Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi 100 Coupe S Suomessa

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Audi 100 Coupe S Suomessa

  Kiinnostaisi tietää Coupe ässien Suomen tilanne. Ilmeisesti näitä ainakin muutama Suomesta löytyy, mutta ei kovin montaa. Olen alkanut haikailemaan harraste-Audia tuon käyttölötköni rinnalle ja Coupe S olisi jo sen näköinen ja ikäinen, että alkaisi kiinnostaa. Koskaan en ole tienpäällä tuollaista nähnyt.

  Saksasta ja muualta Keski-Euroopasta näitä ilmeisesti löytyy ihan kohtuullinen määrä. Hintahaarukka liikkuu 500 euron projekteista 8000 euron täydellisiin kohteisiin. Liikennekuntoisia löysin googlettamalla jopa 1000-2000 e hintaisena. Mikäli Suomesta ei löydy sopivaa projektia, alan harkitsemaan tuontiautoa.

  -80 luvun koupet ei oikein jaksa innostaa. Ennemmin tuollaisen museoikäisen vehkeen kanssa käteni sotkisin. Mikäli jossain jollain on Suomessa tällaista tarjolla, olisin kiinnostunut tietämään lisää.

  Jospa joku viisaampi osaisi kertoa näistä, kuinka paljon niitä maassa liikkuu ja minkä hintaisia ne ovat. Mikäli Suomentuonnin historiasta jotain tietää niin sekin olisi extraa.

 • #2
  Jämsässä 80-luvun puolivälissä eräs isä osti pojalleen ko kulkineen ekaksi autoksi. Se oli todella hyvässä kunnossa, väriltään muistaakseni valkonen. Ja uskon että kulkeutui eteenpäin ihan kohtuukuntoisena.

  Rekkarinumeroa en muista, enkä edes sitä oliko siinä mustat kilvet. Kaverin nimen kyllä, siitä nyt ei taida paljoa apua olla.

  Comment


  • #3
   Kyllä tuollainen peli löytyy, ollut jo 17v. ja alkuperäisrekisterissä vieläkin. Väri on metalli tummanpunainen ja vm. 1974. On siis alkuperäinen Suomi-auto ja yksi niistä noin alle parista kymmenestä virallisesti maahantuoduista yksilöistä. Yksilöitä rekisterissä on kuitenkin huomattavasti vähemmän ja ehkä projekteja jossain ladoissa löytyy, mutta harvinaisuuksia nämä ovat eurooppaa myöten ja arvo nousee vuosi vuodelta. Ota yhteyttä, jos vaikka luopuisinkin omastani.

   Comment


    #4
    100 coupe S

    Jossain vaiheessa noita kartoitimme Ari Hellstenin kanssa. Muutaman vuoden aikana 90-luvun lopussa pääsimme päätelmissämme seuraavaan lopputulokseen:

    -mahantuojan kautta tullut 6 tai10 kpl, molemmat saattavat olla oikein
    -muuttoautoina tullut n. toinen mokoma, loppujen lopuksi päädyimme jostain syystä 18 tuotuun yksilöön.
    -jäljellä niitä oli alle 10 rekisterissä.

    Tuon jälkeen toin omani v. 2000 (valkoinen, kuva näkyy kerhon sivuilla) josta luovuin vuosi sitten. Auton meni harrastajakotiin Tampereelle. Se oli tietojeni mukaan ainoa automaattivaihteinen maassamme.

    Noiden satasten pahin vitsaus on 70-luvun hengen mukaisesti ruoste. Takalokasuojan kaaria ei saa mistään, ne ovat erilaiset kuin sedanissa. Takapuskuri on myös omansa, niitäkään ei taida löytyä kuin Audin museo-osista. Makoi 1500 dem v. 2000.

    Ajettavuudeltaan se jäi 100 GL sedanille selvästi. Auto maksoi muistaakseni tuplat tai enemmänkin verrattuna sedaniin. Varustelu oli sama, tekniikka sama kuin GL -mallissa, suorituskyky sama mutta erinomaisen kauniin korin vastapainoksi alusta oli viritetty päin honkia.

    Osien saatavuus alkaa olla ongelma, varminta on ostaa hyvä yksilö ja toinen halvempi osiksi. Helposti kalliimmasta yksilöstä tuleekin edullisempi vaihtoehto kuin halvasta. Muistakseni saksassakaan ei ole noita kuin muutama sata jäljellä ja hinnat todellakin nousussa.

    Comment


    • #5
     Ei tyhymä löydä valkoista Coupe ässää kerhon sivuilta. Voitko opastaa?

     Comment


      #6
      paina etusivulla päivitystä kunnes näkyy

      Comment


      • #7
       Onko tuo spoikka tuossa edessä alkuperäinen, vai joku rakennettu?

       Näytti olevan tuolla sivustolla useammassakin kupeessa tuollainen tötterö puskurin alla.

       Comment


        #8
        Joku rakennelma tuo on. Ei mielestäni oikein sovi kasarispoilerit linjakkaaseen Coupe ässään.

        Comment

        Working...
        X