Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

E-tron latausyksikkö?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • E-tron latausyksikkö?

  Lokakuussa on tulossa Q7 E-tron pihaan ja tartteisi alkaa katselemaan latausyksikköä. Huomasin jo että suomen ja saksan hinnoissa on eroa, Saksasta saa saman laturin kotiintoimitettuna aika paljon halvemmalla. Toki haluaisin suosia suomenliikkeitä, olisi helpompi toimia ongelmatilanteissa jos niitä tulee.

  Onko kellään hajua mikä on markkinoiden paras/luotettavin laturi ?
  Keba p20 katsoin että olisi pieni ja sopiva.

  Ilmeisesti hyvä hommata myös erillinen vikavirtasuojain laitteelle ?

  Hyvä kun noista ei mitään tietoa mutta tässähän se tieto kasvaa kun lueskelee netistä.

 • #2
  Minkälainen mötikkä auton mukana tulee?

  Comment


  • #3
   Auton mukana tulee kaksi erillaista latauspiuhaa eli piuha type2 jolla saa ladattua latausasemilla (2,5h/täyteen) ja sitten audin oma piuha jolla voi ladata ihan normitöpselistä (8,5h/täyteen).

   Kotilatausyksikön jos semmoisen haluaa joutuu ostamaan erikseen ja semmoista juuri olen hankkimassa / ostin jo suomalaisesta liikkeestä kun sain hieman hintaa tingittyä.

   Tulee siis tämmöinen laite: http://kauppa.plugit.fi/pd//latausla...orasialla-22kW

   + tuohon vielä vikavirtasuoja erikseen.

   Tuossa ei mukana kiinteää kaapelia koska en halunnut kun perheessä pieniä lapsia ja lataukset voi hoitaa auton mukana tulevalla kaapelilla.

   Keväällä vielä aurinkopaneelit autotallin katolle niin rupee olemaan ihan ok setti.

   Comment


   • #4
    Kysyin huvikseni E-tronin koeajon päätteeksi, mitä maksaa samanlainen latauspiste kuin Audicentereissä on. Eivät osanneet sanoa hintaa mutta jos sellaisen tahtoo niin järkätään. Ei liene mikään ihan halpa :)

    Comment


    • #5
     Audin oma lataus yksikkö maksaa 700eur ja on käytännössä vain muovilaatikko johon audin auton mukana tuleva laturi sopii. on siis tämmöinen:

     http://www.audi4ever.com/v2/blog/det...ron/index.html

     Itsekin kävin koeajolla audi centerissä ja katsoin että latausyksikkö näytti semmoiselta että ei viitsi edes kysyä mitä maksaa :)

     Comment


      #6
      Kysyin toukokuussa tosta latausyksiköstä, liikkeestä kerrottiin vastauksena että heidän seinällä esillä oleva lähemmäs metrin korkea kaappi tulee auton mukana / kuuluu hintaan.
      Kaappi näytti mielestäni lähinnä johdon säilytyskaapilta.

      Tänään mulle soitettiin Plugit Finlandista (plugit.fi) ja kerrottiin että Audi Finland on ostanut heiltä kartoituspalvelun kaikille e-tronin ostajille (sopimus ollut kuulemma voimassa jo pari vuotta eli A3 e-tronin tulosta asti) ja heidän asiantuntijansa tulee katsomaan onko minun "käyttöpaikkani" sähköpistokkeet kunnossa.
      Yleisin vika on kuulemma vikavirtasuojan puute.
      Kartoituksen arvoksi kertoi 400€
      Myyjän olisi kuulemma pitänyt kertoa minulle heti kaupan teon jälkeen tästä palvelusta, soittaja osasi mainita nimeltä automyyjän jolta oli yhteystietoni saanut. Joku ennakkotieto olisi ollut kiva sillä kaveri joutui selittämään aika kauan ennenkuin vakuutuin että ei yritä myydä mulle mitään viherpiiperrysmateriaalia
      Hänen tietonsa mukaan autoni on luovutuskunnossa 16.11

      Viimeksi kun itse kysyin autoni tilasta kerrottiin sen olevan edelleen avoin ja arvioitu tuotantoviikko olisi 45 (7.11 alkava viikko)

      Kovin tuntuu olevan erilaiset tiedot eri myyjillä eri liikkeissä...

      Comment


      • #7
       Kun ajoin A3 E-tronin niin jo silloin sanottiin, että tehdään kartoitus latauspaikasta, jos kaupoille ryhdytään. En muista mainittiinko hinnasta mitään.

       Comment


        #8
        Toisen merkkisen auton latauksen kanssa samaa ihmeteltiin, jäi mokoma ostamatta, kun olisi pitänyt sähkösopimus tehdä isommalle paukuille, ei talvella juur sähkölämmitteistä taloa ladata 22kw ja lämmitetä samalla 35A pääpaukuilla.

        Comment


        • #9
         Ei ollut myyjillä tietoa asiasta kun itsekin tein kaupat autosta huhtikuussa aika heti hinnaston julkistamisen jälkeen ja nyt on luvattu auto minulle vkolla 41 eli lokakuun puoliväli vielä kaupanteko hetkellä lupailtiin syyskuulle toimitus.

         Kaupanteko hetkellä myyjä kertoi että yleislatauskaapeli ei tulisi auton mukana, jota ihmettelin koska saksassa autojen mukana se oli. Latauspaikan kartoituksesta kerrottiin minulle kyllä ja Plugit firma oli aika pian yhteydessä. Homma toimi loistavasti. Audikauppias soitteli sitten jälkeenpäin ja kertoi kaapelin olevankin auton mukana.

         Sen kuulin myös että Q7 E-tron on aluksi latauksen suhteen 2-vaiheinen ja myöhemmin päivittävät latauksen 3-vaiheiseksi. Ilmeisesti tuon voi noihin 2-vaiheisiin autoihin päivittää sitten jälkeen päin (toivottavasti). Tarkoittaa käytännössä että latausaika pienenee. Tuon takia ostin itse latausyksikön joka on 22kw, mutta jonka voi säätää nyt alkuun toimimaan 11kw teholla. Jos siis tuohon lataukseen tulee päivitys niin ei tarvitse kotilatausyksikköä vaihtaa.

         Se metrin audin boxi ei tule auton mukana (olis kiva jos tulisi), sillä hinta suomessa 700eur (audicenter kertoi) saksasta saa 280eur, ja on tosiaan käytännössä autonmukana tulevan laturin säilytyslaatikko.

         Aika paljon joutunut itseopiskelemaan ja tuntuu että oma tietämys on parempi monessa suhteessa kuin autoliikkeellä. Ymmärrettävää toki että menee liikkeilläkin aikaa ennenkuin saavat koulutukset jne. toimimaan.

         Saksan audi sivut hyviä tietolähteitä, plugit firmasta saa latauksesta myös hyvin tietoa.

         Comment


          #10
          Ehkä tyhmä kysymys, mutta kysyn silti: Eikös hitaampi lataus kuormita akkua vähemmän, jolloin akun käyttöikä pisenee? Ja eikös kotona riitä hitaampi lataus, kun on tyypillisesti yön yli aikaa ladata? Reissun päällä sitten tarvitaan mahdollisimman nopeaa pikalatausta.

          Comment


          • #11
           En kyllä tiedä tuosta kuinka nopea lataus rasittaa akustoa.

           Audin takuu akustolle on muistaakseni 5 vuotta.

           Auto varmaankin vaihtuu ennenkuin 5 vuotta tulee täyteen :).

           Plugitilta pitää kysyä tuosta lataustehon vaikutuksesta akuston kuntoon.

           Comment


            #12
            Jos saat vastauksen niin kirjalle tänne ylös. Tuo on arvokasta tietoa sitten kun noita aletaan 5-10 vuotiaina käytettynä ostaa.

            Tuleeko siis "hitaasti ladattu" lausahduksesta sama myyntipuhe kuin "ajettu matka-ajoa" on nykyään.

            Comment


            • #13
             Kyllä se ainakin tähän asti on akkuteknologiassa pitänyt paikkansa että mitä hitaammin virtaa liikuttaa suuntaan tai toiseen, sitä pidemmäksi aikaa sitä myös riittää. Tuskimpa ovat keksineet mitään huoneenlämmössä toimivaa suprajohdetta. Hidas lataus ja hidas ulosotto takaavat pitkän eliniän.

             Comment


             • #14
              Ei pitäisi vaikuttaa akuston kestoon latausteho kun ei ole mikään pikalaturi kyseessä. Kysyin Plugitilta ja asiantunteva vastaus tuli. Nuo laturit tyyppiä ace (toivonmukaan muistan oikein).

              Q7 e-tron ottaa vastaan 2x16A 7,2kw teholla vaikka latausyksikkö olisi 22kw:n laite auto itse säätää vastaanotettavan virran.

              Meinaan tuon Keba P20 liittää 3x16A 22kw tehoille autotallin kupeeseen, auto ottaa vastaan vain sen 7,2kw, mutta on valmiina jos vaikka tulee joskus päivitys autoon tms.

              Audi maahantuojalta saan myöhemmin myös lisää tietoa samaan asiaan, laitan tänne kun sen saan. Maahantuojakin jo kommentoi että suosittelee kotiin erillistä latausyksikköä ja autonmukana tuleva laturi 8,5h täyteen on tarkoitettu tilanteisiin joissa muunlaista laturia ei ole.
              Viimeksi muokannut kose71; 21.7.2016, 12:47.

              Comment


              • #15
               Audin maahantuonnista samanlainen vastaus eli latausyksikön nopeudella ei vaikutusta akun kestoon/kuntoon. Auto ns. älykäs eli ottaa vastaan vain sen energian minkä pystyy käsittelemään. Kertoivat että pikalaturikaan ei vaikuta tuon vuoksi akun toimintaan.

               Audin takuu akustolle/lataus systeemille 8 vuotta /160 000km.

               Comment


               • #16
                Onko tälläisten pelkällä sähköllä kulkevien autojen akustojen hinnoista mitään havaintoa ?
                Kiinnostaisi vertaileva tieto ; esim :
                vuonna 2012 xx€
                vuonna 2013 xy€
                vuonna 2014 yy€

                jne.

                Comment


                • #17
                 Eilen tuli käytyä Audi centerissä niin kuulin että Q7 E-tronin mukana tulee Audin musta "muovilaatikko" johon latausyksikön saa sijoitettua. Eli sama mitä myyvät ilmeisesti 700eur hintaan. Laatikon voi liittää myös voimavirtaan jolloin lataus sen kautta 2,5h, tosin kotona voi tuo 8h latauskin toimia ok.
                 Hankaluus tulee olemaan että reissuun lähtiessä otat aina latausmötikän laatikosta mukaan ,mutta sen kanssa uskon että voi elellä.

                 Pistin sitten Keban laturin holdille ,odottelen auton tuloa ja katson ajan kanssa mikä toimii.

                 Comment


                  #18
                  Onkohan tuosta Kebasta mitään hyötyä muutakuin että sillä voi rajoittaa lataustehoa (käyttöohjeesta näkyy dippikytkimet) ja on siistin näköinen paketti? Jos Audin oma laturi lataa voimavirralla 2,5h niin eikai tuo Keba sen nopeammin lataa? Audin laturiakin varten kannattanee/täytynee asennuttaa vikavirtasuoja voimavirtapistorasiaan mikäli siinä ei sellaista ole.

                  Comment

                  Working...
                  X