Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Uusien Audien ohjaustehostinongelmat, "mutteriohjaus", keskialueen tunnottomuus jne.

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Oman Audin (Q5 2.0 TDI vm. 2013 facelift, mittarissa n. 208 tkm) ohjausongelmat ilmeni ensimmäisen kerran menneen kesän alussa. Ohjaus muuttui ihan yhtäkkiä tosi raskaaksi ja kulmikkaaksi, ajaminen risteyskäännöksissä oli täyttä työtä ja tuskaa. Vein auton Airportin marmoriin ja ennenkuin pääsin sijaisautolla edes työpaikalle, soitettiin, että vika on ohjauksen väliakselissa, se pitäisi vaihtaa, lähin varaosa löytyy Ruotsista ja kustannus 600 euroa + työt. No siltä istumalta en tarjoukseen tarttunut. No sitten vikai häipyi yhtä yllättäen kuin se ilmestyikin. Nyt kuitenkin vika tuli taas päälle ja tilasinkin korjausajan Leppäsuon huoltokorjaamolle en viikolle. Kun sattumalta selasin hultotulostetta, huomasin, että autoon oli tehty ohjelmistopäivitys 48K8 ensimmäisessä määräaikaishuollossa joulukuussa 2013. Sen sijaan tuota aiemmissa viesteissä mainittua 48L1 päivitystä ei ilmeisesti ole asennettu, ei siitä ainakaan ole merkintää huoltotulosteessa. Mitä mieltä olette, kannattaisiko ensin käydä marmorissa asennuttamassa tuo uusin päivitys, ennekuin vaihdetaan uusia osia? Jotenkin epäilyttää, että vika ei sittenkään ole mekaaninen, koska vika ei ole aina päällä!

  Comment


  • Itsellä oli tosiaan se 48L1 asennettuna, mutta viime viikolla olivat laittaneet uuden softan "0013", kun vanha oli "0010". Nyt ainakin nuo välikelien tuomat ohjauksen ongelmat tuntuvat olevan poissa. Saa nähdä mitenkä toimii sitten muissa olosuhteissa.

   Comment


   • Itellä on audi a4 allroad vm -15. Ohjattavuus takkuilee paljon. Jatkuvasti saa ohjata autoa vaikka olis suora tie ja uusi asfaltti. Siihen vielä tie missä on paikkapalaa paikottain, saa ohjata kunnolla jos meinaa pitää auton kulkusuunnan oikeana.
    Välillä on miettiny, koska joku soittaa poliisit rattijuopon takia...

    Comment


     Oletko kokeillut DSR:n (Driver Steering Recommendation) disablointia VCDS:llä jos on sähköinen tehostin?

     Comment


     • Tuo Marren vinkkamaa homma on ymmärtääkseni tuonut parannusta monelle. Kannattaa kokeilla.

      Comment


       Onkohan se sama ominaisuus tossa meidän A6:ssa, vm -14, ja nyt nastarenkailla(viileämpi ilma?) ärsyttäviä pykäliä ohjauksessa kun ajaa hiljempaa. Ei muljahtaa aina pykälän yli, eli haastava ajaa suoraan tai tietyssä ratin kulmassa. Ehkä 5-10ast/pykälä?
       Mitään tietoa ei ole softista kun vasta muutaman kk auto ollut meillä, enkä huomannut huoltovihkossa mainintaa. Suostuukos marmori noita päivittelemään vai vaatiiko jotain korvausta?

       Comment


       • Korvausta vastaanhan ne noita päivittää ja ilmeisesti eivät tiedä versiota ennenkuin laittavat päivitystä varten töpselin kiinni.

        Comment


         Kun varaa määräaikaishuollon, niin auton avoimet kampanjat tarkistetaan.

         Comment


         • Voin olla väärässäkin mutta tällaisen infon ainakin itse sain tuosta ohjauksesta tai sen päivittämisestä.

          Comment


          • Kävin määräaikaishuollon yhteydessä päivittämässä ohjaustehostimen ohjainlaitteen Audicenterillä. 40e huollon yhteydessä, erikseen olisi ollut 80e. Ohjaus parani heti, joten voin suositella. Mitään "avointa kampanjaa" ei autolle ollut, jouduin pyytämään tämän päivityksen erikseen.

           Comment


            Ja mikä auto, sekä vm?

            Comment


             Viime kesänä tehty softapäivitys korjasi ohjausongelmat A4 2013 Allroadista. Ongelmana mm. jatkuva tarve ohjata autoa (myös suoraa ajettaessa) sekä selkeä pykälä ohjauksessa. Vaikutti hetkittäin jopa vaaralliselta ajettavalta.

             Comment


              Keskiviikkona on nyt aika softaukseen.
              Kyllä on hinnat K-caaran myötä noussut. Softaus on 95eur. Audi airportti vantaalla...

              Comment


              • Nyt on ohjausvaihde/tehostin vaihdettu. Koko päivän työ Pörhöllä. Vastaantulo mielestäni hyvä pian 8v vanhaan autoon ja itselle jäi 10% osuus koko hommasta. Auto uutena heiltä ostettu ja heillä huollettu, siksi tämä kustannussuhde. Karvan päälle kolme tonnia kokonaiskustannus. Samalla tietysti nelipyöräsuuntaus ja tutkien ja kameroiden kalibrointi. Täydet pisteet Pörhön Audi Centerille!

               Comment


               • Alkuperäinen kirjoittaja pekii Näytä viesti
                Itsellä oli tosiaan se 48L1 asennettuna, mutta viime viikolla olivat laittaneet uuden softan "0013", kun vanha oli "0010". Nyt ainakin nuo välikelien tuomat ohjauksen ongelmat tuntuvat olevan poissa. Saa nähdä mitenkä toimii sitten muissa olosuhteissa.
                Tästä 0013-päivityksestä A6 A7 A8:lle (0511-päivitys A4 A5 Q5:lle) on Audilla tekniset huoltotiedotteet 2032205/14 sekä 2044209/9, ohessa päivityskaavio.
                Attached Files
                Viimeksi muokannut Kewo; 13.8.2021, 13:30.

                Comment

                Working...
                X