Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6 4F MMI ongelma

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #91
    vm.2013 A6 Allroadin dvd/ cd asema ei ota levyä sisään. Yrittää pari kolme kertaa ja sylkäisee levyn ulos. Näyttäisi ettei mene edes tarpeeksi syvälle sisään. Mistähän kannattaisi etsiä apuja ongelmaan?
    Viimeksi muokannut jonestone; 25.8.2019, 20:37.

    Comment


    • #92
      A6 Facelift mallissa 2009-2011 on aina MMI 3G ja 5F multimedia yksikkö sisältää useamman toiminnon, pre-faceliftissä noille kaikille oli oma erillinen ohjainboksi. SInulla varmaankin vika jossain noista sound system, radio, 5F information electric tai sitten itse MMI käyttöpaneeli. Kun vika päällä, niin voi testata optisella loopilla poissulkemalla esim radioyksikkö tai sound system boksi pois, jolloin HDD jukeboxin tiedostot pitäisi löytyä. Ja takakontin kastumisongelma liittyi tosiaankin vaan avanteihin.
      Viimeksi muokannut tetk; 30.8.2019, 12:12.

      Comment


      • #93
        Omassa A6 4f facelifissä(jossa MMI 3G aina vakiona) myös MMI pimeänä, eikä radiokaan kuulu. Voisiko joku A6 4F faceliftin omistava tarkastaa optical bus diagnosticilla mitkä kanavat näkyy diagnoosissa? Näkyykö 5F Information electr kanava optical bus diagnosticissa? Omassa ilmoittaa vaan 19 CAN gateway OK/OK ja 56 radio OK/OK, 5F ei testissä näy. VCDS vikakoodeja ei 56 radiosta ja 5F Information electr yksiköistä saa ulos, ilmoittaa cannot be reached.
        Viimeksi muokannut tetk; 2.9.2019, 13:44.

        Comment


          #94
          Omassa A6 4F faceliftissä listaus oli tällainen kun Bosen vahvistin oli pimeänä:
          Koodi:
          Optical Bus Diagnostic : Standard
          
          Controller                      Electrical              Optical             
          19-CAN Gateway                  OK                      ERROR               
          5F-Information Electr.(High/D3) OK                      OK                  
          0E-Media Player 1               OK                      OK                  
          47-Sound System                 ERROR                   ERROR               
          56-Radio                        OK                      OK

          Comment


          • #95
            Jaa-a, olisiko omasta autosta 5F pimeänä kun ei optical bus diagnostic saa mitään yhteyttä siihen. Virrat siihen kyllä tulee, kun ottaa sisään CD levynkin. Kun optisen luupin kytkee radio yksikköön, ei 5Fään saa edelleenkään yhteyttä. Kun optisen loopin kytkee 5Fään, tulee optical bus diagnosticissa optical ERROR radiolle ja CAN gatewaylle. Puolassa korjaisivat MMI keskusyksikköjä. Onko kukaan korjattaunut tuolla omaansa? https://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-MULT...sAAOSwVRpZmG5L
            Viimeksi muokannut tetk; 2.9.2019, 13:39.

            Comment


            • #96
              Tarkistin että itsellä se neljäs on CAN, eli 5F ei näy optisen testin listassa, vaikka kaikki toimii...

              ... tai siis toimii joskus ja joskus ei. Lämpimillä keleillä toimii hyvin, mutta kylmemmillä keleillä ääni ei kuulu kuin vasta MMIn reboottauksen jälkeen. Samalla tulee MMIn kautta nähtävä vikakoodi, jossa lukee jotain DSP_ERROR_COMM... joten epäilen, että vika liittyisi bosen vahvistimeen. Silloin kun vika on päällä, 47-sound system näyttää electrical ja optical erroria optical bus diagnosticsissa, mutta kun vika ei ole päällä, kaikki näyttää ok:ta. Täytyy vielä varmistaa most-loopilla, että vika olisi vahvistin.

              Tuo ebayn linkki näyttää siltä, että tuo korjaus olisi 5F:n ohjelmiston korjaus, eikä mikään sähköinen korjaus. Joten jos et ole saanut MMItä pimeäksi päivittämällä sitä, vaan että se on jostain muusta syystä hajonnut, harkitsisin vielä ennen kuin lähettäisin sitä tuohon kyseiseen korjaukseen.
              Viimeksi muokannut miskaolin; 5.9.2019, 09:53.

              Comment


                #97
                Onkohan foorumilla taitajaa/ tietäjää, joka osaisi korjata noita dvd-asemia. Merkkiliikkeen tutkimuksen perusteella menisi koko hoito vaihtoon! 4905€+ n. tunnin työ! Sinänsä ihmeellistä miksi kaikki uusiksi, kun vika on ainoastaan dvd-asemassa. Sd--korttipaikat ja kovalevy toimii kuitenkin.

                Comment


                • #98
                  Alkuperäinen kirjoittaja tetk Näytä viesti
                  Jaa-a, olisiko omasta autosta 5F pimeänä kun ei optical bus diagnostic saa mitään yhteyttä siihen. Virrat siihen kyllä tulee, kun ottaa sisään CD levynkin. Kun optisen luupin kytkee radio yksikköön, ei 5Fään saa edelleenkään yhteyttä. Kun optisen loopin kytkee 5Fään, tulee optical bus diagnosticissa optical ERROR radiolle ja CAN gatewaylle. Puolassa korjaisivat MMI keskusyksikköjä. Onko kukaan korjattaunut tuolla omaansa? https://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-MULT...sAAOSwVRpZmG5L
                  Nyt taas toimii MMI. Vanhassa yksikössä oli sähkövika, ja boksia ei saanut korjattua. Tuolta ebay myyjältä Puolasta löytyi MMI boksi, jossa myös navi, DVD ja bluetooth toiminnot. Kloonasi vanhasta boksista uuteen tarvittavan datan, joten audin merkkihuollossa ei edes tarvinnut komponenttisuojausta käydä poistamassa. Bonuksena sai navigaattorinkin autoon uusimmilla kartoilla. Nyt tarvitsisi mikrofonin, jotta bluetooth puheluissa vastapuoli kuulisi autossa puhuvan äänen. Onko tietoa mikä mikrofoni olisi sopiva?

                  Comment


                  • #99
                    Kokeilitko näkyykö 5F optical bus diagnosticsissa tuon korjauksen jälkeen? Mullahan sitä ei näy ja lisäksi sound system herjaa optista ja elektronista erroria. On siis vaikea sano, kumpi noista (vai molemmat) on rikki ja kumman lähettäisi korjaukseen.

                    Comment


                    • 5F ei näy optical bus diagnosticsissa korjauksen jälkeenkään. Sinulla Miska varmastikin bosen vahvistimessa vika, kun herjaa siitä optista ja elektronista erroria. Löytyykö sinulta optinen looppi, jotta voi poissulkea vahvistimen kytkemällä loopin tilalle?

                      Comment


                      • Joo kyllä se sitten varmaan se vahvistin on syyllinen. Optisella loopilla systeemi toimii yhtä huonosti kuin vahvistin kytkettynä, eli ei tule ääntä, mutta ei myöskään pysty selaamaan HDD:n filejä. Olen nyt aikeissa lähettää se vahvistin tuolle samalle puolalaiselle korjattavaksi.

                        Comment


                        • Alkuperäinen kirjoittaja Murtsi Näytä viesti
                          Viitaten yo. viestiin, kohina on voimistunut, ja sitä kuuluu nyt myös oikean takaoven kajareista. Ääni muutenkin kuuluu takaa hiljaisemmin kuin edestä. Lisäksi pitkän viikonlopun mittaisen seisomisen jälkeen tuntui että akku olisi vähän tyhjentynyt. Korjaako näitä vahvistimia joku, vai pitääkö kääntyä ebayn puoleen vaihto-osaa etsiessä? Tai onko jollain toimivaa (4F0 910 223 B) nurkissa pyörimässä? Component protection ilmeisesti pitää "vapauttaa" marmorilla, vai tekeekö joku muu sitä edullisemmin?
                          Selvisikö tämä Murtsin kajareiden kohina? vahvistin vika? Itsellä samoja oireita, välillä kohisee ja rätisee kajarit. Myös mmi sammuilee joskus ja kännistyy vain alku demoon.

                          Comment


                          • Kyllä saivat Puolan pojat tuon Bosen vahvistimen kuntoon. Nyt toimii äänet pakkasellakin. Totesivat vielä, että oli hajonnut ylijännitteen seurauksena, ja muistuttivat, että ikinä ei saisi autoa käynnistää apuvirralla toisesta autosta tai lisälaitteesta.

                            Comment


                              Päivitetään hieman omaa tapausta. Uusi käytetty informaatioelektroniikan ohjainlaite (dvd-asema hässäkkä) vaihdettiin merkkiliikkeessä. Varaosa tuli Englannista. Nyt toimii dvd-asema, mutta navigaattorin yö/päiväautomatiikka ei toimi enää. Onko kyseessä ohjelmointi virhe vai viallinen laite? Mistä navigaattori "haistelee" yö/päivä tilan? Kello, gps vai joku erillinen anturi? Olen yrittänyt löytää tietoa netistä siinä onnistumatta eikä merkkiliikekään ota kantaa asiaan.

                              Comment


                                Alkuperäinen kirjoittaja napsu Näytä viesti

                                Selvisikö tämä Murtsin kajareiden kohina? vahvistin vika? Itsellä samoja oireita, välillä kohisee ja rätisee kajarit. Myös mmi sammuilee joskus ja kännistyy vain alku demoon.
                                Ei selvinnyt muuta kuin jotekin itsekseen "hiljeni" sen verran etten ole viitsinyt asiaa enempää tonkia..

                                Comment


                                • Mistähän sais Audi A6 3.0 tdi 2006/2007 MMI näytön. Välillä toimii ja välillä näkyy vain viivoja.

                                  Comment


                                  • Moron kaikille.
                                    hommasin ensimmäisen audini ja vaikka vaggilaiset onkin tuttuja tuo MMI:n elämä ihmetyttää. Eli se selkeästi yrittää käynnistyä ( logo näyttöön) mutta sammuu ja sama uudelleen. Yleensä se tekee näin 5-7 krt ja sitten luovuttaa. Keskikonsolin namiskoista ei tapahdu mitään ja valotkaan ei pala?. Auto 05 A6 3.0tdi quattro.

                                    buuttasin kerran täältä löydetyn ohjeen mukaan ja ei apua. Pläräsin myös foorumia haulla mutten löytäny samaa onkelmata.

                                    mikä neuvoksi? Mukava olis saada edes mittariston kello oikeaan aikaan. Autokaupassa olivat ladanneet akkua ja ilmeisesti tässä kohtaa menny metsään...

                                    Comment


                                      Vikakoodien luku ja VCDS:llä valokaapelitesti, sillä kannattaa lähteä liikkeelle.

                                      Comment


                                      • Vikakoodit ja sulakkeet katotto. Missä kaikkialla noita valokaapeleita kulkee? Ymmärsin et ne tekee jonkinlaisen lenkin?
                                        Viimeksi muokannut Killeri; 31.10.2020, 09:57. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                                        Comment


                                          No oliko vikakoodeja?

                                          Laita ne tänne niin helpottaa arvailua.

                                          Comment


                                          • Perkule enpä ottannu ylös mutta että lukija sanoi ettei siihen saa yhteyttä (mmi)

                                            Comment


                                            • Ettei vaan mmi ohjainyksikkö olisi rikkoutunut jännitepiikistä, jos autoa käynnistetty apuvirralla? Sitten vaan uutta käytettyä yksikköä tilalle ja komponenttisuojauksen koodaus.

                                              Comment


                                              • Hienoa?. Mistä tälläisiä yksiköitä voi kysellä?

                                                Comment


                                                • Jos autokauppa boksin hajotti, niin heidän kuuluu myös korjata se?
                                                  Vaikkapa täältä saa toimivan, jos osanumero täsmää. Tuolta tilatessa ei erillistä komponenttisuojauksen koodausta tarvita, kloonaavat vanhasta boksistasi sen:
                                                  https://tinyurl.com/y4bmk5oz

                                                  Comment


                                                  • Moikka.

                                                    mistä tämmönen poksi löytyy? Kontissa on vaikka minkälaista pömpeliä mutta ulkokuvaus ei natsannu

                                                    Comment


                                                    • Koitin selata foorumia va suoranaista vastausta en löytänyt. Onko näin että jos mmi paneelissa ei ole valoja, ei reagoi mihinkään eikö näyttöön tule mitään niin, onko niin että sillon yksikkö pimeänä? Missähä mahtaa sijaita? Välillä saattanu näytössä hetken audin logo vilahtaa. Mutta eisen kummempaa. Entisellä omistajalla oli ennen toiminut mutta kun auto oli seisonnassa ollut niin sen jälkeen elottomana koko MMI homma. Sulakkeet on katottu ja moneen kertaan.. ja meneekö audin tietokone sekasi jos virrat käy nollilla/vähissä, ja vaatii sitten kunnon vikaklodien luvun ymsyms?
                                                      Viimeksi muokannut Sambora98; 21.5.2021, 19:41.

                                                      Comment


                                                      • Audi A6 2006 2.0tdi radio/mmi ongelmia. Eli radio pätkii....kuuluu noin 2-3sekuntia ja ääni katkeaa, palaa uudelleen kunnes taas katkeaa. Hanskalokerossa oleva CD soitin ottaa levyn sisään, mutta ei rupea soittamaan levyä? MMi:n resetoinnilla ei ole vaikutusta. Akku uusittu ja koodattu ei vaikutusta soittimen ongelmiin. Onko jollakin tullut vastaavaa ongelmaa vastaan? Myöskään kello aikaa/päiväystä ei anna muuttaa. En tiedä liittyykö mmi ongelmiin.

                                                        Comment


                                                        • Moro, omassa kulkineessa kaikki toimii kuten pitää, mutta itseä häiritsee säilytystilan vähyys ja koska en soita levyjä autossa, niin haluaisin poistaa kuuden levyn vaihtajan siitä keskikyynärnojan alla. Ruuvasin vaihtajan irti, mutta tietenkään sen jälkeen MMI ei toimi, kun optinen lenkki katkeaa. Kokeilin jättää optisen kaapelin paikalleen, mutta pelkästään se ei riitä. Vaihtajassa pitää olla lisäksi myös virtajohto kiinni. Onko olemassa jotain palikkaa, jonka voisi laittaa optisen liittimen päähän, jotta signaali kiertäisi sen kautta ja systeemi pelaisi ilman vaihtajaa?

                                                          edit. Löysin tämmösen loopin:
                                                          https://www.audiokit.fi/tuote/most-loop

                                                          Riittääköhän tuon tökkääminen vaihtajan tilalle? Selvinnee kokeilemalla.

                                                          edit 2.
                                                          Looppi paikalleen ja kaikki toimii. Olipas kätevä. Nyt vaan tarvis keksiä jostain tuohon keskikyynärnojan alle laatikko siitä poistetun vaihtajan tilalle. Onko tuohon olemassa jokin ihan originaali osa mikä on autoissa, joissa ei ole vaihtajaa? Ei meinaa löytyä kovin helposti.
                                                          Viimeksi muokannut jt.syrja; 14.9.2021, 17:12.

                                                          Comment


                                                            Auto Q5 2009

                                                            Alkanut MMi oireilemaan,
                                                            Välillä tulee näyttö päälle ja lukee vaan mmi teksti, välillä ei tapahdu sitten mitään.
                                                            Virrat kun ottaa pois niin jossain vaiheessa herää taas henkiin.
                                                            Sitten taas toimii jonkun aikaa.

                                                            Ainoa vikakoodi on

                                                            02446 - Disk Drive Mechanical Malfunction
                                                            014 - Defective
                                                            Freeze Frame:
                                                            Fault Status: 01101110
                                                            Fault Priority: 5
                                                            Fault Frequency: 3
                                                            Reset counter: 70
                                                            Mileage: 150029 km
                                                            Time Indication: 0
                                                            Date: 2021.11.29
                                                            Time: 17:58:50

                                                            Noh ei tullu vastauksia niin tässä nytten mailmalta mitä yritetään täällä toteuttaa. Eli hdd cloonaus ja ssd levy tilalle. Ensin hdd cloonaus kun vikakoodi viittaa hdd levyy. Sitten mailmalta palikoita ja katsoo onnistuuko.
                                                            Attached Files
                                                            Viimeksi muokannut Greenboy-; 8.12.2021, 18:40.

                                                            Comment


                                                              Auto Q5 2009

                                                              Alkanut MMi oireilemaan,
                                                              Välillä tulee näyttö päälle ja lukee vaan mmi teksti, välillä ei tapahdu sitten mitään.
                                                              Virrat kun ottaa pois niin jossain vaiheessa herää taas henkiin.
                                                              Sitten taas toimii jonkun aikaa.

                                                              Ainoa vikakoodi on

                                                              02446 - Disk Drive Mechanical Malfunction
                                                              014 - Defective
                                                              Freeze Frame:
                                                              Fault Status: 01101110
                                                              Fault Priority: 5
                                                              Fault Frequency: 3
                                                              Reset counter: 70
                                                              Mileage: 150029 km
                                                              Time Indication: 0
                                                              Date: 2021.11.29
                                                              Time: 17:58:50

                                                              Ajatus sitten lähti.
                                                              Foorumeita lueskelin ja löysin tällainen
                                                              https://www.audizine.com/forum/showt...-*is*-possible

                                                              Ei muuta kun oman auton kimppuun.

                                                              Ensin verkkokauppa.com hakemaan adapteria että pääsee kokeilemaan pystyykö Hddtä kloonamaan kun mekaanista vikaa herjaa.

                                                              Kloonaus onnistui.

                                                              Ei muuta kun Amazon.com auki ja palikkaa tilamaan kun sitä msata --> ide ei oikeen löytyny mistään.
                                                              ssd levy oli nytten joku vaan että pääsee kokeilemaan.
                                                              Jos toimii niin sitten sellanen ssd mikä -40 - + jotain niin ei arista pohjoisen pakkasissakaan.


                                                              Osat saapui n.7pv jenkeistä hintaa n.100€ tulleineen.

                                                              Image siirettiin ssd levylle.
                                                              Palikat kasaa.
                                                              Autoon kokeilemaan.
                                                              Vähän jännitti kun löi virrat päälle kun selkeesti olin jotain räveltäny ?
                                                              Käyntiin lähti ja toimi.
                                                              Ei muuta kun vcdc kii ja katsomaan.
                                                              Vikakoodien nollaus auto käyntiin ja uudet koodit ja ei mitään.
                                                              Kerrankin jotain onnistuu ??

                                                              ​​​​​​

                                                              Viimeksi muokannut Greenboy-; 15.12.2021, 18:56.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X