Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Webasto ei käynnisty enää

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  #31
  Kysymyksiä

  Puhaltaako puhallin ollenkaan?
  Herääkö ilmastoinnin valot henkiin?
  Onko mitään eroa vaikka asetat lämpötilan maksimiin ennen kuin sammutat auton?
  Paljonko siellä Lappeenrannassa on pakkasta?
  Kuinka kauan annat Webaston käydä? Minulla vartti ei lämmitä autoa vielä sisältä, mutta alkaa pikku hiljaa puhaltamaan lämmintä sisällekin. Tuo Webasto muistaakseni lämmittää ensin moottorin ja vasta sen jälkeen ohjaa lämpöä sisälle.

  Riittääkö tyhjäkäynnillä hukkalämpöä kabiiniin asti? Pysyykö moottorin lämpö 90 asteessa? Olisiko visko jumissa?

  Nesteen määrästä:
  Satuin kerran syksyllä istumaan autossa ja laitoin Webaston päälle, ettei se jumiudu käytön puutteessa. Pelästyin, kun kojelaudan sisältä alkoi kuulua lorinaa. Pienen paniikin saattelemana totesin, että ei sieltä kuitenkaan mitään jalkatilaan valu. Seuraavaksi katsoin jäähdytysnesteen pinnan korkeuden ja nestettä oli mukamas tarpeeksi. Lisäsin kuitenkin nesteen maksimiin ja lorinat loppuivat siihen.
  Viimeksi muokannut pta; 28.1.2012, 02:37.

  Comment


  • #32
   Puhallin toimii normaalisti.
   Ilmastoinnin valot syttyy normaalisti.
   Tuota lämpötilan säätämistä maksimiin en ole kokeillut. Normaalisti se on +23°C.
   Pakkasta on tällä viikolla ollut -16-21°C.
   Webasto on ajastettu 45minuuttiin kerralla, mutta 1/2 tunnin jälkeenkään ei tule lämmintä sisälle.
   Tyhjäkäynnillä tulee haaleaa ilmaa sisälle. Heti kun polkaisee kierroksia tulee selvästi lämpimämpää ilmaa sisälle. Moottorin lämmöt taitaa pysyä 90° kieppeillä tyhjäkäynnilläkin. Mutta ihmettelin toissapäivänä moottorin nopeaa jäähtymistä, kun n. 5 min kioskireissun jälkeen lämmöt oli taas 60°.
   Miten tuon viskon voi tarkistaa?
   Nesteitä olen seurannut eikä ainakaan hävikkiä ole.

   Comment


   • #33
    Ettei termostaatti olisi jumissa? itellä myöskin moottori jäähtyy nopeasti ajoon lähtiessä ja tyhjäkäynnillä puhaltaa haaleaa ilmaa kabiiniin,kierroksia antaessa sitten myöskin tulee lämmintä ilmaa. En ole vielä kerinnyt vaihtaa termaria,joten varmasti ei voi sanoa vian olevan siinä.

    Comment


    • #34
     Voisko olla niin huone tuuri et vuosi sitten vaihdettu termari olis jo sökö? Ainakin merkkiliikkeessä tehdyssä nokkahihna rempassa se piti vaihtaa. Tiedä sitten vaihdettiinko se?

     Comment


     • #35
      Miksipäs kaikki ei mahdollista voisi olla. Meinasinkin kysyä että onko vaihdettu alkuperäinen termostaatti,mutta luulisi merkkiliikkeessä olevan. Koska se on todettu että motonetin tarvike termarit ei näissä autoissa pelaa. On muuten sit v-mäinen juttu vaihtaa termari,ainakin tohon 2.8.

      Comment


      • #36
       Nostetaas vanhaa aihetta. Vaihdoin A4:seen termostaatin (-07 ASB) ja ilmauksen yhteydessä ilmeni reipasta akkukaapelin / navan kuumenemista, jonka seurauksena vaihdettiin uusi akunkenkä. Uudella kengällä ei enään kuumenemista ole tapahtunu.

       Ongelma kuitenkin on se ettei webasto lähde enään käyntiin. Pitääkö webasto ilmata erikseen? Vai voiko erkaantua akun irrottamisen takia? Kaukosäädin kuitenkin saa yhteyden ja näkee lämpötilan ja aika lähtee rallattaan ihan kuin menisi normaalisti päälle. Pientä napsetta kuuluu kun auton vieressä kuuntelee.

       Comment

       Working...
       X