Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6:sta (C5) ostamassa

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...g-dieselit-faq

  Comment


   Isällä on -04 3BG BAU 4motion tippi 460tkm ja pelaa hienosti. Öljypohjien tiivisteet on laitettu uusiksi, juuri mitään muuta ei moottorille ole tehty 120tkm aikana muuta kuin suodattimia ja öljyjä vaihdeltu. Tyyppivikana näissä on öljyvuodot, pahin juuri nämä öljypohjien vuodot. Yleensä ylempi vuotaa ja on aika perseestä vaihtaa. Öljynjäähdyttimen tiiviste myös tapaa vuotaa mutta on paljon helpompi vaihtaa. Alle 7 litran tuollakin pääsee helposti maantiellä. Pienin tainnut olla 6.4 litraa.

   Comment


   • Audi A6 3.0 V6 Avant Quattro vm. 2002 (ensirek. 12-2001)
    Onko tässä vehkeessä jakohihna vai jakoketju.

    Comment


     Koko C5-mallisarjan moottorit ovat hihnalla paitsi A6 Allroad 4.2 bensa V8 joka on ketjulla.

     Comment


     • Moikka.

      Hakusessa olisi A6 (01-05) automaatti farkku bensa, 270t - 300tkm Olisko hyviä vinkkejä mitä pitää ottaa huomioon auton oston yhteydessä ja tai mitä huolto / osan vaihtoja voi tämän ikäisissä ja KM määrissä tulla vastaan.

      katselin vaan nettiautosta, että osa on todella siistin näköisiä km ja vuosilukuun nähden.

      Osaisitteko auttoo käytetyn auton ostajaa.

      kiitos!
      Viimeksi muokannut Killeri; 20.7.2021, 17:09. Perustelu: Otsikko ei ole osa viestiä.

      Comment


       Nuohan nyt on jo sitä ikäluokkaa että ihan mikä vaan voi hajota ihan milloin vain. Akkukaukalon tulvimisen ja muutaman muun paikan vesivuodot sisätiloihin on aika yleisiä ja siitä seuraa kaikenlaista elektroniikkahäröä, oven lukkojen ja ikkunoiden ym kanssa. Päällepäinhän nämä voi olla melko siistejä mutta pyöränkoteloissa, alustassa, farkun takaluukussa ja alempien ovilistojen alla on 99.9% varmuudella jo melko karkiat karkelot ruostepeikolla.
       Viimeksi muokannut Killeri; 20.7.2021, 14:03. Perustelu: Aiheet yhdistetty, kiitos vinkistä!

       Comment


        Hintaluokka alkaa olla C5 korissa sellainen et auton ostaja etsii edukasta kulkupeliä.Kun pitää nyrkkisääntönä et unohtaa turbokoneet, automaatit ja nelivedot niin pääsee aika monesta murheesta eroon. Eli valitse V6 ja manuaalina niin ei tule koneen kanssa ongelmia. Ruoste näitä alkaa jo vaivata, oven alareunat ja lokasuojat menee ensin + farkun takaluukku. Etulokasuojat on 135e maalattuna kotiovelle. Sähköikkunat ja lukot menee kaikissa rikki mutta halpoja korjata.Ei näihin oikeestaan mikään ole kallista jos työkalut pysyy käsissä. Jakopää remontti osat on varmaan se kallein setti, n.300e pelkät osat V6 koneeseen.

        Comment


         Nelivetoa on ihan turha vältellä.

         Comment


          Juu, mitään teknistä syytä ei ole välttää nelivetoa. Hintaa se quattroteksti tosin nostaa C5-korisessakin vielä lähemmäs 1000€.

          Comment


           Nooh, minun ymmärryksen mukaan siel on korjattavia kohteita kardaanin osat, pyöränripustuksen ylimääräiset osat, perän öljynvaihdot/vuodot, ja vetoakseleita lisää. Jos meinaa tollasen 1000e hintaluokkaa maksavan auton ostaa niin ei niihin korjauksiin viitti kovin paljoo rahaa upottaa.Noissa hintaluokissa kun yleensä on aina muutenkin kaikkea "pientä". Joo, ei osat välttämättä ole kalliita mut oman aikansa ottaa se rassaaminenkin. Harrasteautoja nää kuitenkin tuppaa olemaan enemmän tai vähemmän. Ehkä ei kuitenkaan kannata alkaa väittelemään nelivedosta, ne ostaa jotka tuntee tarvitsevansa ja loput ajaa ilman.

           Comment


            Audin voimansiirto on perinteisesti sen verran lujaa tekoa että ei niitä nyt aivan alvariinsa tarvi olla vaihtamassa. En muista yhteenkään nelikkoon vaihtaneeni koskaan takavetareita ja kardaanin tuen vissiin kerran. On tietenkin totta että siellä on enemmän mahdollisisa korjattavia ja huoltoja vaativia kohteita kuin etuvetoisessa mutta jos tuollaisia alkaa pelkäämään niin sitten kannattaa jo lähtöjään valita vaikka saman ikäinen Golf jossa huoltokulut putoaa sitten heti kymmenesosaan kun ei ole monivarsituentaa pyöränripustuksissa ja kaikki muukin on muutenkin yksinkertaisempaa ja halvempaa.

            Kategorisesti on vaan vähän pöhköä minusta neuvoa välttämään nelivetoa kun se on kaiken pienin riski jos puhutaan 20 vuotta vanhasta C5 korisesta A6:sta joissa on yleisiä esim. kaikki mahdolliset ohjainlaiteviat tai mittaristoviat joita ei pysty itse halvalla korjaamaan tai ennakoivalla huollolla estämään.

            Comment


             Jos C5 quattrosta nyt hakemalla hakee jotain negatiivista, niin polttoaineen kulutus tuppaa olemaan vähän isompi ja toinen on takapyörien ohajuskulmien säädöt, jotka useimmiten on niin jumissa, että nelipyöräsuuntaus jää etupyörien aurauksen säätämiseksi. Olen myös joutunut remontoimaan kardaanin tukilaakerin, samalla vaihtui myös ristinivel. Ei ole mitenkään kallis remontti, vähän töisevä kyllä. Voimansiirto ei ainakaan toistaiseksi ole mistään vuotanut öljyä ulos. V6 moottoriakaan ei kannata liikaa pelätä, mukava moottori noin ylipäätään joko ahdettuna tai ilman. Venttiilikopan tiivisteet tahtoo alkaa jossain kohtaa vuotamaan, samoin huohotus- ja alipainejärjestelmän letkut ja muut hilppeet alkaa pykimään myös. Mutta nekään ei ole kalliita korjata.

             Comment


             • Alkuperäinen kirjoittaja vV8m5 Näytä viesti
              Nuohan nyt on jo sitä ikäluokkaa että ihan mikä vaan voi hajota ihan milloin vain. Akkukaukalon tulvimisen ja muutaman muun paikan vesivuodot sisätiloihin on aika yleisiä ja siitä seuraa kaikenlaista elektroniikkahäröä, oven lukkojen ja ikkunoiden ym kanssa. Päällepäinhän nämä voi olla melko siistejä mutta pyöränkoteloissa, alustassa, farkun takaluukussa ja alempien ovilistojen alla on 99.9% varmuudella jo melko karkiat karkelot ruostepeikolla.
              Juu siis varmasti tulee vastaan pieniä vikoja joita voi sitte huoltaa / huollattaa. Mutta ajatus olisin ettei heti tarvitsisi auton hinnan verran lyödä huoltoon rahaa vaan että sillä pääsisi vuosia eteenpäin sellasella noin 200-500€ huolto rahalla / vuosi. Mutta hyviä vinkkejä ja neuvoja Kiitos jo tästä!

              Comment


              • Osaako porukka sanoa hyviä ja luotettavia AUDI huolto liikkeitä? Ottelin muutamasta autosta Audiin yhteyttä ja sen koommin en ole heistä kuullut. Olisin tiedustellut vikojen korjaushintoja max hinta arvion kera että tietäsin mitä voisin rabattia pyydellä autoa ostettaessa..

               Eli onko porukalla ehdotuksia / suosituksia Helsinki, Vantaa, Espoo akselilla? Toki jos on tosi edukas ni eiköhän auton huoltoon saa sinnekkin vaikka hinaamalla :D

               Comment


                Laaja keskustelu asiasta tässä: https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...n-audi-huollot

                Comment

                Working...
                X