Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Navigointi näyttää sijainnin väärin

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • #31
  Hainevä vaihdettu

  Hankin Slamitista haineväantennin sekä maalia. Antennin vaihdon jälkeen navigointi on taas oikeassa paikassa. Vanhan antennin tyyppikoodi oli 4G0035503B ja uusittu nyt siis 4G0035503F...jossta tulikin mieleen että pitääpä testata että lämppärin kauko-ohjaus toimii vielä.

  Comment


   #32
   Mulla on 4B C5 facelift Avant quattro. Minkähän hainevän siihen uskaltaisi hommata, kun autossa on navi ja puhelinvalmius. Ja RNS-E.

   Comment


   • #33
    Navi näyttää sijainniksi Oulun liepeet ja seilaa pitkin metsää, vaikka olen Porissa. Vikakoodeja ei löydy. Mistä mahtaa löytyä vika tai mitä tuohon voisi kokeilla?

    Comment


    • #34
     Löytyykö tuosta navista "hidden menu" tai vastaaava mistä näkee anturitiedot ja sieltä katsoa mitä gps-koordinaatit näyttää? Jos koordinaatit näyttää sinne missä olet niin voi olla vaan softa sekasin. Jos koordinaatit on pielessä niin gps-vastaanotin lienee viallinen.

     Comment


      #35
      Epäilisin antennia. Meillä oli kutosessa sama ongelma. Laitoin viime kesänä koelaudan alle halvan antennin kokeeksi ja hyvin on toiminut. Tallissa odottaisi toinen käytetty antenni kun löytyi oikean värisenä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi vaihtoa.

      Ja tosiaan itse kattelin silloin green menun kautta, niin yhtään satelliittia ei löytänyt.

      Comment


      • #36
       Tarkastin juuri green menusta sijainnit jne. Näyttää väärin koordinaatit, ja antaa korkeudeksi 485m vaikka ollaan Porissa meren lähellä. Tuolla Oulun korkeudella, minne tuo mut paikantaa, korkeus varmaan onkin tuon verran. Täytyy kokeilla toista antennia.

       Comment


        #37
        Tutun A6 4G:ssä oli samaa ongelmaa ja antennin vaihtamalla tuli kuntoon. Lisäksi vinkkinä, että hainevän kuoren pystyy vaihtamaan vanhasta antennista uuteen, jolloin ei tarvitse maalata uutta. Pienillä torxeilla muistaakseni kiinni.

        Comment


         #38
         Hommasin tällaisen auton jossa on jonkin verran laittoa. Ensimmäisenä navin kimppuun, navi ei löytänyt satelliitteja ja hommasin käytetyn antennin jolla sama homma. Myyjän mukaan se oli testattu antenni. VCDS ei anna vikakoodeja, mutta jos ottaa hainevästä antenninjohdon pois niin silloin tulee vikakoodi. Eli siitä voisi päätellä, että johto on kunnossa mutta pitäisikö viallisesta antennista tulla koodi? Mikähän muu voisi olla vialla?

         Comment


          #39
          Mikä noista profiilin autoista? Onko hainevä tarvike vai ihan aito Audi-osa?

          Comment


           #40
           Joo tämä siirtyikin näköjään eri ketjuun niin auto hävisi näkyvistä. Eli tuo A8 D4-mallia. Ostin käytettynä aidon Audi-osan. Sen verran mokasin, että tilasin osanumeron 4h0035503a kun entinen oli 4h0035503b. Sen verran noissa näkyy olevan eroa, että b-versiossa on lisäksi Eberin antenni (vaalean ruskea liitin väriltään). Mutta luulisi, että gps toimisi kuitenkin.

           Comment


            #41
            Näyttääkö navi samanlailla paikan vähän pieleen, jos hainevän piuha irti? Jos, niin hainevän ei toimi tai piuhan liitin hapettunut/rikki. A8 4H:n MMIssä on sisäinen GPS-antenni myös, jota käyttää jos hainevän ei toimi. Sillä se näyttää välillä vähän pieleen.

            Tiedän, koska itselläni hajosi vastaavasta autosta hainevä ja ajoin jokusen päivän piuhat antennista irti. Silloin navi toimi yhä, mutta näytti välillä pieleen.

            GPS-antenni on sama hainevissä riippumatta siitä onko eberin antennia myös vai ei. Eli mikä vain malli pitäisi pelittää.

            Comment


             #42
             Kävin koittamassa niin samalla lailla näyttää kuin antenni paikallaan eli nuoli liikkuu navissa mutta suunta ei ole tiedossa. Käyttää siis minun mielestä auton antureita ja tietää, että liikutaan mutta ei mihin suuntaan. Varmaan se on uskottava, että tuokin antenni on rikki. Oliko siitä tietoa, että tuleeko rikkinäisestä antennista mitään vikakoodia?
             Viimeksi muokannut quattro200; 28.3.2020, 11:18.

             Comment


              #43
              Ei aina. Antennia asentaessasi varmista, että maadoittuu kattoon ok.

              Comment

              Working...
              X