Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Sähköikkunoiden toiminta Audeissa (A6)

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • #31
  Itselläni oli aikoinaan Volkkarissa aivan sama ongelma, ikkuna nousi vinossa ja ei sulkeutunut kokonaan. Vein Tampereen autotalo laakkoselle sen korjaukseen, vaihtoivat ikkunan neljä muovista ohjuria, sanoivat niiden rikkoutuvan vanhemmiten muovin kovettuessa. Kun nyt saman konsernin tuotteista on kysymys voisin uskoa siellä olevan samanlaiset ohjurit. Merkkiliikkeen korjaus koko lystille oli muistaakseni 100 euron luokkaa, ei kannattanut itse alkaa korjaamaan.

  Comment


  • #32
   Espoon AC:n hinta oli kysyttäessä 350 molemmat etuovet, osat ilman työtä oli 11,80. Ja siis nettiohjeiden kanssa mulla meni 2,5h vaikka kädessä roikkuu nippu......

   Comment


    #33
    En tiedä miten B6 ovipahvit irtoaa mutta jos on läheistä sukua C5 oville niin ovipahvien irrotuksessa menee tosiaan noin 5 min. Sen jälkeen ne vaihdettavat muovinkappaleet onkin jo näkyvissä. En ymmärrä mitä ne siellä merkkarilla tekee 350€ edestä?

    Comment


     #34
     No ei ne ihan ovipahvin irrotuksen jälkeen vielä kädessä ole C5:ssakaan. Kai tuohon tehtaan ohjeaika on reilu tunnin per puoli jos satasella vaihtuu.

     Comment


      #35
      Ikkunakehikkohan siinä pitää vielä irrottaa, tosin sekin on nopeasti tehty. Itse en siis maksaisi noin helposta hommasta edes satasta, kun osat maksaa n. kympin, mutta jokainen tyylillään. Tämä siis C5-korisia koskien.

      Ainoa tarkkuutta vaativa juttu tuossa on sen ikkunakehikon asemointi, kannattaa laittaa merkit niihin kiiloihin niin tulee oikein.

      Comment


       #36
       [ame="http://www.youtube.com/watch?v=1YHB1y2lZrs"]http://www.youtube.com/watch?v=1YHB1y2lZrs[/ame]

       Ei tuossa nyt tuntia saa kulumaan vaikka tekisi molemmat puolet.

       Comment


        #37
        A6 c5 avant 2004 sähköikkuna ei pysy ylhäällä

        Noni elikkä ongelmana alunperin oli kuskin puolen oven sähköjen (valot ja ikkuna) puuttuminen. Yllätys yllätys oli haitarin sisältä se toisen liittimen johdoista puolet poikki. No juotin ne sitten yhteen ja valot toimi, vaan ikkuna eli ihan omaa elämäänsä. Eli kun ikkunan ajoi ylös, "lukituttuaan" ylä-asentoon tuli saman tien alas jonka jälkeen moottori ei einään toiminut. Ovipahvi irti ja moottoria koputtelemaan ja taas lähti ylös. Nappia piti ns. Rämpyttää. Ja taas kun lukittuu ylös niin tulee alas. Mistä lähtisi vikaa etsimään?
        Viimeksi muokannut temmitei; 24.12.2017, 01:01.

        Comment


         #38
         Lähtisin kokeilemaan toisella moottorilla. Niitä on käytettynä purkuautoista joka puolella, minullakin varmaan neljän auton tarpeiksi.

         Etu-ja takaovien moottorit on keskenään samanlaiset. Vasen ja oikea puoli ei käy ristiin.

         Comment


         • #39
          Takerteleeko lasin liike yhtään? Lasinnostimen vaijerien rispaantumiset ovat näissä enemmän kuin yleisiä, omasta bitistä hajosi taannoin parin kuukauden sisällä molemmat etuset.

          Vaijerin rispaantuminen vaikeuttaa sen liikettä ja takertelu taas laukaisee turvatilan joka estää lasin liikkumisen (sama siis jonka pitäisi estää sormien väliin jääminen). Muistaakseni omastakin meni moottori hetkeksi pimeäksi kun se tahmas oikein kunnolla.

          Virosta (alvadi) sai halvalla ns. orkkismallisia nostimia ilman moottoria. Ostin yhden Valeon korvaussarjan joka ei ollut millään tapaa hyvä, tuo viron setti toimi hienosti.

          Comment


           #40
           Mulla oli samat oireet. Jos nappia joutuu rämppäämään niin vika voi olla mikrokytkimesä eli napissa itsessään. Ebaysta saa halvalla. Ne menee jossain vaiheessa kuitenkin vaihtoon. Samalla saa naarmuttomat napit. Mulla riitti siis nappien vaihto. 2003 B6

           Comment


            #41
            Se että joutuu nappia räppäämään voi hyvinkin johtua mekanismin takkuamisesta, kun muistaakseni 3x samaan suuntaan lyhyessä ajassa (sekuntti tai pari) ohittaa suojat eli lasi nousee/laskee vaikka olisi jotain välissä.

            Comment


            • #42
             Tuli äsken vaihdettua c5 koppasen kuskin ikkunan mekanismi. Kiskot ja vaijerit uudet, moottori vanha.
             Nyt ongelmana on että jättää melkeen joka kerta vajaaksi ku yrittää sulkea. Eli ei nosta ylös asti.
             Alas menee helposti.
             Liu'ut rasvattu reilusti ja ikkunaa säädelty moneen kertaan.
             Onko vika moottorissa vai mikä siellä kanittaa?

             Comment


              #43
              Olisko jotain tahmaa siellä ikkunakarmin urissa joissa lasi kulkee.

              Comment


               #44
               Ilmeisesti et vaihtanut näitä?

               Comment


               • #45
                En vaihtanu. Sovittelin vanhoja paikalleen mut mekanismi oli pikkasen erilainen kun alkuperäinen ni ei sopinut oikein paikalleen. Laitoin mekanismin mukana tulleet osat.
                Mekanismi on vaico merkkinen...

                Comment


                 #46
                 Toimiiko yhdellä painalluksella, eli mukavuustoiminto? Ikkuna sopeutettu?
                 Mitä tarkoitat että mekanismi oli erilainen?

                 Comment


                 • #47
                  Toimii millon jaksaa mennä ylös asti.
                  N. 15cm ennen kiinni asentoa alkaa hidastumaan ja pysähtyy aika pian. Sen jälkeen ei vähään aikaan liiku mihinkään vaikka nappia painaa kumpaan suuntaan vaan.
                  Moottori lämpenee aika tavalla.
                  Ikkunan ollessa kiinni ja painasee kerran ni menee kevyesti alas asti.

                  Comment


                  • #48
                   Mikähän on tullut kuskin puolen etuikkunaan. Ikkuna nousee ja laskee normaalisti mutta kun ajaa alhaalta ylös niin tahtoo välillä, ei aina, puottaa ikkunaan 10cm alaspäin. Liittyykö tuo johonkin turvatoimintaan jos on jotain välissä niin aukaisee ikkunaa alspäin vähän.Liikkuminen ikkunalla vaikuttaisi muuten olevan normaalin tuntuista.
                   Miten tuo ikkunan sopeuttaminen tehdään jos siitä oisi apua?

                   Comment


                    #49
                    Kyllä turvatoimintaan liittyy. Sopeutuminen tapahtuu ptämällä kytkintä painettuna koko ajan ensin ylös asti ja sitten alas asti. Jos akku ollut irti pitää sopeuttaa.

                    Toki jos ohjurit tai joku muu vika se ei jaksaa ylös asti ja tulkitsee sen että jotain välissä on.

                    Comment


                    • #50
                     Ikkuna menee ylös ihan normaalisti mutta ei jää sinne vaan tulee tuon 10cm alaspäin ja pitää ajaa jonkun kerran ylös että jää kiinni asti. Akkua ei ole käytetty irti.

                     Comment

                     Working...
                     X