Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Millaiset vanteet/renkaat autooni? -yleisthread

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Halkaisija on 1.2cm isompi, joten auto nousee 6mm ja jos sulla on yli 6mm vapaata pyöränkotelossa noilla 205/60/16 pitäisi mahtua.

  Rengaslaskuria käyttämään vaan: https://rengasnuora.fi/rengastietoa/rengaslaskuri/

  Comment


  • Kiitos paljon, siis tarkoititko että voisi mahtua 215/60/16
   Vai 205 60 16? Koska 205/60 mahtuu siinä nyt olemaan.

   Comment


    Katso ensin minkä verran tilaa on pyörän kotelossa nyt kun sulla on ne 205/60. Ilmeisesti ne mahtuu kun on ne auton alla jos ymmärsin oikein. 215/60 on sitten 1.2cm isompi halkaisijalta joten maavaara kasvaa 6mm ja tarvitset ainakin 6mm vapaata tilaa pyörän kotelossa jotta mahtuisi pyörimään. Muistathan että heitoissa auto niiaa sen verran että vaikkapa sulla on se vaadittu 6mm pitää olla silti enemmään vapaata tilaa jotta pyörisi osumatta kaikeissa ajotilanteissa.

    Comment


    • alkaako vilkkua absi valot taikka vaikuttaako automaattiin kun edessä on 205/60 r16 ja haluisin taakse 205/55 r16 onko tuo liian suuri ero?

     Comment


      On liian suuri ero. Miksi haluat halkaisijaltaan yli 2cm pienemmät renkaat taakse?

      Comment


      • Audi 5 jossa et 30, sopiiko 52,5 et:n vanne mitenkään vai ei? Kiitos.

       Comment


        Riippuu erittäin paljon vanteen leveydestä

        Comment


         Jep. Isolla ET:llä voi joustintuki/iskari tulla lähelle vannetta. Esim TT mk2 18x9” ET 52 jäi ehkä 5-7 mm väliä.
         Viimeksi muokannut mudst; 5.4.2024, 07:53.

         Comment


          rautasydän katso tästä vaihtoehdot, 17" on ET 28, näin isolla ET.llä (ET 53) joudut jopa 25mm limput laittaa :( .

          https://audi.7zap.com/en/rdw/audi+a5...co/2013-724/6/

          Comment


          • Nyt siis alla 18/255 rengas jollakin AMG:n vanteella. Kesärenkaiksi olis tarjolla 17/225 niin luulisi sen sopivan pyörimään, koska on niin paljon kapeampi. Jos sinne vaikka 5mm lätkät heittäisi?

           Comment


            Riippunee vanteen muodosta ja offsetistä.

            Comment


            • Kuinka paksut spacerit A5 B8, jotta tulisi renkaat paremmin kaarelle

             Eli kesärenkaina olis nyt 19" ja 235 leveät ja et-numero on parhaan tietoni mukaan 40. Hölmön näköisesti jää kaaren sisälle, joten tarkoitus olisi lyödä jonkinlaiset spacerit eteen ja taakse. Kaipaisinkin neuvoa: miten saisi luotettavasti mitattua/laskettua, kuinka paksun spacerin tuonne laittaa?
             Ajatus on hautunut myös auton madaltamisesta ja mielessä on pyörinyt pari ajatusta siihen liittyen: alustasarja vai pelkät madallusjouset? Mikä madallus hyväksytään katsastuksessa, mikä taas ei?
             Näihin aiheisiin liittyen kuulisin mielelläni keskustelua, ajatuksia ja kokemuksia. Neuvoja arvostan kovasti, kokemusta autojen kanssa tekemisestä on vasta vähän.
             Viimeksi muokannut Killeri; 15.4.2024, 17:17. Perustelu: Otsikko ei ole osa viestiä.

             Comment


              Jos haluat renkaan ihan kaarelle, niin tee ”luotilanka” vaikka teippaamalla langanpätkä, jossa toisessa päässä vaikka mutteri, kaaren ulkoreunaan roikkumaan. Mittaat renkaan ja langan välin = tarvittavan spacerin paksuus.

              Comment


               Jos alkuperäisen 19" vanteen ET on 32-33, tuo 40 on aika iso joten varmasti tarvitset 15-20mm spacerit jotta tulisi ihan kaarelle.
               https://audi.7zap.com/en/rdw/audi+a5.../6/601-601090/

               Tämä on ihan hyvä sivusto: https://www.willtheyfit.com/

               Comment


                Kuinka leveä vanne alla nyt? Tuo 235 kumi on vähän kapea mutta varmaan 20mm lätty sinne täytyy minimissään laittaa, sellainen menee vielä pitkillä pulteilla. Vitosen kaariin sopii madallettuna nippa nappa pyörimään 235/35r20 rengas 9x20'' ET9 vanteella eli siitä saa jotain suuntaa.

                A5:sta tulee parin auton kokemuksella hyvä ajettava ja kelpaa leimalle H&R madallusjousilla, joskin etupää menee aika alas mutta ''stance'' on hyvä. Jos autolla on rullattu jo paljon niin vaihtaisin kyllä myös iskarit samalla. Mielummin hyvät iskarit (esim. Bilstein) + jouset kuin keskinkertainen coilover- sarja.
                Viimeksi muokannut Jakke_; 15.4.2024, 18:01.

                Comment


                • Jakke_ vanneleveys on 8,5. Tilan kanssa en uskoisi tulevan ongelmia madaltaessa, rengasprofiili on 35. 230tkm on ajettu enkä hirveästi haluaisi eri syistä laittaa rahaa tähän, joten varmaan madallusjouset menee ostoslistalle. Tulisiko yli 20mm spacerit olla jo pultattavaa mallia?

                 Comment


                  Omassa takana 9” vanteella 265/30/20 ET29+10mm spacer tulee kaarelle, renkaan poski jopa vähän pullottaa,kaaren ulkopuolella. Edessä ilman spacereita jää reilusti sisälle varsinkin reilummalla camberilla.

                  Ratapyörinä 9,5” vanteella 275/35/18 ET25 jää sopivasti kaarelle sekin.
                  Viimeksi muokannut marre; 15.4.2024, 18:50.

                  Comment


                  • Mittailin luotilankametodilla, tulokset olivat rajut 46mm takana ja 36mm edessä. Tulisi varmaan ihan hyvä 4cm ja 3cm spacereilla

                   Comment


                    Jos vaan pörssi kestää, niin katsele jossain vaiheessa sopivammalla ET:llä ja leveydellä olevat vanteet. Noin paksut limput kuulostaa melko rajulta.

                    Comment


                    • No kyllähän se houkuttelisi vaikka hain nämä reilu viikko sitten. En tyhmänä tajunnut tarkistaa et-lukemaa ennen hankintaa.

                     Comment


                      Menisin itsekin marren ehdotuksella, tähän aikaan vuodesta noista rengassarjoista pääsee hyvin eroon. Tuo rengas on myös alikokoinen vitoseen niin voisi senkin korjata samalla. Jos ei, niin kyllä se jollain 20mm limpuilla ja madallusjousillakin muuttuu parempaan suuntaan.

                      Comment


                      • Jakke_ kiitos vastauksesta, tarkoittaako alikokoinen nyt erityisesti leveyttä vai kokonaisuudessaankin? Näihin rengasjuttuihin liittyy kyllä niin paljon enemmän asioita mitä olen osannut ajatella

                       Comment


                        Mulla oli aikanaan A5 coupessa 19x9.5" joka nurkassa ja spacereilla pelattu ET edessa 15 ja takana 10. Kuvia loytyy kun hakee suljettua topikkia American5 hakusanalla. Spacerit oli H&R pultattavat 20mm edessa ja 25mm takana, ei mtaan ongelmia useamman vuoden ajoilla. Madallussarjana oli -35mm jouset, H&R:lta myos.

                        https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...6628-american5
                        Viimeksi muokannut Killeri; 16.4.2024, 06:39. Perustelu: Linkki lisätty.

                        Comment


                         Alkuperäinen kirjoittaja wiliziki Näytä viesti
                         Jakke_ kiitos vastauksesta, tarkoittaako alikokoinen nyt erityisesti leveyttä vai kokonaisuudessaankin? Näihin rengasjuttuihin liittyy kyllä niin paljon enemmän asioita mitä olen osannut ajatella
                         Leveyttäkin mutta halkaisija myös pienempi noissa sinun renkaissa kuin vakiokokoisessa 255/35r19 kumissa.

                         Comment


                         • pitääkö ottaa jotain muuta huomioon kun ostaa ylikokoisia renkaita, kuin se, että mahtuu pyörimään ja kulutus saattaa vähän lisääntyä?

                          Comment


                           Keskustelua myös tässä ja siellä linkki missä kerrotaan oikeat rengaskoot: https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...koko-a5-s5-een

                           Comment


                           • onko typerää lähteä edes kokeilemaan a5b8 20x10,5 ja et42? Lisäksi: nykyisillä 235 leveillä tuntuu uraherkkyyttä, voiko 275 leveillä mennä uraherkkyys liialliseksi?

                            Comment


                             wiliziki pidetään keskustelusi tässä ketjussa. Viestini tarkoitus oli antaa sinulle tietoa mistä löytyy myös eri näkökulmia asiaan.

                             Hyvä nyrkkisääntö on aloittaa siitä mitkä rengaskoot on hyväksytty autosi ja rengaslaskurin avulla löydät isommalla halkaisijalla sopivat ja hyväksytyt renkaat autosi. Alikokorengas voi olla hylkäysperuste katsastuksessa jos kantavuusindeksi ei ole riitävä ja/tai mitarivirhe menee negatiiviseksi.

                             Comment


                             • Kiitos kommentista Killeri , yritän hillitä vähän itseäni tämän kysymystulvan kanssa, opittavaa vain tuntuu olevan niin paljon.

                              Comment


                               Omassa A5 B8 SB oli 20x10 ET35 joka nurkassa. Renkaina 275/35, jotka kylläkin vaihdoin 255/35 kumeihin rengasmelun takia. Kyllähän toi 10,5 leveä tolla ET:llä sinne pitäisi mahtua.

                               Comment

                               Working...
                               X