Kuulutus

Collapse

Foorumi päivitetty uuteen versioon

Audifinns -keskustelufoorumi on päivitetty uuteen versioon 26.5.2019. Seuraa keskustelua ja raportoi mahdollisia bugeja täällä. Kiitos! Tapatalk on toistaiseksi huoltokatkolla 30.5.2019 alkaen ja toiveessa palauttaa mahd. pian.
Juho Komulainen / Webmaster
Näytä lisää
See less

A4 B5 2.8 APR Mystery

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  A4 B5 2.8 APR Mystery

  Elikkäs vuoden -00 B5 avant, jossa 2.8 30v APR-moottori + 5v tippi.


  Tankattuani auton paikallisella ABC:llä olin suuntaamassa kotiin... Ei startannut. --- Kone lupasi pari kertaa, mutta ei tahtonut käydä väkisinkään.
  Ongelman aiheuttajaksi osoittautui Polttoaineviaksi, kun kipinää tuli, joten eikun polttoainepumppu esiin. Pumpun irroitettua, koitin vielä ns. suorilla piuhoilla akusta, niin pumppu lähtikin pyörimään. Joten vikaa alettiin etsiä johdoituksesta. Polttoainesäiliöön tulevan pistokeen (jossa bensa anturin ja pumpun virrat) yksi pinneistä oli poikki. Uusi pistoke sekä tankkiin tuleva suuri valkoinen pyöreä läpivientiosa (josta polttoaine linjatkin tulevat läpi) vaihdettiin. Samoiten pa-siivilä tankista putsattiin ja siisteydestä pidettiin huolta.

  Auto lähti "ykkösellä" käyntiin ja virrat päälle laittaessa polttoaine pumppu tarjoaa ainetta n.1.5 sek. Edellämainituista toimista ei vag-comin mukaan tullut mitään vikakoodia.

  mutta

  mutta

  Muutama päivä edellämainitun harrastustoimen jälkeen rupesi tulemaan kylmäkäynnistys ongelmia ( saa sahata n. 6sek. jolloin kone käynnistyy takerrellen). Kuumana taas, ei ongelmaa, mutta mikäli antaa jäähtyä n..20 minuuttia, niin huomaa taas että ei ihan lähde tulille niinkuin pitäisi.?

  Myös jäähdyttimen sähköflekti huutaa kokoajan/ ja 5min. sammutuksen jälkeen. - ja ilmastoinnin pois kytkentä ei vaikuta(silti huutaa). Edellämainittu on ollut vikana jo 3kk, muttei ole saanut sitä korjattua vielä. Mahdollisesti jokin lämpötila-anturi pimeenä, joka flektiä ohjaa?

  Voiko olla mahdollista, että jonkin/joidenkin antureiden virheellinen lämpötilatieto vaikkuttaisi moottorinohjauksen toimintaan, joka aiheuttaa kyseisen käynnistymis ongelman? (erityisesti ilmojen ollessa asteen pari pakkasen puolella saa sahata pitkään.) Äskettäin uusitut huohotinlinjat mielestäni vaikuttivat asiaan hieman.

  Keväällä ilmeni öljyvuotoa, venttiilikoppien tiivisteet vaihdettiin, mutta muutan Tkm:n jälkeen huomattiin että vuotoa on edelleen (jo silloin huohotin linjat paikattiin) Nyttemmin uusilla huohotinputkilla käry haisee terävimmin kabiiniin. Joku spekuloi öljypumpun sihtiä vortexin sivuilla männä vuosia sitten mutta, tiedä sitten. En ole vielä tarkastanut että kerääkö painetta`?

  Kaikki tässä ilmi tulleet "probleemosit" kun saadaan läjään, niin sitten muistetaan taas talven liukkailla, että mihin nelikkoa tarvitaan.

 • #2
  Voi se käynnistys vika olla kuitenki siinä bensapumpussa.

  Comment


   #3
   Öljyvuotoon ja käryyn liittyen tarkistaisin repsikan puolen nokka-akselin kuppitiivisteen. Kuskin puolelta moinen löytyy myös, mutta apukuskin puoli tuntuisi useimmiten olevan vuodon syy.

   Comment


    #4
    Jos mahdollista, tarkasta VCDS:llä engine coolant temp G 62-anturin antama lämpötila vikatilanteissa. Itsellä 2.7 bit-moottorissa anturi antoi liian kylmät lukemat, jolloin lämpimänä moottori ylirikastui, eikä käynnistynyt. Tilanne vaihteli. Anturin vaihto oli helppo ja halpa.

    Comment

    Working...
    X