Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

S5 B8 4.2 pätkäisee yläkierroksilla

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  S5 B8 4.2 pätkäisee yläkierroksilla

  Kysyttävä viisaammilta taas apuja. Koko kesän vaivannut sellainen ongelma, että (ainakin) 1-3 -vaihteilla tulee kaasu pohjassa pätkäisy/pätkäisyjä kierrosalueella 6200-6400. Koko kierrosalueen tuon alle toimii ja vetää moitteetta, ja parin pätkäisyn jälkeen tai jos hieman hellää kaasua ja painaa taas pohjaan niin vetää iloisesti myös tuon alueen jälkeen rajoittajalle asti. Kevyellä kaasulla tuntuu menevän tuonkin kohdan yli tasaisesti. VCDS ei näytä mitään vikakoodeja, eikä ole koko kesänä näyttänyt. Ainakin seuraavat osat on vaihdettu, ei niinkään suoraan tähän liittyen mutta ennakoivana huoltona, näillä ei ole ollut vaikutusta tuohon:

  -Tulpat (NGK)
  -Puolat (Bosch)
  -Suuttimet (OEM)
  -Moottorin tukikumit (OEM)
  -MAF (Bosch)
  -Ylemmän ja alemman imusarjan tiivisteet
  -PCV-venttiili (OEM)
  -Jäähdytysnesteen lämpötila-anturi (OEM)
  -Termostaatti (OEM)
  -Imusarjan läppiä ohjaavat alipainesolenoidit
  -Pakokaasun takaisinkierrätyksen solenoidi

  Lisäksi ohjaustehostimen pumppua, laatikon turbiinia yms (ehkä) tähän liittymätöntä. Imukanavat putsattu 1,5v eli alle 15tkm sitten.

  Mitähän tuosta voisi/kannattaisi VCDS:llä logitella että voisi päästä jyvälle mitä tuossa tapahtuu? Bensapaineita, nokkien säätöjä (seuraa kyllä tasan pyyntiä toteutuneet arvot), vai mitä?

  #2
  Sytkäosat kun on jo vaihdettu ja polttoainepuolelta suuttimet niin seuraavina siellä on molemmat polttoainepumput (lpfp&hpfp).
  ​​​​​​
  Jos jaksat lontoonkielellä lueskella niin täältä löytyy jotain vastaavaa ongelmaa ja mitä kannattaa logitella:
  https://www.a5oc.com/threads/hesitat...ng-log.167698/


  E. Mitä arvoja lambdat näyttää?
  Viimeksi muokannut vV8m5; 13.10.2021, 13:26.

  Comment


   #3
   Kävin vähän logittelemassa VCDS:llä. Ehkä tärkeimpänä huomioina että 1. sylinteriin tulee joka kerta noin 6300rpm kohdalla kasa misfirejä, kun muissa pysyttelee nollassa. Bensapaineetkin näyttää hyvältä ja loogisilta. Liitteenä logia jossa misfire counterit, bensapaineet, railipaineet ja pumpun kuormitus. Samassa Excelissä pari vetoa.

   Mitä arvoja lambdoilta pitää logittaa? Adaptaatioista en löytänyt äkkiä katsottuna hetkellisiä arvoja, ainoastaan pitkän aikavälin (Idle -0,7 molemmissa bankeissa, Partial -3 Bank 1 ja -3,5 Bank 2).


   E: kokeilin 1. ja 2. sylintereissä vaihtaa tulpat ja puolat ristiin, vika säilyi 1. sylinterissä. Ja löytyihän ne hetkelliset lambda-korjausarvotkin sieltä VCDS:stä, pitää käydä logittamassa. Sen testasin että noin 3/4 kaasulla vetää nätisti ilman yhtään misfireä rajoittajalle asti.
   Attached Files
   Viimeksi muokannut Joopakoo; 14.10.2021, 13:17.

   Comment

   Working...
   X