Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 C7 etu-umpioiden korjaus

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • ksarvala
  vastasi
  Johtuisikohan tuo huurtuminen pelkästään huohotinletkun tukkeutumisesta?

  Leave a comment:


 • välkky
  vastasi
  Tuossahan se lukee: dremelillä jne.

  Leave a comment:


 • Peltsi68
  vastasi
  Millä sait lasin umpiossa irti

  Leave a comment:


 • jaska_73
  aloitti aiheen A6 C7 etu-umpioiden korjaus

  A6 C7 etu-umpioiden korjaus

  Omasta autosta on molemmat umpiot ruvenneet päästämään veden sisään (kuva 1).

  Tsekeistä Bimmer Jakesilta tilasin uudet linssit. Näytti löytyvän Hellan logokin johon oli sulattamalla vedetty raita päälle.

  Kovalla liimalla oli kiinnitetty tuo linssi kiinni niin ei irronnut lämmittämällä. Niin tai olis se irronnut varmaan kun olisi kunnolla lämmittänyt, mutta tuo umpion toinen osa tykkäsi pehmetä melko äkkiä. Päädyin sitten sahaamaan dremelillä linssin ensin pois (kuva 2) ja sitten jäljelle jääneen osan poistoon käytin ruuvimeisseliä, pientä koukkua ja pihtejä. Ensin kun sai yhdestä kohtaa poikki jäljelle jääneen linssin reunan niin sitten hieman lämpöä ja pihdeillä vetämällä liima ja linssi tuli pois urasta (kuva 3). Aika työn takana tuo irroittelu, meni varmaankin 2.5 tuntia molempien umpioiden kanssa ähvätessä. No nyt olisi ehkä selvää kuinka tuota hommaa kannattaa viedä eteenpäin.

  Lampuista purin kaikki muun pois paitsi johdotukset.

  Linssin sisäpuolella kiertävä harmaa kehys piti muutamasta kiinnikkeen kohdasta katkaista, koska kiinnikkeet oli liimattuna linssin kanssa samaan uraan (kuva 4). Niitä taisi olla yhteensä kolme kappaletta. Kehys kiinnitetään kuitenkin linssin taakse neljällä ruuvilla, niin uskoisin pysyvän matkassa mukana.


  Uudet linssit liimasin kinni sikaflexillä. Lopputulokseen olen tässä kohtaa enemmän kuin tyytyväinen (kuva 5). Tottakai vasemman puoleiseen umpioon oli jäänyt joku pieni moska vaikka kuinka koitin olla tarkkana. Viledan kertakäyttöisiä kummihanskoja kun malttoi pitää käsissä niin ei tullut rasvajälkiä, joskin kädet hikoilee.

  Mutta kaikkihan ei pääty vielä tähän. Mitä pitäisi tehdä lampun tuuletusletkuille? Letkuhan menee sisälokariin kiinni. Kuskin puolen sisälokain pää oli tukossa ravasta. Apukuskin puolelta viikko takaperin poistin jäätä joka oli tukkinut koko tuuletuksen. Letkuissa (kuva 6) on sisällä joku venttiili joka eiä päästä ilmaa kuin sisälokarin suuntaan. Mitenköhän kun tuntuis siltä että vaihtaisin nuo letkut kokonaan toisiin, joissa ei ole noita venttiilejä eikä laittaisi kiinni ollenkaan sisälokariin?

Working...
X