Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4/S4/RS4 B5:een kuppipenkit?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4/S4/RS4 B5:een kuppipenkit?

    Minenkäs noiden kunnon kuppipenkkien, siis ei puolikuppien asennuksen laillisuus on jos ei ole e hyväksntää? et saako asentaa ja jos saa niin voiko käyttää niisä normaaleita vöitä tai saako sellaisia 4-pistevöitä että tulee takapenkkien vyölukkoihin kiini eli ns. pikakiinitys ko jotain sellaista käsitin että olis olemassa? ja mistä sellaisia mahtaisi saada? Ja sitten viellä sellainen että saako noihin kunnon kuppipenkkeihin liikkuvia kiskoja, vai onko iha vaan sellaisia että pultataan kiini ja ei pysty säätämään mihinkään suuntaan?

    Autoon mihin tulisi nii on: A4 vm -97 :)

    #2
    Kyllä niitä saa asentaa, saahan esim RS4:ään tehtaalta Recaron Pole Position penkkejä. Ja kyllä niihin saa liukukiskoja.

    Comment


    • #3
      Siis saa asentaa noita esim compeltosista saatavia noin 100€ fk:n penkkejä missä lukee et ei e-hyväksytty? eli mitä tuo ei e-hyväksytty ees meinaa? :D ja mites niiten vöitten laita saako sellaisia ns.pikakiinitys vöitä mistään? et sais nopeesti takapenkille tilaa jos olis sellaset pikakiinitys 4-pistevyöt. :)

      Comment


      • #4
        EY-hyväksynnän alaisiin autoihin tosiaan ei saisi vaihtaa mitään penkkiä, mitä ei ole hyväksytetty kyseiseen automalliin. -97 A4:nen saattaa olla moinen, mutta ei välttämättä :D. Muistelisin että uusiin automalleihin tuli -96 hyväksyntä pakolliseksi ja olemassa oleviin viimeistään -98.

        Comment


          #5
          Tosiaan Recaro pole positionit on e-hyväksytty ja lapuissa mainittu a4b5. Ongelmana kyseisissä jakkaroissa on kiinnitys, koska recaro on lopettanut liukukiskojen valmistuksen. Ebaystä voi tuurilla löytyä.
          Kalliithan kyseiset penkit on, mutta hyvät.

          Voi mennä hyvällä lykyllä muutkin läpi, itsellä ei ole koskaan katsastaja edes kysellyt lappujen perään.
          Voihan sitä aina vaihtaa katsastukseen orkkis penkit ja sitten takaisin. Laita vaan normi vöillä.

          Comment


          • #6
            Juu ei mulla oo tarkotus iha noin kalliia penkkejä ostaa et jotku halvahkot tollaset fk:n penkit jos niitä liukukiskoilla vaan saa (voi sit katastuksee ottaa pois :) mutta tietääkö joku villä noista 4-pistevöitä et onko niitä sellaisia ihan sellasella pikalukolla et pistetää ihan niihin klipseihin ko on siel takapenkillä siis niihin mihi takaturvavyöt menee? oon googlest yrittäny löytää mut eii silti toi asia ihan täysin auennu viellä :D ko kuitenki aina välil sakkii takapenkillä nii tarvis saada nopeesti tarvittaessa vyöt irti ja sitte takas.

            Comment


              #7
              Öö nyt en ymmärrä..siis jos takapenkillä porukkaa ja 4-pistevyöt kiinni takapenkin klipsuissa, niin mitkä vyöt on takapenkkiläisillä?

              En ole koskaan tutustunut 4-pistevöihin, joten en osaa sanoa löytyykö vai ei, epäilen. Eikös yksi penkki tarvitse 2 kiinnityspistettä taaksepäin ja symmetrisesti. Joten kaksi penkkiä neljä kiinnityspistettä, joten logiikka ei nyt toimi. Vai ajattelitko, että yhden penkin toinen vyö on kiinni vyön klipsussa ja toinen vyö penkin välissä olevassa klipsussa?

              Comment


              • #8
                Juu kirjotin vähä huonosti siis tarkotin 3-pistevöitä eli ne olkapäiden yli tulevat menis takapenkkien klipsuihi ja jos tulee takapenkkiläisiä niin 3-pistevyöt irti ja sit käyttettäis iha perusvöitä. eli siis ne olkapäiden yli tulevat yhdistyis ja menis sinne takapenkin klipsuun, elikä etupenkit veis molemmat yhe klipsun takapenkiltä.

                Comment


                • #9
                  Tässä kohtaa täytyy uteliaan kysyä että mitäs tuolla erikoisella vyö ratkaisulla haetaan ? Penkkeihin sen verran että ostat A-nelosen penkit ja teurastat niistä alaosan jota käyttämällä asennat esim. ne FK:n penkit alkuperäisiin kiskoihin.

                  Comment


                  • #10
                    Löysin euroracingilta sellaiset vyöt kun hain jos ne nyt tajus oikee ko koitin niille selittää :D eli sellaset 3-pistevyöt et ne olkapäiden ylimenevät menee sinne kiini mihin normaalisti pistetään takaturvavyö kiini (siis se klipsi et ei tarvii ko painaa sitä "nappulaa" nii olkapäiden ylitulevat vyöt irtoo) eli siis oikee PIKAkiinitys :) lantion kohdalta menevät vyöt tulee sitten vissii silmukka kiinityksellä, näin käsitin

                    Comment


                      #11
                      Scroth:lla on sellaiset 4-piste pikakiinnitysvyöt jotka tulee vaihdekepin puolelta auton omiin kiinnikkeisiin sekä edestä että takaa, oven puolelle tulee omat pikakiinnikkeet jotka ruuvataan auton omien kiinnikkeiden kanssa samaan pulttiin.

                      Comment


                      • #12
                        Joo, juuri tuollaisella kiinityksella tarkkoitin.

                        Comment


                          #13
                          Nostellaan vanhaa aihetta... A4 kaipais orkkis pappepenkkien tilalle jotain mukavampaa ja tukevampaa, orkkipenkeissä taitaa olla bägit? Eli pitänee olla jotkut OEM penkit ettei herjaa mitään ylimääräsiä?

                          Comment


                          • #14
                            No, kyllä ja ei, tarvitset orkkispenkit- tai vastavat penkin pelkät johtosarjat jne. esim. nykyisistä orkkispenkeistä jotka voi laittaa muihin penkkeihin niin ei tule herjoja, noin vanhassa taitaa olla lähinnä bägit ja istuinlämmitin, ainakin uudemmissa myös kuskin läsnäoloanturi, sähkökytkimet jos on, ja kannattaa laittaa nuo kokonaisena, eri bägit voi toimia huonosti kuten myös eri istuinlämppärit, audin kohdalla myös uusissa penkeissä pysyttäessä voi ehkä onnistua myös pelkällä liitinvaihdoksella...

                            Katsastusmiehestä en tiedä, orkkishenkisyys ei haitanne katsastusta...
                            Viimeksi muokannut JPa1; 20.1.2015, 14:22.

                            Comment


                              #15
                              Selvittelin kuppipenkkien asenukseen tarvittavia dokumentteja muutoskatsastusta varten. Otin yhteyttä Audi Sport Gmbh:n ja sain liitteenä olevat dokumentit sekä tämän mailin:
                              Please find attached the instruction manual for the Recaro Pole Position seat (sorry, only available in German language) which includes the part number of the so called ‘dummy resistor’ that mimics a properly connected side airbag. The resistor will plug into the open connector of the airbag wiring harness and you will need one for each seat (driver, passenger).

                              Furthermore, I have attached the relevant excerpt of the European Type Approval of the RS 4 B5 which states that the Pole Position seat can be installed instead of the stock sports seat and are street legal when installation instructions have been obeyed. I am sorry for the quality of the paper which is, however, still a valid document.

                              Tuossa penkin asennusohjeessa on OEM numero liittimen rungolle, mutta ei vastuksen kokoa. Vastuksena toimii ainakin 2,5 Ohm 5w.

                              Minulla on siis Sparcon penkit jotka meinasin laittaa RiSaan, ja kävin juttelemassa Lappeenrannassa luottokatsurin kanssa, ja Sparcon penkeille riittää että on heidän asennuskiskot ja niille TUV paperi että kiskot on tarkoitettu Audi A4:een ja Sparcon penkeille.
                              Jos jollain on ko. papru jo olemassa niin laita minulle niin lisään tähän postaukseen senkin.

                              Minun RiSa on otettu liikenteeseen vuonna 2000 niin Trafilla ei ole mitään tietoja turvalaitteista, joten penkkien sivuturvatyynyjä ei ole edes merkattu mihinkään.
                              Attached Files
                              Viimeksi muokannut juutasqsa; 2.1.2020, 15:40.

                              Comment


                                #16
                                2.5 ohm on vastus, mulla on 5w mutta riittänee paljon pienempikin.

                                Comment


                                • #17
                                  Itse meinasin tehdä lattaraudasta penkille pohjan ja hitsata sen OEM kiskoon kiinni, kysessä corbeau penkit. Eipä ollu tietoa minulla että noissa saattaa tulla katsastuksessa ongelma läpi pääsyn kanssa. Täytyy kokeilla kepillä jäätä ja jos ei mene läpi niin täytyy vaihtaa penkit leiman ajaks..

                                  Comment


                                    #18
                                    Kirjoittele sit tänne miten kävi.

                                    Comment


                                      #19
                                      Jaetaanpas tietoa taas... Airbagin liittimet johtosarjaan (penkin puoleinen) on 6N0972575, ja jos ottaa siihen johtonatsat pinneineen niin se on 000979015A. Itse tilailin eBaystä ne mutta saanee myös marmorilta.

                                      Comment


                                        #20
                                        Lisätään tuohon vielä että nuo liittimet on faceliftiin. Prefaceliftissä on erilaiset.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Alkuperäinen kirjoittaja juutasqsa Näytä viesti
                                          Kirjoittele sit tänne miten kävi.
                                          Leimattu.. ei kyselly mitää..

                                          Comment


                                          • #22
                                            Itsellä olisi corbeau penkkien asennus b5 koppaan. Liukukiskoja / asennussarjoja ilmeisesti Haastava saada nii olisi mukava saada tietoa / kuvia miten muut olette nämä hoitaneet? Esim. Yllä Jesse87 tehnyt oem kiskoista niin tuleeko penkki liian ylös vaiko onko passeli? Jos jollain kiskot jouten molemmin puolin nii saa tarjota taikka voin myös ostaa jotku pappapenkit mistä puran kiskot itelle. Eli vinkkejä kaivataan..

                                            Comment


                                              #23
                                              Vähän uudempi korimalli (B8.5). Penkin ja korin väliin Alpin tekemä mallikohtainen asennusrauta. Fiksattu asennus yhdelle kuskille, jos ei ole tarvetta penkkiä liikutella niin tämä on hyvä. Päätilaa tuli noin 5cm lisää.

                                              Comment


                                              • #24
                                                Audi A4 B5 98 penkin vaihto

                                                Täällä on varmaan monikin vaihtanut sporttipenkkiä / kuppipenkkiä. Mitens nuo on järkevin kiinnittää jos jätetään reikänauha, nippusiteet ja popniitit pois laskuista. Onko kukaan napannut kuvaa millaista kiinnikettä sinne on tullu tehtyä? Sparcon R100set menossa. Vakiokuskinpenkki on vielä hyödynnettävissä, mutta repsikan penkki on hukattu.
                                                Viimeksi muokannut Killeri; 26.3.2024, 15:36. Perustelu: Otsikko ei ole osa viestiä.

                                                Comment


                                                  #25
                                                  Esimerkiksi Wiechersin jalustalla: https://www.wiechers-sport.de/en/con...1994-2001.html
                                                  https://www.ebay.co.uk/itm/156055484721
                                                  Recaron olisi parempi, se ei vie takaa jalkatilaa mutta niitä ei löydy halvalla, jos ollenkaan.

                                                  Comment

                                                  Working...
                                                  X