Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 quattro automaatin tärinä kiihdytyksen jälkeen

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • A6 quattro automaatin tärinä kiihdytyksen jälkeen

  Terve,

  Tänään aloin ihmettelemään melko voimakasta tärinää aina voimakkaamman kiihdytyksen jälkeen.

  Itse kiihdytyksessä ei juuri tuntunut, mutta sen jälkeen n. 10km moottoritiellä täristeli melkoisesti. Eniten vaihteella 5 ja hieman vähemmän pienemmillä vaihteilla 80km/h ajaessa. Kun kaasun nosti, tärinät hävisivät. Palasivat kun kaasua painoi taas. Kun tärinät olivat täysin loppuneet tuon 10 km ajon jälkeen, kokeilin uudestaan. Voimakas kiihdytys tuonne 80 km/h vauhtiin ja sama juttu. Alkoi tärisemään sen jälkeen vaikka palasi normaaliajoon. Hävisi muutaman kilometrin jälkeen.

  Moottorin tukikumi on antanut virheilmoituksen VCDS ohjelmaan jo vuosien ajan, voisiko olla, että se on nyt totaalisesti hajonnut ja pakko vaihtaa?
  Vai olisiko enemmin syytä tutkia automaattilaatikon öljyn määrä?

  Y.t. Niki

  Audi 5D A6 AVANT QUATTRO 2.5TDI AUTOMATIC-4B-4X4/276
  Rekisteröity: 2003
  Tyyppi: 2.5 TDI quattro
  Polttoaine: Dieselöljy
  Sylinterit: 6 (2496cm3)
  Teho: 132kW / 180hv

  #2
  Tarkista kaikki vetoakselien nivelet että niissä ei ole väljää.

  Comment


  • #3
   Taka-akselien vetonivelissä oli aavistuksen verran väljyyttä, joten vaihdoin molemmille puolille sekä sisemmät, että ulommat nivelet. Hetken tuntui, että vika korjaantui, mutta reippaan kiihdytyksen 50-100km/h jälkeen tuli sama tärinä. Tärinä poistui taas kuin taikasanasta kun ajeli tasaisella nopeudella pari kilometriä. Kumma juttu kun tämä vika tulee esiin helpommin silloin kun on ajanut auton riittävän lämpimäksi. Seuraavaksi on sitten pakoputkiston ja suojalevyjen irrotus, jotta pääsee tutkimaan kardaania ja sen laakeria ripustuksineen.

   Comment

   Working...
   X