Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B7 bensamittari näyttää väärin

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • A4 B7 bensamittari näyttää väärin

  Käytin jo hakua. Liittyen jupakkaan http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...d.php?t=101822 ; sain eilen BSR PPC laitteen, ja palautin auton teho-ohjelman vakio-ohjelmaksi. Tankissa oli jäljellä joku 1/9 diisseliä, mutta se mittari meni ohjelman palauttamisessa nollille. Rankuttelin ees taas viriohjelman ja vakion välillä, mutta ei muutosta, ja laitoin tankin täyteen; jäi n. 1/9 vajaaks.

  Saisko tuota jotenkin säädettyä / säädätettyä, vai saattasko asettua itsekseen, vai irrottasko akun kenkää, entä voisko se akun kengän irrotus haitata mitään? Pitääkö jotkut ajonestot koodailla uusiks?

  Muutenkin tekis mieli irrotella akku ku on tuo ohjelmointiprosessi tehty; auto tuntuu nyt laiskalta; luonnollisesti; mutta niin tuntui lastutettunakin tuon suutinrempan jälkeen n. vajaan viikon ajan; eli elän toivossa josko tuo vakionakin aavistuksen piristyis lähiaikoina; kun auto "oppi" uusia asetuksia (?)..ja akun irrottaminenkin liekö auttas =/...

  p.s. BENSAmittari =) ...
  Viimeksi muokannut Zachaeus; 6.9.2011, 22:33.

 • #2
  Itse vika ei ole tuttu, mutta kyllä akun voi ihan hyvin mielin irrottaa ilman, että mikään sekoaa. Keskuslukituksen kaukosäätö lopettaa luultavasti toiminnan, mutta sen saa helposti takaisin pelikuntoon, kun käyttää avainta virtalukossa.

  Comment


  • #3
   Saa niitä säädettyä tietyissä rajoissa. VCDS:llä kanavasta 17 "istrument cluster" löytyy tankin näyttämään ... tuolla ohje. Muistaakseni jokaista anturia sai säädettyä erikeen, eli täyttä-, puolta- ja tyhjää tankkia.
   http://"33: tank, full calibration"

   Comment


   • #4
    Tatteroista =)

    Comment


    • #5
     Jatketaanpa tähän topicciin kun itseä myös vaivaa otsikon mukainen ongelma. Eli kun tankkaa tankin täyteen(tasaisella alustalla), niin polttoainemittarin viisari ei mene viimeisen viivan päälle vaan jää viisarin leveyden verran ainakin alas. Eli auttaisikohan jos ensihätään kokeilisi irroitella akunkengän?

     Comment


      #6
      B7:ssa on kaksi anturia, jos toinen jumittaa, niin voi tehdä noin.

      Comment


      • #7
       Saakos nuo anturit jotenkin "nollattua"?

       Comment


        #8
        Joskus oli vaan huono liitos toisessa anturissa ja hieman rassaamalla lähti toimimaan.

        Comment


        • #9
         Eli tankki tyhjäksi ja tankki irti niin onnistuu noiden ropeltaminen?

         Comment


          #10
          Takapenkin alla on kaksi luukkua, joista anturit löytyy ... ainakin bensakoneessa.

          Comment


          • #11
           Juu, täytyy huomenna tutkia että miltä siellä näyttää.

           Comment


           • #12
            Tuli avattua nuo kannet ja ropellettua noita liittimiä, mutta jämäkästi tuntuivat olevan kiinni. Lisäksi tuli kokeiltua "nollattua" ottamalla akun kengän irti mutta kumpikaan noista keinoista ei toiminut. Tankki täynnä näyttää edelleen parin viisarin leveyden verran alle täyttä.

            Comment


             #13
             VCDS:llä voi katsoa measuring blokeista, että kumpi anturi näyttää vähemmän/väärin.

             Comment


             • #14
              Terve tässä ohje Q7 nämä ei välttämättä pidä paikkansa sinun kohdalla mutta jos muistan
              oikein niin ylenssä bensamittari voi kalibroida uudemissa audeissa(mitä se siten tarkoittaa?) niin tapahtuu mittarimoduulissa eli sinä voi säätä mutta tämä edelytää että tankissa olevat potikat
              on ok joissakin Audeissa taita olla 4 kpl potikaa bensa säiliössä. Eli etsi sinun auton ohjeet
              Tämä on ainoastaan suunta antava mistä kysymys
              Audi Q7 2007 > Dash panel insert, adapting full indicator

              This adaption channel 33 is specially for service cases in which the tank gauge needle on the dash panel does not reach the full indicator when the tank is full. In this process, the tank characteristic is not shifted in parallel as in channel 30, but above a readout 1/2 the characteristic line is elongated upwards or shortened. The output value is 0 (readout on tester is 128). The elongation can be altered by +/- 16 Ohms (value from 112- 144).

              Comment


              • #15
               Täytyy vielä sano varoituksen sana esimerkiksi koskien Q7 niin kanava 30 ei pidä koske jos ei tiedä
               mitä tekee kanva 33 taitaa korjata vain ongelmia yläpääss. Alapää on varallinen koska bensasäiliö ei saa mennä tyhjäksi koska bensapumppu ei tykkää käydä kuivana tämän takia monet autot saata pysähtyä
               vaikka säiliössä on vielä bensaa. Jos auto pysähtyy ylämäkeen niin voi kokeilla rullatta se tasamaalle
               ja odottaa hetken niin saata käynnistyä mutta pitkälle ei pääse. Lisäksi taitaa ajotietokone tarkkailla
               tätä tieto eli värin säädetty voi aiheuttaa virhettä ajotietekonen antamille luvuille.

               Comment


                #16
                Nyt loppuu se täysin väärien automallien ohjeiden ja juttujen kopioiminen muilta foorumeilta/googlesta omalla tajunnavirralla höystettynä ja "kuolleiden hevosten hakkaaminen". Näitä on ollut liian monta. Jääkööt nämä tekstit tänne muillekin muistutukseksi, että tämä ei ole suomi24.fi.

                Toistuvasti luokattoman tekstin lähettäminen vääriin aiheisiin huolimatta aikaiseimmista huomautuksista tuottaa tästä nyt kahden viikon bannin. Tästä valittaminen tai saman paskan jatkuminen tämän jälkeen -> tunnusten poisto foorumilta.

                Comment


                • #17
                 Jatketaan tähän ketjuun kun aiheena olis samanlaista elikkäs menin VCDS:llä muokkailemaan intstruments-puolelta coding-osiosta turvavöiden hälyytystä pois.

                 Löysin tällaisen rimpsun sinne kuin 0021203 joka poisti hälytyksen pois, mutta muutti samalla mittariston mailimittariksi (epähuomiossa en muistanut että olis pitänyt muuttaa jälkimmäinen kakkonen ykköseksi niin näin ei olisi käynyt).

                 No tein muutoksen jälkikäteen ja sit mittaristo sekosi polttoaineen osalta eli täysi tankki kun on niin näyttää että polttoainetta olisi 1/4 tankillinen ja polttoaineen merkkivalo palaa koko ajan mittariston keskellä.

                 Osaisiko joku auttaa ja sanoa että mitä voisin kokeilla korjatakseni tilanteen?? V-mäinen ajaa autolla kun ei oikeestaan muuten ole hajua paljonko tankissa kuin trippimittariin mukaan ja arvioida kulutusta...

                 Comment

                 Working...
                 X