Kuulutus

Collapse

Foorumi päivitetty uuteen versioon

Audifinns -keskustelufoorumi on päivitetty uuteen versioon 26.5.2019. Seuraa keskustelua ja raportoi mahdollisia bugeja täällä. Kiitos! Tapatalk on toistaiseksi huoltokatkolla 30.5.2019 alkaen ja toiveessa palauttaa mahd. pian.
Juho Komulainen / Webmaster
Näytä lisää
See less

Audi A6 3.0 quattro automaatti 2005

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Audi A6 3.0 quattro automaatti 2005

  Vihjetietoa A6 3.0 Tdi käynnistysongelmiin liittyen: 88 tkm ajettu,merkkiliikkeessä huollettu ja korjattu auto kärsi starttiongelmista talven kylmien alettua,lopulta auto ei aina käynnistynyt tai käynnistyi kuin traktori. Merkkiliikkeessä lopulta vika paikannettiin moottorinohjausyksikköön,jonne oli vuotaneen tiivisteen johdosta päässyt kosteutta. Kosteus oli vioittanut mm. relettä. Kansi,rele ja johdotuksia vaihdettiin,kosteus poistettiin.

  Sain auton viikon korjaamoajan jälkeen. Ensimmäisellä matkalla yön jälkeen auto ei taaskaan käynnistynyt,tällä kertaa käytin liikkumisturvaa. Ilmeni toisessa merkkiliikkeessä,että aikaisemmin korjattu vika oli ehtinyt vioittaa kaikki hehkutulpat,myös niiden kaapelit olivat hapettuneet. Nyt tehty korjaus auttoi,paitsi että auto ei parin viikon lentoparkin jälkeen käynnistynyt,akku täysin tyhjä. Liikkumisturvasta käynnistysapua ja matkan jälkeen akun vaihto merkkiliikkeessä,akun tiedot syötettiin auton ohjelmistoon.

  Nyt on kaikki toiminut kaikilla keleillä. Käynnistysongelmat voivat siis johtua ohjausyksikön kosteudesta ja siitä johtuvista lisäongelmista,joiden yhteydessä myös akku ( minulla 2 v vanha) voi vioittua. Merkkiliike toimi sinänsä asiallisesti,mutta löysi "vian kerrallaan". Sain neuvoteltua hinnan kohtuulliseksi,koska ohjausyksikköön ei tulisi mennä kosteutta ja työt eivät ns. menneet aivan nappiin,itse epäilen merkkiliikkeen avanneen sen ja sulkeneen kotelon joskus huolimattomasti (huoltomies totesi malleihin tehdyn jonkin toimenpiteen ohjausyksikköön Audin toimesta).

  Paljon vaivaa ja myös kuluja,mutta nyt auto toimii. Merkkiliikkeelle plussaa vastaantulon johdosta,miinusta kokonaisuuden hoidosta. Liikkumisturva toimii hyvin. Toivottavasti tästä on jollekin apua vian etsinnässä.
  Viimeksi muokannut Sleepy2; 4.2.2012, 10:21. Perustelu: Muutama kappalejako lisätty luettavuuden parantamiseksi.
Working...
X