Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Akku tyhjenee

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Kait johdot mahtuu tiivisteiden välistä ulos? Tai jättää sen mittarin auton sisälle ja taskulampulla valaiseen sen.

    Comment


    • Onhan tuo tehtävissä, mutta edellyttää hieman enemmän askartelemista. Eikä parane johtojen vahingossa irrota tai et saa enää ovia auki. Ei sitä lukkopesää kuitenkaan ole koskaan käytetty ja se on jumissa.

      Comment


        Ei kai sitä ovea/luukkua ole pakko oikeasti sulkea, painaa vaan lukon kiinni ruuvitaltalla tms.

        Comment


        • Hiljattain kun juuri tuon äärellä puuhastelin, niin ei tuokaan ollut kovin kätevä keino sateessa ja kerrostalon pihalla. Paitsi jos viitsii odotella auton äärellä sateenvarjon kanssa kunnes auto käy unille. Kyllähän se onnistui, mutta olisi ollut kertaluokkaa helpompaa konepellin alta.

          Comment


            Eikö auto osaa mennä unille, jos jää ihan auton sisään istuskelemaan ja sitä mittaria kyttäämään?

            Comment


            • Tokkiisa. Tuo maaginen puolituntinen on vaan helpompi käyttää jotain muuta puuhastellen jos akku on konehuoneessa. Onnistuu toki muussakin tapauksessa mutta saattaa edellyttää pientä lisänäpräystä.

              Comment


              • Ei kannata sitten unohtaa että siellä on mittari välissä ja kääntää virtoja päälle saati sitten yritä startata, kun kaikissa mittareissa ei ole välttämättä edes sulaketta ainakaan 10A alueella ja muutenkaan niitä ei saa kuormittaa pitkään useamman ampeerin virralla joka tulee jo siitä että virrat kääntää päälle.

                Comment


                • Niinno, 10A alue on nimensä mukaisesti suunniteltu maksimissaan 10 ampeerin jatkuvan virran mittaamiseen. Tuo avaimen virtalukossa kääntämisen yhteydessä tapahtuva hetkellinen virrankulutuspiikki (esim. hehkuista johtuva) ei vielä sulata mittaria tai sen johtoja, mutta en minäkään tuon kytkennän kanssa kääntäisi virtoja päälle ja jättäisi esim. sisäpuhallinta pöhisemään pitkäksi aikaa.

                  Comment


                  • Mittareissa on tässä suhteessa isojakin eroja, kalliimmissa 10A aluetta saattaa saada kuormittaa täysin ja jonkin aikaa reippaasti ylikin, mutta sitten taas monessa halvemmissa joita täälläkin varmaan useammalla käytettävissä asia monesti täysin toisin.
                    Esim Fluken 115 sallii 10A alueella 20A max 30 sekuntia jnka jälkeen 30 minuutin tauko, mutta sitten esimerkkinä halvemmman luokan UNI-T 61D jonka 10A alueella sallitaan yli 5A vain 10 sekuntia.
                    Homma johtuu siitä että mittarin sisällähän on "shuntti vastus" jonka yli mittari mittaa jännitehäviötä ja jonka sitten muuntaa virta arvoksi ja tätä shunttia ei ole mitoitettu kestämään pitkään liikaa lämpenemättä noita virtoja.

                    Comment


                    • Helpointa on vaan ostaa pihtiamppeeri mittari. Ei ole ongelmia virran ylityksissä.

                      Comment


                      • Mutta tuollaiset "isot" pihtimittarit on harvemmin tarkkoja tuolla alle 1A lukemissa, lukemat saattaa heitellä puoltakin ampeeria suuntaan ja toiseen. Toki markkinoilta löytyy pienille virroille tehtyjä pihtimittareitakin mutta niiden käyttö muualla kuin juuri tässä käytössä jääkin sitten aika marginaaliin.

                        Comment


                        • Eihän ne ihan niin tarkastasti näytä kuin johdoilla, mutta muutamasta autosta olen mittaillut ja ne mitkä tyhjentää akkua niin mittari on näyttänyt esim. yli puolta ambeeria ja kunnossa oleva näyttää 0.0-0.2A. Onko se kulutus sitten 0.02 vai 0.1 niin ei merkitystä. Riittää tarkkuus jos auto oikeasti syö esim. päivässä akun tyhjäksi. Sitten jos tyhjenemiseen menee usiampi päivä, niin silloin tarkempaa mittausta ehkä tarvitaan.
                          On se vaan niin helpompaa pihdeillä.

                          Comment


                            Hieman keskimääräistä hankalampi vika päällä. Potilas on -05 A4.

                            Tilanne alkoi samaan aikaan kun korjasin takalasin pesurin letkua. Vuotopaikkaa hakiessa sain uitettua melkoisen määrän vettä mm. vahvistimeen ja sen liittimeen, jotka ottivat hieman kipeää, mutta toimivat kuivaamisen jälkeen, vaikka jäljistä näkee, että lämpimänä on käyty. Vettä on voinut päätyä myös muualle mukaanlukien kattoverhoilun alle.

                            Vuotovirta on noin 1,3 - 1,5 A, Vahvistimen ja subbarin johtojen irroitus ei vaikuta asiaan. Ei myöskään samoilla seutuvilla oleva hälyttimen sireeni.

                            Akku on kunnossa eikä vikakoodeja, jota ei olisi ollut jo aikaisemmin, ole ilmestynyt.

                            Sulakerasian kanssa aikani touhuttua, selvisi, että irroittamalla sulakkeet 1 (ilmastointi), 8 (puhelin), 13 (ohjauspylväs?) ja 15 (yhdistelmälaite, navi(ei ole)), virrankulutus putoaa alle 0,1 ampeeriin.

                            Kun sulakkeet ovat olleet irti useita minuutteja, ei virrankulutus palaa, vaikka sulakkeet laittaa takaisin. Jos autossa käyttää virtoja päällä, palaa vuotovirta taas tuonon n. 1,3 ampeeriin.

                            Mahtaako tuolla seudulla (vänkärin puoli takakontista) olla mitään mikä voisi yhdistää mainitut sulakkeet? Entä jossakin muualla päin autoa, voihan olla, että ajoitus on vain sattumaa.

                            Täytyy jossakin vaiheessa, varmaan viikonloppuna, purkaa koko takanurkan varustus pois, mutta olisiko jollakin ajatuksia mikä voisi olla ongelman aiheuttaja?

                            EDIT: Kun vika ei ollut päällä, niin hätävilkkujen valo sammui hetken kuluttua ovien sulkemisesta. Kun vika on päällä, niin valo ei sammu ollenkaan. Valon sammuminen ilmeisesti ilmaisee jonkinlaiseen "lepotilaan" siirtymistä? Tuleeko tästä jotakin ajatuksia / vihjeitä?
                            Viimeksi muokannut nomoreford; 31.10.2019, 10:38.

                            Comment


                              Onko kenelläkään ideoita / tietoa, kuinka voisi kotikonstein selvittää, mikä estää lepotilaan siirtymisen? Tämä on uskoakseni nyt syy virrankulutukseen.

                              Autosta oli kyseisenä viikonloppuna myös etupuskuri irti, olisiko sillä suunnalla voinut tapahtua jotakin?

                              EDIT: ongelma näyttäisi olevan sulakkeen 13 takana, sillä vain sen irrottaminen riittää siihen, että lepotilaan siirtyminen onnistuu.
                              Viimeksi muokannut nomoreford; 31.10.2019, 19:53.

                              Comment


                                Tälleen etänä nuo on vaikeita vikoja selvittää. Mutta ite lähtisin kattomaan kytkentäkaavioista, että mitä sen sulakkeen takana on. Auton oma sulakekaavio on monesti aika ylimalkainen.

                                Comment


                                • Täällä samanlaista ongelmaa. Vuotovirta ovet kiinni ja hätävilkun valo sammuneena on yli 2A. Sulakkeita yksi kerrallaan irrotellen ei löydy mitään yhtä virran hukkaajaa, mutta A lukema muuttuu välillä isommaksi, välillä pienemmäksi välillä 1-2A. Ilman sulakkeita vuotovirta on n.1A.
                                  kiinnostaisi tietää, saitko Jukka vian paikallistettua, vai vieläkö virrat häviävät?

                                  Comment


                                    Kai olet odottanut ainakin 5 minuuttia ennen virran mittaamista, että ohjainlaitteet menevät lepotilaan?

                                    Comment


                                    • Hyvä kysymys... olettaisin, että kyllä siinä se 5 min on ollut, mutta täytyy kokeilla vielä kerran mittailla niin, että odotan vähän pidempään ennen mittailuja.
                                      Muuten, siinä sulakkeita irrotellessani, huomasin, että muutama sulake oli todella ”löysästi” kiinni. Olisiko kiinnikkeet jotenkin vääntynyt tms. Onko sulaketaulun vaihto pelkkä plug&play-operaatio? Olisi nimittäin käytetty rasia 30€ myytävänä tuossa purkaamossa...
                                      Viimeksi muokannut okkim; 4.12.2019, 09:23. Perustelu: Viestit yhdistetty, älä tee heti uutta viestiä perään vaan muokkaa edellistä.

                                      Comment


                                        Ja muista vielä simuloida auton lukitusta, eli laita lukot kiinni-asentoon ja auto lukkoon. Auto ei välttämättä mene lepotilaan niin nopeasti, jos se näkee että ovet on auki.

                                        Comment


                                          Viestistä #133 alkanut hämmästely B7:n omituisesta virrankulutuksesta on selvinnyt. Ongelma ei liittynyt takalasin pesurilla paikkojen kasteluun, eikä puskurin irrotukseen.

                                          Olin samana viikonloppuna muuttanut VCDS:llä homecoming valaistuksen ajan nollaan, kun en tuollaista ominaisuutta tarvitse. Miksi arvon nollaksi laittaminen jättää väylän päälle, niin siitä ei ole aavistustakaan, mutta näin vain ainakin tässä yksilössä on. Kokeilin useampaan kertaa, että tälla tavoin ongelman saa päälle ja pois.

                                          Eipähän vaan juolahtanut mieleen, että tämä voisi olla syy ongelmaan, vaikka muistinkin tehneeni tällaisen muutoksen.

                                          Olipahan vaan melkolailla hermoja raastava kokemus.


                                          Timo: Törmäsin omaan ongelmaan ratkaisua etsiessäni tapauksiin, joissa vioittunut hälyttimen akku voi aiheuttaa merkillisiä virrankulutuksia.

                                          Comment


                                          • Noniin eli nyt parin kuukauden omistuksen jälkeen tuli ensimmäinen ropleema.. Auto siis a4 2004 1.8tq.

                                            Pari aamua sit ei lähteny käyntiin kun oli pakkasta ja vanha akku, niin vaihdoin akun ja aattelin että sillä selvä. No uus akku kiinni ja ajoa, mutta taas seuraavana aamuna ei lähtenyt uudellakaan akulla käyntiin, eli se purkaa sen ihan nolliin. Ctekillä laitoin lataukseen, mutta ei suostunut lataamaan, otin miinuskengän irti niin sitten lähti lataamaan. Kun sain sitten auton käyntiin niin radio sammuili välillä itekseen. Noin tunnin ajon jälkeen mittasin yleismittarilla, anto 12.8v sammuksissa ja auton ollessa käynnissä 14.1v eli laturi pelaa.

                                            Ajon jälkeen auto sammuksissa, kuuluu noin 20 sekunnin välein ääni moottorin vasemmalta puolelta, jostain ajovalojen takaa, jokin tuuletin tai jokin moottori pyörähtää käyntiin ja sammuu heti, tätä jatkui jonkin aikaa, illalla kävin vielä kuuntelemassa tekeekö kylmänä ääntä, ei tehnyt, mutta heti kun avasin ovet kaukosäätimestä niin alkoi sama huudatus edelleen n. 20 sekunnin välein.

                                            Tänä aamuna taas sama homma, akku ihan tyhjä..
                                            Mikähän mahtais olla homman nimi?

                                            Comment


                                            • Onkohan akku huono, kun ei kestä käyttää webastoa yhtään. Vaikka akku on yön aikana täyteen ladattu, aamulla webasto 30min päällä eikä lähde käyntiin ilman apuvirtaa. Kannattaako akku vaihtaa vai voiko olla joku muu vika? Ilman webastoa lähtee aina hyvin käyntiin. Auto 2014 a6 3.0tdi

                                              Comment


                                              • Syy akun tyhjenemisen löytyi. Radio/navi, eli Navigation Plus laite kulutti jostain syystä virtaa koko ajan. Laite itsessään toimi moitteettomasti ja sen takia jäi epäiltyjen listalta. No, nyt se syyllinen on löytynyt ja laite vaihdettu.

                                                Comment


                                                • Nyt tarvitsisi kipeästi tietäjiä. Talvi tuli ja auto aloittanut taas vuosittaisen akun purkamisen. Autoa käytetty merkkihuollossa tutkittavana ja sieltä ei juurisyytä ole saatu selvitettyä. Totesivat pitkän selvittelyn jälkeen viime keväänä, että radiolaite purkaa akkua, jonka perusteella vaihdettiin tuo takakontin radiomoduuli 4F0 035 541 E uuteen. Tuo ei korjannut ongelmaa. Kesällä ongelmia ei esiinny ollenkaan mutta esim. tänä vuonna ongelmat alkoi heti lokakuun tienoilla ekoina merkkeinä, että akun varaus oli satunnaisesti niin alhaalla että auto jätti sytyttämättä homecoming-valot kun lukot avaa ja MMI:n battery level näyttää yhtä tolppaa. Talven edetessä nuo kerrat on lisääntyneet ja nyt jättänyt muutaman kerran pihaan kun virtaa ei ole riittänyt edes käynnistykseen. Tämä saattaa tapahtua pahimmillaan alle 12 tunnin aikana täydestä akusta tyhjään. Uuden akun hommaaminen koodauksineen on myös kokeiltu tässä välissä, mutta ei muuttanut tilannetta.

                                                  Omia havaintoja viasta tehnyt sen verran, että talvisin takalasin jäätyessä ilmestyy kuskinpuolen yläkulmaan sula kohta kun ongelma ilmenee. Tämän sulan kohdan alta näyttää löytyvän tuo auton radion antennivahvistin, eli jokusen verran täytyy virtaa kulkea koska tuon verran lämpöä muodostaa. Tämän vahvistimen irrottaminen ei näyttänyt tuovan asiaan mitään muutosta. Ainoastaan tuon MMI:n sulakkeen irrottaminen apukuskin puoleisesta taulusta tuntuu lopettavan tuon akun purkamisen, mutta tätä olen seuraillut vasta hetken. Tarkistelin vielä, että MMI:ssä näyttäisi olevan uusin ohjelmistoversio 5570 ja mallia 2G high navilla.

                                                  Omat keinot alkaa loppumaan kyllä kesken tämän ratkomiseen. Löytyisikö ideoita miten edetä?



                                                  ​​
                                                  Viimeksi muokannut Killeri; 5.2.2021, 14:33.

                                                  Comment


                                                  • Nyt tarvitsisi kipeästi tietäjiä. Talvi tuli ja auto aloittanut taas vuosittaisen akun purkamisen. Autoa käytetty merkkihuollossa tutkittavana ja sieltä ei juurisyytä ole saatu selvitettyä. Totesivat pitkän selvittelyn jälkeen viime keväänä, että radiolaite purkaa akkua, jonka perusteella vaihdettiin tuo takakontin radiomoduuli 4F0 035 541 E uuteen. Tuo ei korjannut ongelmaa. Kesällä ongelmia ei esiinny ollenkaan mutta esim. tänä vuonna ongelmat alkoi heti lokakuun tienoilla ekoina merkkeinä, että akun varaus oli satunnaisesti niin alhaalla että auto jätti sytyttämättä homecoming-valot kun lukot avaa ja MMI:n battery level näyttää yhtä tolppaa. Talven edetessä nuo kerrat on lisääntyneet ja nyt jättänyt muutaman kerran pihaan kun virtaa ei ole riittänyt edes käynnistykseen. Tämä saattaa tapahtua pahimmillaan alle 12 tunnin aikana täydestä akusta tyhjään. Uuden akun hommaaminen koodauksineen on myös kokeiltu tässä välissä, mutta ei muuttanut tilannetta.

                                                    Omia havaintoja viasta tehnyt sen verran, että talvisin takalasin jäätyessä ilmestyy kuskinpuolen yläkulmaan sula kohta kun ongelma ilmenee. Tämän sulan kohdan alta näyttää löytyvän tuo auton radion antennivahvistin, eli jokusen verran täytyy virtaa kulkea koska tuon verran lämpöä muodostaa. Tämän vahvistimen irrottaminen ei näyttänyt tuovan asiaan mitään muutosta. Ainoastaan tuon MMI:n sulakkeen irrottaminen apukuskin puoleisesta taulusta tuntuu lopettavan tuon akun purkamisen, mutta tätä olen seuraillut vasta hetken. Tarkistelin vielä, että MMI:ssä näyttäisi olevan uusin ohjelmistoversio 5570 ja mallia 2G high navilla.

                                                    Omat keinot alkaa loppumaan kyllä kesken tämän ratkomiseen. Löytyisikö ideoita miten edetä?



                                                    ​​
                                                    Attached Files

                                                    Comment


                                                      Mittari käteen ja etsimään virran syöjää.

                                                      Comment


                                                        Onkohan tuossakin navissa liikennetiedotteiden tallennusominaisuus. Jos se on päällä, niin radio kuluttaa virtaa. Ei toki yhdessä yössä pitäisi tyhjentyä.

                                                        Comment


                                                        • Pientä päivitystä. Tuon MMI:n sulakkeen irroitus ei lopettanut tuota purkamista kokonaan mutta vähenti huomattavasti kertoja jolloin tuo tapahtuu. Ainoastaan tuon MMI:n sekä takakontissa olevan sulakeboksin "Communication, Antenna amplifier" sulakkeen irroittamalla tuntuu nyt akku pysyvän ok pitemmänkin aikaa seisoneena. Huomioitavaa tässä siis se, että ei riitä että jomman kumman noista irroittaa, vaan molemmat pitää olla irti. Seurantaa toki hankaloittaa se, että ongelma saattaa välillä kadota joksikin aikaa.

                                                          Tuosta liikennetiedotteiden tallennusominaisuudesta en osaa sanoa muutakuin sen, että välillä auto ottaa noita lähetyksiä vastaan mutta tallennuksesta en tiedä mitään. Kävi tuossa mielessä että voisiko tuo aiheuttaa sen, että nuo lähetykset herättävät soittimen ja tuo akunvalvontajärjestelmä ei osaa sitä oikein sammuttaa tai jotain vastaavaa?

                                                          Comment


                                                          • Itselläkin tehnyt nyt samaa. A6 1999. 85Ah Tranen akku 12/2017 laitettu. Pari vk sitten -13 pakkasella 20min webastoa eikä lähtenyt päälle. Eilen kävin töissä autolla 2x100km ja toiseen suuntaan etukäteen 30min lämmitin autoa weballa, homma ok.

                                                            Tänään illalla jännite 12.1V eikä lähde käyntiin. Valot kyllä pois ja ovet lukossa, ilmeisesti sitten taktiikkana mitata virtamittarilla kuluuko akusta virtaa kun kaikki on off, ja jos kulutusta on niin sulake kerrallaan ottaa irti ja katsoo koska menee nolliin? Laturi ainakin mittariston viisarin mukaan pelaa ihan hyvin, yli 14V lataa ajossa.

                                                            Ei kai akku nyt voi noin huonoksi mennä kolmessa vuodessa. Näillä pakkasilla kyllä voi olla paras taktiikka ajaa auto pajalle ihmeteltäväksi, ärsyttää sen verran tehdä mitään tuolla ulkona sormet kohmeessa.

                                                            Comment


                                                              Ainakin kerran talvessa kannattaa akku ladata vaikka irrallaan sisälle tuotuna erillisellä laturilla. Ei se akku kylmänä ota sitä virtaa niin hyvin vastaan, että se jokaisella ajokerralla latautuisi kunnolla. Ja jos ehtii pitää akkua irti autosta niin mittaa lepojännitteen päivän-parin kuluttua latauksesta.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X