Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Sopiva vanne autooni + mikä rengaskoko?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Sopiva vanne autooni + mikä rengaskoko?

  Eli AUdi 80 b4 2.6 jossa muistaaksein tehtaan rengaskoko oli 195x65R15(korjatkaa jos olen väärässä). Jako on 4x108.

  Mulle olis tarjolla 7x17 vanteet samalla jaolla(tietenkin), ET20.
  Vanteet ovat olleen jossain fordin rumiluksessa kiinni mutta ei kai sillä ole väliä, jako on kuitenkin sama?

  Käykö vanteet hyvin ja mikä rengaskoko olisi paras tuon vanteen kanssa?

  Mitin vain miten nuo vanteet kohdistuvat lokareiden tasalle vai jäävätkö paljonkin syvemmälle? Haluaisin kuitenkin vanteet+renkaat-yhdistelmän jolla renkaat ovat samalla "jatkumolla" auton leveimmän kohdan eli lokareiden kanssa.

  Autoa EI ole madallettu.

  EDIT: miksi keskireikän millit yleensä ilmoitetaan, onko sillä väliä? Audi 80 tehdastiedot: Pulttijako 4*108 et 35 ja keskireikä 57,1
  Viimeksi muokannut ranXerox; 8.4.2010, 12:19.

  #2
  Kannattaa varmistaa että vanteen pultinreiät on tarpeeksi isot Audin pulteille, jos Fordilla sattuu olemaan ohkaisemmat pultit. Lisäksi voi olla että tarvitset uudet pultit, mikäli orkkispultit on pallokartiolla.

  ET kuulostaa aika pieneltä, mutta ehkä 7" leveä vanne ei tule vielä liikaa ulos. Joku B4 korin paremmin tunteva osaa varmaan kommentoida paremmin.

  Keskireiän koko on hyvä tietää sikäli että vanteita ei saa autoon kiinni jos reikä on liian pieni. Sorvaamalla senkin saa isommaksi... Liian ison reiän kanssa käytetään sitten sovitteita, että keskitys pelaa.
  Viimeksi muokannut alpi; 8.4.2010, 12:26.

  Comment


  • #3
   Ei keskireiällä muuta väliä ole, kunhan vanteessa on vähintään tuo 57.1mm reikä. Jos on suurempi, sovitteilla saat oikean kokoiseksi. Jos on pienempi, menee hankalemmaksi...

   Muistaakseni vanhassa B4:ssani oli ET35 ja vanne 7,5" ja ei ollut vielä kaarien tasalla. Kyllä tuo ET20 on varmaan aika lähellä kaarien reunaa.

   Comment


   • #4
    Tällaiset 5.5x16" vanteet kiinnostaisi laittaa alle: http://www.vannetukku.fi/rallivanne-p-12299.html

    Offset-laskin kertoo, että noi jäisi vielä hyvin kaarien sisään, mutta toi vanteen kapeus mietityttää (5.5"). Ei taida kovin leveää rengasta saada tuohon päälle?

    Nykyiset on 205/55 kumit ja vanteet 7,5x16", mikä on sopivan näköinen tuohon.

    Tuolla on myös 6,5x15", mutta siinä ET on 15 ja laskin näyttää, että se tulee 7mm lisää ulos. Eli silmämääräisesti voisi tulla takalokareitten ulkopuolelle.

    EDIT: noissa on "kiinteä keskireikä", joka on suurempi kuin vakio, joten saako niitä laitettua? Saa myös ehdottaa tuohon:http://i535.photobucket.com/albums/e...bad/kylkii.jpg sopivia muita vanteita, koska tuo voi olla aika räikeä vaihtoehto, joskin kevyt...
    Viimeksi muokannut hildebad; 9.4.2010, 16:56.

    Comment


    • #5
     Motec on rallivanne ja käsittääkseni rallissa käytetään kapeita renkaita...
     ET15 on mielestäni liian pieni.

     Comment


      #6
      Joo älä noin kapeaa vannetta. Tulee näyttämään melkosen hassulta jos sopivan renkaan vaan tuohon löytää.

      Comment


       #7
       Nostellaan vanhaa säiettä. Elikkäs löysin viimein mieleiset talvivanteet B4 80 vanhukseen(4x108 pulttijako rajoittaa tarjontaa kummasti). Päällä on kuitenkin asennettuna 225/45R18 nastarenkaat ja vanteen ET on 26. Mahtuukohan noi olemaan alla ollenkaan?

       Comment


        #8
        Jos vakio korko niin saattais mahtua. Madalletussa aika kinthaalla.

        Comment


         #9
         Thuppu, et kerro leveydestä mitään. Normi ET on 37, joten 9mm ulospäin ne tulee. Niin kuin edellinen kertoi madallus 18"-koossa mahdollisesti ottaa takana lokariin. Oikea koko B4 pitäisi olla 225/40R18, joten sekin tuo halkaisijaan 2,5cm/1" lisää.

         Comment


          #10
          Ai joo, tuo tieto jäi laittamatta, eli on 7x18" vanteet. Melko kapeat siis. Tiedossa on tosiaan, et noi renkaat on ylimittaiset, mutta ku käytetty setti niin ei päässy valkkaamaan renkaita(setti siis tulon päällä). Toki ne pitää vaihtaa jos ei ollenkaan sovi pyörimään.

          Kesärenkaat siis 225/45R17 vähä kokoansa pulleammat Federal semit. Vanteet 7,5x17 ET20. Nämä raappii kaariin isommissa töyssyissä, mutta ei vakavasti.

          Comment


           #11
           Tänään tuli pyörät ja kävin heittääs alle. Kyllä ne juuri ja juuri sopii pyörimään. Tiukkaan kun kääntää niin eturenkaat ottaa johonki sisälokariin tms. Ja vasemmalla edessä jarrutuksissa ja könköissä raappii ilmeisesti roiskeläpän yläosaan joka nousee kaarta pitkin jonkin matkaa. Takaa en huomannut kertaakaan että raappis. Joku 6-7mm jäi rakoa takatolpan ylätukivarren kiinnitysraudan ja kumin väliin. Kyllä noi kumit sinne paikkansa hakee :D Toki paremman näköinen olis pykälää pienemmillä kumeilla, mutta menköön nyt noin.
           Attached Files

           Comment

           Working...
           X