Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Led lisävalot

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Q5 FY 2018 lisävaloja

  Millaisia ratkaisuja teillä on uuteen q5:seen lisävalojen suhteen? Pitäisi saada maskin taakse piiloon, niin sopiiko sinne millainen ledipaneeli ja miten kiinni?
  Merkkihuolto saa hoitaa sähköt.

  Pörhön sivuilla on tuollainen tarjolla: https://www.porhokauppa.fi/lisavarus...0w-p-6461.html

  Lumise kauppaa tuollaista:
  https://www.lumise.fi/ajoneuvovalais...18/8020100213/

  Ja mitä mieltä yleensä olette kyseisen auton vakio led valoista pitkien suhteen?

  Comment


   Lazerin Linear malliston 6/12/18 mallit on aikas sopivan kokoisia maskin taakse piilottamista varten.
   Ja Jussinmäen testissäkin pärjäsivät hyvin. Aika huomattavan parannuksen voisi saada yhdellä Elite 12 tai 18 mallilla, taikka sitten kahdella 6 Elitellä.
   Halvimpiahan nuo eivät ole, ja on niistä Standard mallitkin, hyviä nekin. Muilla ei vain oikein ole ihan samaan koko/teho-luokkaan tarjokkaita.

   Comment


   • Mä laitoin tilaukseen X-Vision Genesis 600 -paneelin ja tarkoitus laittaa se maskin taakse B8:ssa. Tällä hetkellä maskin ulkopuolella on ollut 2 kpl Seeker 10 parisen vuotta ja nälkä kasvaa syödessä. Koska tuo vakiomaski on suhteellisen ahdas, niin samaan aikaan keulalle vaihtuu hunajakennomaski. Laitetaan kuvia asennuksesta ja lopputuloksesta, kun tarvikkeet on kasassa.

    Comment


    • 600 genesis on yllättävän mötkö paneeliksi. Liekkö mahtuu maskin taa?

     Comment


     • No tuo ei kyllä tule olemaan ongelma. Ao. kuvassa sekä maskiin että ilmastoinnin kennoon jää viitisen senttiä matkaa. Paneelin varmaan saisi asennettuakin ilman, että puskuria irroittaa, mutta kun se maski vaihtuu kuitenkin ”ohueempaan” hunajakennoon. Rinkulat tosin saattaa joutua jättämään keulalta pois, ettei tarvitse sentään niiden läpi valoa suodattaa. Toivottavasti ei vaan tule liian tuuninkia ilman logoa...

      Comment


      • Led lisävalot

       Genesis meni mainiosti B8:n maskin taakse. Oli varalla useampi erilainen kulmarauta, joten pystyi hyvin säätämään paneelin paikan niin, että se on mahdollisimman lähellä maskia - etäisyyttä jäi lopulta jotain 3-4 mm. Kiinnitys rosterikulmaraudoilla ja niittimuttereilla törmäyspalkkiin tai mikä tuo poikkipalkki nyt sitten oikein onkaan. Ei heilu ja varaskin joutuu tekemään hieman enemmän duunia. Säätö onnistuu nopeasti, kun ottaa vaan sen etummaisen moottorikatteen (4 ruuvia) irti. Kauneusvirheeksi jäi yksi pultin kiristysvaiheessa pyörimään alkanut niittimutteri, mutta pistin vaan pultin poikki ja jätin sinne.

       Vielä jäi rinkulat asentamatta, koska menisivät suoraan tuohon valon eteen. Pitää huomenna katsoa päivänvalossa, että tuliko liian tuuninki ilman rinkuloita.

       Viimeksi muokannut villho; 25.1.2019, 21:11.

       Comment


        Kysymys: toimiiko automaattivalot/-pitkät kuinka hyvin lisävalojen kanssa?

        Comment


         Tässä yksi 4F ja ledi pötkylä.
         Attached Files

         Comment


         • A4 B6 Eli tarkoitus ois ottaa heräte auton omilta pitkiltä, mutta jäi askarruttamaan että mistä johdosta ryöstän? Umpiolle tulee vissiin liitin jossa on 10 johtoa, onko myöskään väliä kumman puolen umpion johdoista herätteen ottaa? Tietääkö joku sanoa tai löytyiskö jostain kaavioo josta näkisi tarkistaa oikean johdon? T: Ensimmäistä kertaa lisävaloja asentamassa :D Kiitos jo etukäteen!
          Viimeksi muokannut Hesse; 24.8.2019, 12:18.

          Comment


          • Näkyykö hyvin maskin takaa?
           Itse olen pyöritellyt päässäni juhannuksesta saakka miten saisi mahdollisemman tehokkaan, mutta istuvan ledvalot/ledvalon juurikin a6 4f sedaniin pohjoisen pimeitä teitä varten.
           Enne ollut kolme xenon kattilaa keulilla, mutta ajattelin siirtyä nykyaikaan. Itselläni on vakiomaski niin en usko et sieltä takaa näkyisi tarpeeksi hyvin, välillä mietin et oisin kilven alta leikannut reiän valolle mut saattais olla kyllä turhan ruma...
           Viimeksi muokannut Killeri; 24.8.2019, 09:07.

           Comment


            Mites nuo lisävalot, kun on maskin takana. Suolakeleillä kun moska tukkii ainakin ulkopuoliset valot hyvinkin nopeasti, miten sonta lentää maskin läpi? Putsaaminen kokoluokkaa hankalempaa, mikäli se kura pääsee maskin läpi tukkimaan tuon lisävalon.

            Comment


            • Kohteena A6 Allroad vm. 2016, johon tulee Lazerin palkki. Ohjaus pitää ottaa CAN-väylästä, eli tähän tulisi CANM8-purkki (http://www.canm8.com/can-bus-interfa...-highbeam.html). Osaako joku kertoa
             1) mistä saisin tuosta ohjauspyörän läheltä vohkittua tälle 12 v syötön?
             2) mistä vähimmällä askartelulla saan ohjausjohtimen konehuoneen puolelle?

             Edelleen, jos kojelaudan purkamiseen tuosta kohdasta liittyy jotakin erityistä tietämisen arvoista, niin mielellään opin lisää.

             Comment


             • Alkuperäinen kirjoittaja Razur Näytä viesti
              Mites nuo lisävalot, kun on maskin takana. Suolakeleillä kun moska tukkii ainakin ulkopuoliset valot hyvinkin nopeasti, miten sonta lentää maskin läpi? Putsaaminen kokoluokkaa hankalempaa, mikäli se kura pääsee maskin läpi tukkimaan tuon lisävalon.
              Ei minulla ainakaan suurempia ongelmia ollut viime talvena. Putsausta varten liukkaria pintaan, painepesurilla vettä perään ja kuivaus paineilmalla. Tuossa ylempänä näkyykin minun asennuskuvat B8:n kanssa.

              Toki tilanne on eri, jos taivaalta tulee "jalkarättejä", mutta toisaalta eipä sitä silloin lisäpitkän valoille olekaan käyttöä.

              Comment


               Lähinnä tuollainen tilanne oli mielessä, kun itse joutuu noita ajovaloja vähän väliä huoltoasemilla hieraiseen puhtaaksi pesuvehkeillä, kun ei ole omaa pesupaikkaa talvisin. Se pesusieni ei tuonne maskin taakse uppoa, niin kiinnosti vain miten paljon se suolasonta menee maskin läpi tuonne valoihin saakka. Tekeekö ilmavirta jotain ohjausta, ettei sitä kerry tuonne maskin taakse niin helposti tms. Jos yhtä nopeasti tukkeutuu, niin pidän jatkossakin valot esillä että saa ne putsattua.

               Comment


                Alkuperäinen kirjoittaja Hesse Näytä viesti
                A4 B6 Eli tarkoitus ois ottaa heräte auton omilta pitkiltä, mutta jäi askarruttamaan että mistä johdosta ryöstän? Umpiolle tulee vissiin liitin jossa on 10 johtoa, onko myöskään väliä kumman puolen umpion johdoista herätteen ottaa? Tietääkö joku sanoa tai löytyiskö jostain kaavioo josta näkisi tarkistaa oikean johdon? T: Ensimmäistä kertaa lisävaloja asentamassa :D Kiitos jo etukäteen!
                Onko sulla halogeenit? Itse otin halogeenilampullisessa B7:ssa pinnistä numero 8, ja lienee myös sama B6 kohdalla, kun ovat pitkälti sama auto. Puolella ei ole väliä, mutta itsellä johtojen vedon kannalta oli kuskin puolella helpompi työskennellä.

                Comment


                • Mitäköhän meni pimeeksi? Laitoin keulaan Sae dual x 100w ledilisärin perus relejohtosarjalla ja herätteen otin pitkiltä. Laitoin kaikki kiinni ja näppäin rosvoliittimellä tosiaan herätteen ja kaikki pelas hienosti. Laitoin konepellin kiinni ja olin lähdössä suuntaamaan valoa niin ei puhunu mitään. Vaihdoin johtosarjaan ehyen näköisen sulakkeen tilalle uuden, ei auttanut. Vaihdoin myös releen uuteen, ei auttanut. Ja virran tosiaan otin siitä tuli pellin tyköä mistä oli nätti ottaa. Ja maa on suoraan runkoon laitettu. Ei napsu rele. Menikö lamppu sököksi ja tohinko testata suoraan akulta että toimiiko lamppu?

                 Comment


                  Anna valolle suoraan virtaa akulta. Jos ei toimi niin kytkennöissä vikaa tai virta puuttuu.

                  Comment


                  • moi,onko kellään tietoo mistä ottaa herätinvirta ledlisävaloille jos omat valot on Matrix ledit.??

                   Comment


                    https://www.lumise.fi/ajoneuvovalais...am/3050120196/

                    Comment


                     Tässä ketjussa on keskusteltu asiasta ja nimim. Wilho ilmoittanut ettei toimi:

                     https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...lot-lisävalot

                     Comment


                      Saa Matrixeihin lisävalo- ohjauksen:
                      http://modernum.se/wp-content/upload...ghtning_FI.pdf

                      Ainakin omaan B9: n tuolta löytyy.
                      Ruotsalaisista verkkokaupoista saa tilattua.
                      About 320€ hintaa.
                      Ei vielä itse kehtaa tuolla hinnalla laittaa...

                      Comment


                       Alkuperäinen kirjoittaja Vega_ Näytä viesti
                       Q5 FY 2018 lisävaloja

                       Millaisia ratkaisuja teillä on uuteen q5:seen lisävalojen suhteen? Pitäisi saada maskin taakse piiloon, niin sopiiko sinne millainen ledipaneeli ja miten kiinni?
                       Merkkihuolto saa hoitaa sähköt.

                       Pörhön sivuilla on tuollainen tarjolla: https://www.porhokauppa.fi/lisavarus...0w-p-6461.html

                       Lumise kauppaa tuollaista:
                       https://www.lumise.fi/ajoneuvovalais...18/8020100213/

                       Ja mitä mieltä yleensä olette kyseisen auton vakio led valoista pitkien suhteen?
                       Onko autossas Matrix- ledit? Jos on niin tuo paketti ei toimi sulla.

                       Comment


                        Varmaan on myös huomion arvoista tietää onko autossa oikeasti Matrix LEDit. C7:aanhan ne tulivat vasta faceliftin myötä ja myynnissä on useita ei-facelift sekä facelift A6/A7 joiden myynti-ilmoituksessa mainostetaan autoissa olevan MATRIX LED!! vaikka niissä ei ole. Parhaiten tunnistaa C7 siitä että Matrixin kanssa on dynaamiset etuvilkut, tavan ledin kanssa vain dynaamiset takavilkut.

                        Menee rahat hukkaan lisävalovirityksissä jos ostelee osat Matrixeille eikä autossa olekkaan niitä.

                        Tavan ledissä on kaksi kaukovaloledi-linssiä kun Matrixissa taasen niitä on neljä. Liitteenä nettiautosta pari missä ei ole Matrix Led mutta sellaisena myydään sekä esimerkkikuvat Matrix ja tavan Ledistä.
                        Attached Files

                        Comment


                         Alkuperäinen kirjoittaja Killeri Näytä viesti
                         Tässä ketjussa on keskusteltu asiasta ja nimim. Wilho ilmoittanut ettei toimi:

                         https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...lot-lisävalot
                         Niin ettei toimi B9-korisessa A4:ssa mutta R500 kyseli 2012 vuoden C7:kaan (jos profiiliin on uskominen) missä ei ole edes Matrix ledejä niinkuin andre_ tuossa kertoi.

                         E. Eikä tuon lumisen palikan spekseissä edes mainita sopivuutta B9:siin, ainoastaan B8:siin.

                         Comment


                          Vähän ois kuulunut tollasta noihin matrix valoihin liittyen:
                          että auton oman can väylän voi ohjelmoida ja sieltä saa yhestä pinnistä herätteen lisävaloille. Tosin tarttee ostaa marmorilta ostaa "korjausjohto" joka laitetaan tyhjään paikkaan ja maksaa peräti 13€ :D

                          Comment


                          • Onkohan kukan laittanut LED-ajovaloilla varustettuun c7:n lisäkaukovaloja? Toimiiko XBB-relellä, jossa HAL-anturi? Minkä väriseen johtoon tulisi kytkeä HAL-anturi? Vai onko ainoa mahdollisuus suoraan CAN-väylään laitettava ohjausboksi, joka luo itse herätteen? Kyseessä siis ei ns. "fiksusti toimivat" MATRIX-ledit.

                           Comment


                            Liitteenä ohje, minkä sain Lumiselta. Eli pitäisi heidän mukaan saada toimimaan Optibeam Cannect- ohjaimella.
                            Attached Files

                            Comment


                             Tuossa vielä toinen ohje vanhempaan 2011-
                             Attached Files

                             Comment


                             • Kiitokset Wilholle. Led ajovaloilla varustettu A6, siis ei matrix, vaatii CAN-väylään asennettavan boksin, joka lukee tiedon väylästä ja luo +12 voltin ohjausvirran lisävalojen releelle. XBB-rele ei toimi, koska HAL-anturi lukee jännitevaihteluita ja niitähän ei väylässä tapahdu. XBB siis vain perinteisille tai xenon valoille. Aina sitä oppii uutta.

                              Comment


                               Ei se mielestäni vaadi mitään can boksia. Ainakin itse mittasin että pin11 antaa tarvittavan jännitteen kun pitkät kytketään päälle (2013 vm täysledit).
                               Toki jos haluaa hifistellä niin asia erikseen. Helppo tuo Petri sinunkin todeta. Mittaat vaan 11 pinniltä mitä antaa kun pitkät tyrkkäät.

                               Comment

                               Working...
                               X