Ne takapenkithän on jo mitotettu lasten mitoille valmiiksi, "ei yli 150cm pituisille" :-)

                     Kyllä tuo on oikeasti mukava auto. Vieläkin joka aamu siihen istahtaa hymyillen ja iltasin kun tupakilla portailla istuu ja kattelee sitä ilta-auringossa niin muotokin miellyttää silmää edelleen.

                     Nälkä nyt syödessä aina kasvaa ja tehoa pitäs lisää saada, mut sehän nyt on normaalia.

                     Comment


                      #22
                      Mulla on vuoden jälkeen iskenyt vaihe ettei enää kyllä mitään säväreitä autosta saa. Nauratti tuo Laurin naapurinpojat -kommentti. Jos tuota meikäläisen 6 vuotta vanhaa katiskaa joku haluaa ihmetellä, niin ihmettelen kyllä suuresti. Tosin mullahan onkin tommonen oldschool-orkkistuninkmalli ilman singleframemaskeja ja hilpakkeita.

                      Johonkin ketjuun aiheesta tarinoinkin, mutta laadunvalvonta TT:issä tuntuu olevan aika perseestä. Näin vuoden ja 17tkm kokemuksella.

                      Comment


                      • #23
                       no eihän mullakaan mitään muuta tuninkia tuossa ole kun pykälän isommat vanteet. sehän siinä ihmetyttääkin. ja lisäksi kun tässä lähistöllä näitä on muutenkin jo muutamia. kait se on sitten senverran siistissä kunnossa.

                       Comment


                       • #24
                        Morjesta!

                        Täälläkin olisi yksi uusi kuumeinen Audi TT:n ostoa suunnitteleva,jos tulee auto hommattua niin se on 165kw:n quattro.
                        Muutamia kysymyksiä olisi mielenpäällä, mittaristo ongelmista olenkin jos lukenut. Siitä päästään seuraavaan että onko vuosimalleilla -99 ja -00 mitään erikoista eroa kun todennäköisesti jompikumpi noista vuosimalleista olisi omalle kukkarolle se sopiva kilometrejä ajattelin että olisi max. 200tkm

                        Sitten sellainen että aika paljon on ilmoituksia missä ei ole mainittu vakionopeudensäädintä kun sellaisen kuitenkin soisin autossa olevan niin onko mitään hintahaitaria kenelläkään tiedossa mitä sellainen jälkiasennettuna kustantaisi niin jos muuten olisi bueno pirssi tiedossa mutta ko.varuste uupuisi niin ei välttämättä siihen kauppa tyssäisi.

                        Ja jos jollakin on tiedossa sellaista kerrottavaa autosta mitä en nyt tässä osaa kysyä niin kaikki vinkit on tervetulleita.

                        edit: zjaa, tuolla oli kyllä että esson baariin ei tekniikka kysymyksiä mut oli niin sopivasti aihe valmiina täällä...

                        Comment


                         #25
                         Jos ny oikein muistan niin tuossa välissä ei mitään tapahdu, mutta 00-01 tais muuttua kone APX:stä BAM:ksi tai ainakin jossain tossa.

                         Sitten sellainen että aika paljon on ilmoituksia missä ei ole mainittu vakionopeudensäädintä kun sellaisen kuitenkin soisin autossa olevan niin onko mitään hintahaitaria kenelläkään tiedossa mitä sellainen jälkiasennettuna kustantaisi niin jos muuten olisi bueno pirssi tiedossa mutta ko.varuste uupuisi niin ei välttämättä siihen kauppa tyssäisi.
                         Alle satasella tuosta selviää, toki vaatii että jonkin verran jakari pysyy kädessä...

                         Nelivedon toimintaa kannattaa yrittää päästä testaan jonnekkin hiekka-alueelle, kun sen korjaaminen yleensä maksaa sen tuhatlappusen.

                         Comment


                         • #26
                          Tuosta päästäänkin seuraavaan kysymukseen että mitä eroa on APX:llä ja BAM:lla?

                          Tosiaan neliveto olisi hyvä testata jossakin.
                          Onneksi ei toi vakkari olisi ton kalliimpi "remontti"

                          Comment


                           #27
                           Tehollisesti samat, mutta jos muisti oikein pelaa:
                           APX-perus vanhanliiton 1.8t, mutta vahvemmalla alakerralla kuin BAM

                           BAM-"moderninpi" 1.8t, laajakaista lambda ja EGT:tä jne...

                           taitaa olla lastuttaessa tuo BAM parempi, muuta en keksi.
                           Viimeksi muokannut J-M Koopikka; 27.4.2010, 08:02.

                           Comment


                           • #28
                            Jeps, siinäpä vastaus lyhykäisyydessään, kiitoksia tiedoista.
                            Eli se BAM kone on -01 eteenpäin.
                            Siitäpä pääseekin katselemaan autoja ja vertailemaan hintoja että löytyykö kukkarolle sopivaa pirssiä. Virosta olisi tarkoitus auto hommata.

                            Comment


                             #29
                             BAM koneessa on myös muistaakseni muuttuva venttiilin ajotus (vvt) kun taas APX ei tuota ole.
                             BAM kone tuli -01 vuonna ja on ns. modernimpi kuin APX kuten Kööpikkä sanoi.

                             Vakkarin laitto liikkessä makso n.300 ? kun mulle sen laittovat ja on ehdoton varuste matka ajossa

                             Comment


                             • #30
                              2000 valmistetussa ja 2001 käyttöön otetussa omassa etuvetoisessa on APP moottori, siis 132kw versio. Vuonna 2000 ei ollut vielä check engine valoa mittaristossa, 2001 se jo on.

                              Comment

                              Working...
                              X