Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

ABS-yksikkö rikki, korjaus?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • #61
  Huomena viimene päivä näyttää! Eli ei vielä pitäs ajokieltoa tulla tosin jos ei sitte noista abseista ajokieltoa anna :/ Juu pitääpä ens viikolla olla yhteyksissä ku saan uuden boksin tilalle :)

  Comment


  • #62
   Koita katsastaa ja sanot, että uusi boksi tilattu. Voi jo noilla sanoilla laittaa sen 1kk korjausajan. Riippuu ihan katsurista varmasti miten hanakasti pistää ajokieltoon. Jos virallisia ohjeita lukee niin vähän joka asiasta tuntuisi olevan ajokiellossa..

   Comment


    #63
    Ota vaikka joku tilausvahvistus mukaan niin uskoo, että boksi on tilauksessa.

    Comment


     #64
     Yritin TraFin sivuilta lukea, miten tuo menee:

     Ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä (käyttökielto), jos sitä ei ole sille kuuluvana katsastusaikana esitetty katsastettavaksi tai ajoneuvo on katsastuksessa määrätty ajokieltoon.

     Ajoneuvoa voidaan käyttää korjattuna enintään 2 kk:n ajan määräaikaiskatsastuksessa hylkäämisen jälkeen, mikäli katsastus on tehty ajoneuvon katsastusaikana. Ajoaikaa on kuitenkin aina katsastusajan päättymiseen asti, mikäli kahden kuukauden ajoaika päättyy aikaisemmin kuin ajoneuvon katsastusaika eikä ajoneuvoa ole määrätty ajokieltoon. Katsastuksessa todetut viat ja puutteet on kuitenkin korjattava mahdollisimman pian.
     Itse ymmärrän tuon näin:
     - Jos katsastat auton huomenna (katsastusajan viimeisenä päivänä), niin sinulla on 2 kk ajoaikaa, mikäli autoa ei määrätä katsastuksessa ajokieltoon.
     - Jos auto määrätään katsastuksessa ajokieltoon tai et ehdi huomenna katsastukseen, niin ajoneuvo on ajokiellossa, eikä sitä saa käyttää liikenteessä.
     - Jos katsastus menee huomenna läpi (epätodennäköistä), niin ajoaikaa on tavanomaiseen tapaan 1 vuosi.

     Onko oikein? :)

     Edit: Se 1 kk on aika, jonka kuluessa uusintakatsastus pitää tehdä samassa katsastustoimipaikassa. Jos ei ehdi, niin pitää maksaa koko katsastus uudestaan.

     Comment


     • #65
      No eihä se läpi menny sen boksin takia :/ 1kk sain ajoaikaa ja boksi on luultavasti ens viikolla autossa paikoillaan niin hyvin kerkee tekemään jälkitarkastuksen :) Alustasarjakin olisi tarkoitus autoon laittaa ja katsastus miehen kans sovittiin että, kun tulen näyttämään autoa että jarrut on korjattu niin lupasi siinä samalla muutoskatsastaa alustasarjalle :)

      Comment


       #66
       Ajoneuvoa voidaan käyttää korjattuna enintään 2 kk:n ajan määräaikaiskatsastuksessa hylkäämisen jälkeen
       Ihan vaan omasta kiinnostuksesta tarttuisin tähän:

       Vain 1 kuukausi tuli ajoaikaa? Miksi ei maksimia? Katsastajako tuon saa päättää?

       Ihmettelen sitä, minkä mukaan ajoajan pituus määrääntyy, kun TraFi sanoo, että maksimi on 2 kuukautta.

       Comment


        #67
        Kyllä siitä varmaan se 2kk:ta ajo-aikaa luulisi olevan tullut, mutta katsurit puhuvat mielellään kuukaudesta. Koska kuukauden jälkeen kun menet näyttämään, niin menee uusintakatsastukseksi ja sitten käy konttorin tiskillä sihteerikön kanssa iso vääntö et miten tää voi olla näin kallista ja miten ei oo sanottu ja jne. Puhuvat sitten kuukaudesta ettei tulis "kinoja".
        Viimeksi muokannut TJ; 6.1.2012, 11:28. Perustelu: lisätty

        Comment


        • #68
         En ole kyllä ikinä kuullu että sais 2kk ajoaikaa jos ei mene läpi. Kyllä se on aina ollu se 1kk aikaa korjata ja käydä näyttämässä.

         Comment


         • #69
          Trafin sivuilta:

          "Ajoneuvoa voidaan käyttää korjattuna enintään 2 kk:n ajan määräaikaiskatsastuksessa hylkäämisen jälkeen, mikäli katsastus on tehty ajoneuvon katsastusaikana. Ajoaikaa on kuitenkin aina katsastusajan päättymiseen asti, mikäli kahden kuukauden ajoaika päättyy aikaisemmin kuin ajoneuvon katsastusaika eikä ajoneuvoa ole määrätty ajokieltoon. Katsastuksessa todetut viat ja puutteet on kuitenkin korjattava mahdollisimman pian."

          Uutta tietoa oli itsellekin vähän tuo, että oikeasti vähintään 2kk voi ajella, mutta 1kk jälkeen ei enää voi jälkitarkastuksella selvitä. Ja tuona 1kk aikana saa viedä toiselle asemalle jos haluaa, mutta pitää maksaa koko katsastuksesta.

          Comment


           #70
           Joskus on ollut "pelivaraa" siinäkin kun on käynyt uusintakatsastuksessa eri konttorilla, mutta saman ketjun asemalla, niin on selvinnyt uusintakatsastuksen hinnalla:)

           Comment


           • #71
            Noniin, nyt tuli uusi boksi ja pitäs lähtä tonne pihalle laitteleen kiinni:) Jänskättää että, alkaako absit toimimaan!

            Comment


            • #72
             Boksi kiinni ja hyvin pelittäää!

             Comment


              #73
              jatketaas tähän. pitäisi löytää ehjä abs boksi. Vanhassa numerot 8E0 614 111 A / 0 265 220 408. Kumpi numero noista on merkitsevä? ja nyt kun noita on ostatellut niin on tarjottu AH, B-loppuista ja ilman loppukirjainta olevaa. ihan Bingoa ei ole vielä löytynyt, voiko tuohon laittaa jonkun muun kun just oikealla numerolla olevan?. Potilas on -98 nelikko passati 2,8 ilman esp.

              edit, vai vieläkö näitä joku korjailee?
              Viimeksi muokannut samza; 28.1.2021, 19:56.

              Comment


               #74
               Kyllä nimim. amalin korjailee niitä. eleworks@outlook.com

               Comment


                #75
                joo, korjaushomma on kysytty ja on varmasti toimiva. Tämän ikäluokan autoja on myynnnissä satasilla ja purussa reippaasti ja noita bokseja voisi kuvitella löytävänsä ihan kympeillä, jos vaan numerot sattuu. Pitänee hetki vielä koettaa metsästää jos vaikka tärppäisi se oikea numeroinen jostain :)

                Comment


                 #76
                 Siinä käytetyssä on se sama tyyppivika, joten se voi hajota milloin vain. Yleensä ennemmin kuin myöhemmin, kun ovat jo aikaa nähneet.

                 Comment


                 • #77
                  v2009 A3 1.9 TDi esc- ohjainlaitteen ohjelmisto päivitettiin 2017 ja nyt syttyivät abs ja esc valot. Vikakoodeina 01130 ja 16352. Audi Center ei tule vastaan, vaan uuden vaihto 1800€. Onko kokemuksia englantilaisesta Ecutesting yrityksestä. Lupaavat korjata ja antavat elinikäisen takuun. 240€ plus lähetyskulut. Jos audilta ottaisi uuden, niissä on mahdollisesti sama ongelma edessä koska juurisyytä ei ole korjattu. Olenko vain hyväuskoinen jos uskon...

                  Comment


                   #78
                   B6:sen yksikkö kävi vuosi sitten Hollannissa korjauksessa. Asian hoiti paikallinen yritys http://www.autotronix.fi/ . Maksoi muistaakseni 400€ koko homma mutta minulta jäi lähetyskulut Suomessa pois kun pystyin viemään yksikön itse firmalle.

                   Comment


                   • #79
                    Mitä tarkoitat tuolla "juurisyytä ei ole korjattu"?

                    En tiedä miten A3:n ABS-pumppujen kanssa on, mutta ainakin saman ikäpolven A4:n pumppu vaihtuu autosta toiseen kunhan huolehtii koodauksen siirtämisestä vanhasta uuteen pumppuun. Tämän tekee vaikka VCDS:llä. Koodaus sisältää tiedon esim. vajaaveto vs. neliveto. Eli jos joltain rommarilta löytyisi osanumerolla vastaava pumppu edukkaaseen hintaan, niin sekin on yksi mahdollinen vaihtoehto.

                    Comment


                     #80
                     B6:sen yksikkö kävi vuosi sitten Hollannissa korjauksessa.
                     B6:ssa on hyvin erilaiset viat ja niihin löytyy suomestakin korjaus alle puoleen hintaan tuosta.

                     En tiedä miten A3:n ABS-pumppujen kanssa on, mutta...
                     Tuo A3/Golf... -09 on ATEn ABS/ESP ja siinä on vähän hankalampi koodaus. Käytettyjä yksiköitä ei juuri ole koska ne on tyyppivikaisia. A4:ssa ei ole samaa ongelmaa

                     Comment


                     • #81
                      Alkuperäinen kirjoittaja villho Näytä viesti
                      Mitä tarkoitat tuolla "juurisyytä ei ole korjattu"?.
                      Tarkoitan sitä, että tilalle vaihdetuissa ohjainlaitemoduuleissa on ilmennyt sama ongelma. Maadoitusliitoksessa saattaa ilmetä häiriö ohjainlaitemoduulien lämpömekaanisen ylikuormituksen vuoksi. Tätä yritettiin korjata ESC- ohjainlaitteen ohjelmistopäivityksellä, toisin sanoen ongelmaa siirrettiin eteenpäin. Nyt kun niitä hajoilee, kädet nousee pystyyn ja kertoivat, että jos vika olisi ilmennyt 6kk päivityksen jälkeen olisi ohjainlaite ja pumppu vaihdettu veloituksetta.
                      Viimeksi muokannut Killeri; 18.8.2021, 17:04. Perustelu: Lainaus kuntoon.

                      Comment


                       #82
                       Ohjelmapäivitetyissä on ilmennyt ongelmaa uudestaan ja on käynyt juuri niin, että ongelmaa on siirretty sopivasti softalla myöhemmäksi, ettei takuu ole enää voimassa, mutta tehdasuusissa laitteissa en ole kuullut olevan ongelmia, ne on tietääkseni päivitetyllä osanumerolla.

                       Comment


                        #83
                        Moi,
                        Potilas -07 TT 3.2 ja vika seuraava:
                        -virrat päälle ja käynnistys -> EPC-valo jää palamaan. Sammu usintakäynnistyksellä.
                        -jarrutus niin, että ABS puuttuu pelin -> jarruvaroitus ja ESP ja EPC vikavalot päällä, ABS ei toimi.
                        Vika tullut pikkuhiljan vuoden aikana ja nyt aina päällä kun ABS reagoi.

                        Ala Petrin lukemat viat Kymiringiltä:

                        Address 03: ABS Brakes Labels: 8J0-614-517.clb
                        Control Module Part Number: 8J0 614 517 HW: 8J0 614 517
                        Component and/or Version: ESP MK60E1 0130
                        Software Coding: 0018001
                        Work Shop Code: WSC 01236 785 00200
                        VCID: 6ADA407445766DDB7D-803E
                        4 Faults Found:

                        00668 - Supply Voltage Terminal 30
                        002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent
                        Freeze Frame:
                        Fault Status: 00100010
                        Fault Priority: 2
                        Fault Frequency: 1
                        Reset counter: 6
                        Mileage: 179984 km
                        Time Indication: 0
                        Date: 2021.03.23
                        Time: 11:08:10

                        Freeze Frame:
                        Count: 128
                        Count: 13061
                        Count: 128
                        Count: 41728

                        00285 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Right (G45)
                        012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent
                        Freeze Frame:
                        Fault Status: 00101100
                        Fault Priority: 2
                        Fault Frequency: 1
                        Reset counter: 6
                        Mileage: 179984 km
                        Time Indication: 0

                        Freeze Frame:
                        Count: 128
                        Count: 13061
                        Count: 56
                        Count: 43008

                        00283 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Left (G47)
                        012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent
                        Freeze Frame:
                        Fault Status: 00101100
                        Fault Priority: 2
                        Fault Frequency: 1
                        Reset counter: 6
                        Mileage: 179984 km
                        Time Indication: 0

                        Freeze Frame:
                        Count: 128
                        Count: 13061
                        Count: 40
                        Count: 43008

                        01130 - ABS Operation
                        008 - Implausible Signal - Intermittent
                        Freeze Frame:
                        Fault Status: 00101000
                        Fault Priority: 2
                        Fault Frequency: 8
                        Reset counter: 230
                        Mileage: 178577 km
                        Time Indication: 0
                        Date: 2021.02.27
                        Time: 10:30:19

                        Freeze Frame:
                        Count: 11024
                        Count: 12547
                        Count: 124
                        Count: 49664

                        Mistä alkaisi vikaa haarukoimaan?

                        Sen verran vielä, että ABS-anturit silmämääräisesti ok ja niiden kaapelien liittimet tsekattu ja puhdistettu.
                        Viimeksi muokannut okkim; 23.8.2021, 07:18. Perustelu: Viestit yhdistetty.

                        Comment


                         #84
                         Eiköhän tuo ole ihan selvä ohjainlaitevika. Eleworksille remonttiin vaan.

                         Comment


                          #85
                          Osisko joku vinkata mistä tuo ohjainlaite löytyy...
                          Viimeksi muokannut JPohja; 23.8.2021, 20:12.

                          Comment


                           #86
                           Olisiko tästä apua: www.youtube.com/watch?v=Y9yAqK2P9dc

                           Comment

                           Working...
                           X