Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

TÄRKEÄÄ: Foorumin päivitys / käyttäjäkatko 24.5. - 26.5.2019

Collapse
Tämä on kiinnitetty aihe.
X
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  TÄRKEÄÄ: Foorumin päivitys / käyttäjäkatko 24.5. - 26.5.2019

  Tervehdys kerhon web-/somettelutoimintojen puolelta. Allekirjoittanut pyörii näiden asioiden kimpussa nyt yhä aktiivisemmin tämän vuoden alkupuolesta lähtien ja nyt olisi foorumin puolella myös uudistamisen paikkaa.

  Keskustelufoorumin päivitys on ollut vuosien varrella puheessa monessa kohtaa ja asia alkaa realisoitua. Foorumia ajetaan tällähetkellä pitkälti yli 10 vuotta vanhalla platalla ja tämän vuoksi muutokset alkavat olla väistämättömiä. Foorumi tullaan siis päivittämään nykyisen alustan uusimpaan versioon. Taustalla tehdään myös muita suurempia asioita ja muunmuassa SSL otetaan vihdoin käyttöön.

  Tästä johtuen foorumi on poissa käytöstä tulevana viikonloppuna alkaen perjantaina 24.5.2019. n. klo 18:00. Tiedotan tarkemmasta ajasta vielä erikseen. Pyrkimys on, että foorumi on käyttökunnossa sunnuntai-iltaan mennessä.

  Versiomuutoksen myötä foorumin ulkoasu muuttuu erilaiseen suuntaan, mutta käytännössä toiminnallisuudet ovat hyvin pitkälti samat kuin nykyisessäkin. Toiminnot kuitenkin löytyvät osittain hieman eri paikasta ja tämä varmasti aluksi hieman opetteluttaa. :-) Päivityksen ei ole kuitenkaan missään nimessä tarkoitus tehdä käyttäjille hallaa ja mahdollisia tulevia kommervenkkejä pyritään korjaamaan mahdollisuuksien mukaan parempaan suuntaan kun niitä havaitaan. Toivoisinkin käyttäjiltä jo valmiiksi kärsivällisyyttä asian suhteen. Tuleva foorumiversio on myös mobiiliin skaalautuva, joten mobiilisti käyttäessä pääsee jatkossa vähemmällä pinchauksella.

  Muistakaa siis ottaa tulevalle viikonlopulle tulevien autonropausremonttien ohjeistukset talteen vaikka kuvankaappauksina. :-)

  Pahimpiin foorumivieroitusoireisiin saa lääkettä päivityksen ajaksi kerhon muista kanavista. Käykää muutenkin ottamassa haltuun, jos ei vielä ole:

  - Audifinns Facebook-ryhmä (https://www.facebook.com/groups/7416312406/)
  - Kerhon Facebook (https://www.facebook.com/audiclubfinland/)
  - Kerhon Youtube (https://www.youtube.com/audiclubfinland)
  - Kerhon Instagram (https://www.instagram.com/audiclubfinland/)
  - Kerhon Twitter (https://twitter.com/audifinns)
  - Kerhon kuvagalleria (https://acf.kuvat.fi/kuvat/)

  Mikäli on kysyttävää, aatoksia tai muuta asiaan jollain tapaa liittyvää niin tähän lankaan voi laitella.
  Viimeksi muokannut juuhok; 20.5.2019, 17:15.

 • #2
  Eli vBullettin 5 tulee?

  P.S. Oispa Xenforoo

  Comment


   #3
   Kyllä - vBulletin 5 siis tulossa.

   Comment


    #4
    Katko alkaa suunnitellusti tänään n. klo 18:00 maissa. Koko sivusto on alhaalla katkoksen ajan.
    Viimeksi muokannut juuhok; 24.5.2019, 13:56.

    Comment


     #5
     No niin hommat alkaa olla uuden osalta pystyssä. Hommaa riittää varmasti tästä eteenpäin lisää ja kuten kirjoittelinkin tuolla aloitusviestissä niin toivon käyttäjiltä kärsivällisyyttä. Uuteen totuttelu ottaa yleensä aikansa.

     Pyytäisin käyttäjiä raportoimaan tähän ketjuun kun ilmenee jotain kummallisuuksia tai muuta. Käännöksien osalta on vielä parantamisen varaa ja englanninkielisiä fraaseja suomennellaan sitä mukaa kun niitä tulee vastaan.

     Tässä muutama käytännön juttu

     Vanha yksityisviestit -osio on korvautunut tuollaisella "viestikeskuksella". Sinne tulee siis ilmoituksia myös mikäli seuraamiisi aiheisiin yms. tulee vastauksia. Sinne tulee myös ilmoitus jos joku tägää sinut. Toimii @-merkki käyttäen. juuhok . Tässä on siis hieman enemmän yhteisöllisiä ominaisuuksia.


     Langan viimeisimpäään viestiin pääsee tuolta reunasta olevasta väkäsestä.

     Click image for larger version

Name:	Näyttökuva 2019-5-26 kello 12.28.50.png
Views:	1481
Size:	84,5 Kt
ID:	1851322

     Jos haluat päästä katsomaan kunkin ketjun sinulle lukemattomat viestit, paina aiheen vieressä olevaa sinistä nuolinappia.

     Click image for larger version

Name:	Näyttökuva 2019-5-26 kello 12.31.55.png
Views:	1405
Size:	16,2 Kt
ID:	1851323
     Uudet lukemattomat foorumiviestit osioon pääset yläpalkista "uudet viestit" napista ja aiheita voi tarvittaessa merkitä luetuksi sivun alareunasta.

     Click image for larger version

Name:	Näyttökuva 2019-5-26 kello 12.33.44.png
Views:	1440
Size:	110,7 Kt
ID:	1851324

     Comment


      #6
      Nuo aihealueet näkyy turhaan, minne ei ole oikeuksia päästä. Eli niitä voisi karsia pois näkyvistä, jos ei ole oikeus päästä sisään. Näkee kuitenkin aina ketjujen otsikot.

      Poistetut viestit näkyy nyt ilmeisesti kaikille, eikä vain postaajalle itselleen+ modeille.

      Comment


       #7
       Merkitse kaikki alueet luetuiksi valinta on vain etusivulla alhaalla. Saisiko sen myös tuonne yläpalkkiin uudet viestit viereen, vasemmalle puolelle.

       Comment


        #8
        Viestiotsikoista ei pääse enää viimeiselle sivulle viimeiseen viestiin suoraan.

        edit: itseasiassa pääsee, muuta logo oli niin pieni, ettei sitä heti huomannut. Vanhassa oli sivunumerot viestiotsikossa.

        Comment


         #9
         Se on treadilistauksen puolella, eli ennen kun klikkaat sisään ketjuun.

         Comment


          #10
          Kuvia ei pysty selaamaan eteen/taaksepäin. Eli siis kun viestiin on liitetty useampi kuva ja avaat jonkun niistä, ei kuvia pysty selaamaan muuta kuin palaamalla takaisinpäin ja valitsemalla uuden kuvan.

          Comment


           #11
           Keskustelulangan alareunasta eli lähinnä viimeisintä viestiä ei taida enää päästä takaisin viestiketjuihin.

           Comment


            #12
            Eikö tässäkään versiossa ole "Näytä edellisen käyntisi jälkeen kirjoitetut viestit" ja "Näytä uudet vastaukset viesteihin johon olet kirjoittanut" toimintoja?

            Comment


             #13
             Näköjään sähköiset rivit ovat ilmaisia kun nyt saa pienellä läppärillä scrollata kun erkki dyyniä ylös tarpoessa. => linefeedia tulee ihan hitosti näin muutamankin vastauksen osalle. Osasinkohan mie selittää tän oikein? Johtuu ilmeisesti osaksi tuosta käyttäjätiedon cellistä joka menee kovin korkeaksi ja luo siksi hirveästi tyhjää oikeanpuoleiseen soluun. Lisäksi käyttäjätiedotkin on vasemmassa sarakkeessa keskitetty soluun - eikö ne nyt voisi olla ihan left-alignmentilla? Nyt ajatusta vähän miten sivun saa tiiviimmäksi.

             Muutenhan tämä näyttää about selkeältä. Pääseekö personoimaan värejä, on liian kirkkaat miulle?

             Comment


             • #14
              Tumma/night teema olisi kyllä hyvä.
              Viimeksi muokannut okkim; 26.5.2019, 19:06. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

              Comment


               #15
               Tuo viestikeskus toimii huonosti ja siinä on joku bugi. Se löysi ikivanhat lähetetyt viestit ja vaikka valitsee All -> Delete ei se niitä tuhoa oikein kun on monta sivullista viestejä. Ei tuhoa edes sitä sivullista vaan pitää käydä hyppimässä eri paikoissa että vähän päivittyy. Sain kolme sivullista tuhottua n. 20 kokeilun jälkeen.

               Comment


                #16
                Komppaan. Jotain 2009 vuotisia viestejä löytyy lähetetyistä. Nyt pitää ihmetellä ihan ääneen että miksi niitä ylipäätään on hillottu 10 vuotta sen jälkeen kun käyttäjä on ne poistanut? Olen käsittänyt että viestimäärän rajoitukset viestilaatikossa johtuu lähinnä postilaatikoiden vaatimasta tilasta mutta saman määrän tilaahan ne palvelimelta vie jos ne on jossain piilobackupissa olemassa ikuisesti? Sama kai olisi poistaa se 500 viestin katto kokonaan jos näin on.

                Jotain tässä leiskassakin on ihmeellistä. En osaa alan teknistä termistöä niin kuvailen omin sanoin. Aiemmin tällä tietokoneen firefoxilla selaten forumin sivu täytti sivusuunnassa koko ikkunan. Nyt on varsinainen sisältö keskellä ja sivuilla puolet ikkunasta tyhjää taustaa. Jos painaa Ctrl-plus tarpeeksi monta kertaa niin sivu täyttää koko ikkunan mutta tekstistä tulee niin suurta että tarvii viedä tuoli kauemmaksi pöydästä että pystyy koko lauseen lukemaan päätä kääntämättä.
                Attached Files
                Viimeksi muokannut hopsis; 26.5.2019, 16:36.

                Comment


                 #17
                 2007 oli vanhimmat lähetetyt viestit :D

                 Itsekin kaipaisin tummempaa väriteemaa kyllä.

                 Comment


                  #18
                  Kiitos tähän mennessä tulleista viesteistä/palautteista.
                  Käyn nämä läpi ja otan kantaa kunhan tässä rumbassa hieman kiire hellittää.

                  Vanha alusta oli tosiaan jo pitkän matkaa ylivuotinen ja jos siellä on ollut esim. noiden yksityisviestien poistoon liittyen jotain bugeja niin ne on tietokannan tuonnissa tulleet mukanaan. Sen kummempaa mystiikkaa ei taustalla pitäisi olla.

                  Comment


                   #19
                   Juu, ei piiskata vapaaehtoistyöntekijää. :-)

                   Comment


                    #20
                    Yksityisviestit eivät ilmeisesti toimi enää tapatalkissa?

                    Comment


                     #21
                     Näyttäähän tää kuitenkin paremmalta kuin vanha. :)

                     -En kauheen tarkkaan mobiililla vielä kokeillut, mutta ainakin työpöytäversiossa on sivun alalaidassa "YLÖS"-nappi, nappi vois liikkua sivun mukana jotta olisi aina painettavissa.
                     -Kun klikkaa ketjun uusimpaan lukemattomaan viestiin niin sivu skrollaa sinne alas uusimpaan, "animaatio" mielestäni turha, voisi hypätä suoraan
                     -Jos ei huomaa ketjulistauksesta painaa sitä sinistä nuolta että pääsee uusimpaan lukemattomaan niin pääseekö itse ketjusta enää mistään uusimpaan lukemattomaan?
                     -Liitettyä kuvaa kun klikkaa (esim. toi Hopsiksen) niin se aukeaa uudeksi sivuksi, en ainakaan löytänyt mitään rastia mistä sen saisi suljettua, pitää siis mennä edelliselle sivulle että pääsee takaisin itse ketjuun

                     Comment


                      #22
                      Alkuperäinen kirjoittaja Lipponen Näytä viesti
                      Keskustelulangan alareunasta eli lähinnä viimeisintä viestiä ei taida enää päästä takaisin viestiketjuihin.
                      Tama olisi kylla tarkea saada toimimaan kuten vanhassa, nyt joutuu klikkaamaan Palaa ylareunaan-nappia ja sitten menemaan esim Esson baariin.

                      Muuten samoilla linjoilla kun muut, kuvien selaus puuttuu ja ulkoasua olisi kiva saada tummemmaksi.

                      Comment


                       #23
                       Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                       Jotain tässä leiskassakin on ihmeellistä. En osaa alan teknistä termistöä niin kuvailen omin sanoin. Aiemmin tällä tietokoneen firefoxilla selaten forumin sivu täytti sivusuunnassa koko ikkunan. Nyt on varsinainen sisältö keskellä ja sivuilla puolet ikkunasta tyhjää taustaa. Jos painaa Ctrl-plus tarpeeksi monta kertaa niin sivu täyttää koko ikkunan mutta tekstistä tulee niin suurta että tarvii viedä tuoli kauemmaksi pöydästä että pystyy koko lauseen lukemaan päätä kääntämättä.
                       Tää on sitä uutta ja hienoa missä "sama sivu toimii kaikissa laitteissa samalla tavalla" - huonosti. Uusi leiska toimii iPadilla ihan hyvin, jos unohdetaan se, että otsikoita mahtuu kerralla näkymään ehkä 60% siitä mitä vanhassa leiskassa.

                       4K-monitorilla selain fullscreenillä näyttää kans aika hassulta, naapurifoorumi toimii vähän paremmin. Jos tuo on loogisesti toimivin ratkaisu, myös sanomalehdet pitäisi toimittaa wc-paperille printattuna sen sijaan että sen voi levittää pöydälle.


                       Click image for larger version

Name:	Photo 26-05-2019, 20.17.09.jpg
Views:	1667
Size:	93,1 Kt
ID:	1851397Click image for larger version

Name:	Photo 26-05-2019, 20.18.14.jpg
Views:	1639
Size:	126,6 Kt
ID:	1851396

                       Foorumien päivityksissä järjestään ole mitään muuta valittamista mulla ollut paitsi käyttöliittymä (teksti, rivivälit, ikonit) muuttuu koko ajan isommaksi ja ISOMMAKSI ja I S O M M A K S I jotta kaikenmaailman tahmatassut intiassa voi käyttää niitä markan älypuhelimiaan. Tätä tahtia sivut kohta optimoidaan käytettäväksi 55" kosketusnäytöllä kämmenen kokoisilla riveillä ja siitähän me tykätään kun pitäisi löytää tietoa vanhalla läppärillä autotallin nurkassa.

                       Comment


                        #24
                        Melkoisen monta riviä kaikkea bannereita, headereitä, nappeja ja otsikoita ylhäältä katsottuna ennen kuin varsinanen viesti näkyy. 1920x1080 näytöllä joutuu käytännössä vierittämään heti alaspäin kun ekasta viestistä ei näe kuin kolme-neljä riviä. Tämä teema varmaan viilataan ajan myötä.

                        Sama koskee leveyttä. Vähän turhan paljon on tyhjää tilaa viestien sivuilla em. koon näytöllä.

                        Comment


                         #25
                         Sellaisen bugin huomasin että kaikkia lähetettyjä viestejä ei saa poistettua. Näyttää siltä että niitä on neljä sivullista, mutta jos menen jollekin muulle kuin ekalle sivulle niin se on tyhjä. Ihan aluksi sivuja oli 20 (vuodelta 2005 eka), ja sain poistettua niitä 16 sivullista.

                         Sitten yksi parannustoive, tuo pikkuinen threadin alussa oleva uusien viestien kuvake pitäisi olla suurempi että siihen osuu helpommin.

                         Comment


                          #26
                          Mielestäni teksti menee todella hankalasti luettavaksi, jos rivit ovat kovin pitkiä. Siksi siinä, että tekstiosio skaalautuu koko selainikkunan levyiseksi, ei ole luettavuuden kannalta järkeä. Sinänsähän ulkoasua pystyy nykyään esim. styluksella tai vastaavalla selain-lisäosalla suht helposti muokkaamaan oman maun mukaan.
                          Viimeksi muokannut Ihmemies; 26.5.2019, 21:25.

                          Comment


                           #27
                           Ihan hyvin sitä tekstiä sai luettua vanhalla versiolla. Jos tää on tulevaisuutta että perus tietokoneen näytöllä joutuu kikkaileen selaimen lisäosilla ni kyllä huonoo on. Kai tää on vaan joku bugi ja skaalaus kunnon 1440p ja 4k resoille on teknisesti toteutettavissa.

                           Comment


                            #28
                            Luulis täältäkin tuo skaalaus löytyvän, ainakin käyttämäni SMF-pohjaset foorumit skaalautuu kännykästä isoihin näyttöihin asti reunasta reunaan.

                            Comment


                             #29
                             Ei se ole bugi, vaan ikiaikainen taistelu Oikean ja Väärän tavan välillä nettisivujen sovittamisesta selainikkunaan. Toiset kannattavat lyhyempiä rivejä, toiset haluavat että tekstirivit ovat niin pitkiä kuin ikkuna antaa myöten.

                             Sinänsähän tämä on täysin turhaa askartelua säätää jonkun nettisivun ulkonäköä oman makunsa mukaan, etenkin kun yleensä seuraavana päivänä ne itsetehdyt säädöt eivät enää toimi.

                             Comment


                              #30
                              Miksi käyttäjät ei saa itse päättää siitä mikä on kullekin hyvä? Mun jokaisella windows läppärillä ja pöytäkoneella saan selaimen kyllä sovitettua portaattomasti haluamani kokoiseksi ikkunaksi jos tarvitsen kapeampia tekstirivejä. Tää on selkeesti joku mäkki- tai linuksmaailman rajoite jonka mukaan sivut pitää tehdä kiinteällä leveydellä? ;)

                              Jos sisältö on pakotettu maksimissaan 1024 leveyspikselille sopivaksi, yksinkertaisimmat kuvatkin on jo leveämpiä. Vanhalla foorumilla kuvat skaalautu selaimen leveyden mukaan - isot kuvat oli tosi isoja selain fullscreenillä ja hyviä katsoa ja kun piti selainta ikkunassa, kuvat skaalautu sen mukaan pienemmäksi. Saa nähdä miten ne täällä toimii, en ole vielä jaksanut kaivaa vanhoja ketjuja kuvien perässä.

                              edittiä: tuota viestiketjujen listaa saisi tiivistettyä varmaan kolmanneksella jos siitä ottaisi sen "x tykkäystä" tekstin pois, varsinkin jos itse toiminto ei ole täällä käytössä?
                              Muuten sen kyllä mun puolesta voisi ottaa käyttöön, virtuaalinen selkääntaputtelu on ihan kivaa vaikka ei aina olisikaan kehumisviestin arvoista sanottavaa. Ei niitä tarvii etusivulla näyttää siltikään.
                              Viimeksi muokannut Toni_; 26.5.2019, 22:12.

                              Comment

                              Working...
                              X