Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6 -09 3.0 TDI 239hv ulina/vou ääni tyhjäkäynnillä

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Audi A6 -09 3.0 TDI 239hv ulina/vou ääni tyhjäkäynnillä

  Tuli hankittua otsikon mukainen toinen audi perheeseen.


  Auto pitää vaimeaa "vouuu"-ääntä tyhjäkäynnillä, kun kierroksia nostaa jonkin verran ääni katoaa ja korkeammilla kierroksilla ääntä ei enää kuulu.
  Tuo vanhempi a6 ei tehnyt tätä. Auto myös tärisee aavistuksen enemmän tyhjäkäynnillä kuin tuo vanhempi. Kulkee/toimii ihan normaalisti muuten.

  Ääni siis vaimea kierroksia nostamalla poistuva "vouu..". Ei mitenkään lujaääni, mutta kuuluu ulos. Onko ääni oire jostain vai onko jo joku rikki?

 • #2
  Vou-äänen suhteen en osaa auttaa, mutta huomasin tyhjäkäynnin tärinän suhteen saman, kun juuri vaihdoin 2005-vuoden 3.0TDI:stä (BMK, 225hp) 2009-vuoden 3.0TDI:hin (CDYA, 239hp). Uudemmassa huomaan itsekin, että tyhjäkäynnillä tärisee enemmän kuin vanha.

  Kävin myös koeajamassa eräässä tamperelaisessa autoliikkeessä olevaa A5:sta, jossa myös 3.0TDI (CCWA, 239hp), ja siinä tyhjäkäynnin tärinä oli jo aivan liikaa; selvästi tärisi koko auto ja otti korviin. Se tuntui muutenkin siltä, että auto meinaisi sammua aina kun painoi jarrua, vaikka olikin automaatti, mutta myyjän mukaan autossa olisi muka mitään vikaa.

  Oudolta tuntuu, mutta voikohan kuitenkin olla normaalia, että uudemmat täristävät enemmän kuin vanhat?

  Oletko testannut, vaikuttaako ilmastoinnin poiskytkeminen tuohon vou-ääneen?

  Comment


  • #3
   Hyvä huomio muuten, täytyy testata vielä ilmastointi pois päältä!
   Vielä tarkennuksena, ääni on siis ehkä enempi sellainen pölynimurimainen ulina..tai vou.. Itse ääni ei oskilloi mitenkään, vaan on ihan tasainen.
   Tärinästä huomasin sellaisen yksityiskohdan että 1000kierroksen kohdalla on ihan selvä piikki tärinän voimakkuudessa. Sen jälkeen kierrosten noustessa tärinät katoavat.
   Viimeksi muokannut kuutio; 20.5.2019, 13:05. Perustelu: tyhjiä rivejä pois

   Comment


    #4
    Ahdin ulahtaa? Varsinkin jos sulla on aiemmassa kutosessa ollut dpf ja nykyisestä mahdollisesti dpf suolistettu niin ahtimen äänet kuuluu selkeämmin.

    Tai sitten moniurahihnan joku rullista (tai ilmastoinnin kompura) ulisee.

    voikohan kuitenkin olla normaalia, että uudemmat täristävät enemmän kuin vanhat?
    Ei, moottorin/laatikon tuet kaputt tai sitten suutinvikaa ja ravisuttaa konetta.
    Viimeksi muokannut vV8m5; 20.5.2019, 13:37.

    Comment


    • #5
     Ilmastoinnin/tuuletuksen pois päältä- ei vaikutusta ääneen.

     Nyt kun tuli turbo puheeksi, niin vanhaan audiin vaihdettiin uusi turbo ja kiihdytyksien ralliautomainen pihinä/sihinä hädin tuskin kuuluu. Mutta, tässä uudessa kuuluu ihan perusajossakin kokoajan tota pihinä/sihinää. Viittaisko tää nyt turbovikaan/vuotoon? Vai olisko tässä nyt kyseessä tuo ehdotettu DPF poisto? Eikös turbot vihellä kun ovat kaput/ilmavuoto ja jos jumittuvat, niin ei anna ahtoja ja auto ei kulje mihinkään?
     Kun kulussa ei ole nyt vikaa niin summa summarum: voisko olla että se vaimea ulina ääni on tosta DPF:n poistosta johtuvaa? Voiko DPF:n poistosta aiheutua tyhjäkäynnillä hiuksen hienoa 'ulinan' tapaista vouuu.. ääntä?

     Pihinä ääni mitä tarkoitan kuuluu tässä videolla sekunneilla 11-13.
     https://youtu.be/kM56ReMriQw?t=11
     Tässä ehkä vielä paremmin se korkea vinkumispihinä ääni sekunnit 20-23 välillä, eli mulla pitää ihan perusajossa tota ääntä ilman revittelyä.
     https://youtu.be/aWN-WEfdlbo?t=20

     En mä tiedä, hitto että tulee vainoharhaiseks joka ikinen kerta kun vaihtaa uuteen autoon.. tai siis uuteen vanhaan autoon. :(
     Viimeksi muokannut kuutio; 22.5.2019, 13:23. Perustelu: lisäsin urlin

     Comment


      #6
      Ahdin se on ja ihan normaalia nuo äänet, jos muuttuu sellaiseksi paloautomaiseksi ujellukseksi niin silloin on asiaa esim. Fin-turbolle. Nuo videoiden kutvoset oli avarammalla putkella joten äänet noissa rouheammat. DPF-pönttö vaimentaa ahtimen äänet melko hyvin (jos siis ei suolistettu).
      Viimeksi muokannut vV8m5; 22.5.2019, 15:49.

      Comment


      • #7
       Ok, näin itsekin funtsin. Eli ilmeisesti vaan uudessa autossa DPF poistettu. Siks pihinä kuuluu selkeämmin. Taidan seuraavaks lähteä tuolla moniurahihnan rullien tarkistamisella, josko sieltä tulis vou-ääni. Kerron sitten miten kävi.

       Comment


       • #8
        Kuittaan tähän, ei ole vikaa löytynyt - tai vika pahentunut nykyisten 3000km aikana, joten kovaa ajoa sitten vaan.

        Comment

        Working...
        X