Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B8 lisävalot

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • A4 B8 lisävalot

  Elikkäs A4 B8 pitäis saada lisävalot asennettua niin ois siihen liittyen pari kysymystä.

  Uskaltaako ottaa ns heräte virtaa lisäpitkille mistään auton omista sähköistä pitkiltä valoilta että toimisi lisäpitkät myös auton omasta katkaisijasta ? Parista paikasta muunmuassa merkkihuollosta asiaa kyselly ja vastaus ollu sama että ei kuulemma saisi sieltä virtaa ottaa että menee valojen ohjaus aivan sekaisin mutta netissä taas lukee että voisi jostain johdosta sen ottaa eli olisiko täällä kellään varmaa tietoa tai kokemusta asiasta.

  Sitten jos auton omista pitkistä ei saa ottaa ohjausta niin mistä kautta porukka saanu tuotua erilliselle katkaisijalle piuhat konehuoneesta ohjaamoon? Yritin etsiä ja saada pihoja pujotettua jostain mutta en millään löytänyt mitään reittiä mistä saisi tuotua.

  Jatkuvan virranhan saa otettua konehuoneesta sieltä virta rasiasta joka on siinä tuulilasin alapuolella aika keskellä?

  Eli lyhyesti mistä/miten heräte/ohjaus lisävaloille turvallisesti?

 • #2
  Kyllä sen voi ottaa pitkien virtapiuhasta, mutta kannattaa käyttää diodillista relettä ettei häiritse auton omia sähköjä. Eli ns can yhteensopivaa kytkentäsarjaa. Itse etsin bixenonien kaihdinsolenoidin ohjauspiuhan ja kytkin releen herätteen siihen.

  Comment


  • #3
   Minkä värinen piuha ja mistä kohtaa helpoin ottaa heräte?

   Comment


   • #4
    Vasemman umpion pinni 11 (numeron voi tihrustaa siitä liittimestä). Väri lienee valkoinen/violetti.

    Comment


    • #5
     Okei, kiitos.
     Viimeksi muokannut Killeri; 8.1.2017, 11:22. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

     Comment


      #6
      Laitoin just samanlaiseen lisäpitkät normireleellä mikä löytyi Hellan FF200-paketista.

      Comment


       #7
       Täälläkin Hellan paketissa tullut normirele kolmatta vuotta ilman ongelmia.

       Comment


       • #8
        Minä asensin tänään omaan LED lisäpitkät ja käytin tuota johtosarjaa http://www.valostore.fi/tuote/purelu...elejohtosarja/

        Comment


        • #9
         Itellä B8 johtosarja tehty ite ja motonetistä 4 napanen mikrorele diodilla. Ohjausvirta releelle auton vasemman umpion johtosarjasta, muistaakseni juurikin tuo valko/violetti johto ja pinni 11. Releen saa näppärästi piiloon tuulilasin alla olevan suojamuovin alle. + navan viereen rele ja lyhyellä johdolla missä sulake virta releelle, sitten vaan vie muut johdot esim. Samasta kolosta mistä menee jarruputket. Ite laitoin kaikki maadotuksen vasemman lokarin päällä olevan -navan alle.

         Comment


         • #10
          Lisävalokatkaisijalle johdot konehuoneesta

          Hei!
          Mistä kautta saa tuotua johdot konehuoneen puolelta sisätiloihin kun haluaisin lisävaloille katkaisijan. Auto siis Audi a4 b8?

          Comment


          • #11
           Kuskin jalkatilasta löytyy läpivientikohta keskeltä ylhäältä. Videosta näet tarkemmin, mutta älä tuikkaa poralla läpi reikää, niinkuin toi sälli tossa videolla :) Itse nirhasin läpi sähköruuvarilla ja uitin johdon läpi teippaamalla sen pätkään MMJ-johdinta.

           Comment


           • #12
            Myös oikean pyöräkotelon takaa löytyy läpivienti. Edellyttää renkaan/kotelopahvin ja hanskalokeron irroittamista. Gynekologin käsistä ei ole haittaa, mutta siellä on ihan läpivientikumi, jossa on vapaita nännejä. Vedin itse sieltä Remucin/Eberin johdot kabiiniin.

            Comment


            • #13
             Johdot konehuoneessa sisätiloihin

             Kiitos vastauksista ja videosta. Nyt saan ongelman ratkaistua.

             Comment


             • #14
              Onko kukaan kytkenyt lisävalojen parkkeja palamaan b8 Audissa? Mistä pistokkeen johdosta otetaan heräte ja toimiiko ok pelkällä diodireleellä?

              Comment


              • #15
               Vuoden -14 b8:iin otettu heräte vasemman umpion 11 valkovioletista pinnistä diodireleelle ja tekee häiriön vasemmalle valolle ja lisäpitkät ei syty. Mikä neuvoksi?

               Comment


               • #16
                Alkoi toimimaan lisäpitkät kun laittoi Motonetin can-väyläisiin tarkoitetun asennussarjan. Ei näköjään riitä uudemmissa pelkkä rele diodilla.

                Comment


                 #17
                 Jaetaan omaa kokemustietoa eteenpäin; tänään asennettu lisävalot 2013 A4 B8 Faceliftin keulalle. Asennuksessa käytin seuraavan linkin johtosarjaa.

                 Autossa Xenonit (ja mukavuusvarusteena kaukovaloassistentti). Heräte löytyi kuskin puolen umpion sähköjohtonipusta, pin 11 - valkovioletti johto.
                 Rele sekä ylimääräiset johdot piiloon jarrunestesäiliön lähimaastoon suojamuovin alle - poissa silmistä. Samaisen suojamuovin alta myös liitäntä plussaan. Maadoitus juuri kuten edellämainittu viestissä #9, jarruputkien kanssa samasta pehmustetusta kolosta johto konetilasta valmiiksi löytyvän maadoitusruuvin alle.
                 Keulalle lisävaloksi kilven alle Seeker Venom - tulevaisuudessa asennus mahdollisesti maskin taakse, tällä haavaa puskurin irroittaminen jäi väliin projektiajan puutteen vuoksi. Lisäksi kiinnostaa, onko muilla tullut ongelmia Adaptive Cruise Controlin säätöjen kanssa, jos puskuria on käytetty irti esim maskia vaihdettaessa tai lisävaloasennusta tehdessä?

                 Takaisin projektiin: eniten aikaa otti lisävalokatkaisijan johtojen vieminen kabiiniin. Toteutustapa oli aiemmin viestissä #11 mainitun kaltainen (videosta hyvää mallia), tosin itse en nähnyt tarpeelliseksi irroittaa tuulilasinpesunesteen säiliötä. Itse katkaisijan kiinnitin valopaneeliin kuvan osoittamalla tavalla (katsotaan onnistuuko kuvan lataaminen tähän, eka kerta....)Click image for larger version Name:	Audi_valokatkaisija.jpeg Views:	0 Size:	135,4 Kt ID:	1871934
                 Aikaa vierähti sitä kuuluisaa priimaa tekemällä reippaat kolme tuntia, kun kaikkea ihmeteltiin useampaan otteeseen ja johtojen hivuttaminen kabiiniin oli mielenkiintoista.

                 Comment


                 • #18
                  Ei mennyt kyllä asennus -15 vuoden allroadiin ihan plug and play tyyliin. Tolkun purkaminen keulaa myöten ja asennuskehys ihan mitä sattuu. Joutuu tekemään sovitepalat, että saa kohdalleen kunnolla. Mukana tullut canm8 rele turha b8 korissa, kuten jo aiemmissa viesteissä käy ilmi. Diodirele esim. mallia motonet toiminee samalla tavalla. Valoteho tosin aika hyvä.

                  Taas tuli selväksi, että jos on automallikohtainen plug and play sarja helppoine asennuksineen luvattu, niin soveltaa saa runsaasti.
                  LED-lisävalo DSM on DSM:n tehokas lisävalouutuus. Osramin ledeillä sekä prisma linssitekniikalla varustettu paneelivalo valaisee niin kauemmaksi kuin pientareil

                  Comment


                  • #19
                   Alkuperäinen kirjoittaja HeiTik Näytä viesti
                   Lisäksi kiinnostaa, onko muilla tullut ongelmia Adaptive Cruise Controlin säätöjen kanssa, jos puskuria on käytetty irti esim maskia vaihdettaessa tai lisävaloasennusta tehdessä?
                   Jos puskurin irroittamisen ja kiinnittämisen hoitaa nätisti, niin ei ole mitään syytä, miksi ACC:n säädöt menisivät vinoon, sillä tutka on kiinni kiinteässä osassa. Toki jos puskurin kanssa tötöilee ja paukuttaa sitä tutkaan, niin toki se voi mennä vinoon, eli vastuu siirtyy kuulijalle. Apumiehestä ei ole hommassa haittaa.

                   Comment


                    #20
                    Samaan lopputulemaan tulin omassa pohdinnoissani. Ilmoittelen tänne omista kokemuksistani, mikäli päädyn keväämmällä lisävalon maskin taakse asentamaan/puskurin irroittamaan.
                    Viimeksi muokannut Killeri; 2.1.2020, 19:17. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                    Comment


                    • #21
                     Olen asentamassa itse lisävalopaneelia nyt maskin taakse ja kiinnitys olisi helppoa puskurin alumiini palkkiin osaako joku sanoa voiko palkin sisällä olla jotain elektroniikkaa että uskoltaako siihen ottaa poraruuveilla kannakkeet kiinni?

                     Comment


                      #22
                      En nyt osaa ulkomuistista sanoa mutta senhän näät kun jouvut kuitenkin puskurin irrottamaan että saat maskin irti niin sinne palkin taakse

                      Comment


                       #23
                       Mä vetelin poraruuveilla siihen palkkiin kiinni lattaraudan palaset ja ledpaneeli perään. Tai oikeastaan siihen palkin takareunaan. Tuskin siellä elektroniikkaa on, pesurin letku korkeintaan menee toiselle puolelle. Mulla oli maski paikallaan. Se ylämuovi vaan pois.

                       Comment


                       • #24
                        Poraruuveilla kiinnitin alakautta kulmaraudat palkin alapintaan. Niihin valo kiinni. Ei tarvinnut näin ottaa kuin etummainen pohjapanssari irti.. Ainoa vika ettei ole korkeus säätöä niin kulmaraudan pitää olla juuri oikeassa asennossa eikä se tietenkään ollut.. Pitää vielä hieman muuttaa kiinnitystä että saa säädettyä oikeaan asentoon paneelin.

                        Comment

                        Working...
                        X