Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Eturenkaiden kuluminen sisäreunasta

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Eturenkaiden kuluminen sisäreunasta

    Huomasin tuossa äsken että 235/40-18 renkaat olivat kuluneet kohtuu sileiksi sisäreunasta. Muualta näyttäisi olevan kulunut kohtuu tasaisesti, pintaa ollen n. 2mm keskellä ja ulkoreunoilla. Onkohan tuo ihan normaalia leveillä ja matalilla renkailla, kun kumit on muutenki aika kuluneet?

    #2
    Ei ole normaalia, varaile aikaa nelipyöräsuuntaukseen.

    Comment


      #3
      Leveä rengas kuluu aina lopussa reunasta ensin ihan loppuun. Ilmiö korostuu sitä enemmän mitä lähempänä loppua kulutuspinta on.

      Syytä en osaa selittää, mutta kokenut rengasmies selvitti ja näin se näyttää olevan.
      Turhaa heität rahaa pyörien suuntaukseen, jos ne nyt on tähän asti normaalitahtia kuluneet. Jos renkaat on tosiaan saanut ajettua noin 2 mm:in suurin piirtein tasaisena, niin ei ne kulmat voi olla juurikaan pielessä.

      Itellä sama ilmiö jo kolmansissa renkaissa. Pääsin käytetyillä kitkarenkailla noin 50 000 km ja nyt alkaa nurkat lähteä kulumaan.

      Comment


      • #4
        Jotenkin oon ajatellukki, että renkaat kuluisi loppuvaiheessa reunalta. Ajattelin vain, kun molemmilta puolilta vaihdettu etummaiset ylätukivarret vuoden sisällä ja ei varmaan oo suunnattu sen jälkeen. Ajoin kolme kuukautta väljällä ylätukivarrella, niin saattaa sekin vaikuttaa sisäreunan kuluneisuuteen. Se vaan ihmetyttää, että kun vasemman puolenen varsi oli väljä, niin oikean puoleinen rengas on kuitenkin kuluneempi sisäreunasta...

        Comment


        • #5
          Itsellä oli kanssa väljä ylätukivarsi ties kuinka kauan. Kumit olivat lähes uudet kun vaihdoin ne alle tänä kesänä. Ajoin 6000km ja sisäreunat aivan valmiit... Tosin halppiskumithan ne olivat, mutta silti. Ehdottomasti kannattaa suunnata uudestaan aina jos alustalle jotain muutoksia tehdään. Itse vaihdoin nuo kaikki tukivarret, tein nelipyöräsuuntauksen. Nyt ajettu toiset mokomat, ja kuluu aivan tasaisesti. ! :)

          Comment

          Working...
          X