Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Led lisävalot

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Razur
  vastasi
  Onkos noista led polttimoista kokemuksia? Saako aikaan muuta kuin pirusti hajavaloa. Ajatuksissa jos saisi linssi valoihin halogeenin korvikkeeksi. Xenonien kanssa ei jaksaisi alkaa vääntään.

  Leave a comment:


 • edut
  vastasi
  Nyt olis lisävalot asennettuna, herätevirran sai otettua vasemman valon johtosarjasta sini/punaisesta johdosta.

  Leave a comment:


 • edut
  vastasi
  Kerkisin nopeasti mittailemaan johtoja niin vasemman umpion valkomustaan johtoon tuli virta koko ajan. Isä meinasi että ottaisi herätteen pitkän valon sulakkeelta.

  Leave a comment:


 • maketsu83
  vastasi
  Herätevirta valkomusta( vasenumpio) valkopunainen ( oikeaumpio)

  Leave a comment:


 • Hene987
  vastasi
  Joku on joskus sanonu, että laittomat esim. referenssit ylittävät valot on katsastuksessa lailliset, jos ne kytkee niin, että niitä voi polttaa vain käsijarru päällä. Onko tämä totta? Eli olisivat olevinaan työvalot. Tosin eikai pakettiautojen työvalot oo kytketty noin, vaan pelkästään kytkimen kautta. Kuorma-auton auravalot on sitten kytkettävä jostain konehuoneesta jottei niitä voi ajaessa käyttää. Näin muistelen masista.

  Leave a comment:


 • edut
  vastasi
  Nyt on lisävalot hommattuna. Kytkentä vielä mietityttää, kyseessähän oli A3 8p bi xenon valoilla. Tarkistin liittimen mikä menee umpioon kiinni niin on 14 napainen mutta vain 11 johtoa on paikallaan. Osaako joku kertoa että mikä johto juuri oikea, vai uskaltaako ihan perus virta kynällä mennä koittamaan?

  Leave a comment:


 • Razur
  vastasi
  Itsellä tuli taannoin pikatarve saada tuon perhelossiin (voyager) valotehoa paranneltua. Häthätää kävin tuollaiset hakemassa. Nyt noin kuukauden ollut kilpitelineessä kiinni, eikä voi kun olla tyytyväinen. Valokuvio ei ehkä ole mahdottoman pitkä, mutta valoa löytyy hienosti myös ojanpenkoille. Eikä tarvi odotella syttyilyä kuten xenoneiden kanssa.

  Leave a comment:


 • Hene987
  vastasi
  https://www.dropbox.com/s/a5nn9htjn7...93659.jpg?dl=0

  Tollasen telineen turasin tänään. Kokeilin piruuttani TIGiä ekaa kertaa eläissäni. Olikin aika kaareva tuo puskuri etuosasta. Tuon telineen kun pulttaa kiinni, niin toi yläosa menee aivan mutkalle. Kyllä ton valon silti saa kiinni tuohon mutta aika jännitykseen toi teline jää. Vielä pitäs sähköt vetästä.

  Aiemmassa viestissä linkkasin väärän valon, se olikin tämä kaareva jonka tilasin. http://www.ebay.com/itm/262089870398...%3AMEBIDX%3AIT

  Leave a comment:


 • jünther
  vastasi
  Se minunkin on 120W. Nopeasti katottuna varmaan täysin sama kun tuo sinunkin. Hahmottelin sitä hieman, sekä audin että mersun keulille, mutta taidan päätyä tuohon audiin. Mersussa muutenkin valoa riittävästi ja tuo tuntuu olevan vaan läheltä tehokas, mutta ei niin pitkälle näytä, joten äkkiä vaan pahentaa asiaa kauas näkemisen suhteen.

  Leave a comment:


 • Hene987
  vastasi
  Eilen tuli tuo 120W. Mitä nopeesti testasin, niin ei kyllä kannata tehottomampaa tilata jos pitkiks meinaa. Saas nähdä millon saan kiinni laitettua, kun ei mulla täällä kaupungissa oo oikeen millä ja missä asentaa. Täytys joku teline rakennella. Ei se kuiviltaan testattuna ollenkaan pahan näkönen ollu tossa auton keulalla.

  Leave a comment:


 • jünther
  vastasi
  Tuo minun paneeli ainakin teki häiriön, kun sitä nopeesti piuhojen päässä testasin.
  Audissa nyt ei niin väliä, kun musiikki tulee tikulta, ajan sillä vähän, ja radio ei kuulu kuitenkaan. Tarveis siihen saada antenninjohtoon liitin, jolla sen sais kytkettyä tarvike antenniin, ettei tarveis koko johtoa vaihtaa.
  Mersuun ei viittii tuommosta laittaa, kun sinne jaksa kikkailla mitään muun laisia häiriönpoistajia, kun noita feriitti möykkyjä. Onko semmosesta jotain hyötyä ja kokemuksia, vai onko nuo ihan huuhaa juttua? Pajoa ei toki maksa vaikka kokeiliskin.

  Leave a comment:


 • Kaltzii
  vastasi
  Onko kukaan lukassut tuota uusinta TM led lisävalotestiä?

  Lähinnä aattelin, että onko se ostamisen arvoinen vai onko tuo Jussinmäen testi parempi? Jussinmäen testissä mielestäni hyvä kun näkee tuon valokuvion ja -teho konkreettisesti. :)

  Leave a comment:


 • To87
  vastasi
  A6 c4 keulalle laitan bilteman h7 paistinpannut xenon muunnossarjalla. Tuossa lyhyet on aika heikot vaikka linssien takana 55w xenonit. Oli tarkoitus laittaa tuo ledi vain mutta voisi sitä koittaa.

  Leave a comment:


 • jünther
  vastasi
  Niin no sprinteriin meinasin. Vakiovalot kohtuulliset ja sitten keulilla vielä X-visonin xenonit, niiden kaveriksi meinasin. Saa nähdä mihin päädyn. Oletin kuitenkin, että lyhkäsenä valona tuommosen kanssa saa turhan paljon vastaantulijoilta valojen vilkuttelua.

  Leave a comment:


 • To87
  vastasi
  Täytyy huomenna koittaa tekeekö häiriötä. 40€ lampuksi tuo on hyvä, jos autossa on hyvät kaukovalot niin tuolla saa korostettua lähivaloja.

  Leave a comment:


 • jünther
  vastasi
  Minä tein samanlaisen heräteostoksena puolivahingossa. Eikö ollut hyvä ?? Ajattelin kans jos ei autossa ole hyvä, niin laitan traktorin työvaloksi. Tekikö radio häiriötä? Siskolla A3:ssa led lisävalot, jotka kyllä hemmetin kirkkaat ja hyvän oloset, mutta lakkaa radio kuulumasta. Onko noista häiriönpoistajista mihinkään? Ja mimmosias ootte käyttänyt ?

  Leave a comment:


 • To87
  vastasi
  Kokeilin tuota omaa eilen virtalähteellä taidan laittaa mönkijään tuon. [emoji4]

  Leave a comment:


 • okkim
  vastasi
  Minä ostin pari tuollaista isän traktoriin. Aika kirkkaat ne on, mutta vielä ei ole kunnon käyttökokemusta. Testasin vaan pikaisesti virtalähteen kanssa.

  Leave a comment:


 • Hene987
  vastasi
  http://www.ebay.com/itm/191731383931...%3AMEBIDX%3AIT

  Tollasen laitoin tilaukseen. Tuli mieleen, että joku nisti saattaa luulla noita kovin arvokkaiks ja ruuvata irti. Millä sellasta vois estää? Ekana tuli mieleen 12-kantanen pultti, niin se saattaa äkkinäiselle näyttää erikoiselta. Tahi sopivan kohdan löydyttyä hitsaa pikku täpillä mutterin pulttiin.

  Leave a comment:


 • Mkurtti
  vastasi
  Kyseltiin yhdeltä myyjältä niin sanoi että ne ajaa noita 5w osrameita puoliteholla. Ajattelin että vaihdan driverit noihin, mutta on liian iso homma alkaa vaihtamaan.

  Leave a comment:


 • To87
  vastasi
  Tuli kokeeksi otettua tämmönen offroad valo 75w. Vielä ei tullu kokeiltua minkälaista kuviota antaa.
  Attached Files

  Leave a comment:


 • Hene987
  vastasi
  Rupes kovin kiinnostamaan noi ebayn ledbarit. Kiinnostaa muidenki kokemukset jos vain porukalla on.
  MKurtin mittauksen mukaan 240W ottaa reilu 100W tehoa. Eli noi teholukemat on vaan ilmotettu laskemalla jokaisen ledin teoreettinen maksimi teho ja todellisuus taasen muuta.
  Edit: Mikä lie syynä tolle puoliteholla polttamiselle? Lisääkö se elinikää merkittävästi. Joku 100%->75% pudottaminen kuulostaa järkevältä, mutta miksi lie alle puoleen?

  Leave a comment:


 • JouniH
  vastasi
  Täältä ääni xenon-lisävaloille.

  Ledeissä minusta poikkeuksetta tulee auton keulan eteen kirkas kohta. Joka selvästi häiritsee kun yrittää tiirailla sinne kauas. Minusta jussinmäen testi sivulla on hyvin mainittu.

  Xenoni antaa Lediin nähden huomattavasti edullisemmalla hinnalla paljon enemmän valoa pienemmällä virrankulutuksella. Lisäksi xenonit ovat yleensä korjattavissa, jos jotain ongelmia tulee.

  Leave a comment:


 • -03 tq
  vastasi
  Tero saanko kysyä miksi originaalivaloihin 6000K polttimot?
  Sahlman toimitti nämä lisäpitkät ja muuta valohin liittyvää ja hän ei saanut pyytämääni 5000k polttimoita toimitettua. tiedän kyllä että 4300k antais eniten valoa, mutta nyt mentiin ehkä ulkonäkö edellä tässä asiassa :) Todellisuudessa ei ihan noin "pimeät" ole nuo orkkis valot.

  Leave a comment:


 • elexter
  vastasi
  Tehokkaat ledit tuottavat luonnostaan kylmempää valoa. Tämän vuoksi ledeissä on hyvin yleistä tuo 6000K+ värilämpötilat. Kun ledeistä halutaan lämpimämpää valoa, joudutaan värilämpötilaa laskemaan keinotekoisesti, jolloin yleensä menetetään valotehoa.

  Xenon valolla taas tuo 4300K luokka on "luonnollinen" värisävy, ja kylmempi valo joudutaan toteuttamaan keinotekoisesti. Halogeeni sitten vastaavasti tuottaa vieläkin enemmän kellertävää valoa.

  Leave a comment:


 • andre_
  vastasi
  Ohimennen mainittuna, uusissa Audeissa on ledivaloissa 5500K värilämpötila.

  Leave a comment:


 • elexter
  vastasi
  Tero saanko kysyä miksi originaalivaloihin 6000K polttimot?

  Korkeampi värölämpötila laskee Xenonien antamaan lumenimäärää, eli vaikka sinertävä valo saattaa näyttää kirkkaamalta, niin todellinen valon määrä jää alhaisemmaksi. Autotehtaiden yleensä käyttämä 4300K on värilämpötila jossa Xenon plottimosta saadaan ison määrä lumeneita ulos.

  Se linssien puhdistus on kyllä kannattava homma. Jos umpiosta ei tule valo pihalle, niin ei sillä paljoa väliä ole kuinka paljon lumeneja siellä umpion sisällä on.

  Aika raju valotehoero kyllä tuon videon perusteella. Tosin sekään ei kerro oikastaan muusta kuin kameran valotusarvon säädöstä. Toisaalta samaan tapaanhan se ihmissilmä toimii. Kirkkaasta hämärään siirryttäessä silmä on todella hidas tottumaan alempaan valon määrään, ja näin ollen noiden lisäpitkien sammuttamisen jälkeen saa kyllä hetken ajaa ihan sokkona.

  Eli nyt kun lisäpitkät on "laittoman" hyvässä kunnossa, niin olis ehkä aiheellista saattaa myös ne lyhyet valot edes jollain tasolla sopimaan yhteen noiden pitkien kanssa.

  Leave a comment:


 • mafra
  vastasi
  Joo ja taisi vielä olla niin, että tietyn vuosimallin jälkeen omia pitkiä ei saa poistaa joten neljän tehokkaan lampun käyttö estyy sillä.

  Leave a comment:


 • -03 tq
  vastasi
  Tällainen valokuvio tuli näillä 160w lampuilla. Ekassa keskellä leveän valokuvion antava linssi. Ja toisessa kirkkaat kaikissa.
  Kiinnitys kilpitelineeseen. Puskurista porattiin palkkiin asti läpi ja telineen alle putki holkiksi. Läpipultilla sitten palkkiin. Tarvii vielä tangot päälle, koska itse teline väpisee lamppujen painosta epätasaisella pinnalla.
  Puhelin laadulla vielä video. Huomaa kuinka surkeat oem ajovalot, bixenon. Noihin tulossa 6000k polttimot. Samalla koitettava ottaa projektori käteen ja puhdistaa linssin pinnat. Näyttävät että ovat jäässä..
  https://www.youtube.com/watch?v=9UxQsmxjJd0
  Attached Files
  Viimeksi muokannut -03 tq; 8.11.2015, 07:05.

  Leave a comment:


 • pulla
  vastasi
  Testissä hyvin pärjännyttä Seeker 20 ja Seeker 10 mallia saa minultakin ostettua, jos tarve vaatii.

  Leave a comment:

Working...
X