Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

2,0TFSi BWE - polttoaineen syöttö sakkaa

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • 2,0TFSi BWE - polttoaineen syöttö sakkaa

  Tässä yritän selvitellä vikaa, kun pojan BWE-koneinen 2,0T (turbotecillä ohjelmoitu, vm.2006) sakkailee polttoaineen syöttöä täyskaasukiihdytyksessä. Jos rampilla lyö pedalin pohjaan, niin pyynnit ja saannit kulkee käsikädessä 3000rpm yläpuolelle, mutta sen jälkeen rail-paineen todellinen arvo alkaa sakkaamaan, eli putoaa pyynnistä ja nousee takaisin pyynteihin ja taas putoaa pyynnistä uudelleen. Tekee sellaista pumppausta aivan kuin paineet karkaisi kiskolta yhtäkkiä. Ja lopulta 4000rpm yläpuolella ei enää jaksa nousta pyynteihin, kunnes auto menee lopulta vikatilaan vikakoodilla "Fuel Rail/System Pressure - Too Low - intermittent".  Polttoainesuodatin on uusittu. Matalapainepuoli on mitattu VCDS:llä ja syöttöpaineet pyörii kiihdytyksessä 5 barin nurkilla (tosin putoaa kovimman vedon kohdalla hitaasti 4 barin tasolle? Korkeapaineen sakkauksen hetkellä ei matalapainepuolella tapahdu mitään muuta selittävää dramaattista. Eli onko tässä tiensä päässä nyt sitten korkeapainepumppu, joka hukkaa paineet täydellä kuormituksella? Jostain luin että ovat moiseen vikaan saaneet parannuksen poraamalla korkeapainepumpun rail-puolen lähtöliittimen kuristimen 0,5mm isommaksi? Kuullostaa kyllä heti hyvin epäilyttävältä....

  Mutta jos tällaiseen 260hp lastutettuun pitää lähteä hankkimaan uutta pumppua, niin riittääkö noille viritehoille perustason Pierburgin/Hitachin OEM-pumput? Vai kannattaako suoraan hankkia nohevampaa ja kyvykkäämpää korvauspumppua, joka olisi tarkoitettu virikäyttöön?

  Ja mitä sanotte kiskossa olevasta paluuvirtausventtiilista (relief valve)? Onko niitä tarvinnut päivitellä tiukemmaksi tällaisissa perusvirityksissä? Korkeapainepuolen pyynnit pyörii 110 barin nurkilla.

  Onko tuollaisesta pumpun sakkaamisesta kenelläkään kokemuksia? Korkeapainepumpun männän kuppi on uusittu ja nokka-akselikin on kunnossa.

  Tässä vielä parit käppyrät:
  http://www.gosse.fi/files/Sieppaa.JPG
  Keltainen/valkoinen = korkeapainepumpun pyynti ja saanti
  Punainen/vihreä = Turboahtimen paineet, pyynti ja saanti

  http://www.gosse.fi/files/Sieppaa1.JPG
  Keltainen/valkoinen = korkeapainepumpun pyynti ja saanti
  Punainen = Moottorin kierrokset
  Vihreä = polttoainelinjaston LOW-pressure paine.

  Kysymys: Tilaanko uuden korkeapainepumpun?
  Viimeksi muokannut Akseli; 16.11.2020, 11:19.

 • #2
  Voisko olla relief valve rikki? Käppyröistä kun kattoo niin päästäis paineet pihalle aina välillä, pumppu näyttäis kuitenkin nostavan paineet pyydetylle tasolle varsin nopeasti. Se venttiili ois kuitenkin halvin vaihtaa ja jos ei meinaa enempää viritellä ei sinne kannata vaihtaa suuremman paineen kestävää, esim rs4 140bar, vakiona 130bar. Myös vakio korkeapainepumpun pitäisi riittää ihan hyvin stage 1 ohjelmalle. Jos vaihdat pumpun tai paluuventtiilin joutuu uudestaan ohjelmointiin, koska silloin rail pressure ylittyy ja menee limp modeen.

  Comment


  • #3
   Jostain olen antanut itseni ymmärtää, että tuo relief valve ei aiheuttaisi ihan noin nopeaa paineiden romahtamista, jos siinä on vikaa.... Ja ilmeisesti suht. harvinaista että siinä on vika? Mutta olen sitäkin epäillyt itse myös.... Tuo on sen verran raju ja nopea tuo romahdus, että aivan kuin joku tiiviste tms... pettäisi. Onkohan tuo matalapainepuolen 4 baria riittävä? Kannattaako siihen kohdistaa edes epäilyjä? Tyhjäkäynnillä mennään 6 barin tuntumassa ja vedossa kovimman väännön alueella matapainepuoli putoaa 4 barin tuntumaan.

   Ehkä minä tuuttaan tuohon molemmat uudet pumput niin eipähän niiden osalta ainakaan tartte jatkossa miettiä. Originaali Hitachin korkeapainepumppu n. 200€. Ja Hellan tankkipumppu 120€.

   Comment


    #4
    Itse laittaisin "viri" korkeapainepumpun ja kävisin viilaamassa ohjelman uusiksi, tulee samalla keskialueelle lisää vääntöä. Multa löytyy myös varmasti toimiva BWE koneen relief valve. On muuten melko veemäisen ahdas vaihtaa purkamatta imusarjaa etten siitä aivan ensimmäisenä lähtisi vikaa etsimään. Multa löytyy myös vanha toimiva korkeapainepumppukin jos haluat sitä testata.

    Comment

    Working...
    X